Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 17.12.2021 בשעה 11:07, student כתב:

לדעתי עדיף להחליף החיישן ולא לנקות (בגלל גיל הרכב). למצוא המק"ט של המקורי ולקנות תחליפי באיביי של מגוון חברות איכותיות - בוש, FEBI ועוד. ההחלפה גם יכולה להיות קלה למדי או לא ממש מסובכת..

יא אני בחתימה של מישהו

Mum!!! Get the camera!!!! Yeaaaaaaa

פורסם

האם ניסית לימוד גיר? אצלי היה קורה תופעה מאוד דומה אחריי שהייתי מנתק מצבר והגיר היה 'לומד' מחדש.היה קורה בערך 20-30 קמ אחרי הניתוק מצבר.

פורסם
לפני 15 שעות, dorban5 כתב:

תנסה להניע את הרכב בלי MAF בכלל ולראות אם יותר טוב. או לנקות אותו עם ספריי כרבורטורים ולנסוע איתו.

ניסיתי להניע בלי החיישן maf כלומר ניתקתי את הקונקטור ולא ניקר שיהוי.

לפני 14 שעות, David2540 כתב:

אתה יכול בינתיים בתור פתרון זמני לשנות הגדרות במוסך של מערכת הגז שיקח דלק ולא גז עד 1000 סל"ד 

לא ידעתי שאפשר לתכנת את המערכת גז

תודה נשמע טוב,

אפשר בכל המערכות?

נ"ב: אולי ישנה אפשרות לעדכן במחשב של המערכת גז שיכנס יותר אויר וגז ויצא שהטורים לא ירדו מ900/ 1000?

צירפתי סרטון של הטורים בסרק

פורסם
לפני 13 שעות, ארי62 כתב:

האם ניסית לימוד גיר? אצלי היה קורה תופעה מאוד דומה אחריי שהייתי מנתק מצבר והגיר היה 'לומד' מחדש.היה קורה בערך 20-30 קמ אחרי הניתוק מצבר.

כן, עשיתי לימוד גיר עוד לפני שהחלפתי מנוע ולא היה כל שינוי.

נראה לי שהבעיה לא קשורה לגיר, כי בעיה בטורים יותר קשורה למנוע והמסתעף.

מי אמר שאם היית מנתק מצבר ואח"כ נפטרה הבעיה ל20 30 ק"מ זה קשור ללימוד גיר אולי למחשב רכב? (יותר נשמע)

לפני שהחלפתי מנוע אני גם הייתי מנתק מצבר ואז היה מחזיק לי 30 ק"מ +- 

אני ינסה לנתק מצבר מעניין אם יהיה שינוי אחרי שהחלפתי מנוע.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, קצת נהג יותר אוטו כתב:

מי אמר שאם היית מנתק מצבר ואח"כ נפטרה הבעיה ל20 30 ק"מ זה קשור ללימוד גיר אולי למחשב רכב?

האוטו לא היה מעביר הילוכים חלק ומתכבה ביציאה מהמקום בפעמים הראשונות. לכן הבנתי שזה קשור לגיר שהוא לא מכניס קלאצ לגמרי או משהו, אבל מסכים שזה אולי קשור למחשב רכב.

עריכה אחרונה על ידי ארי62
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

חוזר לעדכן:

נדלקה לי מנורה והקוד תקלה שהופיעה הוא P0301= בעיה בצילנדר 1 החלטתי להחליף קויל (מבלי לבדוק איפה בדיוק הבעיה , כי כבר קודם רציתי להחליף את הקויל מספר 1 מחשש שזה ישפר את המצב)

לאחר ההחלפה נגמרו הרעידות והשינוי מדהים,

רק שנהיה תופעה חדשה בסרק וניוטרל הטורים עומדים על 1800 ואיך שאני מתחיל בנסיעה הטורים מתפקדים יופי, ונדלק לי מנורה עם קודי תקלה

P0300 P0301 P0304 P0133 P0171 P0113 P0121 P2135 

להבנתי משהו השתבש במצערת בכניסת אוויר, אולי שה קשור לחיישן MAF שניתקתי והחזרתי ? לא נראה לי !

ניקיתי את המצערת לא השתנה כלום 

אם למישהו יש רעיון אני אשמח לקבל,

"אני ישוב ויעדכן"

עד אז כולי תפילה שלא יצוצו עוד קודים חדשים כי כבר אין מקום על המסך.

• פיתרון
פורסם

חבל שהחלפת את הקויל לפני שבדקת אם הוא באמת לא תקין, במיוחד לאור העובדה שאותו מייספייר חזר.

300 זה רק מעיד שיש יותר ממייספייר אחד, ואכן יש לך גם 301 וגם 304, בעיה בתפקוד הMAF יכולה להקפיץ קוד של תערובת וכמובן שיכול להיות צירוף מקרים אכזרי שגם חיישן מיקום המצערת נדפק,

אבל,

בגלל ריבוי הקודים, אני ממליץ לך בחום לפנות למקום/מומחה לדיאגנוסטיקה,

אם תתחיל להחליף קוילים, פלאגים, חיישנים ולבסוף תישאר עם אותם הקודים או אחרים, אתה תהיה מאוד לא שמח

ייתכן שהכל בעיית חיווט פשוטה וייתכן גם המצב ההפוך, נקווה לטובה,

בהצלחה

• רעיון טוב! 1

כבר חתמתי...

