Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה שכן, אבל למה לקנות פילטר ב-120 ש"ח כל פעם? כשאפשר לקנות כל פילטר שרוצים עם השקעה חד פעמית של כמה עשרות שקלים.

• רעיון טוב! 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 17 דקות, misterb כתב:

עוד אופציה - לקנות/להשיג תמי בר משומש, אני קיבלתי מההורים ששידרגו לדגם חדש, יש הרבה כאלה שמשדרגים ומוכרים את הישן.

ואז קונים ערכת מעקף שעולה כ-100-150 ש"ח, שזה אומר בגדול מתאם פלסטיק שעוקף את הפילטר הפנימי, ופילטר קווי רגיל שמתקינים על הצינור מים שנכנס לתמי בר, או מתחת לכיור, 
או מאחורי המכשיר, וזהו, בלי חוזה מול החברה. מחליפים לבד פילטר פעם בחצי שנה בעלות של 30 ש"ח. מי שרוצה יכול גם להחליף נורה, למרות שזה די קשקוש, הנורה הזאת לא עושה שום דבר
משמעותי ואפשר לעקוף אותה דרך המסך (תפריט טכנאי). יש תקלות? משלמים לטכנאי חד פעמי, זה יוצא הרבה יותר זול משירות חודשי.

הנה מדריך פשוט מאד לביצוע עצמי :

זה בדיוק מה שעשיתי אגב קניתי מכשיר משומש בן שנתיים שנראה חדש ב350 שקל. שווה וממולץ!

פורסם

האמת הנושא של מכשיר משומש עם מעקף הכי דיבר אליי ממה שרשמו כאן.

בבחלט אבדוק את הנושא.

ידוע לכם אם יש מעקף גם לבאבל בר?

פורסם (נערך)

אצל ההורים שלי בבית מותקן המכשיר הזה על הצנרת,
עושה פלאים כבר כמה שנים טובות,

מחליפים "כדוריות סינון" פעם בחצי שנה בחמש דקות וזה הכל,

היתרון: שומר על כל המכשירים בבית מאבנית - כולל מכונת הכביסה, המדיח וכו'

https://www.galeden.co.il/product/הרדלס-פרו/

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אנחנו משתמשים בבריטה, לרוב קנקן+פילטרים שמספיקים לשנה עולים בסביבות ה 350 שקל בימי "מבצעים" (ויש הרבה באתר שלהם).
לדעתי הטעם עדיף על כל סוגי התמי 4 שניסיתי, וכל עוד הפילטר לא בשימוש יותר מידי גם האבנית לא קיימת. אנחנו גרים בדירה ישנה, שנמצאת בשכונה ישנה, שבה המים לא משהו.

פורסם

כבר 15 שנה שאני רק עם תמי4 משומש, עדיף אחד כזה שכבר הוחלף לו המיכל מים חמים או שיש אחד מהריביזיות של השנים האחרונות.

פה ושם אני מוצא אותם זרוקים בזבל ויש לי כבר 3 או 4 מכשירים "תורמי איברים" שהדבר היחידי שלקחתי מהם עד היום היה חיישן טמפ' למיכל קירור עבור תמי4 פרימו בבית של אמא שלי, וכרטיס מתח כניסה למכשיר שהחזיר את נשמתו לבורא עקב תקלה של חברת חשמל (מסתבר שזה המכשיר היחידי בבית שיש לו רכיב הגנה ש"מתאבד" במקרה של עליית מתח קיצונית).

באופן חד פעמי אני פותח את המכשיר, מבטל את הפילטרים (פשוט לנתק את הצנרת הנכנסת אליהם ולחבר לאן שצריך לאחר הפילטרים) ומתקין סנן על הקו הנכנס למכשיר (סנן אמריקאי של OMNIPURE, עולה בממוצע בין 60 ל 80 שח) ומחליף אחד לחצי שנה או שנה - בהתאם למצב המים באיזור.

ה"פמלי" נמכר בסכומים מגוכחים שנעים בין "למסירה" (0 שח) לבין 250-350 שח.
ה"פרימו" שזה אותו המכשיר (מבפנים) בדיוק, נמכר בין 300 ל 500 שח לכל היותר.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

להמליץ על מי ברז זה כוללני מדי. בבית שהנני מתגורר בו מי הברז מלוכלכים ברמה שרואים את הגוון הצהבהב\חום. כשיש עבודת תשתית בכלל מסוכן לפתוח את הברז :-D

היתרון? כשמכינים מרק אין צורך להוסיף אבקת מרק שכן מה שיוצא מהברז זה כבר ציר...

רק אוסיף שמישהו כאן זרק "אקווה נובה", שווה להדגיש שאקווה נובה זה לא מים מינרליים.

