Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותנו סיאט אטקה כבר כמעט חצי שנה. 

האוטו גמע 15 אלף קילומטר ולפתע נדלקה אזהרה שחסר שמן במנוע. 

לאחר בדיקה מצאנו כי אכן כמות השמן במנוע היא מתחת למינימום. 

האם דבר כזה נורמלי לרכב חדש? 

במקביל לזה האוטו צריך לעבור טיפול 15, יכול להיות שזה ידוע ליצרן וזה חלק מהטיפול שאמור לבוא? בשום רכב שהיה לי לא נתקלתי בדבר כזה.

תודה לעוזרים :)

פורסם

המנועים הללו נוטים לצרוך שמן בתחילת חייהם ולאחר מכן זה אמור להתייצה. דווח למוסך ותעקוב. זה אמור עכשיו להתייצב, כך לחות היה אצלי.

פורסם

אכן, גם  באטקה שלי היה אותו סיפור   - זמן קצר לפני טיפול ראשון הוספתי קצת שמן שהגיע לקו המינימום

לאחר מכן (הרכב מתקרב לטיפול השלישי) לא היתה צריכת שמן בכלל ולא היה צורך להוסיף בין הטיפולים

אותו סיפור שמעתי גם מחבריי שמחזיקים ברכבים עם מנועי TSI של VAG  -צורך קצת שמן בהתחלה, לאחר מכן זה מפסיק

פורסם
לפני 3 שעות, igor8s כתב:

-צורך קצת שמן בהתחלה, לאחר מכן זה מפסיק

אם כל הכבוד לרכב החדש, צורך קצת שמן בהתחלה זה עדיין מובן.

אבל ליטר, או מעל, אחרי 15K, זה כבר לא מובן מאליו.

תעקוב אחרי התופעה, תדאג שזה יירשם במחשב שלהם, ואם זה יימשך גם אחרי גמר האחריות, תדאג שייטפלו בזה, ללא שום השתתפות מצידך.

פורסם

תודה לעוזרים. 

ביקרתי במוסך ואמרו שזו תופעה שכיחה ויכול להיות שהיא תהיה כמעט לפני כל טיפול. 

נאמר גם (כמו שציינתם) שככל שיחלוף הזמן המנוע יצרוך פחות שמן וזה יסתדר.

פורסם

היי

יש ברשותי אטקה 1.5 2019 בליסינג (בדגש על ליסינג, כי זו טעות טראגית לקנותו כפרטי עקב התיקונים התכופים וכל מיני בעיות מוזרות ששמורות לקונצרן VW...)

האוטו כבר עשה 85 אלף ק''מ וכמעט לפני כל טיפול 15 אני מוסיף לו ליטר שמן בערך - כך שאין שום ערבות לדבריהם של מוסכי צ'מפיון שעם הזמן הרכב ישתפר בנושא צריכת השמן... בקיצור...לא לבנות על זה

אבל זה שווה את ההנאה (וההנעה) שיש ברכב הזה...

• אהבתי 1
פורסם

על איזה תיקונים תכופים מדובר?

טעות טראגית נראה לי קצת מוגזם, כי אם תיכנס לכל סוכנות סיאט יש שם רשימות המתנה לאטקה כאילו זה זהב..

פורסם (נערך)

כנראה שיש מנועים שבאמת אין מנוס מצריכת שמן וצריך לשים לב לזה, שמתי לב שזה לרוב במנועי הזרקה ישירה,

זה מה שהיה לי בפוקוס החדשה עם מנוע 1.5 ה3 בוכנות, אך אצלי היה חסר כמעט ליטר בכל 6K ק"מ, 

לפני 21 שעות, yossiaviel כתב:

אם כל הכבוד לרכב החדש, צורך קצת שמן בהתחלה זה עדיין מובן.

אבל ליטר, או מעל, אחרי 15K, זה כבר לא מובן מאליו.

תעקוב אחרי התופעה, תדאג שזה יירשם במחשב שלהם, ואם זה יימשך גם אחרי גמר האחריות, תדאג שייטפלו בזה, ללא שום השתתפות מצידך.

