Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Derish כתב:

אם זה ההיגיון שלכם, אז אני מציע שנגביל את בקרת האקלים בכל המכוניות מהיום ואילך לטווח שבין 20-24 מעלות ושתי מהירויות מאוורר. הרי השאר כמעט לא בשימוש.

...

לוקחים את חוופש הבחירה של הנוסעים

...

אני מבין שאתה קצת נהנה להתנצח בשביל הכיף, אבל בוא. בגובה העיניים. בתכל'ס. מינימום אמוציות.

היצרנים *כן* הגבילו את המזגן למשהו בסביבות x מעלות (16? 14? תלוי ביצרן) למרות שמעשית המזגן יכול יותר. אותו סיפור לגבי מאוורר - היצרנים *כן* בחרו במאוורר שיכולת הספיקה שלו היא כך וכך ולא יותר.

אז אין פה ממש חופש בחירה בכל מקרה, אלא ניווט בין אפשרויות מובנות וצרות שכל יצרן בוחר לעצמו.

סטטיסטית, בעולם המעשי, חלונות אחוריים לא נפתחים כמעט בכלל.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במבחן התוצאה הצרכנים רכשו את הקקטוס ועוד שאר מכוניות בלי חלון אחורי סטנדרטי, אז כנראה שזה באמת לא קריטי לרוב האנשים.

זה בסך הכל משפחתית קומפקטית במחיר נגיש, לא מכונית פרימיום. אז במה שאפשר חוסכים. 

אני יכול לומר שחוץ מלשים את הדגל ביום העצמאות, אני לא משתמש בחלונות האחוריים בכלל. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, דובצע כתב:

זה לא רק הקקטוס זה בעוד מכוניות

יש מכוניות מיני שהחלונות מאחורה ניפתחות רק חריץ 

באיביזה קופה שנת 2000 חלון גדול מאחורה שניפתח לחריץ כיום חלון פיצי לא ניפתח בכלל

אני מקבל את זה בסוזוקי אלטו וכל מיני שיקוצים דומים שנבנו בתקציב נמוך. יכול להבין את זה גם בקופה. אבל למכור רכב לא זול במיוחד עם חמש דלתות לחמישה נוסעים ולא לאפשר פתיחה נורמלית של חלונות מאחורה, זה ללכת קצת רחוק מדי לטעמי.

וכן, ברור שזו לא בעיה למי שנוסע לבד או בזוג רוב הזמן, אבל זה בערך כמו שאני אגיד 'בשביל מה צריך חיבורי איזופיקס מאחורה, ממילא אין לי ילדים...'

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם רוב רוכשי המכוניות היו אנשים ללא צורך בכיסא ילדים זה באמת היה הגיוני לייצר מכוניות בלי איזופיקס.

פורסם

אני מעריך שאיזופיקס זה שינוי שנעשה פעם אחת בהנדסת הרכיב ולא דורש יותר כח אדם או זמן יצור כמו מנגנוני חלון. אבל עדיין, צורה להם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זו תושבת שמרותכת לשלדת הרכב. לדעתי יכלו לחסוך לא מעט אם היו מוותרים על זה.

• מעניין 1

פורסם

שמע גם ברכבי הסעות ואוטובוסים היו פעם חלונות גדולים אחר כך קטנים למעלה והיום אין בגלל. כניראה זה פחות נוח לנהג מה שהחברה מאחורה עושים עם החלון

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 דקות, דובצע כתב:

שמע גם ברכבי הסעות ואוטובוסים היו פעם חלונות גדולים אחר כך קטנים למעלה והיום אין בגלל. כניראה זה פחות נוח לנהג מה שהחברה מאחורה עושים עם החלון

כן באוטובוסים עירוניים אני זוכר שהיה להם חלון הזזה גדול מאחורה (לא לפני הרבה זמן, 9 שנים בערך?!)

אם אני לא טועה זה היה באוטובוסים האלו (באדום)

.thumb.png.ffae09958111849150510dca064b92cd.png

וכנראה הבינו שזה לא בטיחותי אז באוטובוסים מתקדמים יותר זה כבר הפך לחלונות איוורור כאלה שנפתחים קצת מלמעלה.

בבין עירוני הגבוהים של חברות תחב"צ יש חלונות קטנים נפתחים בחלק העליון של החלון, אבל באוטובוסים של חברות תיירות אין חלונות נפתחים בכלל,

מה הסיבה לכך זה מענין אותי, ולמה באוטובוסים של תחב"צ המושבים שמאחורי הנהג הם פחות או יותר באותו גובה כמו של הנהג,

ואילו בתיירות הם הרבה יותר גבוהים משל הנהג, כאילו זה שיושב מאחורי הנהג, הוא מעליו.

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

אבל למכור רכב לא זול במיוחד עם חמש דלתות לחמישה נוסעים

זה לא מדויק. הקקטוס הראשונים היו רכבים זולים. את שלי רכשתי ב-2015 ב-67000 במבצעי סוף השנה.

מחיר שהיה בזמנו זול יותר מסופר מיני, ובטח ובטח ממשפחתית.

פורסם

67 היה המחיר ל0 ק"מ לידני אטמוספרי שהם נתקעו איתו והפסידו יד

המחירון הרשמי היה סביב 90 או 95 אני לא זוכר במדוייק

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 6 שעות, cohen motor 377 כתב:

באוטובוסים של תחב"צ המושבים שמאחורי הנהג הם פחות או יותר באותו גובה כמו של הנהג,

ואילו בתיירות הם הרבה יותר גבוהים משל הנהג, כאילו זה שיושב מאחורי הנהג, הוא מעליו.