פורסם

מקווה שלא נחפזתי קניתי תמי 4 פמילי מ2013 ב200 ש"ח. מקסימום הלכו להם 200 שח. 

אפשר לנקות את האבנית באמצעות מלח לימון או שחייבים להשתמש בקפסולה שלהם ?

16128989202495868474591534468286.jpg

פורסם
לפני 5 שעות, Benor כתב:

האם הפילטר הזה לדוגמא יעבוד ללא המעקף?

https://www.ace.co.il/3000007.html

בין כל הבילבולי שכל שרשומים שם, זה מה שחשוב

ציטוט

מסנן המים  SmartFilter הוא בעל מערכת סינון 2 מיקרון חכמה ואידאלית להסרת מזהמי מים רבים, מפחית כלור מדרגה 1 ומשולב פוספט קריסטל למניעת שיקוע אבנית.

לעומת תמי 4 שיש להם תקן  1505 וNSF, למרות שנראה לי שהסטנדרט של שניהם דומה.

לפני 11 דקות, Benor כתב:

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, method כתב:

להמליץ על מי ברז זה כוללני מדי. בבית שהנני מתגורר בו מי הברז מלוכלכים ברמה שרואים את הגוון הצהבהב\חום.

פות"ש ציין במפורש שמדובר בבית חדש. בית חדש זה צנרת מפלסטיק מקצה לקצה, בלי חלודה.

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Benor כתב:

אני מוותר על "התענוג"

התחלתי לפרק אותו והסתבכתי. 

מי שמעוניין במכשיר אני מוכן למסור אותו ללא תשלום. 

כעת הפאנל מפורק אבל יש את כל הברגים והחלקים בהישג יד. 

על המכשיר היה רשום april 14. 

עד כמה הוא תקין ועובד אין לי באמת מושג. 

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, method כתב:

רק אוסיף שמישהו כאן זרק "אקווה נובה", שווה להדגיש שאקווה נובה זה לא מים מינרליים

יש לי תמי4 בעבודה, ובבית הייתי שותה רק אקווה נובה תקופה ארוכה. לא הרגשתי הבדל בטעם. אחרי ששיפצנו את הדירה והחלפנו את כל הצנרת לפלסטיק, עברנו למי ברז (כי נמאס לסחוב שישיות מים) ושוב לא הרגשתי הבדל בטעם. פסיכולוגית מרגיש לי יותר טעים לשתות מים שנמזגו מכלי זכוכית מאשר בקבוק פלסטיק אבל בתכלס לא נראה לי שיש הבדל. 

מצד שני בחו"ל אני מקפיד לא לשתות מי ברז וקונה רק מים מינרלים, ובארה"ב הטעם שלהם באמת שונה מהמים בארץ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
סמסונג SBS. הקודם היה 650 ליטר כלשהו, הנוכחי יותר גדול, RH77 משהו. גם במשפחה יש מקררים דומים. סה"כ בר מים וקרח זה מתקן די סטנדרטי במקררים יותר גדולים. נראה שבקטנים אין מספיק מקום.

לא הייתי אומר סטנדרטי. גם בסמסונג לרוב המוחלט של המקררים הגדולים שלהם (3 ו-4 דלתות) אין בר מים. אגב אתם לא סובלים מקורוזיה בדלת המקרר מתחת לבר?
פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, SlowRide כתב:

מצד שני בחו"ל אני מקפיד לא לשתות מי ברז וקונה רק מים מינרלים, ובארה"ב הטעם שלהם באמת שונה מהמים בארץ.

חו"ל זה דבר גדול. במערב אירופה וצפון אמריקה אין לי בעיה, בטיחות המים היא כמו בארץ, כלומר גבוהה. במקומות אחרים רק מים מבקבוקים, מתוך איזו הנחה שהם יותר בטוחים.

מבחינת טעם נדיר לפגוש במשהו מיוחד, אבל כבר נתקלתי במים מבוקבקים מגעילים (נדיר).

@robertfלא סובלים מקורוזיה.  המקרר הקודם הוחלף בגיל 11 כי האשה רצתה מקרר יותר גדול, הנוכחי בן 6-7.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Benor כתב:

גם אני קניתי תמי 4 יד שנייה וכל חצי שנה מחליף סנן ב100-150 ש״ח.
עלות הנורה זהה אבל אותה אני מחליף רק אחרי שהיא נשרפת (המלצה שקיבלתי מטכנאי תמי 4). נורה מחזיקה כמה שנים טובות.

ברגע שיתקלקל המכשיר, אקנה עוד אחד. שווה וחיסכוני.

תצטרף לקבוצה, יש בה הכל, כולל חלקים, סננים ונורות תחליפים ומקוריים. 
תקנה ערכת ניקוי ותנקה איתה

https://www.facebook.com/groups/tami4

עריכה אחרונה על ידי R'n'B

• תוכן חדש...