Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, RK כתב:

הבנת הנקרא 101 - כשהמלחמה תיגמר. נאטו לא מצרפת מדינות חברות בעיצומו של סכסוך.

לגבי 20% מהשטח - הכל זמני. זה לא יהיה מהיר (כמו שזה לא מהיר עד עכשיו), אבל בסופו של דבר השטח הזה יוחזר. מה עם דונבאס וקרים, אין לי מושג. באמת. אבל ה-20% האלה הולכים לחזור במסגרת איזשהו הסדר. מכל מקום שום דבר לא יזוז עד האביב, אלא אם פוטין יחזיר ציוד במקרה.

אבל זה בדיוק מה שכתבתי - בוא נראה מתי ואיך המלחמה תיגמר. אם דונבאס וקרים ישארו תחת שליטה רוסית, לפחות בחלקם, כשאף אחד במערב למעשה לא מכיר בזה, האם זה לא לצרף את אוקראינה בעיצומו של סכסוך?

הרי זלנסקי ממשיך לטעון שהוא לא יעצור, או לא יהיה מוכן להגיע להסדר, עד שכל השטחים יוחזרו לאוקראינה, כולל דונבאס וקרים.

ואם אתה חושב שהשטח שרוסיה כבשה, כולו או חלקו, הולך לחזור לאוקראינה במסגרת הסדר כלשהו,  בלי לפחות הבטחה ל"נייטראליות" של אוקראינה או לאי צירופה לנאטו, אז אתה חי באשליה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

איזו מוטיבציה יש לזלנסקי להגיע להסדר? המדינה כבר בחורבות, יותר גרוע מהותית לא יהיה כי אף אחד לא יזרוק אטום, אין באמת מנוף שיביא אותו עכשיו למו"מ. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, RK כתב:

איזו מוטיבציה יש לזלנסקי להגיע להסדר? המדינה כבר בחורבות, יותר גרוע מהותית לא יהיה כי אף אחד לא יזרוק אטום, אין באמת מנוף שיביא אותו עכשיו למו"מ. 

להפסיק מוות ופציעות של חיילים של המדינה שלו אולי?

למרות שגם ברוסיה וגם באוקראינה לא ממש אכפת מחיי אדם, אז כנראה שזה ימשיך.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם (נערך)
לפני כשעה, RK כתב:

המוטיבציה, מעבר למניעת מותם של עוד אלפי חיילים ואזרחים אוקראינים (אם לא עשרות אלפים), זה גם להפסיק את הסבל של התושבים, במיוחד במזרח ולאורך קו העימות. זה שמאות אלפי תושבים (אם לא מיליונים) חיים באזור מלחמה או בחורבות, לא אומר שהם רוצים או מסוגלים להמשיך ככה.

אני יודע שאף אחד לא מצייץ אפילו על חוסר שביעות הרצון או הסבל של האזרח האוקראיני הפשוט, וזה נראה כאילו באוקראינה יש רק חזית ואת זלנסקי, שמטייל בעולם עם חליפת פידל קסטרו ומבקש עוד כסף, אבל הרבה מאוד אנשים שאשכרה חיים עכשיו באוקראינה (לא "פטריוטים" עם כסף או קשרים שברחו לחו"ל) רוצים בעיקר שכל הסיוט הזה ייגמר. אף אחד לא מדבר על הזקנים העניים בכפרים שחיים בחורבות, או על הילדים עם הנזקים והצלקות שילוו אותם כל החיים.

ויותר גרוע בהחלט יכול להיות. בקייב החיים די כרגיל (סוג של עוטף עזה כזה), כנ"ל גם בחלקים גדולים ממערב אוקראינה, ונראה גם שבאודסה. במילים אחרות - לרוסיה יש עוד הרבה מה להרוס, אם זה מה שמדאיג אותך.

ועוד משהו שאף אחד לא מדבר עליו זה המוטיבציה והסד"כ של הצבא האוקראיני - לפי מקורות שונים, מעל 400 אלף חיילים אוקראינים יצאו מכשירות. ביחידות מסוימות מדובר עד כ-90% מהסד"כ (על סמך הסקירות של חברנו כאן ופליטות פה של בכירים אוקראינים), כולל יחידות מיוחדות.

לפני כשנה זלנסקי ציין כי כ-700 אלף חיילים נלחמים ברוסים, אז אם ניקח בחשבון שלא כולם שם לוחמים, אתה יכול לעשות את החשבון לבד לגבי כמה נשאר.

לא סתם צצים עכשיו סרטונים של "גיוסים בכפייה" באוקראינה, באמצע הרחוב, בחוף הים ועוד. מעבר לסד"כ נראה שגם המוטיבציה יורדת לאט לאט. 

