Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, KipodYam כתב:

אני בדיעה שהרוב רוב המוחלט של הרכבים עם תו נכה זה רמאות ובדכ לא בשימוש עי הנכה וגם אם כן, ראיתי איזה נכים אלו...

אני הייתי מעביר את רוב החניות לחניה עם מעליון בלבד ומחמיר משמותית את הקריטוריון.

או לחלופין,  כי חלק מהתווים אי אפשר לבטל, מייצר תו חדש בצבע אחר שיכנס לשימוש.

כלומר, לרכב נכה אמיתי ולא אלו המתחזים שתופסים את החניות לנכים האמיתיים.

לכולם נשבר מההתנהגות שלהם.

למה שלא תשלם את הקנס? אין פטור מקנס לנכה, יש תרבות שלא נותנים קנס לרכב נכה, כי פעם לא היו חניות.

תודה שחלקת את דעותיך המעניינות.

הפורום הזה נועד לעסוק בעניינים המשפטיים הקשורים. קשקשת זה בפורום ׳כללי׳.

השורה האחרונה שלך מעידה שאתה בכלל לא קראת את השרשור. תתמקד או אל תענה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 שעות, KipodYam כתב:

אני בדיעה שהרוב רוב המוחלט של הרכבים עם תו נכה זה רמאות ובדכ לא בשימוש עי הנכה וגם אם כן, ראיתי איזה נכים אלו...

אני הייתי מעביר את רוב החניות לחניה עם מעליון בלבד ומחמיר משמותית את הקריטוריון.

למה שלא תשלם את הקנס? אין פטור מקנס לנכה, יש תרבות שלא נותנים קנס לרכב נכה, כי פעם לא היו חניות.

קח מרמורון ושתה מים

• אהבתי 2
פורסם

לפות"ש -הדו"ח שקיבלת מוצדק. בצעת עבירה , בנוסף לא עמדת בתנאים שמאפשרים לך לבצע עבירה זו (ממליץ בחום לגגל מהם 4 התנאים המצטברים לכך). המרווח של 1.3 מטר שדובר עליו רלוונטי אך ורק במקרים שהותרה חניה על מדרכה וגם זאת רק עם 2 גלגלים צידיים. אם אין תמרור המתיר חניה על מדרכה במקום שהרכב עומד ,אזי גם 1.3 מטר אינו רלוונטי, מה גם שנשאר פחות מכך - ניתן לראות זאת עפ"י התצלום. לידע כללי - רוחב עגלת אחים הצרה ביותר מתחיל מ100 ס"מ, רוחב כסא גלגלים להנעה עצמית מתחיל מכ70 ס"מ +כ15 ס"מ רוחב זרוע אנושית מכל צד. שלא לדבר בכלל על כסאות ממונעים או קלנועיות שעפ"י החוק אמורות לנסוע על מדרכה. כמובן שאתה יכול לבקש להשפט. סביר להניח שמעבר לתמונות הנ"ל, יצרפו גם תיעוד של תלונה במוקד העירוני (אחרת קשה לי להאמין שפיקוח היה מגיע במיוחד לרשום דו"ח לרכב הנושא תג נכה). הסיכוי לזיכוי הוא נמוך מאוד להערכתי ומנסיוני משפטי תעבורה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 3 שעות, fatboy1340 כתב:

לפות"ש -הדו"ח שקיבלת מוצדק. בצעת עבירה , בנוסף לא עמדת בתנאים שמאפשרים לך לבצע עבירה זו (ממליץ בחום לגגל מהם 4 התנאים המצטברים לכך). המרווח של 1.3 מטר שדובר עליו רלוונטי אך ורק במקרים שהותרה חניה על מדרכה וגם זאת רק עם 2 גלגלים צידיים. אם אין תמרור המתיר חניה על מדרכה במקום שהרכב עומד ,אזי גם 1.3 מטר אינו רלוונטי, מה גם שנשאר פחות מכך - ניתן לראות זאת עפ"י התצלום. לידע כללי - רוחב עגלת אחים הצרה ביותר מתחיל מ100 ס"מ, רוחב כסא גלגלים להנעה עצמית מתחיל מכ70 ס"מ +כ15 ס"מ רוחב זרוע אנושית מכל צד. שלא לדבר בכלל על כסאות ממונעים או קלנועיות שעפ"י החוק אמורות לנסוע על מדרכה. כמובן שאתה יכול לבקש להשפט. סביר להניח שמעבר לתמונות הנ"ל, יצרפו גם תיעוד של תלונה במוקד העירוני (אחרת קשה לי להאמין שפיקוח היה מגיע במיוחד לרשום דו"ח לרכב הנושא תג נכה). הסיכוי לזיכוי הוא נמוך מאוד להערכתי ומנסיוני משפטי תעבורה.

