Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

סיטרואן c4 picasso, די ישנה (2010). מנוע בנזין 1.6, טורבו.

באמצע נסיעה, נדלקה נורית אזהרה צהובה של המנוע, ניתנה הודעת תקלה engine fault, הרכב לא סחב, ועשן לבן התחיל לצאת, בו ניתן היה להבחין רק בעת עצירה (ברמזור).

מיד התוכניות הישתנו, והמשכתי בנסיעה למוסך (כ-5 קמ).

כשהגעתי למוסך ויצאתי מהרכב ניתן היה להבחין בריח לא טוב. השארתי את הרכב לטיפול המוסך.

לאחר כיום, המוסכניק התקשר וטען שמדובר באינג'קטורים. נתתי אישור לבצע את העבודה ולהחליף 2 אינג'קטורים. לאחר מספר רב של ימים (עד שהשיג אינג'קטורים מפירוק), התקשר המוסכניק להגיד שהרכב לא מניע. אמר שלמרות שהחליף, האינג'קטורים ממשיכים "להשפריץ" דלק, והוא חושב שזו בעיה במחשב. אמר שהטכנאי שלו לא עובד עם מחשבים של סיטרואן, ושהוא ממליץ להזמין גרר, ולגרור את הרכב למוסך מורשה.

מבקש לשאול מספר שאלות:

1. האם הסימפטומים (הראשוניים) אכן יכולים לרמוז על אינג'קטורים?

2. על פי הסימפטומים שתוארו, אילו עוד תקלות יש לבדוק?

3. האם זה מקצועי או אתי מהמוסך לבקש לגרור את הרכב למוסך אחר (הרי עבודות אחרות שמתבצעות אצל בעלי מקצוע אחרים, למשל, פחחות, גיר, וכו', אז המוסך שולח את החלקים התקולים לבעל המקצוע, כעבודת חוץ)?

4. נכון שהשיקול וההחלטה היא שלי, אבל האם "כדאי" לנסות לתקן? אני אסביר. מדובר ברכב ישן, שנת 2010, קילומטרז' של כ-230,000. כלומר, שווה בערך מסטיק בזוקה וזר פרחים. מה יכולה (עלולה?...) להיות עלות התיקון?

תודה מראש!

פורסם

הוא אומר לך יפה - לא מתעסק ולא רוצה להתעסק.

למה שיתקן את הרכב בכח? אתה תשלם את כל הניסיונות שלו. זה מה שאתה רוצה?

גרור את הרכב לאחד המוסכים שמכירים את הדגם ( גבע, אורן שרותי רכב) ותחסוך כסף על ניסיונות תיקון.

פורסם

עשן לבן זה בדרכ מים שנשרפים בתא הבעירה.

האם ראית במקביל לתקלה ירידה במםלס נוזל הקירור (מים)?

כמו כן המוסכניק שלך ביצע בדיקת לחץ לכל מרסס דלק כדי לבדוק אם הןא פסול?

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

לא בדקתי כלום. איך שקרתה התקלה נסעתי דוך למוסך.

ולא יודע איך בדק, אבל אמר ש-2 לא מהם תקינים.

אבל הרעיון של מים נראה כמו בעיה אחרת, לא? קצת מוזר (או לא?...) ש-2 קרו במקביל, לא חושב? אני מאמין (מבחינת סבירות סטטיסטית) שמקור הבעיה הוא אחד, לא?

פורסם
לפני 18 דקות, Keyser Söze כתב:

לא בדקתי כלום. איך שקרתה התקלה נסעתי דוך למוסך.

ולא יודע איך בדק, אבל אמר ש-2 לא מהם תקינים.

אבל הרעיון של מים נראה כמו בעיה אחרת, לא? קצת מוזר (או לא?...) ש-2 קרו במקביל, לא חושב? אני מאמין (מבחינת סבירות סטטיסטית) שמקור הבעיה הוא אחד, לא?

כפי ששאלת

1. אינזקטורים (מרססים בעברית) תקולים לא ייגרמו לסימפטומים שתיארת.

2. לבדוק אובדן מים, ומפלס שמן. 

נשמע לי שהמוסך שאתה מטפל בו פחות מקצועי ומחליף חלקים ללא אבחנה. האם הוא השאיר בידך את המרססים הקודמים?

לדעתי, לא הייתה בעיה במרססים. 

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

אני מבין, תודה.

אז אנחנו מדברים על גרר למוסך מורשה?

על פי תיאור הסימפטומים - ניחוש מה עלולה להיות התקלה/תקלות ועלות צפוייה של תיקון?

פורסם (נערך)

תגרור את הרכב שלך למוסך שמתמחה בדגמים האלה, כדוגמת  מוסך גבע, לדעתי עדיף ממורשה.

אני מאמין ששם תקבל אבחנה מדוייקת לבעיה שלך וטיפול מקצועי

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי roy007
  • תוכן חדש...