Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני יודע ששני הרכבים האלה הם לא מאותה קטגוריה אבל אני אסביר למה אני משווה בינהם. אנחנו זוג עם ילד בן שנה וחצי ותכנון לילד נוסף ואנחנו רוצים לקנות רכב משפחתי. מה שחשוב לנו כרגע זה 2 דברים:

1. מיידיות

2. עד 145.000₪

אז מכל המיני ג׳יפונים היחידה שיש באספקה לינואר היא הטיקרוס במחיר של 140.000₪. מאווד אהבנו אותה אבל מפחיד אותנו הגודל שלה והגודל בגז׳.

מצד שני ראיתי סיאט אטקה fr משומשת שנת 2020 בקילומטראז׳ נמוך ב145.000₪. כמובן שאם היה לי את ה180.000₪ כדי לקנות אותה הייתי הולך על זה חד משמעית.

אז בגדול השאלה היא: האם זה לא הגיוני לשלם על רכב משומש מחיר של רכב חדש? מה לגבי ירידת ערך של שניהם? 

תודה מראש!

פורסם

יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי? אם כן תוכל לחסוך המון כסף גם אם תרכוש רכב יותר יקר מהתקציב שציינת

פורסם

הטי קרוס מקביל בגדול לסיאט ארונה, שיש לה דגם מעודכן ומוצלח, עם אופציה למנוע 1.5. שווה לבדוק מה מצב האספקה של הארונה שתהיה משתלמת יותר.

בנוסף, יש לך ב 125 את הג'וק החדשה, שהיא מרווחת באופן מפתיע וגם תא המטען שלה מוצלח יותר (420 ליטר עם שטח פנים גדול יחסית), והיא בהחלט תשרת זוג +2.

ממליץ לבדוק את הג'וק, יש לנו אותה כרכב שני ומאוד נהנים ממנה.

לגבי שאלתך, אכן מתסכל לשלם מחיר כה גבוה על רכב יד שניה, אבל השוק במצב לא ברור בימים אלה ...

Cupra Leon VZ 2025

פורסם (נערך)
בתאריך 30.12.2021 בשעה 08:43, galbh כתב:

יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי? אם כן תוכל לחסוך המון כסף גם אם תרכוש רכב יותר יקר מהתקציב שציינת

לא. לצערי חשמלי לא רלוונטי

בתאריך 30.12.2021 בשעה 10:05, Bull-81 כתב:

הטי קרוס מקביל בגדול לסיאט ארונה, שיש לה דגם מעודכן ומוצלח, עם אופציה למנוע 1.5. שווה לבדוק מה מצב האספקה של הארונה שתהיה משתלמת יותר.

בנוסף, יש לך ב 125 את הג'וק החדשה, שהיא מרווחת באופן מפתיע וגם תא המטען שלה מוצלח יותר (420 ליטר עם שטח פנים גדול יחסית), והיא בהחלט תשרת זוג +2.

ממליץ לבדוק את הג'וק, יש לנו אותה כרכב שני ומאוד נהנים ממנה.

לגבי שאלתך, אכן מתסכל לשלם מחיר כה גבוה על רכב יד שניה, אבל השוק במצב לא ברור בימים אלה ...

אם אתה אומר שהטי קרוס מקביל לארונה אז אני קצת בבעיה.. לצערי לא כזה אהבתי את הג׳וק. גם חשוב לי בקרת שיוט אדפטיבי והבנתי שאין את זה בג׳וק

אני מאוד אוהב את האטקה אבל אני לא יודע אם זה משתלם לי לקנות יד 2..

עריכה אחרונה על ידי colocba
פורסם

המחיר של האטקה ברמת גימור סטייל הוא כמעט 151 אלף ש"ח על הכביש,

בכל אופן לא בטוח שזה יתאים לו מבחינת זמני האספקה. אי אפשר לבצע הזמנה אונליין באתר של סיאט, אז אי אפשר לדעת מה זמני האספקה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 31.12.2021 בשעה 20:31, roy007 כתב:

אם התקציב שלך הוא 145k למה אתה לא הולך על אטקה חדשה בגירסת סטייל?

אתה צודק לגמרי. הבעייה היא שא- אין זמן הספקה של אטקה בכלל (עפילו לא בזמן הקרוב) וב- יש פיצ׳רים בxp וfr שחשובים לי. הxp כבר עולה 20k נוספים מהstyle.

פורסם (נערך)

לא מתערב מה חשוב לך ברכב אבל יחסית לגירסת כניסה הסטייל מאובזרת יפה מאד.

לדעתי ה-vfm הטוב בקטגוריה

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם

מה רע בסיאט אטקה שנת 20' עם קמ נמוך שהפסידה כ-40 אלף שח בפחות משנתיים? 

חד משמעית הייתי מעדיף רכב משומש שביום יום יתן תמורה פי כמה יותר טובה מרכב חדש שבכלל לא בטוח שעונה על כל הדרישות ומן הסתם יאבד יותר מהערך בשנתיים הקרובות.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

זה לא רע, זאת פשוט לא המציאות.

אין הרבה רכבים כאלה בלוחות, לא מ-2020, ובטח לא ב-40 אלף שקל פחות ממה שעלו לפני שנתיים.

כשמדברים על רכב בטווח המחירים הזה תמיד אפשר למצוא רכב חדש באותו התקציב, אבל הוא לא בהכרח עונה על הדרישות. אם האטקה מתאים לך ומצאת רכב משומש במצב טוב שמוצא חן בעיניך והמחיר מקובל עלייך  - תתחדש.

פורסם

פותח השרשור כבר מצא אחת כזאת לכן כתבתי שהייתי מעדיף את המשומש.

בתאריך 29.12.2021 בשעה 23:21, colocba כתב:

מצד שני ראיתי סיאט אטקה fr משומשת שנת 2020 בקילומטראז׳ נמוך ב145.000₪.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

לאור התגובות למעלה, ממליץ להכניס להשוואה סוזוקי ויטארה שמגיע היום עם מערכות בטיחות מתקדמות.

לפות"ש - טיקרוס אכן קרוב מאוד לארונה ברוב הפרמטרים. 

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

לא יודע מה קורה היום בשוק, אבל לפני מספר חודשים קנה קרוב משפחה אטקה בעסקת 0 ק''מ ב- 129K.

הוא בדק בכמה מקומות, התווכח והתמקח והיום הוא מבסוט.

שוב, לא יודע אם יש היום מלאי בייבוא מקביל/0 ק"מ.

לגוף השאלה, אישית הייתי מעדיף רכב גדול, מאובזר ומתאים יותר ע''פ חדש שפחות מתאים.

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם
לפני 12 שעות, daniel204 כתב:

פותח השרשור כבר מצא אחת כזאת לכן כתבתי שהייתי מעדיף את המשומש.

את זה גם אני קראתי, אבל אטקה FR לא עלתה 185K כחדשה כך שלא מדובר בירידת ערך של 40K בשנתיים.

סוזוקי ויטארה מרגיש מיושן מאוד ביחס לוואגיות. הוא רועש, קופצני ותא הנוסעים זול ובסיסי. בנוסף לכל הוא גם יקר. היתרון היחיד שלו זה זמינות כמעט מידית.

לפני כמה חודשים המצב היה שונה. היום הזמנה חדשה לאטקה היא עם זמן המתנה של 4-7 חודשים בהתאם לרמת גימור וצבע. אין רכבים כאלה ב-0 ק"מ אלא מיבוא מקביל שמגיעים ללא מערכות בטיחות ועם אבזור נוחות מופחת ביחס לרכבים של היבואן הרשמי.

• תוכן חדש...