Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בקרוב (חודשיים) אנחנו ניכנס לדירה חדשה ביבנה (במסגרת מחיר למשתכן).

מדובר בדירת 6 חדרים, 148 מטרים, קומה 3(מתוך 15) וכיוונים דרום+מערב (כאשר הצד הדומיננטי הוא מערב). חדר אחד יהיה עם מזגן יחיד בגלל המיקום שלו בבית (ויש גם הכנה לכך).

בגדול, אני בכלל לא נעול על שום פתרון שארשום כאן ואשמח להמלצות מכאלו שמנוסים עם זה.

מדובר בזוג + 1.

1. מזגנים בודדים, כלומר 6 מנועים במסתור כביסה. קיבלתי המלצות שונות מ 2 בעלי מקצוע בשום פנים ואופן לא לעשות זאת כי זה יגרום לחוסר תפוקה של המזגנים (מהחום במסתור כביסה), מעבר לכך שיש לי ספק אם יכנסו שם 6 מנועים (רק בשבוע הבא אראה את הדירה בפעם הראשונה).

2. מזגן מיני מרכזי + מזגן 1 או 2 בודדים (חדר נפרד + הורים) - יש לנו נטיה לא ללכת על מיני מרכזי בגלל ש "למה אני צריך להדליק מזגן בכל החדרים כשאני רק בסלון?". אז כמובן שיש לזה גם יתרונות (=כל הבית ממוזג בלחיצת כפתור), אבל גם חסרונות: חשמל, חוסר יכולת שליטה בטמפרטורה (25 בסלון, 22 בחדר) ושנינו באמת לא חיינו בבית עם מזגן מיני מרכזי. אני דיי נמנע ממיני מרכזי אינוורטר כי גם האמינות שלו מוטלת בספק וגם מבחינת מחיר זה דיי קרוב למיני vrf.

3. מזגני vrf - פה כבר יש 2 פתרונות - vrf box של תאדירן ו mini vrf. את ההבדלים בין המערכות אני מכיר, האם יש כאן מישהו שמותקן אצלו בבית אחת מהמערכות ויכול לתת המלצה/דיס המלצה? זהו גם הפתרון היקר ביותר אבל גם הכי גמיש. בנוסף  גם הפתרון הכי מלחיץ - תקלה במעבה משביתה את כל הבית וגם התקנה מורכבת יותר שזה אומר שבמקרה של בעיה צריך למצוא בעל מקצוע שמבין עניין.

שמעתי על זה שבמערכות mini vrf יש את רעש השסתומים בחדרים, האם הדבר כל כך מורגש?

4. פתרון שאני לא יודע אם הכי ישים (או הכי טוב), מזגן מיני מרכזי לסלון + multi inverter לחדרים- פחות אוהב כי להבנתי ה multi inverter מיושן יותר ופחות אמין.

אשמח לשמוע אם יש כאן כאלה שיש להם את אחת ממערכות ה vrf ויכולים לספר האם יש בעיות ידועות והאם היום אחרי הנסיון שלהם הם היו בוחרים באותה מערכת?

*אני לא מעלה אפשרות של מערכת vrf יפנית (מיצובושי) בגלל עלויות גבוהות.

תודה רבה!

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, yaniv572 כתב:

1. מזגנים בודדים, כלומר 6 מנועים במסתור כביסה. קיבלתי המלצות שונות מ 2 בעלי מקצוע בשום פנים ואופן לא לעשות זאת כי זה יגרום לחוסר תפוקה של המזגנים (מהחום במסתור כביסה), מעבר לכך שיש לי ספק אם יכנסו שם 6 מנועים (רק בשבוע הבא אראה את הדירה בפעם הראשונה).

אני רק יכול לספר על הסבה שעשינו למיני מרכזי שמיזג 4 חדרים ל- 4 מזגנים נפרדים, בנוסף למיני מרכזי שמיזג את הסלון והמטבח בו לא נגענו. סה"כ במסתור יש 4 יחידות קטנות ועוד אחד גדולה של המיני מרכזי בסלון. במיקומים הנוכחיים לא נצפתה בעיית "קצר אוויר" ובנוסף המזגנים כמעט ולא עובדים כולם יחד. צריך לציין שמכיוון שהיה מיני מרזי בחדרים הייתה הנמכת גבס במסדרון מה שעזר מאוד להעביר את הצנרות בצורה אסטטית ונוחה, אם לא הייתה ההנמכה אולי היה כדאי להוסיף אותה מאשר לבצע חציבות. הנה השרשור הרלוונטי להתרשמותך:

* לדעתי האישית, וכאן יהיו רבים שיחלקו עלי כנראה. ההמלצות של בעלי המקצוע הרבה פעמים נובעות משיקולים שפחות רלוונטיים אליך (כמו נוחות התקנה, ופחות אמינות לאורך זמן), החשש שלך מאמינות ועלות אחזקה הוא מוצדק מאוד לדעתי וזה גם מה שהוביל אותנו לתצורה הנוכחית (מזגנים רגילים נפרדים). מנגד, מזגן אינוורטר במידה ונבחר בהספק המתאים יעבוד יותר בתחום הנוחות (מבחינת שמירת טמפ' אחידה ואולי גם לחות) ולרוב יהיה חסכוני יותר בחשמל (אם כי כאשר מדובר ב VRF או מולטי לעומת הפעלה של יחידה בודדת אני כבר ממש לא בטוח).  

