Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

סבבה.

אם פעם תצטרך ניתוח או אבחון רפואי תלך למישהו שלמד רק את הקורס הרלוונטי. למה צריך ללמוד רפואה כ"כ הרבה שנים...

הלכת רחוק אחי.. אני מתכוון לעזרה נפשית או עזרה לאדם שנמצא במצב X בחיים שהוא לא מרוצה ממנו. 

יש לי ספר שנקרא פסיכוקיברנטיקה שהוא סוג של NLP וטיפול באנשים עם דמיון מודרך שכתב איזה ד"ר. יש לו המון דוגמאות שעזרו ממש לאנשים ע"י תרגילים מסויימים בטיפול עם דמיון מודרך ,תת הכרה וכל זה. זה שינה להם את ההסתכלות על החיים ועל המצב שלהם וגרם להם לעשות מעשה.

הרבה מהאנשים האלו ילכו לפסיכולוג שיקח להם ים של כסף ולא בטוח שהשיטות שלו יעבדו.

רוב רובם של האנשים שהולכים לפיסכולוג זה לא חולי נפש..חולי נפש הולכים לפסיכאטר שזה דבר שונה לגמרי..

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
  • תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, פבל כתב:

אשתי, מורה לחינוך מיוחד, שוכנעה ע"י אחת החברות שלה (שבעלה נכנס לתחום הזה חזק) לעשות איתה יחד קורס כזה כדי להשתמש בשיטות שמלמדים שם בעבודה שלהן עם התלמידים שלהן (חט"ב-תיכון). 

בשורה אחת - הקורס הזה מרכז המון מנטרות ואמירות שעבור אנשים שמסוגלים קצת לחשוב ולנתח, ברורות מאליהן. אם הייתי יכול לזקק את כל מה שהיא סיפרה לי על הקורס הזה למשפט אחד, זה יהיה "אם אתה רוצה שמשהו יקרה - תעשה את זה". זה בעיקרון המסר העיקרי שעבר בקורס הזה באינספור שיטות שונות ומשונות אחרות. 

דיברתי עם החברה ובעלה המון פעמים, ונראה שהם קיבלו מהקורסים שהם עשו תועלת, אז אני לא יכול לשלול את זה על הסף. 

אבל חשוב לזכור שבסך הכל מדובר על "קורס שיטות שכנוע" (Neuro-Linguistic Programing - יעני, תכנות המוח בעזרת ניסוחים). אני יכול להגיד שדיברתי גם עם פסיכולוגים, והבדלי הרמה והאבחנה בינם לבין בוגרי הקורס הזה הם אסטרונומיים. ברוב המוחץ של המקרים התגובות שלי למשפטי NLP היו "נו שיט, שרלוק", ובמספר מאוד מצומצם של מקרים היה איזה "המממ". בעוד שאמירות של פסיכולוגים גוררות לא פעם "וואו, אשכרה!". 

יחד עם כל זה, צריך לזכור ש-49% מהאנשים פחות חכמים מהממוצע, לכן לא מעט מהתגובות על קורסים כאלה הן מאוד משבחות.

הדרך לדעת אם טיפול עובד זה ככה: אם אתה יוצא ממנו בתחושה שאתה אחלה, הוא לא עובד. אם אתה יוצא ממנו בתחושה שוואללה, אתה חתכת 'פגר ויש כמה דברים שכדאי שתשנה... יש סיכוי שזה עובד.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
Just now, netanel1014 כתב:

אני מתכוון לעזרה נפשית או עזרה לאדם שנמצא במצב X בחיים שהוא לא מרוצה ממנו. 

לא יודע מה איתך, אבל אם אני הולך לשפוך את המעיים שלי מול מישהו, כדי שיעזור לי במצב נפשי שאני רוצה לשנות, אני רוצה לדעת מי זה אותו מישהו.

