Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית מזדה 2 - צריך עזרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגעתי למסקנה שמזדה 2 זה רכב שיענה על הצרכים שלי (פתחתי פה אשכול פעם).

אני צריך אותו בעיקר לנסיעות בינעירוניות 1-2 בשבוע, לא יותר מזה.

אני רווק ולכן הגודל הוא מספיק לי בהחלט.

פחות קריטי לי הדלק, כי אני במילא לא אסע לעיתים קרובות, אך שהנסיעה תתרחש היא תיהיה כנראה ארוכה.

אמינות ובטיחות חשוב לי.

ניסתי ללכת לכמה סוכניות מוכרות ושם לא ראיתי מזדה 2 משומשת, אלא 0 קילומטר שהעלות היא 95 אלף ברמת גימור דינמיק.

רציתי לשאול בהנחה ואין לי ידע ברכבים, אני לא מכיר מוסכים וכו' איך עליי להתנהל? האם אתם מכירים מישהו מומלץ שניתן להעזר בו (בתשלום כמובן).

מצד אחד חבל על ירידת הערך, אין לי בעיה לקנות רכב 3-4 שנים על הכביש, אבל לא באלי "להדפק" בעסקה כי אני לא מבין(מדבר על קניה מיד 2).

מצד שני, אם אין ברירה אז פשוט אקנה 0 קילומטר, אם כי חבל על הכסף.

אשמח לעזרה , תודה רבה.

פורסם (נערך)

לקנות רק מפרטיים ורק אם הם מתחייבים שאסי מנוע גיר.

כלומר אם נמצאת בבדיקה בעיה בשאסי, בגיר או במנוע - הבעלים מחזיר לך את עלות הבדיקה.

ואז אתה מחליט אם אתה ממשיך איתו או לא.

האמת עדיף לסכם איתו מראש שחצי מעלות הבדיקה הוא משלם וחצי אתה.

ואם נמצאת בעיה - הוא מחזיר לך את ההוצאה שלך.

לקחת לבדיקה רק במכון מוכר ורציני כגון קומיפוטסט.

ישנם שני מחירונים, האחד לוי יצחק ועל פיו חברות הביטוח הולכות, השני - מחירון יד 2, שכנראה נקבע על ידי דיווחי המוכרים.

בשום אופן, לא לשלם יותר מהמחירון של יד 2.

ולנסות למשוך את המוכרים לעבר המחירון של לוי יצחק.

אבל לא יותר משל יד 2.

למאזדות 2, מסתבר שיש קצת מחלות באלקטרוניקה - תבדוק את הפיקוד של החלונות ואת ידית ההילוכים, התאורה שלה וכפתור ההולד.

אני סיימתי רכישה של כזו דגם 2014, אז באחת ההודעות שלי קצת פרקתי ותיארתי איך חיפשתי - שווה לקרוא לדעתי.

כדאי לציין שיש הרבה סוחרים סביב הרכב הזה, אז אם ימאס לך מהשטויות שלהם, תמיד יש את טויוטה יאריס שגם היא רכב מעולה, לדעתי הצנועה.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם
לפני 18 שעות, Lior_Django כתב:

כלומר אם נמצאת בבדיקה בעיה בשאסי, בגיר או במנוע - הבעלים מחזיר לך את עלות הבדיקה.

ישנם שני מחירונים, האחד לוי יצחק ועל פיו חברות הביטוח הולכות, השני - מחירון יד 2, שכנראה נקבע על ידי דיווחי המוכרים.

אבל לא יותר משל יד 2.

למאזדות 2, מסתבר שיש קצת מחלות באלקטרוניקה - תבדוק את הפיקוד של החלונות ואת ידית ההילוכים, התאורה שלה וכפתור ההולד.

אני סיימתי רכישה של כזו דגם 2014, אז באחת ההודעות שלי קצת פרקתי ותיארתי איך חיפשתי - שווה לקרוא לדעתי.

כדאי לציין שיש הרבה סוחרים סביב הרכב הזה, אז אם ימאס לך מהשטויות שלהם, תמיד יש את טויוטה יאריס שגם היא רכב מעולה, לדעתי הצנועה.

בהצלחה!

תוכל להפנות להודעה הזו?
היכן חיפשת את הרכב? המודעות ביד2 רובן מליסינג( ליסינג -> פרטי ואז נמכרות כיד 02)
אשמח להכוונה כמישהו שמתעניין גם ברכב

פורסם (נערך)

יד 2, התפרשתי על כל המאזדות 2 משנתון 2012 ועד שנתון 2016 (כולל שני הדגמים החדש והישן)

חיפשתי במשך חודש - חודשיים.

בסוף מצאתי דגם ישן, יד ראשונה, שמונים אלף קילומטר, שנת 2014. שילמתי מחירון יד 2.

זו ההודעה הראשונה שלי בפורום, אז לא קשה למצוא אותה..

פורסם
בתאריך 4.4.2021 בשעה 00:33, Lior_Django כתב:

אבל לא יותר משל יד 2.

בהצלחה!

לא מסכים איתך על הרבה דברים שרשמת.

1. לא הייתי פוסל רכישה מחברה גדולה כמו כלמוביל טרייד אין, אוטודיל, טרייד מוביל וכו'. להימנע מרכישה מסוכנויות פחות מוכרות - יכול להבין.