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 1
פורסם

לי יש 6 מזגנים (אבל במיקומים נפרדים לגמרי) - נדיר שיותר מ-2-3 פועלים במקביל. כנראה שהפעלת כולם גם תעמיס על מערכת החשמל.

כל המזגנים שלי תדיראן - אחד מהם Tosot שממנו אני מאד לא מרוצה, אחד אלפא כלשהו דינחדש ומצויין, השאר דגמים ישנים מלפני מספר שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע איזה מסתור כביסה יש לך. אבל בשביל 6 מנועים נפרדים צריך מקום.

לגבי האינוורטר - זאת כבר לא טכנולוגיה חדשה. הטכנאים מכירים אותה. האמינות השתפרה ומחירי החלפים ירדו. לדעתי אפשר כבר ללכת על זה. 

הvrf הוא הפתרון הטוב ביותר ואם אתה יכול להרשות לעצמך - הייתי הולך עליו.

פורסם
לפני שעתיים, innvision כתב:

אני רק יכול לספר על הסבה שעשינו למיני מרכזי שמיזג 4 חדרים ל- 4 מזגנים נפרדים, בנוסף למיני מרכזי שמיזג את הסלון והמטבח בו לא נגענו. סה"כ במסתור יש 4 יחידות קטנות ועוד אחד גדולה של המיני מרכזי בסלון. במיקומים הנוכחיים לא נצפתה בעיית "קצר אוויר" ובנוסף המזגנים כמעט ולא עובדים כולם יחד. צריך לציין שמכיוון שהיה מיני מרזי בחדרים הייתה הנמכת גבס במסדרון מה שעזר מאוד להעביר את הצנרות בצורה אסטטית ונוחה, אם לא הייתה ההנמכה אולי היה כדאי להוסיף אותה מאשר לבצע חציבות. הנה השרשור הרלוונטי להתרשמותך:

* לדעתי האישית, וכאן יהיו רבים שיחלקו עלי כנראה. ההמלצות של בעלי המקצוע הרבה פעמים נובעות משיקולים שפחות רלוונטיים אליך (כמו נוחות התקנה, ופחות אמינות לאורך זמן), החשש שלך מאמינות ועלות אחזקה הוא מוצדק מאוד לדעתי וזה גם מה שהוביל אותנו לתצורה הנוכחית (מזגנים רגילים נפרדים). מנגד, מזגן אינוורטר במידה ונבחר בהספק המתאים יעבוד יותר בתחום הנוחות (מבחינת שמירת טמפ' אחידה ואולי גם לחות) ולרוב יהיה חסכוני יותר בחשמל (אם כי כאשר מדובר ב VRF או מולטי לעומת הפעלה של יחידה בודדת אני כבר ממש לא בטוח).  

מה שהוא אמר.

פורסם

לי יש 4 מזגנים נפרדים. כולם תדיארן, כולם אינוורטר. מרוצה מאוד.

המסתור כביסה לא מאוד גדול. אבל הסידור של המנועים ככה שאף אחד לא זורק אוויר אחד על השני. וגם לא קורה שעובדים יותר מ 2 ביחד.

מה שכן צריך לשים לב לניקוז. אצלי הצינורות שיצאו במסתור, היו קצרים, והמים טיפטפו במסתור וגרמו למים עומדים. עשיתי הערכתי לבד את הצינורות עד לפתח ניקוז, וזה סידר את הבעיה

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אצלי יש 2 מיני מרכזיים - אחד עם כמה יציאות אויר לשטח הציבורי (סלון + מטבח) ואחד לחדרים עם דמפרים.

הפתרון של הסלון והמטבח מעולה, מפעילים מזגן ומהר מאוד כל השטח הציבורי קריר בצורה אחידה, בזכות פיזור יציאות האויר במספר נקודות מרכזיות בשטח, בלי שיש נקודות שקופאים בהן ונקודות שמתבשלים בהן.

הפתרון של החדרים סביר אבל לא מדהים - הדמפרים יודעים בעיקר לסגור או לפתוח, בלי באמת לוסת טמפרטורה, והחדרים שרחוקים מהיחידה הפנימית מקבלים זרם אויר חלש יחסית שמצריך הרבה זמן כדי לקרר את החדר.