אני רוצה לדעת שהוא לוקח את המקצוע שלו ברצינות, שהוא עבר מיונים וסינונים כי לא כל אחד מתאים לזה, שהוא אשכרה הקדיש כמה שנים מהחיים שלו כדי ללמוד לעומק את המקצוע וקיבל הסמכה והכשרה רשמיים.

אני לא רוצה לעשות את זה מול מישהו שקם יום אחד בבוקר, החליט שבא לו לטפל באנשים, הריץ חיפוש בגוגל, בחר את הקורס הראשון שיצא, שילם X שקלים ואחרי חודשיים הוסמך כמטפל בשיטת XYZ, שהומצאה ע"י פלוני ולא מוכרת ולא מוכחת בשום מקום רציני.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, פבל כתב:

צריך לזכור ש-49% מהאנשים פחות חכמים מהממוצע

אהההההההההההההההה זה לא איך שממוצע עובד.

לפני 19 דקות, falou כתב:

הדרך לדעת אם טיפול עובד זה ככה: אם אתה יוצא ממנו בתחושה שאתה אחלה, הוא לא עובד. אם אתה יוצא ממנו בתחושה שוואללה, אתה חתכת 'פגר ויש כמה דברים שכדאי שתשנה... יש סיכוי שזה עובד.

הניסיון שלך מוזר מאוד.

אם הלכתי לכמה סשנים כדי לפתור נושא מסויים, ואני מסיים אותם עם התקדמו (בין עם זה בהבנה חדשה או כלי חדש להתמודדות או וואטאבר) אז אני יוצא בתחושה טובה.

למה אני צריך ללכת לטיפול ולצאת ממנו בתחושה רעה?

לפני 40 דקות, פינדר כתב:

ועל קופות החולים שמכניסות את הטיפולים האלו לקופות, כי זה מכניס להן כסף

ומוריד להם עומס. בדגש על זה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 דקות, David32 כתב:

אהההההההההההההההה זה לא איך שממוצע עובד.

תלוי איך מגדירים חוכמה...

אם לוקחים מדד IQ או פסיכומטרי או משהו כזה, אז ההנחה היא שהם מתפלגים נורמלית, ואז יוצא שהוא צודק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 45 דקות, netanel1014 כתב:

רוב רובם של האנשים שהולכים לפיסכולוג זה לא חולי נפש..חולי נפש הולכים לפסיכאטר שזה דבר שונה לגמרי..

גם ללכת לפסיכיאטר לא מקטלג אותך כחולה נפש, בדיוק כמו ללכת לרופא משפחה בשביל ימי מחלה ואנטיביוטיקה לא מקטלג אותך כנכה.

גם ללכת לטיפול פסיכולוגי זה לא אומר שמשהו לא בסדר איתך.

אבל בוא, דעות קדומות כמו שלך זה בדיוק הסיבה למה אנשים לא מטפלים בעצמם, או פונים לכל מאסטר אמו ומאסטר זיבי שמומחים בעיקר בלהגיד להם את מה שהם רוצים לשמוע.

כי כל הפסיכומשהו זה רק למשוגעים, אדם חכם ומודרני הולך רק למגדת עתידות, כמו שהוא לא פונה למוסך כי שקרנים כולם, מספיק לשים מאוורר על פילטר אוויר, שמן ג'וקים בטנק ומנורה לחיסכון בדלק, אז תקבל 450% יותר כ"ס וצריכת דלק שלילית.

אני רושם לך ללכת הפניה ללכת ללמוד קצת מדעים מדוייקים, שיעשו לך סדר בראש ויכניסו חשיבה רציונלית. אולי גם תתקבל לעבוד בהייטק על הדרך, ותהיה במזגן עם מכונת קפה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 36 דקות, David32 כתב:

הניסיון שלך מוזר מאוד.

אם הלכתי לכמה סשנים כדי לפתור נושא מסויים, ואני מסיים אותם עם התקדמו (בין עם זה בהבנה חדשה או כלי חדש להתמודדות או וואטאבר) אז אני יוצא בתחושה טובה.

