Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, motior כתב:

אם יש שרות מכוניות שיתופיות אוטונומיות שעובד 7 ימים בשבוע ותמיד זמין מידית לכולם...  באמת לא תהיה סיבה לקנות מכונית פרטית.  אבל כדי שזה יקרה יידרשו המוני מכוניות כאלה - כמעט כמו מספר המכוניות הפרטיות הקיים היום. נשמע לי כמו משהו שלא יקרה (בטוח שלא בימי חיי, אבל נראה לי שגם לא בחיי ילדיי)

לפני 7 שעות, asix כתב:

בישראל עדיין לא מזהים מגמה כזאת.

לא כל כך הרבה. קח בחשבון שרוב המכוניות כמעט 96 אחוז מהזמן חונות.

הבעיה שבזמן השיא רוב המכוניות צריכות להיות פעילות. מעניין איך בעיה זאת תיפתר.

לא זה ולא זה.

נתחיל בכך שאין קשר בין פיתוח האוטונומיה לבין החישמול - רכב אוטונומי יכול, באותה מידה, להיות מונע במנוע בערה פנימית או כל טכנולוגיה אחרת שתתפתח במהלך השנים.

שנית - השאלה היא האם תפתח את מערכת הרכב השיתופי, כולל התשתיות, לפי דרישות שעת השיא, או שתפתח מערכת שעות עבודה ופעילות חדשה שתפרוש את הדרישה לתחבורה בצורה יותר אחידה על פני היממה, מה שיאפשר להפחית את מספר כלי הרכב על הכביש בזמן נתון.

מכל מקום, למרות ההבטחות המרובות אני לא רואה את תהליך המעבר לרכב אוטונומי (ויהא מודל ההפעלה שלו אשר יהיה) מתרחש במהלך עוד כמה עשורים לפחות, כי מתברר שבנית רכב כזה מורכבת בהרבה מהצפוי - כל עוד הוא יצטרך לחלוק את הכביש עם בני אדם (הולכי רגל, נהגי רכב מנועי ורוכבי כלים אחרים). וכמובן שההחלפה בין רכב נהוג אדם לרכב אוטונומי תהיה תהליך ממושך מאד, לא הקפצת סויץ' וגמרנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכב אוטונומי המונע ע"י מנועי בעירה פנימית רק מסבך את התהליך ולכן לא יקרה.

זה יקרה רק עם רכב חשמלי.

דבר נוסף, מדברים בשלב הראשון על רכב אוטונומי שיש לו מפעיל וברגע שנתקל בבעיה או בחוסר יכולת לקבל החלטה  המפעיל ( שנמצא רחוק כמו כטב"מ) לוקח עליו שליטה ומקבל החלטות. זה השלב הראשון שיהיה לרכבים אוטונומיים. ואני ממש לא חושב שזה יהיה עשרות שנים.

מספיק שיהיה דור שנהיגה לא תעניין אותן ויראה בזה שירות וכל הנושא של בעלות על רכב ידעך.

פורסם

רכבים אוטונומיים כאלו יצטרכו להיות גם שיתופיים. אם יש ארבעה או שלושה קריאות באותו מסלול, בשעות העומס, והרכב אוסף את כולם אז פתרת את עניין כמות הרכבים בשעות השיא, כמו כן את הפקקים.

כמובן שאפשר לתמרץ את זה בצורת מחיר מוזל למי שמוכן לחלוק עם נוסעים אחרים.

העניין הוא שאם יהיו מספיק משתמשים וכולם מחוברים לאותה מערכת, והמערכת יודעת איפה כל אחד רוצה לעלות ורוצה לרדת- סביר שהמערכת תמצא אנשים להוריד ולהעלות במסלול הנסיעה מבלי לסטות יותר מכמה מטרים בודדים מהמסלול עבור כל העלאה/הורדה של נוסע.

פורסם (נערך)

הרעיון נחמד וידוע - רכבים רובוטיים יקחו ילדים לבית ספר ואנשים לעבודה, ולא יהיה צורך בחניונים בתוך העיר כי הרכבים יסעו לחנות מחוץ לעיר כשהם לא בשימוש.

