Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסה להוציא לפועל סאבלט של כמה שבועות באילת כדי לעבוד משם (שיחות ווידיאו, תוכנות שדורשות גישה לאינטרנט וכו׳).

רוב יחידות הדיור הפנויות כרגע הן ללא אינטרנט קווי/אלחוטי - לכן צריך את חכמת ההמונים לגבי פתרון לאינטרנט זמני.

מה הפתרונות שיש היום? קראתי קצת על מודם סלולרי עם סים, אפשר לצפות ממנו שיתפקד מספיק טוב? חברה/מודם מומלצים?

אשמח גם לפתרונות טובים יותר, אם יש והארות ממי שיש לו נסיון עם סטאפ כזה.

אגב - אם זה משפיע על הבחירה, אצטרך את זה לשני לפטופים. 

תודה!

פורסם (נערך)

למה לא להשתמש בטלפון כנקודת גישה אלחוטית?

הכי הרבה אפשר לקחת טלפון ישן, לקחת סים מחברה כלשהי עם חבילה של הרבה דאטה, ולהשאיר אותו בטעינה קבועה שיתפקד כנקודת גישה אלחוטית קבועה

זה בדיוק מה שעושה מודם סלולרי, רק בלי להוציא עליו כסף

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כן, שכחתי לשאול לגבי זה - 

אינטרנט ממודם סלולרי עם סים לא יהווה שיפור במהירות גלישה לעומת נקודת גישה מהפלאפון?

פורסם

תלוי עקרונית בפלאפון.

אבל פלאפון מהשנים האחרונות (עם רכיב WiFi שתומך בתקן N כלומר קצב של 300MBps) זה בד"כ יותר ממה שהרשת הסלולרית מסוגלת בכלל לספק לפלאפון שלך.

אז כנראה שלא זה יהיה הצוואר בקבוק.

יכול להיות שבשביל מהירות גבוהה תצטרך פלאפון שתומך 4G (שיש דווקא פרישה יפה שלה באילת), וכזה גם יגיע עם רכיב WiFi חדיש יחסית, בתקן N/AC/AX.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני כרגע עם סמסונג נוט 8. תקן הוויפי שלו הוא 802.11a/b/g/n/ac ולדעתי תומך גם 4G.

זאת אומרת שנקודת גישה מהפלאפון תספק תוצאות קרובות אם לא טובות יותר למודם סלולארי עם סים?

תודה!

פורסם

כנראה שכן.

לרוב המודמים הסלולריים האלה משתמשים בצ'יפים זולים לתקשורת, מדיה טק או לא עלינו אפילו נחותים מזה.

בסמסונג בד"כ לא תמצא MediaTek/SpreadTrum או נחותים מהם, בטח ובטח לא במכשיר שהיה ספינת דגל

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נתקעתי שבוע בגלל תקלה של בזק בלי אינטרנט, גר בישוב ביו"ש, הופתעתי מאוד לטובה מאיכות הקו שהייתה בWIFI על הסלולאר.

סרטוני יוטיוב ובעצם, הכל כולל טלויזיה של פרטנר על גבי הטלפון בצורה מדהימה ועבודה במשרה מלאה.

אז נכון, ה FTP היה איטי להחריד אבל בגלישה, זום, יוטיוב וVOICE CHAT תדיר בדיסקורד היה נפלא.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 8 שעות, m3x7r3m3 כתב:

למה לא להשתמש בטלפון כנקודת גישה אלחוטית?

הכי הרבה אפשר לקחת טלפון ישן, לקחת סים מחברה כלשהי עם חבילה של הרבה דאטה, ולהשאיר אותו בטעינה קבועה שיתפקד כנקודת גישה אלחוטית קבועה

זה בדיוק מה שעושה מודם סלולרי, רק בלי להוציא עליו כסף

בפייסבוק שעניתי למישהו עם תגובה דומה לשלך קטלו אותי ישר, פה אני לא יקטול אותך אלא יגיד שאני תומך בתגובה הזו.

במצב הנוכחי שלא מגבילים שימוש בתעבורת אינטרנט כנקודה חמה בחברות הסלולר, זה משתלם יותר לעשות אינטרנט סלולרי מאשר קווי במצבים מסוימים. לדוגמה כמו במקרה הנוכחי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תקנה נסטיק (סוג של usb שאתה מכניס לו כרטיס SIM), החבילות אינטרנט במחיר רצפה היום ו אין התחייבות, 15/20₪ ל200 גיגה גלישה, כל עוד זה לא כדי להיות כל היום ביוטוב, זה מספיק לפתרון זמני.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם

במחיר לא רחוק מנטסטיק (200 מול 350 ש"ח) אתה יכול לקנות ראוטר אלחוטי עם סים תומך 4G, וכמו נטסטיק, תוכל להביא אותו לאן שבא לך.