למה אני צריך ללכת לטיפול ולצאת ממנו בתחושה רעה?

לקרוא להבנה שאתה צריך להשתפר "תחושה רעה"... מוזר מאוד.

פורסם
לפני 5 דקות, vadim6385 כתב:

גם ללכת לפסיכיאטר לא מקטלג אותך כחולה נפש, בדיוק כמו ללכת לרופא משפחה בשביל ימי מחלה ואנטיביוטיקה לא מקטלג אותך כנכה.

גם ללכת לטיפול פסיכולוגי זה לא אומר שמשהו לא בסדר איתך.

אבל בוא, דעות קדומות כמו שלך זה בדיוק הסיבה למה אנשים לא מטפלים בעצמם, או פונים לכל מאסטר אמו ומאסטר זיבי שמומחים בעיקר בלהגיד להם את מה שהם רוצים לשמוע.

כי כל הפסיכומשהו זה רק למשוגעים, אדם חכם ומודרני הולך רק למגדת עתידות, כמו שהוא לא פונה למוסך כי שקרנים כולם, מספיק לשים מאוורר על פילטר אוויר, שמן ג'וקים בטנק ומנורה לחיסכון בדלק, אז תקבל 450% יותר כ"ס וצריכת דלק שלילית.

אני רושם לך ללכת הפניה ללכת ללמוד קצת מדעים מדוייקים, שיעשו לך סדר בראש ויכניסו חשיבה רציונלית. אולי גם תתקבל לעבוד בהייטק על הדרך, ותהיה במזגן עם מכונת קפה.

הגדרת חולי נפש היא רחבה מאוד. אדם שנמצא בדכאון יש לו מחלה בנפש. בד"כ אדם כזה זקוק לטיפול רפואי אצל פסיכאטר.

אבל אדם שיש לו דכאון קל או מצבים מסויימים שגורמים לו לX ילך לפסיכולוג.

המאסטר אמו ומאסטר זיבי עוזרים להמון אנשים זאת עובדה (כן גם לאנשים אינטלגנטיים וחכמים מעל הממוצע). לא חייב פסיכולוג. בגדול פסיכולוגיה זה בכלל רחוק ממדע מדוייק כמו שכתבת זה מאוד אינדיביאולי מאדם לאדם.

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

תלוי איך מגדירים חוכמה...

אם לוקחים מדד IQ או פסיכומטרי או משהו כזה, אז ההנחה היא שהם מתפלגים נורמלית, ואז יוצא שהוא צודק.

אההההה, גם אז "פחות חכם" זה מאוד יבש מספרית (נגיד 98 מול 100 אייקיו). אבל אוקיי, בסדר.

לפני 44 דקות, falou כתב:

לקרוא להבנה שאתה צריך להשתפר "תחושה רעה"... מוזר מאוד.

להבין שאתה "חתיכת מפגר שצריך לשנות כמה דברים" זאת תחושה טובה?

אם הלכת לטיפול אתה כבר עם תחושה שצריך להשתפר ולפתור משהו - אחרת למה ללכת...

אז שוב, למה שלא אצא בהרגשה טובה מטיפול? בהרגשה שאני אחלה כי אני עובד על הבעיות שלי, כי התקדמתי עוד צעד? ואולי בכלל הלכתי כי היה נראה לי שמשהו לא בסדר, והמטפל עזר לי להבין שהכול טוב? יצאתי עם תחושה שאני אחלה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 24 דקות, David32 כתב:

אז שוב, למה שלא אצא בהרגשה טובה מטיפול? בהרגשה שאני אחלה כי אני עובד על הבעיות שלי, כי התקדמתי עוד צעד? ואולי בכלל הלכתי כי היה נראה לי שמשהו לא בסדר, והמטפל עזר לי להבין שהכול טוב? יצאתי עם תחושה שאני אחלה.