אני פניתי למוסך כדי שזה יהיה מתועד, אמרו לי שפירוש שעדיף לא לפתוח קריאה במחשב כי כאשר אבוא למכור אם מישהו יראה שפניתי למוסך כי היה חסר שמן זה לא נראה טוב, כנראה שיש הרבה רכבים שיש להם את התופעה שפשוט לא רושמים כלום במחשב, אולי יפריע לעין הקונה העתידי, אך אם לא יירשם גם לא חושב שתהיה אפשרות תלונה עתידית.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

צריכת שמן לא צריכה להיות ולכן אני כן הייתי פותח קריאה כדי שזה יהיה מתועד,היום 1 ליטר עוד שנה 2 ליטר וכך הלאה,ברגע שזה מתועד יש אסמכתא להתלונן ולתבוע.

לא מבין איך צריכת.שמן אמורה להפסיק? יותר הגיוני שזה יחמיר עם הזמן.

פורסם
לפני 17 שעות, דני דין כתב:

היי

יש ברשותי אטקה 1.5 2019 בליסינג (בדגש על ליסינג, כי זו טעות טראגית לקנותו כפרטי עקב התיקונים התכופים וכל מיני בעיות מוזרות ששמורות לקונצרן VW...)

שלנו גם ליסינג. למרות שברשותנו גם קאמיק פרטי בעל מנוע זהה.

על הקאמיק נוהג אדם מבוגר, כבר שנה וחצי ועשה בערך 20k קילומטר. העיניין הוא שבאטקה מאחר והיא ליסינג, הנהיגה הרבה יותר אגרסיבית ומהירה מהקאמיק שעליו הנהיגה איטית משמעותית. 

בקאמיק לא הייתה את הבעיה של השמן ובכללי הרכב לא עשה בעיות כלל. 

צריכת השמן יכולה להיות מושפעת מצורת הנהיגה ותנאי הדרך?

פורסם

כל המנעים הללו שורפים שמן וזה לא הולך ומשתפר אלא במקרה הטוב לא מחמיר.

המון מנועים וכמעט כולם במיוחד מוגדשי טורבו שורפים שמן.

הזול עולה ביוקר

פורסם
לפני 20 שעות, The Greek Freak כתב:

צריכת השמן יכולה להיות מושפעת מצורת הנהיגה ותנאי הדרך?

בקצרה, כן. מנסיוני לאחר מעל עשור עם מנועי בנזין הזרקה ישירה מוגדשים, הרצה לפי הספר חשובה לאטימה אופטימלית של טבעות האטימה וצריכת שמן מזערית. בכל המנועים שהיו לי (כולל ב-GTi שמנועה מבקר בקו האדום תדיר), הקפדתי על ביצוע הרצה, ומעבר לצריכת שמן של כ-250 מ"ל בזמן ההרצה, לא נזקקתי להוסיף שמן בין טיפולים. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בקארוק 1.5 ליטר מליסינג היה לי אותו הדבר-חוסר בשמן לאחר 8,000 ק״מ ולאחר מכן שוב ב-19,000 (כ-4,000 ק״מ לאחר טיפול כן?), בכל פעם היה חסר כליטר שמן ונדלקה נורה.

זמן קצר לאחר מכן החזרתי אותו, אני בדעה שאם הייתי ממשיך עם הרכב הזה הזמני הופעת נורה היו מתקצרים, וזה ממש לא נשמע לי הגיוני ברכב חדש ובטח עם תשובות היבואן.

לא רואה מצב שברכב פרטי הייתי מאשר שלא ירשמו את זה בהיסטוריית הרכב, עם זה שהשיקול של המכירה הוא נכון-אותי אישית היה מדאיג יותר שהצריכה תגבר וזה ייגמר בהרס מנוע מחוץ לאחריות שהיבואן ינסה להתנער ממנו.

מקסימום אפשר לבקש לציין כהערה שבבדיקת מוסך היבואן עלה כי זאת צריכה נורמלית (זה הרי מה שהם טוענים).

פורסם

בשימושי אוקטביה 1.5, כמעט 150,000 ק"מ. מהשלב של הטיפול הראשון אחרי כ- 10000 מהטיפול אני צריך להוסיף ליטר שמן. באופן מוזר תמיד נראה כאילו בבת אחת חסר שמן. 

• תוכן חדש...