Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שווארמה עגל ואיטלקי עם נגיעות טרנספורטר


bobi
שימו לב! השרשור הזה בן 424 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הבדלים בין סניפים יכולים לנבוע מכמה גורמים.

 

הקפדה על הנחיות התפעול כמו הוצאת המזון בזמן מהשמן, זריקת צ'יפס שעמד יותר מידי זמן, כמות מלח שקשה לאמוד, וכו'. ואולי בסניף מסויים אחד העובדים מוציא מראש מהמקרר דברים שאמורים להוציא רק לפני הכנה כי ככה נוח לו יותר בזמן לחץ.

 

למשל, רמת התחזוקה של המכשירים (כן, גם לזה יש הוראות והנחיות ברורות, זה לא אומר שפועל כולם מיישמים הכל תמיד.

 

וגם גורמים שלא תלויים בעובדים כמו עומס גדול או קטן יותר שגורם לשימוש באותו שמן לטיגון יותר מנות צ'יפס כי מחליפים על פי זמן ולא לפי כמה מנות זה טיגון, או תחלופה גדולה יותר של חומרי הגלם במקרר כי זה סניף עם מקרר קטן בגלל אילוצי מקום.

 

הרבה דברים עשויים להשפיע פה ושם ולגרום לחוסר אחידות וקשה מאוד לאתר אותם. רובם אולי לא יגרמו להבדל גדול אבל כמה יחד, לך תדע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 391
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

  • חברי המעגל הראשון

מקדונלדס בארץ לא אותו טעם כמו בארה"ב.

אבל חוץ מזה לא יצא לי לבדוק במדינות אחרות כי עד שאני בטיול, למה לאכול דווקא את זה?

גם בסניפים שונים של הרשת בארץ הטעם לא זהה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Transporter כתב:

ההמבורגר שרוף? אולי הרשת שינתה את הטיימר של הגריל כדי שיהיה קצת שרוף "על גחלים"

 

אני אסביר שוב. בארץ צולים את ההמבורגר אחרת מאשר בשאר העולם. הוא נצלה על רשת מעל גחלים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון ללפני עשור בערך:

הבשר היה מגיע קפוא (ולא מטוגן במפעל).

הצ'יפסר פועל כל הזמן, העובד מפעיל טיימר כשהוא מוריד משהו לשמן.

צ'יפס תוצרת תפוגן.

מחליפים שמן פעם ב-14 יום, מקדימים החלפה אם השמן נראה ממש כהה. השמן עובר תהליך סינון ("פילטור") בסוף כל יום.

ההמבורגר אכן נצלה על רשת (מסוע), בגריל גז משולב פחמים.

 

 

  • מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מקדונלד'ס זה רק בשביל נאגטס, ההיי שמקבלים לפני ותוך כדי האכילה ואז השנאה העצמית וכאבי הבטן שלאחר מכן. סה"כ הם מאוד עקביים.

  • מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הטעם במקדולנדס בישראל לא כמו כל העולם כי הוא כשר (בסניפים הרלוונטיים).

לגבי קוקה קולה - המתכון הוא אותו מתכון אבל המים שונים ובמקרה של ארה"ב גם הסוכר. הסוכר בישראל מגיע מקני סוכר ובארה"ב ברובו מתירס ומיעוטו מסלק סוכר. יש הבדל.

 

לפני כשעה, Legend כתב:

מחליפים שמן פעם ב-14 יום.

 

 :shock2:

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, nev כתב:

הטעם במקדולנדס בישראל לא כמו כל העולם כי הוא כשר (בסניפים הרלוונטיים).

נכון ללפני עשור: חומרי הגלם בסניפים הכשרים והלא כשרים היו זהים.

למעט הגבינה הצהובה והרוטב של הביגמק שהיו חלביים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

^ מאיפה אתה יודע את זה? קשה לי להאמין שישתמשו בבשר כשר בסניפים הלא כשרים כי הוא עולה הרבה יותר יקר.

בכל מקרה - זה רק מחזק את הטענה שלי. משתמשים בכמות גדולה מאוד של מלח בהכשרת הבשר וזה בעצמו משפיע על הטעם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בארץ מאוד בעיתי למכור בשר לא כשר, גם במסעדות לא כשרות. בגלל ענייני יבוא וכאלה. אני לא מתפלא שכל הבשר במקדונלדס בארץ כשר ומגיע מאותה המשחטה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 36 דקות, nev כתב:

^ מאיפה אתה יודע את זה? קשה לי להאמין שישתמשו בבשר כשר בסניפים הלא כשרים כי הוא עולה הרבה יותר יקר.

מצד שני להרים שרשרת אספקה נפרדת לסניפים כשרים ולא כשרים זה הרבה יותר יקר.

אותם המפעלים מספקים את הרכיבים לסניפים כשרים ולא כשרים. כל ההבדל הוא בתפריט.

 

זה לא שבסניפים לא כשרים בארץ מגישים חזיר או משהו. וגם לא בטוח שבשר לא כשר יהיה הרבה יותר זול מבשר כשר, אם מזמינים בכמות מסחרית

לפני 14 דקות, nev כתב:

אפשר פשוט לקנות ממשחטה בלי הכשר או חלקים שמלכתחילה לא כשרים.

אפשר גם שלא.

המפעל שמספק את הקציצות לא יתחיל עכשיו להרים קו ייצור נפרד ולעשות הפרדה בין הצד הכשר ללא כשר, בשביל לחסוך כמה גרושים על בשר.

 

מעלה יותר מדי את הסיבוכיות של התהליך.

 

לא מבין גדול בעסקי הכשרות (בא מישהו עם כיפה שחורה ולוקח מעטפה מהמגירה, לא?) אבל לא נראה לי שרבנות תסכים לתת הכשר למפעל שמייצר גם בשר לא כשר.

 

אפשר כמובן לקנות מכמה מפעלים, אבל לא בטוח שזה יהיה יותר זול מאשר לעבוד עם ספק אחד מוכר וידוע.

 

כשאתה מזמין כמויות, יש לך פחות מקום להתגמש. מצד שני גם מי שעובד מולך, יבוא לקראתך מבחינת המחירים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 1.2.2022 בשעה 12:27, bobi כתב:

טוב מן הסתם אמיל בעיר התחתית בחיפה זה כבר טריטוריה נפרדת מבחינת איכות. אבל זה סיוט להגיע לשם.

אני יודע שזאת כבר לא דעה פופולרית, אבל שווארמה חזאן הסניף המקורי בעיר התחתית בחיפה גם מעולה, הם די הרסו להם את השם לפני כמה שנים כשהם ניסו להפוך לרשת ומכרו זכיונות בכל הארץ לאנשים שלא יודעים להכין שווארמה. אבל המקור עדיין איכותי ויותר נגיש מאמיל.

כשגרתי בקריות היתה מול לב המפרץ את השווארמה השניה של חזאן, נראה לי של האח השני במשפחה שאם אני לא טועה קראו לה חזאן עלי מרואן. היא היתה ממש טובה. אבל עכשיו יש שם שלט אחר.

מפחד משברון לב, לא העזתי להיכנס.

 

 

 

אחח שווארמה חזן של שישי וקינוח כנאפה. חוויה שאף תל אביבי לא יכיר בחיים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, eitanuch כתב:

חוויה שאף תל אביבי לא יכיר בחיים. 

תל אביבי לא יכול להגיע לחיפה בשישי?

חוץ מזה, אני מסכים איתך, אבל שכחת את השנ"צ המחייב לאחר מכן.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...