כשאתה מצטט אותי, שים את כל המשפט, אחרת אתה מוציא מהקשר ומשנה את המשמעות.

כשאתה יוצא מהמטפל, ויש לך עבודה, אז זו יכולה להיות תחושה טובה או רעה, כי יש בזה טוב ויש בזה רע (על מה שהיה). אני בכלל לא התייחסתי לטוב או רע. אני גם לא כתבתי שהמטפל עזר לך להבין "שהכל טוב". כתוב - "שאתה אחלה". תדייק.

פורסם (נערך)

השיטה הזו היא לכל היותר לאנשים שצריכים בוסט מוטיבציה זמני. 

נסה לטפל בסיכזופרן, אישיות גבולית, דיכאון קליני או מניה-דיפרסיה בשיטת nlp ותופתע איזה תוצאות תקבל (ספוילר: תקבל ז** בעין). 

מזכיר קצת את הספורט-תרפיסטים ופיזיותרפיסטים... 

אנחנו בעידן הקואצ'רים והסרטיפקציות (ראה שירה שטיינבוך וקיר התעודות שלה במשרד); לפעמים עצוב ולפעמים סתם מביך. 

ויוה לה טוני רובינס

עריכה אחרונה על ידי GaT
  • רעיון טוב! 2

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם
לפני שעתיים, netanel1014 כתב:

הגדרת חולי נפש היא רחבה מאוד. אדם שנמצא בדכאון יש לו מחלה בנפש. בד"כ אדם כזה זקוק לטיפול רפואי אצל פסיכאטר.

אבל אדם שיש לו דכאון קל או מצבים מסויימים שגורמים לו לX ילך לפסיכולוג.

המאסטר אמו ומאסטר זיבי עוזרים להמון אנשים זאת עובדה (כן גם לאנשים אינטלגנטיים וחכמים מעל הממוצע). לא חייב פסיכולוג. בגדול פסיכולוגיה זה בכלל רחוק ממדע מדוייק כמו שכתבת זה מאוד אינדיביאולי מאדם לאדם.

א) זה לא או/או. טיפול יכול לשלב גם CBT וגם תרופות. נכון שפסיכולוג הוא לא רופא, אבל הוא יכול מצד אחד להמליץ לפנות לרופא, מצד שני לחפור ולמצוא איך מוציאים את המטופל מהדיכאון. פסיכיאטר זה לא שלב אחרי פסיכולוג. חוץ מזה כל מקרה לגופו, יכול להיות מצב שחייב תרופות, ויכול להיות שתרופות יעשו רק נזק. וברוב המקרים, טיפול תרופתי עדיין חייב להיות משולב עם CBT.

ב) "מאסטרים" מוכרים לך פתרונות של זבנג וגמרנו (הלהיט החם של כל הזמנים בארץ). טיפול פסיכולוגי לוקח המון זמן ועולה לא מעט, אז הרבה יותר קל ומהיר ללכת לסדנה של שקר כלשהו, שיספר לך כמה אתה תותח על חלל בלי להתייחס לסיבה אמיתית למה אתה מרגיש חרא. אבל היי, אולי לפעמים אנשים צריכים לשלם למישהו שיגיד להם דברים טובים, במיוחד אחרי כל הזבל שנשפך עליהם ממדיה כזאת או אחרת. אתה משלם בשביל להרגיש טוב עם עצמך, אז הוא עשה את העבודה שלו.

לפני שעה, David32 כתב:

אם הלכת לטיפול אתה כבר עם תחושה שצריך להשתפר ולפתור משהו - אחרת למה ללכת...

אצלי זה עובד ככה - אני בהתחלה יוצא עם הרגשה חרא, אבל אחר כך מבין שכדי להשתפר צריך קודם להבין מאיפה החרא ואיך מתקנים את הסתימה ומורידים את המים.