מצד שני, לפני השיפוץ שעשינו, היה לנו עילי רגיל בחדר השינה, ואני לא הצלחתי להרדם כשהוא פעל בגלל הרעש (זוגתי בתגובה: "לא מבינה על איזה רעש אתה מדבר"), כך שאני לא משוכנע שהייתי חוזר לפתרון כזה.

פורסם

אענה בכלליות לנושאים שהועלו כאן:

1. רעיון של 4 מנועים במסתור כביסה - יכול להיות שנבחן את זה. בתאכלס, אפשר את הממד ועוד חדר שאנחנו מתכננים לעשות ממנו חדר ארונות לחבר למיני מרכזי והשאר יהיו עם מזגנים בודדים.

2. 6 מנועים- לא ישים לדעתי. הבית במפלס אחד.

3.vrf - מבחינת עלות, כן תיקצבתי גג 40 לנושא המיזוג בבית והסינים למיניהם נכנסנים שם, לא יפנים (פי 2). הפחד הוא מאמינות או חוסר קירור/חימום. האם יש בעלי נסיון?

4. 2 מיני מרכזיים - אם כבר אולי עדיף מיני מרכזי+מולטי אינוורטר, לא יודע אם ישים במסתור כביסה.

5. שרטוט דירה מצורף. החדר שליד חדר ההורים מיועד להפוך לחדר ארונות, עוד לא יודע אם נשאיר שם חצי חדר או ניקח הכל, מניח שרק אחרי שניראה את הדירה נוכל להיסגר יותר כל הכיוון

תודה לכולם!

20190924_192732.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תבדוק את סמסונג (יש שני יבואנים להבנתי - בחר בגדול יותר).  הם לא סינים מצד אחד ולא יפנים מצד שני.

המחיר די באמצע ככל שראיתי.

האיכות קרובה/משתווה ליפנים.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, dani666 כתב:

תבדוק את סמסונג (יש שני יבואנים להבנתי - בחר בגדול יותר).  הם לא סינים מצד אחד ולא יפנים מצד שני.

המחיר די באמצע ככל שראיתי.

האיכות קרובה/משתווה ליפנים.

קיבלתי דיס המלצה עליהם בגלל השירות של היבואן.

באופן כללי הנטיה שלי היא גם לסינים, רק שאני לא בטוח באיזו תצורה - הבוקס של תאדירן (שבעצם יש בו עוד כרטיס אלקטרוני כנקודת כשל) או ה mini vrf - שפרט לרעש שסתומים מהמזגן, לא מצאתי חסרון (ועל כן אשמח לחוות דעת ממישהו שיש לו)

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

שים לב - יש שני יבואנים.

רשמי ומקביל.  להבנתי השירות של היבואן הרשמי מעולה.

פורסם
לפני כשעה, dani666 כתב:

שים לב - יש שני יבואנים.

רשמי ומקביל.  להבנתי השירות של היבואן הרשמי מעולה.

שירות מתחת לכל ביקורת שמעתי כבר על כמה אנשים שאכלו מרור עם המזגנים של סמסונג (ובכלל מוצרי חשמל שגם אני נכוותי ממנו לא פעם).

אני לא מומחה גזול במיזוג, המסתור כביסה לא נראה גדול במיוחד (חסרות מידות מדוייקות) ולכן נראה די ברור שמזגנים נפרדים לכל חדר לא ממש אופציה.

אני חושב שהאופציות הכי מתאימות הם:

1. מרכזי אינוורטר + דאמפרים.

2. VRF לכל הבית.

3. מרכזי קטן לחלל מרכזי + VRF לחדרים.

אם התקציב מאפשר, כנראה שבאופן אישי הייתי הולך על אפשרות 3. ראיתי התקנה כזו בדירת 5 חדרים לא מזמן, זה נראה כמו הפתרון האולטימטיבי (וגם בעל הבית מאוד מרוצה). בתוצרה כזו גם אם חס וחלילה יש תקלה באחד המזגנים, לא מושבתים לגמרי.

מבחינת אמינות יצא לי בעצמי להתעניין קצת במערכת VRF קטנה ליחידת דיור ודווקא הטכנאים השונים שדיברתי איתם טוענים שכמעט ולא נתקלים בבעיות במערכות האלו כשהרוב המליצו על טורנדו שגם נותנים 7 שנים אחריות, בסוף לאחר בחינה בשטח של מספר טכנאים ובעקבות המלצה שלהם הוחלט ללכת על מזגנים רגילים נפרדים.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אלו שני המגדלים שבקצה הדרומי של השכונה?

אצלי הדירה דומה (גם 6 חדרים באותו פרויקט), מסתור הכביסה אצלי יותר ארוך. עשיתי מיני מרכזי לסלון/מטבח, מולטי ל- 4 החדרים ומזגן עילי לחדר השישי. עובד מעולה, וממה שאני יודע זה מה שעשו לא מעט בעלי דירות דומות.

• תוכן חדש...