Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ויום נעים!

יש ברשותי טויוטה קורולה 2008 

לפני 3 חודשים קיבלתי את הרכב הרכב מונע בנזין/גז 

הרכב נסע מצוין למעט שהיה נכבה בעצירות, הטורים היו יורדים והרכב כבה, הייתי מתניע רגיל וממשיך לנסוע,

יש לציין שעל גז הרכב היה נכבה הרבה יותר מהר, לעומת זאת על בנזין רק לאחר עמידה של 15 שניות+- הרכב היה נכבה,

ניקיתי את הבית מצערת ולא הסתדרה הבעיה, החלפתי בית מצערת ולא הסתדרה הבעיה,

בבדיקת קומפרסיה נמצא שיש קומפרסיה אבל קצת חלשה ואמר המוסכניק שצריך להחליף מנוע והכל יסתדר,

החלפתי פלאגים בתקווה שהפלאגים הקודמים עשו את שלהם, והפלאגים החדשים יתנו יותר כח למנוע למרות שהקומפרסיה לא 100% ולא הסתדרה הבעיה,

בנוסף כשהייתי מאמץ את הרכב היה רעשים של תקתוקים כאלה(תיק תיק תיק...) לאחר חודש וחצי הרכב עשה את התקתוקים גם ללא מאמץ והרכב נכבה לאחר מאמצים של התנעה של חצי דקה עם רגל על גז הרכב נדלק וכשעצרתי הרכב נכבה ולאחר כמה פעמים כאלו הרכב לא נדלק (כן היה סטרטר),

כמובן שלאחר כל זה לא נותר אלא להחליף מנוע,

המוסך טען לאחר שפירק בערך את כל הרכב, בדק ממיר מעברי דלק הצתה ועוד.. וגם הקומפרסיה היה נמוך, 99% שצריך להחליף מנוע, 

הוחלף המנוע והרכב בהחלט הרבה יותר טוב ושאני נוסע על דלק הרכב לא נכבה אבל יש לו עדיין בעיה עם הטורים ובסרק הטורים על 600 והם לא יציבים ממש , טיפה עולים יורדים בין550 ל650, ובנסיעה על גז הרכב לא מחזיק והטורים יורדים בעצירה ונכבה הרכב.

וכאן אני פונה לעזרת תותחי הפורום אם מישהו מכיר את התופעה? האם יש אפשרות לכוון טורים? האם זה קשור למחשב רכב?

כל עצה או ראיון מתקבל בברכה תודה לכם!

נ"ב: הרכב מגיב הרבה יותר חזק אחרי החלפת המנוע, וכמו כן אין את התקתוקים שהיו בעבר.

מיד לאחר ההתנעה שהטורים על 1000 או כשהם על 900 הרכב לא רועד כלל.

פורסם

אי אפשר לכוון טורים. הסל"ד מושפע מכמה חיישנים, המחשב מעבד את הנתונים מהחיישנים ואז מחליט כמה לפתוח את המצערת.

אם אתה עדיין יכול ליצור קשר עם המוסך שהרכיב את המנוע.

פורסם
לפני כשעה, קצת נהג יותר אוטו כתב:

לא,

מה תפקיד החיישן?

Mass airflow sensor

חיישן זרימת אוויר, מדווח למחשב הרכב על מצב האוויר שנכנס למנוע ועל פי זה המחשב קובע יחס דלק וכ'ו

פורסם (נערך)

לדעתי עדיף להחליף החיישן ולא לנקות (בגלל גיל הרכב). למצוא המק"ט של המקורי ולקנות תחליפי באיביי של מגוון חברות איכותיות - בוש, FEBI ועוד. ההחלפה גם יכולה להיות קלה למדי או לא ממש מסובכת..

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תודה!

המספר מק"ט צריך להיות כתוב על החיישן?

יכול להיות שצריך לעשות לימוד מצערת? יש אפשרות ללמד את המצערת להכניס אוויר בכמות שונה ולגרום לטורים להגיע ל900 /800?

שאני לקראת סוף העצירה הטורים יורדים ל400 ואז הרכב ממש רועד וזה הקטע הכי מציק, גם כי הרכב רועד ובפרט אם אני לוחץ מיד על הגז לוקח זמן עד התגובה כי לוקח לרכב שבריר זמן עד שהוא יוצא מהרעידות?

אני יחזור למוסך, בעזרת ה, נמצע את הבעיה, נשוב ונעדכן.

תודה לכל העוזרים.

• מבאס 1
פורסם (נערך)

רק לנתק את הקונקטור לא צריך להוציא. כדי לנקות צריך להוציא אותו.

לא לעשות נסיעות גדולות בלי MAF.

עריכה אחרונה על ידי dorban5
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תבדוק גם עניין של ניקויי מצערת רציני. יש שם שסתום בצד (נקרא IAC או ICV Idle Air Control) שצריך לנקות אותו לפעמים הוא נסתם משמן שרוף ופיח. נראה לי צריך להוציא את המצערת בשביל זה אבל לא מכיר את הרכב שלך טוב.

• תוכן חדש...