בלי לדעת שיש באג ,לא תדע להתחיל לפתור אותו. מדברים כאלה לומדים.

עכשיו עשית לי את החשק לקרוא את "אידיוט" של דוסטוייבסקי, ואעשה את זה מתישהו בקרוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמה כסף אנשים עושים על חארטות זה מדהים!

חייב להמציא גם איזה משהו ולהכנס לעניינים.

כסף ששוכב על הרצפה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 6 שעות, פבל כתב:

ברוב המוחץ של המקרים התגובות שלי למשפטי NLP היו "נו שיט, שרלוק", ובמספר מאוד מצומצם של מקרים היה איזה "המממ". בעוד שאמירות של פסיכולוגים גוררות לא פעם "וואו, אשכרה!". 

המממ.... 😆

לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

אחח NLP... 

זו הדרך של אנשים שרוצים לטפל מבלי לעבור את המסלול הסזיפי שאנו עוברים כפסיכולוגים קליניים.

אני מתנגד לכך נחרצות, לא בגלל השיטה או דרך הטיפול, אלא כי יש כל כך הרבה לדעת ולהבין כשמטפלים בבן אדם, שזה פשוט חסר אחריות להתחיל בלי לעבור קורסים רלוונטים.

לגבי פסיכואנליזה ופרויד - אכן ביקורת הכי חזקה על פרויד היא שהתאוריות שלו לא מבוססות מחקר. עם זאת, משם צמחה הפסיכואנליזה והגישה הדינאמית, ותיאוריות של הוגים כמו ויניקוט, קליין אוגדן ועוד מוכיחות עצמן לא באמצעות כלים אמפיריים אמנם, אלא באמצעות עבודה מעשית. כלומר, ברגע שאתה יושב מול בן אדם תקופה ארוכה ונוצר ביניכם קשר, מתרחשים דברים שאותם תאורטיקנים דיברו עליהם במאמרים שלהם במאה הקודמת. אלו דברים שקשה מאוד להבין בתיאוריה כל עוד לא עברת חוויה שכזו בעצמך.

ואז, שם, מתרחש שינוי אצל המטופל. הרבה פעמים קשה להגיע למקומות האלו, והרבה פעמים האדם לא שם לב להתרחשות הזו עד אשר אני מפנה את תשומת ליבו לעניין. 

אתה פסיכולוג?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני לא חושב שצריך להשוות יועצי/מטפלי NLP לפסיכולוגים, 

אין ספק שקיים הבדל עצום בין שני התחומים,

מצד שני, 

לפסול אנשים כמו טוני רובינס, זה גם קצת מצחיק,

האיש עזר למאות אלפים בכל העולם וכתב ספרים שתורגמו לכל שפה אפשרית,

אז לאנשים שהם ״חדים״ יותר, או ״חופרים״ יותר, או פשוט עם רמת אינטיליגנציה / אינטיליגנציה רגשית וחוסן נפשי גבוהים יותר, זה פחות נדרש, אוקיי, 

אבל כמו שיש קטע כזה שחבר אומר משהו בשיחת סלון או שיחה אישית ואתם מקבלים ״יורקה מומנט״ כי לא חשבתם על זה לבד,

ככה מטפל בשיטות כאלה ואחרות יכול לכוון אתכם להגיע למסקנה לבד, או ללמד אתכם שיטה של דמיון מודרך או ווטאבר דה פאק שהוא יקרא לזה, ואתם תגיעו למסקנות לבדכם.

לא כל אחד צריך פסיכולוג, לפעמים כל מה שצריך זה חבר טוב וחריף,

ואולי, ואני לא מכיר מספיק את שיטות הטיפול השונות, כן?,

אבל רק אולי, 

שיטת ה-NLP מייצרת עוד אנשים שעוזרים בהדרכה מחשבתית לכאלה שרעיון הפסיכולוג מפחיד או מרתיע אותם, כפי שנכתב לפני…

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תוכן חדש...