Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סידור סרנים ראש גורר 6X2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

למיטב ידיעתי, עוד סיבה שאוהבים סינגל באירופה היא מגבלת אורך כולל קשיחה יותר. מטבע הדברים סינגל יהיה קצר יותר, מה שמאפשר למקסם את האורך.

אגב, המקום הכי טוב לראות בו משאיות מעניינות זה פינלנד. משום מה הם מרשים משאיות באורך ומשקל כולל שחורג בהרבה ממה שמותר במדינות אחרות באיחוד. התוצאה היא מגוון של שיקוצים מעניינים שכנראה לא רואים בשום מקום אחר.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

הייתי לפני כשנתיים בהשקת משאית Ford F-Max בארץ, היא בדיוק סינגל 2X4. אכן נאמר בהשקה שהשוק הזה בארץ קטן מאוד, כ 200 משאיות בשנה (מדובר על ראש גורר בלבד, לא תצורות אחרות).

לפני 19 דקות, קורן בן אשר כתב:

אגב, המקום הכי טוב לראות בו משאיות מעניינות זה פינלנד. משום מה הם מרשים משאיות באורך ומשקל כולל שחורג בהרבה ממה שמותר במדינות אחרות באיחוד.

יש אפילו יצרן פיני קטן ולא כ"כ מוכר SISU שמתמחה בייצור משאיות כאלה כמו זו 10X4 עם סרן שני וחמישי מתרוממים. 

Screenshot_20210705-124303_(1).thumb.png.0926e9b935a30e8f1e48525d1603218a.png

פורסם

אכן. יצא לי לראות הרבה משאיות SISU מכל מיני סוגים. הם מתמחים בתצורות "מעניינות", יש גם שישה ושבעה סרנים לשלדה אחודה.

למען האמת את השיקוצים הכי מוזרים ראיתי בארה"ב. בעיקר במשאיות לענף הבניה. משאיות רכינה ומיקסרים עם סרן אחד או יותר מתרוממים, עם גלגלים במידה קטנה יותר מהסרנים האחרים! מה עוד שנפוץ שם מאוד מיקסר "הפוך" - הפתח שלו נמצא מעל תא הנהג.

חזיר דיזל

פורסם
לפני שעתיים, קורן בן אשר כתב:

אכן. יצא לי לראות הרבה משאיות SISU מכל מיני סוגים. הם מתמחים בתצורות "מעניינות", יש גם שישה ושבעה סרנים לשלדה אחודה.

SISU יצרן קטן ומעניין מאוד. קיים כבר 90 שנה, אין להם מפרט סטנדרטי אלא הכל בהתאמה לבקשת הלקוח. 

אורך, מספר הסרנים ותצורת ההנעה. יש מ 2X4 עד 10X10.

הם בונים רק כמה מאות יחדות בשנה, זה כלום במוניחם של היצרנים הגדולים אבל מגוון התצורות, רמות ההשקעה וההקפדה גבוהות והתאמה פרטנית לדרישות הלקוח מאפשרים להם לשרוד. 

Screenshot_20210705-161312_(1).png

פורסם
לפני 5 שעות, קורן בן אשר כתב:

למען האמת את השיקוצים הכי מוזרים ראיתי בארה"ב. בעיקר במשאיות לענף הבניה. משאיות רכינה ומיקסרים עם סרן אחד או יותר מתרוממים, עם גלגלים במידה קטנה יותר מהסרנים האחרים! מה עוד שנפוץ שם מאוד מיקסר "הפוך" - הפתח שלו נמצא מעל תא הנהג.

בארה"ב יש שלל מוזרויות, הנגררים שם הם בעלי שני סרנים או סרן אחד בלבד, באיזורים מסויימים אפשר להתקל ברכבות כביש של 2 ו-3 נגררים, נגררים של טריילרים שמחוברים לסילברדו/ראם - גם יצא לי להתקל בסילברדו שחובר לה קראוון בתצורה של נגרר כמו של סמי-טריילר ענק וגם לקראוון חובר עוד נגרר, משאיות פול טריילר שמחברות דולי ואז גוררות נגרר של סמיטריילר, RV ענקיים בגודל של אוטובוס שגוררות רכב פרטי בצורה שפשוט הרכב מחובר כמו עגלה נגררת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אם כבר דברים מוזרים, מישהו ראה פעם טריילר עם טעינה קידמית? 