מתי זה יקרה - זה ייקח עוד זמן.

וזה לא פיתרון לכולם, בהרבה מקצועות הרכב משמש כמשרד / מחסן ציוד גם כשהוא חונה.

אני מחזיק עשרות ק"ג של ציוד ברכב ומשתמש בו במקומות נידחים, תחבורה שיתופית זה לא פיתרון בשבילי.

כשאני רוצה להגיע למקום בתוך העיר בלי נוסעים או ציוד אני נוסע באופניים.

מה שיתייקר זה לא עלות הרכב אלא המיסים המוטלים על שימוש בו וחנייתו.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ברור שמה שמייקר אותו אלה המיסים והחניות וזה לא יהיה יותר זול בעתיד.

האם תהיה מוכן להחזיק רכב פרטי ולשלם מחיר גבוה ב 30 - 40 אחוז רק כדי שישמש מחסן? אני חושב שגם בנושא הנ"ל תהיה התייעלות בעתיד וגם הנושאים האלה יפתרו.

צריך להבין שאנו צריכים להסתכל על זה לא במשקפיים של ההווה אלא בראיה עתידית.

בעבר היו מקצועות או מוצרים שלא חשבו שאפשר לחיות בלעדיהם והם עברו מהעולם. כשטכנולוגיה נכנסת והיא נוחה, זמינה, מהירה היא תכנס מהר מאוד. אולי כרגע כחובבי רכב זה לא נשמע מעשי או שיתפוס אך לדעתי לרוב האנשים זה יהיה מאוד רלוונטי לוותר על רכב ולהזמין אותו רק כשצריך. 

נכון, נושא המטען שאנו סוחבים יצריך חשיבה גם בכיוון הזה אבל לדעתי גם נושא זה ייפתר.

פורסם

שבוע לפני השחרור מהצבא קניתי את הרכב הראשון שלי, מאז אני לא מדמיין את עצמי בלי רכב פרטי העומד לרשותי 24/6... עבורי רכב זמין = חופש תנועה ואני לא מוכן לוותר על החופש הזה.

גם בתקופה בה גרתי בסמיכות לרכבת הקלה (בי-ם)השתמשתי בה רק לנסיעה למרכז העיר. הרכב משמש לסידורים במרחק קצר, לקניות, לנסיעה לעבודה וכמובן לטיולים.

רק לפני כמה חודשים, בצעתי שיפוץ קל בבית בעצמי, כמובן שהתכוננתי מראש ורכשתי את כל הכלים וחומרי הגלם, אך כמובן שצצו כמה הפתעות שהצריכו נסיעה לחנות חומרי הבניין. אם לא היה לי את הרכב שלי זמין לרשותי והייתי צריך להזמין מראש רכב שיתופי - זה היה ממשבש את העבודות. בהמשך, בהחלטה ספונטנית נסענו ל- IKEA לקנות רהיטים שמצאו חן, שוב עם רכב שיתופי אין כזה דבר נסיעות ספונטניות.

רכבים אוטונומיים לא יהיו כנראה בעשור הקרוב, צריך לשפר ולייעל את התחבורה הציבורית והיא אולי תאפשר לוותר על רכב אחד במשק בית, אבל בישראל ייקח המון זמן עד שתהיה תחבורה ציבורית יעילה (וזה עוד לפני שנגינו בסוגיה הלוהטת של תחבורה ציבורית בסופ"ש).

אני גם לא יודע איך רכב שיתופי יעמוד בביקוש בעומס. לדוגמא, ביום העצמאות או חול המועד כשכמעט על מי שנשאר בארץ רוצה לנסוע לטיול...

בקיצור, צריך לחכות לשיפור והתייעלות של התחבורה הציבורית שתפחית את השימוש ברכב הפרטי, אך כנראה מספר הרכבים הפרטיים לא יירד באופן משמעותי.

• אהבתי 4
פורסם

אני חושב שנסיעה שיתופית שעובדת בצורה מסויימת יכולה גם לצמצם עלויות לפרט וגם לצמצם עומס בכבישים.