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

יחסית למספרים שנזרקים פה צה"ל נשמע פצפון.

לפני 4 שעות, zaf כתב:

קצב היצור עומד כרגע על כ 200 כלים בחודש. זה מאד נמוך. הכלים נכתשים בקצב של עשרות בשבוע. 

הדבר היחיד שמתפקד הקצב גבוה הוא ייצור תחמושת ונק״ל . אבל כמות הכלים הכשירים לשימוש בתחמושת פוחתת. 

זה נתמך על ידי מודיעין מדוייק של המערב. 

חצרי המפעלים מנוטרים רצוף באמצעות צילום לוויני שמראה במדוייק את כמות הכלים שיוצאים מרצפת הייצור. הקצב לא קצב ״מלחמתי״ ונדרש סיוע חיצוני. 

לרוסיה אין מאיפה  לרכוש מטוסים או רכב קרבי משוריין. זה מצב די תקוע. 

השאלה היא יחסיות האוקראינים יכולים להשיג 200 כלים בחודש? אין לי שמץשל מושג  אני רק שואל.

אבל זכור לי שהרעש שהיה על הטנקים החדשים היה על לא יותר מ100 כלים מכל הסוגים.

פורסם
לפני 4 שעות, zaf כתב:

קצב היצור עומד כרגע על כ 200 כלים בחודש. זה מאד נמוך.

אילו?

בכוונה ציינתי נגמשים... זה גם כתגובה לבובי לגבי האופטיקה והאלקטרוניקה, בואו לא נשלה את עצמינו, הם לא שיא הטכנולוגיה ותכלס לא צריכים הרבה (בטח כדי לעלות על מוקש או לחטוף איזה נ"ט שזה zap מה שאתה מציין לגבי הכמות).

לפני 4 שעות, zaf כתב:

חצרי המפעלים מנוטרים רצוף באמצעות צילום לוויני שמראה במדוייק את כמות הכלים שיוצאים מרצפת הייצור. הקצב לא קצב ״מלחמתי״ ונדרש סיוע חיצוני. 

לרוסיה אין מאיפה  לרכוש מטוסים או רכב קרבי משוריין. זה מצב די תקוע. 

לא יודע, ולא יודע מאיפה אתה יודע לגבי הקצב והסיוע החיצוני (איזה סיוע חיצוני בדיוק יש לרוסיה? בתכלס אבל)

ואם זה מתבסס על פרסומים של המודיעין הבריטי... אני כבר מעדיף להאמין ל random number generator.

לי קשה עם האמונה העיוורת בפרסומים המערביים.

לכן גם אני מעדיף לא להגיב לגבי חלק גדול ממה שנכתב פה בעמוד האחרון :) 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

איזה סיוע חיצוני בדיוק יש לרוסיה? בתכלס אבל

איראן? סין?

לפני 2 דקות, David32 כתב:

לי קשה עם האמונה העיוורת בפרסומים המערביים.

כן, עדיף ערוץ 1.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, RK כתב:

איראן? סין?

הגרנים/שאהדים?

מה סין עוזרת?

דיברנו על נגמשים/רקמ. איזה רקמ סיני או איראני ראית? כי אני לא ראיתי כלום.

לפני 15 דקות, RK כתב:

כן, עדיף ערוץ 1.

אל תשאל, אני צמוד לערוץ הראשון, RT, ו NTV אם הוא עדיין קיים.

אבל מה לעשות, החרטא מטורפת. כבר כתבתי פה כמה פעמים שזה מציק לי ממש. זה לא עיניין של צדדים או משהו, זה פשוט מגעיל כבר.

הרי תקפו את המבדוק עם הספינה והצוללת. מגניב. לא בדיוק דברים שיכולים לזוז.

נכון, הרוסים כנראה משקרים כשהם טוענים שהצוללת לא כזה נפגעה ושאפשר לתקן.... לא הייתי עולה עליה...

אבל אז צצו לי בהמלצות כתבות על איך אוקראינה פגעה בצוללת בלי נשק נגד צוללות וכמה זה מיוחד ובלה בלה בלה. הצוללת ליטרלי מחוץ למים, מה...

חזרה לעינייני הייצור, 

אז נגמשים אני לא מבין מה הבעיה לייצר.

גם תומתים לא, אני לא כזה בטוח ברמת השימוש של הרוסים במערכות שוב מסובכות, אולי אני סתם מזלזל, אבל... 

ולכן שוב אני שואל, לרתך גוף זה באמת לא בעיה, אבל באמת שלא בעיה.

התותח עצמו - לא יודע.

כול השאר בתומתים האלה, לא שיא הטכנולוגיה (בלשון המעטה)

מה בעיית הייצור?

