Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבקשה בכותרת. 

אני מעוניין לראות האם יש לי סיכוי בשוק המניות, כמתחיל ללא שום ניסיון.

אשמח להמלצה על סימולטור פשוט וידידותי, מעדיף המלצה מניסיון- ולמחשב (לא לסמארטפון).

תודה לעוזרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

האם המטרה שלך היא לסחור ברמה יומית או להיות משקיע פאסיבי?

אני התחלתי מ 20k ששיחקתי איתם דרך פסגות (המינימום לפתיחת חשבון + שנה ראשונה ללא דמי שימוש) מתוך ידיעה ש:

1. ככל הניראה לא אמחק את כל הכסף

2. אם אמחק, אני עדיין אשן טוב בלילה.

נתן לי קצת לשחק ולהבין מי נגד מי, אבל המטרה שלי היא ניהול השקעות בצורה פאסיבית(נגיד לרכוש פעם בחודש-חודשיים) ולא מסחר ברמה יומית.

פורסם

גם אני באותה דילמה - רוצה להתחיל ללמוד על השקעות, רק שאין לי סכומים גדולים להשקיע כרגע

אני בודק עכשיו pepper invest, הולך לשים שם איזה 100-200 שקל ולראות איך זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמה נקודות בסדר אקראי:

1. יש טרנד כזה לאחרונה. אולי בגלל תקופת הקורונה שאנשים לא עבדו, אולי בגלל כל הפלטפורמות שמאפשרות 'משחק' בבורסה דרך הנייד, אולי כי אנשים מחפשים פתרון יצירתי לתעסוקה מניבה, אולי הכל ביחד. 

לא יודע, אבל יש נהירה מאסיבית של אנשים לתחום הזה.

מה הנקודה שלי? אין לי :)

2. מסחר בבורסה, כלל יסוד:

מסחר יומי זה הימור, תמיד. 

מסחר לטווח ארוך בדר"כ יניב רווח. קטן יותר או גדול יותר, אבל בדר"כ השקעה סולידית תניב לבסוף רווח. זה גם בדר"כ לא רווח שמספיק להתקיים ממנו.

3. יש מלא חומר בסולידית

4. מצטער, אבל אין לי תשובה לשאלה הפותחת.

פורסם
לפני שעתיים, yaniv572 כתב:

האם המטרה שלך היא לסחור ברמה יומית או להיות משקיע פאסיבי?

או! זו שאלה מצויינת. כמו שציינתי, אני מתחיל בלי ניסיון.

לא ידעתי שיש הבדל.

יש סימולטור שיכול לאפשר לי את 2 האופציות?

ומניח שאני אלך יותר על "טווח ארוך", היומי זה ריסק מאד גבוה ורווח שולי להבנתי הדלה.

פורסם

כלל נוסף.

זה שתשחק בסימולטור ותרוויח, לא אומר שגם בהמשך תרוויח.

זה שהרוות היום, לא אומר שתרוויח מחר.

במיוחד אם אלו משחקים בלי קריאת דוחות וכו' אלא סתם. הימור כי המניה עלתה/ירדה.

.

פורסם

ידוע, ברור, נהיר ומובן.

השוק זז מסביבי, ואני זה שצריך להגיב אליו- זה תמיד מייצר מצבי סיכון. 

אבל, בלי לנסות אפילו, זו קפיצה למים עמוקים מאד עם משקולות עופרת יצוקה ותיק של לואי בטון.

תמונה להמחשה.

Louis Beton - 9GAG

פורסם
לפני 12 דקות, ברווז כתב:

, היומי זה ריסק מאד גבוה ורווח שולי להבנתי הדלה.

המחר יומי יכול להיות רווח מאוד גדול. אתה יכול במסחר יומי להכפיל את הכסף שלך פי כמה וכמה לעיתים.

מצד שני הכסף גם יכול להיעלם כלא היה במסחר יומי.

הימור לכל דבר.

פורסם

חפש "תיק השקעות וירטואלי", אני יודע בוודאות שזה קיים בלאומי טרייד, בטוח יש את זה גם בבנקים אחרים ואולי גם בבתי ההשקעות הגדולים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

stock trainer  אפליקציה שהיא סימולטור מבוסס נתוני אמת.

מאפשר לך לשחק אבל יותר פסיבי היות ומספר הפעולות היומיות מוגבל.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אני בנובמבר האחרון בניתי לי תיק השקעות וירטואלי בכלכליסט. 

הכנסתי לתיק הוירטואלי מספר מניות ישראליות כגון, אלביט, אלקטרה, שגריר, מניות בנקים, תקשורת ועוד.  פיזרתי את הכסף בכל המניות ששמתי במעקב ועקבתי במשך 3-4 חודשים וראיתי שהתיק שלי עלה יפה ומידי פעם היו נפילות אך לאחר מכן תיקונים.

בחודש מרץ לקחתי חלק מהמניות והפעם השקעתי כסף אמיתי דרך הבנק (יש לי חשבון VIP אז חלק מהעמלות אצלי בהנחה וחלק מבוטלות). בהתחלה חשבתי על השקעה לטווח ארוך אך מהר מאוד הבנתי שאני רוצה לסחור באופן יומי גם אם הרווחים בכל מניה לא יהיו גדולים. יש בזה ריגוש מסויים. אני כמובן שלא מתפזר יותר מידי ואני מבצע את המהלכים שלי בשיקול דעת ובזהירות.

אתה צריך להגיע לרווח לאחר כל הניכויים (עמלות בנקים- אם אתה רוכש/מוכר דרך הבנק, ומס רווחי הון).

• רעיון טוב! 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

במידה ואתה מעוניין לסחור בשוק האמריקאי, ממליץ להוריד את תוכנת המסחר של IB, תפתח חשבון דמו (Paper account) ותשחק שם.

הנתונים בחשבון דמו הם ב 15 דקות עיקוב לעומת זמן אמת, לא משהו שצריך להפריע לך.

כשתעבור למסחר אמיתי, תגלה שהוא הברוקר הטוב/זול ביותר למסחר, זאת דעתי.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 20.5.2021 בשעה 11:19, אורח לרגע כתב:

1. יש טרנד כזה לאחרונה. אולי בגלל תקופת הקורונה שאנשים לא עבדו, אולי בגלל כל הפלטפורמות שמאפשרות 'משחק' בבורסה דרך הנייד, אולי כי אנשים מחפשים פתרון יצירתי לתעסוקה מניבה, אולי הכל ביחד. 

לא יודע, אבל יש נהירה מאסיבית של אנשים לתחום הזה.

מה הנקודה שלי? אין לי :)

מעניין אם יש קורלציה מהרגע שזה נהפך לטרנד עד למתי שמתחילות הירידות, תחושה שלי מאירועי עבר (2003, קריפטו וכולי) - ברגע שהבנאדם במכולת נכנס גם למשחק, קצרה היא הדרך למטה.

(בדיוק לפני שבוע מישהו מהעבודה קנה דוגקויין :P)

פורסם

סימולטור מצוין למסחר יומי:

rt190.jpg

• אהבתי 3

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...