אתה נכנס לאפליקציה, מזין יעד, מקבל התראה שבדיוק פלוני אלמוני גם רוצה לנסוע לשם\ליעד אחר שנמצא במסלול בדיוק מאותו כיוון שאתה נוסע, ואם תסעו יחד באותו רכב (שיהיו בתפוצה רחבה), המחיר שלך יוזל. הרכב יכול להיות אוטונומי או יכול להיות דורש נהג.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, mottis כתב:

שבוע לפני השחרור מהצבא קניתי את הרכב הראשון שלי, מאז אני לא מדמיין את עצמי בלי רכב פרטי העומד לרשותי 24/6... עבורי רכב זמין = חופש תנועה ואני לא מוכן לוותר על החופש הזה.

גם בתקופה בה גרתי בסמיכות לרכבת הקלה (בי-ם)השתמשתי בה רק לנסיעה למרכז העיר. הרכב משמש לסידורים במרחק קצר, לקניות, לנסיעה לעבודה וכמובן לטיולים.

רק לפני כמה חודשים, בצעתי שיפוץ קל בבית בעצמי, כמובן שהתכוננתי מראש ורכשתי את כל הכלים וחומרי הגלם, אך כמובן שצצו כמה הפתעות שהצריכו נסיעה לחנות חומרי הבניין. אם לא היה לי את הרכב שלי זמין לרשותי והייתי צריך להזמין מראש רכב שיתופי - זה היה ממשבש את העבודות. בהמשך, בהחלטה ספונטנית נסענו ל- IKEA לקנות רהיטים שמצאו חן, שוב עם רכב שיתופי אין כזה דבר נסיעות ספונטניות.

רכבים אוטונומיים לא יהיו כנראה בעשור הקרוב, צריך לשפר ולייעל את התחבורה הציבורית והיא אולי תאפשר לוותר על רכב אחד במשק בית, אבל בישראל ייקח המון זמן עד שתהיה תחבורה ציבורית יעילה (וזה עוד לפני שנגינו בסוגיה הלוהטת של תחבורה ציבורית בסופ"ש).

אני גם לא יודע איך רכב שיתופי יעמוד בביקוש בעומס. לדוגמא, ביום העצמאות או חול המועד כשכמעט על מי שנשאר בארץ רוצה לנסוע לטיול...

בקיצור, צריך לחכות לשיפור והתייעלות של התחבורה הציבורית שתפחית את השימוש ברכב הפרטי, אך כנראה מספר הרכבים הפרטיים לא יירד באופן משמעותי.

ניקח את הדוגמא של איקאה. נניח והחלטת לנסוע לאיקאה, נכנסת לאפליקציה - הזמנת רכב ( קטן לפי הנוסעים) והגיע אחרי רבע שעה. הוריד אותך באיקאה. עשית את הקניה - הזמנת רכב חזרה אך הפעם אתה צריך רכב גדול לשאת את המטען. הגיע רכב גדול אחרי רבע שעה - העמסת את המטען והנוסעים ונסעת הביתה. הרכב המשיך ליעדו. האם אתה עדיין צריך רכב צמוד אליך? שוב - אני לא מדבר על המציאות הנוכחית. אני מדבר עתידית וכל הרכבים שיגיעו יהיו אוטונומיים ולא יהיה לך אינטראקציה עם נהגים אנושיים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@asix שמת לב שבדוגמה שלך המתנת לרכב האוטונומי פעמיים 15 דקות? הרכב הפרטי ממתין לפנמ הבית - התנע וסע. אם לא מדובר בשעות שיא התנועה חסכת לא מעט זמן.

דרך אגב, למה, לדעתך, רכב אוטונומי חייב להיות חשמלי? 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 58 דקות, asix כתב:

ניקח את הדוגמא של איקאה. נניח והחלטת לנסוע לאיקאה, נכנסת לאפליקציה - הזמנת רכב ( קטן לפי הנוסעים) והגיע אחרי רבע שעה. הוריד אותך באיקאה. עשית את הקניה - הזמנת רכב חזרה אך הפעם אתה צריך רכב גדול לשאת את המטען. הגיע רכב גדול אחרי רבע שעה - העמסת את המטען והנוסעים ונסעת הביתה. הרכב המשיך ליעדו. האם אתה עדיין צריך רכב צמוד אליך? שוב - אני לא מדבר על המציאות הנוכחית. אני מדבר עתידית וכל הרכבים שיגיעו יהיו אוטונומיים ולא יהיה לך אינטראקציה עם נהגים אנושיים.