בבקשה לא לחזור על הסיסמא של "צ'יפים" או "צ'יפים של מכונות כביסה" (בעיקר כי מייצרים המון לאנסטים ועוד מזלטים שיש בהם כנראה יותר צ'יפים מבאקציות /מסטא-ס) ...

וכמובן שהמנועים העתיקים האלה... אין צורך לציין אפילו שהם לא הצוואר בקבוק.

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

פורסם

ממש לא נכון. אלו לא כלים של מלחמת העולם השניה. בכל תומ"ת ונגמ"ש מודרנים יש מערכת בקרת אש, ניווט וראית לילה. המיגון הוא לא רק פלטות ברזל, אלא חומרים מרוכבים ושכבות פיצוץ.

זה לא רק לרתך ברזל.

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, bobi כתב:

המיגון הוא לא רק פלטות ברזל, אלא חומרים מרוכבים ושכבות פיצוץ.

זה לא רק לרתך ברזל.

ביץ פליז. מקווה שאתה יודע רוסית. וזה עוד ה3, הם לא כולם עם BMP-3.... ממש לא. 

תשכח את מה שאתה מכיר מצה"ל. זה לא צהל.

עריכה אחרונה על ידי David32

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

אבל מה לעשות, החרטא מטורפת. כבר כתבתי פה כמה פעמים שזה מציק לי ממש. זה לא עיניין של צדדים או משהו, זה פשוט מגעיל כבר.

אני מסכים איתך לגמרי. שני הצדדים מפוצצים בחרטא. חלק מזה דיסאינפורמציה, חלק מזה ערפל קרב וחלק מזה סתם טפשות. הנה, האוקראינים פרסמו שחיסלו את מפקד הצי. ועכשיו הוא מופיע בחיים. סתם פוגע בהם. 

מה שאני לא מבין זה למה אתה מתעצבן מזה? זה תמיד היה במלחמה. פשוט היום בגלל שאתה מקבל חדשות משני הצדדים באופן עקבי וכמות המידע פשוט מטורפת, אתה הרבה יותר חשוף לשטויות.

רוצה דוגמית? תקרא עיתון בריטי מ-1916, בזמן מלחמת העולם הראשונה. כמות ההמצאות, גוזמאות ודיסאינפורמציה פשוט מרקיעה שחקים.

זה המצב. אין מה להתעצבן מזה בעיני. רק לקבל את זה כמצב נתון.

ולגבי הייצור - יש לרוסים מספיק ג׳אנק ישן. אלפי t55, תותחי d30 וכו. הבעיה זה הכלים היותר חדשים. זה הניהול קרב תנועה. מערכות השו״ב. כל זה זה סיפור אחר. כרגע כשהם במגננה יש לזה פחות השפעה. אבל אם הם ינסו לעבור למתקפה אתה תראה את כל החסרונות האלה באים לידי ביטוי.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, David32 כתב:

ביץ פליז. מקווה שאתה יודע רוסית. וזה עוד ה3, הם לא כולם עם BMP-3.... ממש לא. 

תשכח את מה שאתה מכיר מצה"ל. זה לא צהל.

הבסיס של כל טנק ונגמ"ש גם כיום הוא שלד פלדה/אלומיניום יצוק או מרותך כמו שרואים בסרטון. אבל על זה גם בכלים המערביים וגם ברוסיים מרכיבים שכבת מיגון נתיק מתקדם יותר של חומרים מרוכבים ומיגון ריאקטיבי שלא מראים את הייצור וההרכבה שלה בסרטון.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם (נערך)

מה האופציות של זלנסקי?

יצא להסדרה מול רוסיה - יהיה לאדם השנוא ביותר במדינה אם לא ירצחו אותו על בגידה.

אז הוא נגרר, משחק את תפקיד המנהיג, דואג לביתו, נהנה מתמיכת העולם. מוזמן לכל בירות העולם, מוזמן לצילומי מגזינים, מקבל משלוחים ללא הגבלה של חולצות זית, למה לו לסכן את כל הטוב הזה?

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

יותר מעניין אם זלנסקי ישמור על הדמוקרטיה ויערוך בחירות בעוד כחצי שנה בתאריך שנקבע מראש של ה 31.3.24, או שהוא יטען שלא מחליפים שלטון בזמן מלחמה. זה די יהרוס את התדמית שלו, אם הוא יטען שרק הוא יכול להיות בשלטון בזמן המלחמה ושאוקראינה לא מדינה מספיק חזקה עם מוסדות שלטון וצבא מספיק יציבים כדי להמשיך לתפקד ולהילחם גם בזמן בחירות וחילופי שלטון.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Next_Ukrainian_presidential_election

• תוכן חדש...