פורסם

אם הרכב היה מונע כשחיישן הMAF מנותק הגיוני שיקפוצו קודים. תבצע איפוס לאחר שהחזרת את החיישן ותבדוק אם אחרי נסיעה קצרה הם חוזרים שוב. אם לא, אז הסיבה לקודים היא ניתוק החיישן. אם כן, אז יש פה משהו אחר שדורש אבחון.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 5 שעות, dalet11 כתב:

אם הרכב היה מונע כשחיישן הMAF מנותק הגיוני שיקפוצו קודים. תבצע איפוס לאחר שהחזרת את החיישן ותבדוק אם אחרי נסיעה קצרה הם חוזרים שוב. אם לא, אז הסיבה לקודים היא ניתוק החיישן. אם כן, אז יש פה משהו אחר שדורש אבחון.

הפסתי את הקודים בפירוק מצבר ולאחר נסיעה ב60 ק"מ חזרו הקודים

לפני 8 שעות, yairw כתב:

ייתכן שהכל בעיית חיווט פשוטה

מה אתה מתכוון ? יש מצב שההצתה והאוויר בסוף מגיעים לאותו  החיווט?

פורסם

ראשית, מדבריי עלול להשתמע שאני מומחה בתחום - אני לא, זה תחביב שגדל אט אט ואני תמיד שמח לנסות לעזור.

אני כלל לא טוען שמדובר בבעיית חיווט פשוטה,

אך ראיתי לא מעט מקרים בהם רכיב תקול אחד מעלה קודים במלא רכיבים אחרים שקשורים אליו ישירות או בדיעבד, ולכן לא תמיד ריבוי קודים מעיד על כך שכל הרכיבים הקשורים בקוד תקולים.

אם יש קוד של MAF ושל תערובת, ייתכן מאוד ויש פיתרון אחד לשניהם (אם הMAF משדר מידע שגוי, זה יוביל להחלטת תערובת לא נכונה ויעלה קוד בהתאם),

ייתכן וגם המייספיירים נגרמים מאותה הבעיה, כי אני משער שתערובת לא טובה יכולה לתרום גם לזה.

יש דרך פשוטה יחסית לבדוק קוילים ופלאגים, אם הקוד תמיד מופיע על אותו הצילינדר (לדוגמא 301 זה צילינדר 1, ו302 זה צילינדר 2), ניתן להחליף את הקויל הבעייתי עם קויל שאין עליו קוד, אם התקלה עוברת יחד עם ההחלפה - מצאת את הבעיה, אותו הדבר עם הפלאגים

בכל מקרה, כל הנאמר זה לא מניסיון בתחום, כך שאל תיקח את מה שכתבתי כקדוש, חכה לתגובת חכמים ממני

כבר חתמתי...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 20.1.2022 בשעה 06:26, yairw כתב:

חבל שהחלפת את הקויל לפני שבדקת אם הוא באמת לא תקין, במיוחד לאור העובדה שאותו מייספייר חזר.

300 זה רק מעיד שיש יותר ממייספייר אחד, ואכן יש לך גם 301 וגם 304, בעיה בתפקוד הMAF יכולה להקפיץ קוד של תערובת וכמובן שיכול להיות צירוף מקרים אכזרי שגם חיישן מיקום המצערת נדפק,

אבל,

בגלל ריבוי הקודים, אני ממליץ לך בחום לפנות למקום/מומחה לדיאגנוסטיקה,

אם תתחיל להחליף קוילים, פלאגים, חיישנים ולבסוף תישאר עם אותם הקודים או אחרים, אתה תהיה מאוד לא שמח

ייתכן שהכל בעיית חיווט פשוטה וייתכן גם המצב ההפוך, נקווה לטובה,

בהצלחה

אכן גיליתי צינור של מערכת הגז שמתחבר לסעפת היניקה ( נראה לי מזרק) שהיה מנותק, ולכן היה אוויר לא מבוקר, ובעיה בצילינדר ,חיברתי ואכן כל הקודים נעלמו, 

עכשיו שהרכב מגיע לחום מנוע אין רעידות כלל אבל והטורים על 600 בערך, ובכל עצירה יותר קורה בעצירה איטית, בסוף העצירה במהירות נמוכה הטורים יורדים אפי' ל200 ויש רעידות מעצבנות ובעצירה מוחלטת הטורים חוזרים ל600

אני צריך את עזרתכם מה זו התופעה הזאת? מה יכולה להיות הבעיה

תודה לכם!

יש לציין שעכשיו גם בגז וגם בבנזין הרכב פועל אותו הדבר

• אהבתי 1
פורסם

לצערי אני לא מבין כלום במערכות גז, הייתי ניגש לאחד המתקינים באזורך עם תיאור הבעיה, יכול להיות שזה עניין מוכר בתחום

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 8 שעות, yairw כתב:

לצערי אני לא מבין כלום במערכות גז, הייתי ניגש לאחד המתקינים באזורך עם תיאור הבעיה, יכול להיות שזה עניין מוכר בתחום

מסברה פשוטה נראה שהבעיה לא קשורה למערכת גז, כי מתי שאני מעביר את הרכב למצב של בנזין, המערכת גז מנוטרלת, וגם אז יש את הבעיה

אלא א"כ יש דברים במערכת שמשפיע על הבנזין אפי' שהמערכת מנוטרלת, חשבתי אולי איזה בריכת אויר דרך המערכת גז ...

אבל סתם מעניין ממה נובע רעידות מתי שהטורים יורדים והרכב סוג של נחנק ומתאושש פתאום? מחוסר אוויר או אוויר יתר?

נ"ב  שכחתי לעדכן שניקיתי חיישן MAF ולא הסתדר.

• תוכן חדש...