אף שירות לא רכב שיתופי (אוטונומי או לא) לא יבטיח לי את הזמינות של הרכב הפרטי שלי לשימושי ולשימוש משפחתי. אני לא רוצה לחכות רבע שעה עד שיגיע הרכב ובטח גם אצטרך לחכות ביציאה מאיקאה לרכב..

אני חושב שגם באירופה, אנשים שגרים בערים גדולות וצפופות (לא מדבר על מרכז העיר ממש) מחזיקים רכב פרטי למשק בית. לעבודה ולקונצרט הם ייסעו בתחבורה הציבורית המאוד יעילה מהבית, אבל לאסוף ילד מהחוג או קנייה שבועית בסופר יעשו ברכב הפרטי שלהם שזמין להם תמיד.
הלואי והיתה כאן תחבורה ציבורית ראויה, אני בטוח שהציבור ישתמש בה בשיעור הרבה יותר גבוה, הדוגמא לכך היא ההצלחה של הנתיב המהיר לת"א בשפירים והשיעור הגבוה של נוסעי הרכבת המקבלים פתרון תחבורתי יעיל וזריז.

אומרים שכלכלית, עדיף לנסוע תמיד במונית מאשר להחזיק רכב פרטי, עדיין אנשים מעדיפים לנסוע ברכב הפרטי ולא במונית (טענה דומה למגורים בשכירות לעומת מגורים בנכס בבעלות ועדיין אהשים לוקחים משכנתא ל-20 שנה ומעדיפים לגור בבית שלהם למרות עלויות המימון הגבוהות). 

• רעיון טוב! 1
פורסם

בערים באירופה לא עושים קנייה שבועית בסופר. יורדים כל יום וקונים את המצרכים לאותו יום בלבד.

ילדים נוסעים לחוגים בתחב"צ.

מה שאתה מתאר זו תרבות אמריקאית וישראלית.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 41 דקות, sperial כתב:

@asix שמת לב שבדוגמה שלך המתנת לרכב האוטונומי פעמיים 15 דקות? הרכב הפרטי ממתין לפנמ הבית - התנע וסע. אם לא מדובר בשעות שיא התנועה חסכת לא מעט זמן.

דרך אגב, למה, לדעתך, רכב אוטונומי חייב להיות חשמלי? 

נתתי השערה של 15 דקות. אולי זה יהיה פחות, אולי זה יהיה יותר. אפשר להתפנק ולומר אני רוצה את הרכב צמוד אליי ומוכן לשלם על כך 250,000 שקל ויותר. לדעתי רוב האנשים ממחיר מסוים של רכב יתפשרו וישנו תפיסה.

רכב אוטונומי יהיה חשמלי בעיקר מהסיבה שמדינות חתמו על אמנה שמשנה מסויימת לא יכנסו למדינה רכבים המונעים ע"י בנזין או סולר. במדינת ישראל חתמו על כך בשנת 2030. זאת הסיבה שאף אחד לא ישקיע ברכב אוטונומי עם הנעה מבעירה פנימית.

לפני 34 דקות, mottis כתב:

אף שירות לא רכב שיתופי (אוטונומי או לא) לא יבטיח לי את הזמינות של הרכב הפרטי שלי לשימושי ולשימוש משפחתי. אני לא רוצה לחכות רבע שעה עד שיגיע הרכב ובטח גם אצטרך לחכות ביציאה מאיקאה לרכב..

גם אם הרכב יעלה לך מחיר גבוה מאוד. נניח 250,000 שקל ( משומש 100,000)? עדיין תהיה מוכן לשים סכום כזה רק שהוא יהיה בכל רגע נתון אן שתהיה מוכן לחכות כמה רגעים לרכב אוטונומי?

• תוכן חדש...