2. לא מכיר מישהו שישלם חצי מהמחיר של הבדיקה וזה לא נראה לי ריאלי. אני לא הייתי מסכים לדבר כזה. 

חוץ מזה, "בעיה" במנוע,. יש מלא כסת"חים. למשל, רושמים X על מנוע ואומרים לך לבדוק צריכת שמן בנסיעה. אין שום בעיה ברכב.

3. מחירון יד 2 לא הכי אמין ואפשר לבלף אותו די בקלות. אני יכול לרשום שמכרתי רכב ב-70 אלף ש"ח למרות שמכרתי אותו ב-20 אלף ש"ח.

יצחק לוי הוא המחירון הקובע מבחינת חברות הביטוח, לכן אם תשלם 40 אלף ש"ח (לפי מחירון יד 2 משוקלל נניח) על רכב ששווה במחירון המשוקלל של יצחק לוי 35 אלף ש"ח ותעשה תאונה יום למחרת\הרכב יגנב - הפסדת 5000₪.

לשלם מחירון משוקלל או קרוב לזה, מאוד לגיטימי אם הרכב במצב טוב ומצדיק את זה (היסטוריית טיפולים מסודרת, רכב שמור, בדיקה טובה וכו').

4. יאריס רחוק מלהיות רכב מעולה. רכב over rated בטירוף וסופר בינוני.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

1. היו מדי פעם פרסומים של חברות גדולות כאלה, למיטב זכרוני, הם דרשו מעל המחירון.

2. האדם שקניתי ממנו את הנוכחית (לפני חודש) גם התחייב וגם שילם חצי (שהחזרתי לו לאחר מכן)

אני חייב להרחיב כאן, אני מבין את המוכרים שהם נוהגים על הרכב 3/4 שנים ומתחילים לחשוב שיש להם איזו פנינה ביד שמשום מה - שווה יותר משאר הפנינות בקופסה. או כאלה שיש להם מאזדה והם חושבים שהיא טנק מרכבה סימן 4 ולכן אפשר לדרוש יותר..
יש איזשהי "הילה" סביב המאזדות שמעט יצאה מפרופורציות. רכב טוב - כן. אבל פה זה מסתיים.

ועכשיו לחלק של הקונים - אני לא יודע עם איזה חתול בשק אני מתמודד כאן. יכול להיות רכב שאפילו יעבור בדיקה ופתאום לאחר מכן תתחילו לשים לב לכל מיני בעיות.

ולכן, זה רק טבעי לגשת לקנייה של רכב עם חשש מסוים.

אולי אתה כבעלים חושב שאתה נוהג על רולס-רויס, אבל אתה התרגלת כבר לרכב ומאוד יכול להיות שדברים שלא הפריעו לך - כן יפריעו לי.

אני הוא זה שבא אלייך ולכן לפני שאני בכלל מגיע אני מעוניין לראות שאני בא ממעמד שווה ולא לאיזה אחד שחושב שהוא בכלל עושה לי טובה.

4. לדעתי, טויטה יאריס היא גם רכב מעולה ובוא לא נשכח שהיא באה מאובזרת הרבה יותר ממאזדה 2.
ואם החיפוש שלי היה נמשך קצת יותר הייתי רוכש יאריס.

פורסם

אף אחד לא עושה לך טובה (ובסוף זה גם אינטרס של המוכר למכור), אבל לדרוש תשלום של חצי מהבדיקה נראה לי מוזר.

זו פעם ראשונה שאני שומע על בקשה כזו. אין לי מה להסתיר ואני לא יודע אם הייתי נותן לך תשובה חיובית על דבר כזה בכל מקרה.

יאריס לא כזו מאובזרת ואני לא מבין את ההילה שיש כלפיה.

חוץ מצריכת דלק טובה יחסית וזה שהיא נחשבת אמינה וסחירה, אין לה באמת הרבה מה להציע.

חלק ניכר מהמתחרות שלה חזקות יותר, מאובזרות יותר, נעימות יותר לנהיגה ולנסיעה, אולי אפילו מציעות בטיחות עדיפה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

ברור שיש לנו חוויות אחרות לחלוטין..😅

הבקשה באה בשביל לברר עם מי יש לי עסק ואם לא מפריע לך להתחייב בבדיקה לשאסי ולבעיות חמורות בגיר ובמנוע - אז לא אמורה להיות לך בעיה לשלם חצי מהבדיקה (סתם דוגמא)
הרבה מהמוכרים של המאזדות 2 פשוט שיקרו לי בפנים.

היאריס לפני מה שזכור לי באה עם מערכת מולטימדיה ומצלמה מהיצרן/יבואן, היא יותר חסכונית ויש בה יותר כריות אוויר.

היא עולה מעט יותר, אבל ממה שאני ראיתי יש סביבה פחות בלגן מהמאזדות 2.

באמת שעוד שבוע של חיפוש מאזדה 2 והייתי פשוט קונה יאריס וזהו.

אגב 2,
עם כל מה שעברתי והעברתי את הרכב שקנינו אתמול הוא התחיל להרעיש אחרי שעבר 500 קילומטר מרגע הבדיקה.. (יש מצב פחות)
והוא ממש לא חף מבעיות.

בישראל פשוט לא יודעים לתחזק מכוניות כנראה.🤐

• תוכן חדש...