באוטובוסים בין עירוניים יש תא מטען מתחת למושבים

פורסם
לפני 8 שעות, cohen motor 377 כתב:

ולמה באוטובוסים של תחב"צ המושבים שמאחורי הנהג הם פחות או יותר באותו גובה כמו של הנהג,

אין לי מידע מוסמך, אבל תיאוריה ששמעתי מכמה נהגי אוטובוס: חברות התחב"צ מייעדות את האוטובוסים שלהם לנסיעות של לא יותר משעה/שעתיים במחוץ לעיר בד"כ, ואז עוד פרק זמן נכבד עירוני איסוף / פיזור, אז הם מזמינים כלים שיתאימו לצרכים שלהם: מנוע זריז יותר בתאוצות גם אם הוא חלש יותר לאורך זמן, ומרכב נמוך ויציב יותר שלא יצטרך להאט למהירות אפסית בכל צומת בעיר.

לעומת האוטובוסים של התיירים / טיולים, השימוש שלהם בד"כ כולל חצי שעה / שעה לאיסוף ופיזור בכמה נקודות בודדות, ואז שעות ארוכות ואפילו יום שלם מחוץ לעיר, הצורך שלהם הוא מנוע חזק יותר לאורך זמן גם אם הוא חלש בתאוצות, ומרכב נח ומבודד יותר.

אפשר לשים לב להבדלים - אוטובוס תחב"ץ רועש הרבה יותר בתוך תא הנוסעים, מאיץ בזריזות ומסתובב ביציבות, אבל לאחר נסיעה מאומצת של כמה שעות אפשר לשמוע את המנוע גונח כאילו הוא לקראת סיום תפקידו עלי אדמות, ניכר שהוא לא מיועד לעומס כזה, לעומת אוטובוס תיירות שכשאתה נוסע בפנים אתה כל הזמן קם לבדוק למה הנהג נוסע על 80, ומגלה שהוא על 110 אלא שזה כ"כ שקט ונינוח שלא מרגישים את זה, גם אחרי יום שלם של נסיעה לא נראה שהמנוע מתאמץ, מצד שני בכל סיבוב הוא מוריד מהירות כמעט עד עצירה מוחלטת.

• לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Michael01 כתב:

באוטובוסים בין עירוניים יש תא מטען מתחת למושבים

גם בפרטי (תיירות) יש תא מטען

לפני 3 דקות, chezik כתב:

אין לי מידע מוסמך, אבל תיאוריה ששמעתי מכמה נהגי אוטובוס: חברות התחב"צ מייעדות את האוטובוסים שלהם לנסיעות של לא יותר משעה/שעתיים במחוץ לעיר בד"כ, ואז עוד פרק זמן נכבד עירוני איסוף / פיזור, אז הם מזמינים כלים שיתאימו לצרכים שלהם: מנוע זריז יותר בתאוצות גם אם הוא חלש יותר לאורך זמן, ומרכב נמוך ויציב יותר שלא יצטרך להאט למהירות אפסית בכל צומת בעיר.

לעומת האוטובוסים של התיירים / טיולים, השימוש שלהם בד"כ כולל חצי שעה / שעה לאיסוף ופיזור בכמה נקודות בודדות, ואז שעות ארוכות ואפילו יום שלם מחוץ לעיר, הצורך שלהם הוא מנוע חזק יותר לאורך זמן גם אם הוא חלש בתאוצות, ומרכב נח ומבודד יותר.

אפשר לשים לב להבדלים - אוטובוס תחב"ץ רועש הרבה יותר בתוך תא הנוסעים, מאיץ בזריזות ומסתובב ביציבות, אבל לאחר נסיעה מאומצת של כמה שעות אפשר לשמוע את המנוע גונח כאילו הוא לקראת סיום תפקידו עלי אדמות, ניכר שהוא לא מיועד לעומס כזה, לעומת אוטובוס תיירות שכשאתה נוסע בפנים אתה כל הזמן קם לבדוק למה הנהג נוסע על 80, ומגלה שהוא על 110 אלא שזה כ"כ שקט ונינוח שלא מרגישים את זה, גם אחרי יום שלם של נסיעה לא נראה שהמנוע מתאמץ, מצד שני בכל סיבוב הוא מוריד מהירות כמעט עד עצירה מוחלטת.

לגבי השקט בתא הנוסעים של אוטובוס תיירות זה נכון אבל עוד משהו שאני לא מבין זה זה הנינוחות בו באוטובוס תחבצ יש לך מקום לרגליים ואילו באוטובוס תיירות הברך שלך חודרת את המשענת של היושב לפניך ונמצאת בחזה שלו וזה נראה לי בגלל שהחברות הפרטיות רוצות לדחוף כמה שיותר מקומות באוטובוס שיהיה יותר שימושי כאחד שנסע בחודשיים האחרונים המון בתחבצ של חברת קוים הם היו כל הזמן עם אוטובוסים מתוגברים של חברה קבלנית ולא מספיק הסיוט שאני עברתי עם נסיעות בתחבצ כדלא עוצרים לך בכלל או כשבכלל האוטובוס לא בא אז עד שהוא מגיע זה אוטובוס תיירות שכמו שכתבתי הברך במקום הנל(מה אני יעשה אני קצת גבוה)

• תוכן חדש...