איזה תמרור מתיר לחנות על המדרכה?

איך אפשר לדעת אם הותרה או לא התרבות חניה על המדרכה.

לפי מה שאתה אומר עם 4 גלגלים אסור לחנות בכל מקרה בשום מצב?

פורסם
לפני 14 דקות, elimalka כתב:

איזה תמרור מתיר לחנות על המדרכה?

image.thumb.png.8d4136bc05b6ac906729c3ee926b2a2f.png

לפני 15 דקות, elimalka כתב:

איך אפשר לדעת אם הותרה או לא התרבות חניה על המדרכה.

כמו כל דבר בתעבורה שיודעים אם הוא אסור או מותר, לפי התקנות והתמרורים.

לפני 15 דקות, elimalka כתב:

לפי מה שאתה אומר עם 4 גלגלים אסור לחנות בכל מקרה בשום מצב?

אכן. אין תמרור שמתיר זאת.

פורסם
לפני 5 דקות, Be roo כתב:

image.thumb.png.8d4136bc05b6ac906729c3ee926b2a2f.png

כמו כל דבר בתעבורה שיודעים אם הוא אסור או מותר, לפי התקנות והתמרורים.

אכן. אין תמרור שמתיר זאת.

הכוונה שלי הייתה לתו נכה.

התמרור מתייחס לכל רכב לא?

או עבור רכבים עם תו נכה?

פורסם

אין תמרור המתייחס לחנית נכים פרט לזה המגדיר חנית נכים.

ההיתר לחנות במקומות אסורים מגיע מתוקף חוק חנית הנכים (מצ״ב) שההגדרות שלו עמומות ומכאן מגיעים דו״חות שנכים קובלים עליהם.

2.    (א)  נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:

(1)   בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(2)   בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(3)   החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;

(4)   החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.

(תיקון מס' 8) תשע"ח-2017

(ב)  הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם על אדם המתלווה אל הנכה והנוהג עבורו ברכב.

סייג לרשות חניה

3.    מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 2(א)(3) ו-(4), לא יחול ההיתר שבסעיף 2 על חניה –

(1)  בתוך צומת או בתחום שנים-עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו;

(2)  במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב;

(3)  בתוך מעבר חציה או בתחום שנים-עשר מטרים לפניו;

(4)  בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר על ידי סימון על פני כביש, ובאין סימון כאמור – בתוך עשרים מטרים לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטרים אחריו, בשני צדי הדרך, ובלבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים-עשר מטרים או יותר;

(5)  בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן;

(6)  בתחום שני מטרים מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מסומן בסימון על המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה רשות התימרור המרכזית;

(7)  בצד רכב אחר העומד או חונה בצדה של הדרך;

(8)  בשטח פריקה וטעינה שסומן בתמרור (להלן – שטח פריקה וטעינה), במועדים שיועדו לכך בהתאם לתמרור;

(9)  במקום חניה שהוקצה לרכב מסוים של נכה וסומן בתמרור שבו צוינו פרטי הרכב, ואם צוינו בתמרור ימים או שעות מסוימים – רק בימים או בשעות שצוינו בתמרור.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Be roo כתב:

....

על איזה סעיף? אין שום חוק שמחייב מרחק מסויים מדלת הרכב השכן. 

שלא לדבר על זה שאותו רכב אשם בחניה על המדרכה גם הוא.

....

סעיף 3  בקישור שלך.

הרכב חנה ראשון על המדרכה, ועמד בכל התנאים בקישור שלך.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
לפני 4 דקות, Ron Poh כתב:

סעיף 3  בקישור שלך.

הרכב חנה ראשון על המדרכה, ועמד בכל התנאים בקישור שלך.

לא הבנתי לאיזה קישור וסעיף אתה מדבר.

בשורה התחתונה אין תקנה שמגדירה מרחק לפתיחת דלת ואין סעיף אישום רלוונטי. עם או בלי רכב נכה.

