Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

The marker מפרסם כתבה על סכנות הקרינה מרכבים חשמליים, התרשמות שלי היא שמדובר בעיקר בברווז עיתונאי.

מהכתבה משתמע ששום דבר לא מגיע עם הוכחה מדעית ושלמקרר במטבח יש קרינה יותר חזקה מלרוב הרכבים החשמליים.

ובלי קשר מדובר בקרינה בלתי מייננת.

דעתי האישית, היא שאין כלום.

לא מדובר בדבר חדש, כבר מעל ל 100 שנים שמיליוני אנשים נוסעים באופן יום יומי ברכבות חשמליות שפועלות בהספק חשמלי יותר גבוה ולא דווח על אף בעיה בריאותית בגלל נסיעה ברכבת תחתית, שבה יושבים ממש מעל המנועים החזקים שנמצאים מתחת למושבים בקרון , או רכבת קלה, או בין עירונית חשמלית. בכל מקרה מדובר בקרינה בלתי מייננת ומבחינתי מדובר בעיקר בהיסטרית הודעות בלתי מבוססות שעוברות ברשתות החברתיות ובג'ורנל המדעי הנחשב "פייסבוק".

אני עובד בתחום באונקולוגיה ולמיטב ידיעתי בעולם הרפואה לא ידוע אפילו על מקרה אחד של מחלה שנגרמה בגלל רכב חשמלי כלשהו.

אני אישית מעדיף שהילדים שלי יסעו ברכב חשמלי מאשר שישאפו גזים רעילים שנפלטים משריפת דלקים במנועי הרכבים, שבמקרה שלהם, הוכח מעבר לכל ספק שהם מסרטנים ומסוכנים, פה אין מחלוקת על כך שממנועי הרכבים נפלטים גזים מסוכנים.

הכתבה:

https://www.themarker.com/dynamo/cars/.premium-MAGAZINE-1.10595283

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

אני בדעה הפוכה לדעתך, וזאת בעקבות מספר דברים שנחשפתי אליהם.

1. חיפוש מהיר בגוגל 'קרינה אלקטרומגנטית' נותן תוצאות די ברורות :

"ארגון הבנלאומי לחקר הסרטן IARC קובע כי, מתקני חשמל החושפים את הציבור לשדה מגנטי ממוצע ( על פני 24 שעות ) העולה על 2 מיליגאוס לאורך זמן - מוגדרים בתור 'גורם אפשרי לסרטן' ".

בדיקה EMF ( electro magnetic field ) שעשיתי עם מכשיר פשוט מאמאזון  לרכבים היברידיים של טויוטה, קאיה, לקסוס ויונדאי, נתנה תוצאות של עד 150 מיליגאוס בנסיעה מנהלתית של רכב משפחתי.

כמובן שהערכים משתנים יחסית לנקודת בדיקה בחלל הרכב, וככל שמתקרבים לכבילה או לסוללה ההיברידיט הערכים עולים.

הערכים הגבוהים יותר, היו לאורך פריסת כבילה בין הסוללה למנוע החשמלי וסמוך לסוללה עצמה.

2. במקום עבודתי הועברתי משרד.

לאחר כ3 חודשים מהמעבר, התחלתי להרגיש פיזית אי נוחות וכבדות. מתוך סקרנות, התחלתי למדוד את קרינת הEMF בחדר. התוצאה הממוצעת ליום היית כ40 מיליגאוס.

לאחר שעברתי למשרד אחר, אדם חדש שהגיע לאותו המשרד במקומי. הוא החל להתלונן על אותן התופעות. מבדיקה מיפוי הזנת חשמל של במנה, התברר שמעל מיקום הכיסא, עוברת כבילת חשמל ראשית של המבנה.

אחרי שינוי תוכנית חשמל, ופריסה מחודשת- אותו האדם לא מתלונן יותר, ולא נמדדת שם קרינה עם המכשירים הלא מקצועיים שבדקנו איתם.

כמובן הדברים שהצגתי מתבססים על דעתי ואין להם בסיס מדעי כלשהו.

אך יחד עם זאת, זה השפיע על החלטתי - להעדיף רכב דיזל על פני הירידי להסעת ילדי במושב האחורי. 