Screenshot_20210705-144040_(1).thumb.png.287e03aef4518ecbb3fa108ae8797f43.png

Screenshot_20210705-144035_(1).thumb.png.016d502ed1781bf8f6a0dc1f52fb0d7a.png

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
לפני 10 דקות, Buki כתב:

קיימת תצורה, נדירה מאוד, של Lazy Axle עם גלגלים קטנים.

1111111111111111.thumb.jpg.67cc9db6bbc2736719e8f33fb5b0c23e.jpg

נקרא גם פושר אנגלי או פושר "שקרן". נולד בגלל תקנות משקל מיוחדות של אנגליה.

• מעניין 2

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 18 שעות, Buki כתב:

קיימת תצורה, נדירה מאוד, של Lazy Axle עם גלגלים קטנים.

1111111111111111.thumb.jpg.67cc9db6bbc2736719e8f33fb5b0c23e.jpg

קיים גם בארץ, במשאיות של אחת מחברות הפוספטים - אפשר לראות אותה בעיקר באיזור דימונה.

פורסם

אני פעם ראיתי על כביש 6 סמיטריילר עם היגוי אחורי על העגלה, שיודע לעשות crab walk.

כשהמשאית החליפה נתיב, זה נראה כאילו העגלה פשוט זזה הצידה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, itsik170 כתב:

קיים גם בארץ

צילמתי את התמונה בארץ שבוע שעבר. 

זה לא נפוץ בארץ בכלל. 

לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

סמיטריילר עם היגוי אחורי על העגלה

זה דווקא יותר נפוץ, רואה כאלה לא מעט באיזור תעשיה אשדוד. 

פורסם
לפני 9 שעות, Buki כתב:

צילמתי את התמונה בארץ שבוע שעבר. 

זה לא נפוץ בארץ בכלל. 

הסידור של סרן שלישי קטן קיים גם במוביליות של כלי רכב

עוד עובדה שגליתי לאחרונה, זה שהמוביליות החדשות הם על בסיס של סמי טריילר.

FB_IMG_1625306623479.thumb.jpg.4f50dd276ef67cc454264081787735bc.jpg

וניתן ככה לפרק את כל השלדה שנועדה להובלת רכבים

לא מזמן חברת פרידנזון הוציאו משירות מוביליות כאלה ישנות והפכו אותן לסמיטריילרים שגוררים בעיקר מכולות.

rsz_20200515_112322.jpg

פורסם
לפני 13 שעות, vadim6385 כתב:

אני פעם ראיתי על כביש 6 סמיטריילר עם היגוי אחורי על העגלה, שיודע לעשות crab walk.

כשהמשאית החליפה נתיב, זה נראה כאילו העגלה פשוט זזה הצידה.

זה נקרא נתמך "לגו". כל סרן מתחבר בנפרד לסרן שצמוד אליו וככה מרכיבים את כמות הסרנים של הנתמך בהתאם למשקל שהנתמך צריך לשאת. לרוב מדובר במשקלים גבוהים מאוד. יש לי תמונות של נתמכים כאלה עם 10 ו-11 סרנים.

לפני 49 דקות, itsik170 כתב:

הסידור של סרן שלישי קטן קיים גם במוביליות של כלי רכב

עוד עובדה שגליתי לאחרונה, זה שהמוביליות החדשות הם על בסיס של סמי טריילר.

FB_IMG_1625306623479.thumb.jpg.4f50dd276ef67cc454264081787735bc.jpg

וניתן ככה לפרק את כל השלדה שנועדה להובלת רכבים

לא מזמן חברת פרידנזון הוציאו משירות מוביליות כאלה ישנות והפכו אותן לסמיטריילרים שגוררים בעיקר מכולות.

rsz_20200515_112322.jpg

מדובר בכלים מיוחדים שמגיעים לרוב קומפלט מחו"ל. יש 2 מדגמים שמייצרים את המרכב הזה, ROLFO ו- LOHR. המיקום של הצלחת גרירה מאוד נמוך ובקצה האחורי של הגורר. עושים הרבה התאמות בגורר כדי שיתאים לנתמך המיוחד הזה ולכן בניגוד לנתמכים רגילים, בנתמכים המדוברים לא ניתן לחבר לגורר רגיל וגם בין הגוררים לא תמיד אפשר להחליף נתמכים מיצרנים ודורות שונים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

המשאיות בארץ חיבות להיות מוגבלות למהירות מסוימת?

אתמול נסעתי בלילה בכביש 2, כאשר יצאתי לעקיפה של משאית איסוזו שמתי לב שהמהירות שלה יותר מ 120קמ"ש.

• תוכן חדש...