פורסם (נערך)

בטח שיש סעיף אישום רלוונטי אם רק ירצו, כמובן לפי תקנה 21:

image.thumb.png.c1ce2b89c21f66ccea79e5b118bf2564.png

נראה לי דיי בסיסי להבין שפתיחת דלת של רכב זה חלק משימוש מלא ברכבו ולכן בדרך

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פות"ש, האם הרכב שהיה לידך גם קיבל דו"ח? נראה שגם לו יש תג נכה על השמשה.

מהאמור בתקנות אין בעיה להחנות עם 4 גלגלים על המדרכה כל עוד לא מפריע למעבר הולכי רגל וכו',

ובתנאי שאין חנייה אחרת קרובה.

איפה מוזכר בחוק 1.3 מטר?

פורסם

הרכב ליד התיר מעבר להולכי רגל. 

הרכב של פותח השרשור לא. לכן הוא קיבל דו"ח והרכב ליד לא (בהנחה והוא נכה). 

לעומת זאת,אם הרכב ליד נכה, ניתן לטעון אולי לאכיפה סלקטיבית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, KipodYam כתב:

למרות שאין קשר לנושא פות"ש, אני חייב להתייחס:

תקפו את המגיב הנ"ל מכמה סיבות.

גם אם הוא מקנא או לא מפרגן, הוא עדיין צודק: יותר מ-10% מהרכבים במדינה נושאים תג נכה!!

בתור אב לילד בעל נכות קשה, ואבי ז"ל גם כן היה נכה סיעודי מלא, הרי שאני מכיר את הצד השני של התמונה.

התג מסייע מאוד בחיי היום יום: אני נוסע עם הילד חופשי בנת"צ, חונה היכן שבא לי כשאין הפרעה לתנועה ולהולכי רגל, ולא משלם בחנייה ציבורית, אך ברור שאחוזים גבוהים מאוד מנצלים לרעה את התג (כל תג משויך לשני רכבים).

מעניין איך הדברים פועלים במדינות מערביות בחו"ל. מישהו מכיר?

לנושא פות"ש: קצת עירבו כאן תמרור המתיר חניה על מדרכה. לא קשור כלל.

אכן ישנה הפרעה להולכי רגל ואין סיכוי ממשי במשפט, אלא בקשת הקלה בעונש

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, m3x7r3m3 כתב:

בטח שיש סעיף אישום רלוונטי אם רק ירצו, כמובן לפי תקנה 21:

אתה כותב ״בטח״ כאילו שעושים שימוש בסעיף הזה למטרה הזו עבור אלפי דוחות בשנה.

זה שמצאת סעיף כללי שאפשר, אולי, באמצעותו לאכוף  עבירה מסויימת, לא הופך את זה ל״בטח״.

שלא לדבר על זה שבמקרה זה לא מדובר על חניה צמודה שמשאירה ס״מ בודדים, אלא על מרווח קיים, גם אם הוא קטן, שאפילו ניתן לראותו כמקובל בסימונים של חניונים. ועל אחת כמה וכמה הצפיה מנהג להשאיר מקום רחב במיוחד כי אולי הנוסע הוא אדם עם מגבלה.

לפני 13 שעות, tinoki כתב:

קצת עירבו כאן תמרור המתיר חניה על מדרכה. לא קשור כלל.

שוב, המרחק של 1.3 מטר שאכן שייך למקרה אחר, הוזכר כאן רק כאמדן למה שהוחלט ברשויות האכיפה כמרחק סביר שיש להשאיר למעבר הולכי רגל.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני 23 שעות, Be roo כתב:

אתה כותב ״בטח״ כאילו שעושים שימוש בסעיף הזה למטרה הזו עבור אלפי דוחות בשנה.

זה שמצאת סעיף כללי שאפשר, אולי, באמצעותו לאכוף  עבירה מסויימת, לא הופך את זה ל״בטח״.

שלא לדבר על זה שבמקרה זה לא מדובר על חניה צמודה שמשאירה ס״מ בודדים, אלא על מרווח קיים, גם אם הוא קטן, שאפילו ניתן לראותו כמקובל בסימונים של חניונים. ועל אחת כמה וכמה הצפיה מנהג להשאיר מקום רחב במיוחד כי אולי הנוסע הוא אדם עם מגבלה.

זה "בטח" כי בדיוק למקרים הכלליים האלה הסעיף הזה נוצר.

בשביל זה בדיוק יש גם ס"ס בחנ"א.

זה שלא אוכפים משהו - לא אומר שלא יחליטו לתקוע דווקא את פות"ש על סעיף כזה.

לא אוכפים בכלליות אי-איתות, אז זה אומר שלא יכולים לתקוע אדם ספציפי על סעיף כזה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...