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 4
  • מעניין 3
פורסם

שים כובע ותחתונים מנייר כסף, ויהיה בסדר

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 17 שעות, ANTONAR כתב:

אני בדעה הפוכה לדעתך, וזאת בעקבות מספר דברים שנחשפתי אליהם.

1. חיפוש מהיר בגוגל 'קרינה אלקטרומגנטית' נותן תוצאות די ברורות :

"ארגון הבנלאומי לחקר הסרטן IARC קובע כי, מתקני חשמל החושפים את הציבור לשדה מגנטי ממוצע ( על פני 24 שעות ) העולה על 2 מיליגאוס לאורך זמן - מוגדרים בתור 'גורם אפשרי לסרטן' ".

בדיקה EMF ( electro magnetic field ) שעשיתי עם מכשיר פשוט מאמאזון  לרכבים היברידיים של טויוטה, קאיה, לקסוס ויונדאי, נתנה תוצאות של עד 150 מיליגאוס בנסיעה מנהלתית של רכב משפחתי.

כמובן שהערכים משתנים יחסית לנקודת בדיקה בחלל הרכב, וככל שמתקרבים לכבילה או לסוללה ההיברידיט הערכים עולים.

הערכים הגבוהים יותר, היו לאורך פריסת כבילה בין הסוללה למנוע החשמלי וסמוך לסוללה עצמה.

2. במקום עבודתי הועברתי משרד.

לאחר כ3 חודשים מהמעבר, התחלתי להרגיש פיזית אי נוחות וכבדות. מתוך סקרנות, התחלתי למדוד את קרינת הEMF בחדר. התוצאה הממוצעת ליום היית כ40 מיליגאוס.

לאחר שעברתי למשרד אחר, אדם חדש שהגיע לאותו המשרד במקומי. הוא החל להתלונן על אותן התופעות. מבדיקה מיפוי הזנת חשמל של במנה, התברר שמעל מיקום הכיסא, עוברת כבילת חשמל ראשית של המבנה.

אחרי שינוי תוכנית חשמל, ופריסה מחודשת- אותו האדם לא מתלונן יותר, ולא נמדדת שם קרינה עם המכשירים הלא מקצועיים שבדקנו איתם.

אך יחד עם זאת, זה השפיע על החלטתי - להעדיף רכב דיזל על פני הירידי להסעת ילדי במושב האחורי. 

הרשה לי לתקן אותך, 2 מיליגאוס בממוצע לאורך זמן.

אם אתה נמצא 24/7 במשך שנה ליד מקור שפולט 2 מיליגאוס - זה בסדר, זה עומד בתקן. 

אתה צריך לנרמל את התוצאה לפי כמות הזמן בשנה בה מתקבלת תוצאה זו. לצורך העניין, אם אתה נוסע 3 שעות ביום ברכב (נניח שגם בסופי שבוע, בשבילך), זה 1/8 יממה.

יש מספיק סרטונים באינטרנט שמודדים קרינה של מלא דברים (רכבים חשמליים, בנזין, כיריים אינדוקציה, תנורים, לפטופים). רכבים חשמליים לא בהכרח זוכים שם במקום הראשון. אף אחד דרך אגב לא מגיע ל-150 מיליגאוס שלך, מציע לבדוק שוב. 

לגבי ניסוי המשרד שלכם - זה יכול להיות מושפע מעוד מיליון דברים אחרים כמו רעש, איטום, חלונות, מבנה החדר. יפה כתבת שאין לזה בסיס מדעי. 

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם
בתאריך 8.2.2022 בשעה 07:38, vadim6385 כתב:

שים כובע ותחתונים מנייר כסף, ויהיה בסדר

גם לי יש טיפ בשבילך - קח סולם ממש גבוה, תעמיד אותו בכיכר המדינה, ותתחיל לספר בדיחות.

• משעמם 1
פורסם (נערך)
בתאריך 7.2.2022 בשעה 07:36, ANTONAR כתב:

מצד שני ביקורים בתחנות דלק מסוכנים לבריאות. זה קונצנזוס מדעי, לא תיאורית קונספירציה בפייסבוק.

https://healthy.walla.co.il/item/3229977

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...