אבל הפתרון הכי זול זה פשוט להשתמש בהוטספוט מטלפון קיים עם סים קיים.

לדעתי - תנסה קודם את אפשרות ב', לא יספיק לך - תקנה ראוטר 4G + סים (לא מאמין שלא יהיה את זה בזמינות מיידית באילת).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

בפייסבוק שעניתי למישהו עם תגובה דומה לשלך קטלו אותי ישר, פה אני לא יקטול אותך אלא יגיד שאני תומך בתגובה הזו.

במצב הנוכחי שלא מגבילים שימוש בתעבורת אינטרנט כנקודה חמה בחברות הסלולר, זה משתלם יותר לעשות אינטרנט סלולרי מאשר קווי במצבים מסוימים. לדוגמה כמו במקרה הנוכחי.

שינסו לקטול אותי עם הידע שלי בתחום 🤣

אגב במדינות אחרות לפעמים יש הגבלות על הוט ספוט, בישראל מחויבים לספק שירות כזה כתנאי ממשרד התקשורת לחברות הסלולר.

לפני 12 שעות, kurko1992 כתב:

תקנה נסטיק (סוג של usb שאתה מכניס לו כרטיס SIM), החבילות אינטרנט במחיר רצפה היום ו אין התחייבות, 15/20₪ ל200 גיגה גלישה, כל עוד זה לא כדי להיות כל היום ביוטוב, זה מספיק לפתרון זמני.

לפני 37 דקות, vadim6385 כתב:

במחיר לא רחוק מנטסטיק (200 מול 350 ש"ח) אתה יכול לקנות ראוטר אלחוטי עם סים תומך 4G, וכמו נטסטיק, תוכל להביא אותו לאן שבא לך.

לדעתי - תנסה קודם את אפשרות ב', לא יספיק לך - תקנה ראוטר 4G + סים (לא מאמין שלא יהיה את זה בזמינות מיידית באילת).

לא רק זול, נוט 8 גם מבחינת המודם הסלולרי וגם מבחינת הצ'יפ WiFi כנראה דרגה אחת, שתיים או שלוש מעל הנטסטיקים או הראוטר 4G. בטח הזולים של 200-350 שקל

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

+1 להוטספוט, שים לב שבחלק מהמכשירים זה שותה את הסוללה עם קשית עבה (לא יודע אם רלוונטי לנוט 8), אז שים עין על מצב  הסוללה ושהמכשיר לא מתחמם.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

תודה רבה לכולם! 

אני כנראה אלך על הוטספוט, אבל מבלי קשר - 

שאלה לגבי הראוטר 4G להבנה כללית, האם הסיגנל בחיבור קווי אליו (לפטופ > כבל רשת > חיבור LAN של הראוטר) יהיה חזק יותר מאשר חיבור בווייפי לאותו ראוטר? 

פורסם
לפני 20 דקות, borsood כתב:

+1 להוטספוט, שים לב שבחלק מהמכשירים זה שותה את הסוללה עם קשית עבה (לא יודע אם רלוונטי לנוט 8), אז שים עין על מצב  הסוללה ושהמכשיר לא מתחמם.

כן, בדיוק בגלל זה כבר בהודעה הראשונה רשמתי את זה:

בתאריך 3.5.2021 בשעה 12:25, m3x7r3m3 כתב:

ולהשאיר אותו בטעינה קבועה שיתפקד כנקודת גישה אלחוטית קבועה

לפני 18 דקות, Tal7 כתב:

שאלה לגבי הראוטר 4G להבנה כללית, האם הסיגנל בחיבור קווי אליו (לפטופ > כבל רשת > חיבור LAN של הראוטר) יהיה חזק יותר מאשר חיבור בווייפי לאותו ראוטר? 

תיאורטית כן, מעשית זה יבוא לידי ביטוי רק בהינתן התנאים הבאים:

* אתה משתמש בכבל Cat5e ומעלה

* המודם יכול לקבל מעל 300MBps מהרשת (או במרחק של כמה מטרים מהראוטר - 150MBps)

* אתה משתמש ברוחב פס שהוא מעל 300MBps (או במרחק של כמה מטרים מהראוטר - 150MBps)

כלומר כדי שחיבור חוטי יבוא לידי ביטוי, אתה צריך לאתגר את כל המערכת ליותר מ-100MBps לפחות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה לא כל כך נכון, כי אתה משתמש באינטרנט של הנייד שלך, אתה משתמש בסוללה של הנייד שלך, לא הכי נוח תכלס.

דעתי לפחות.

• תוכן חדש...