Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע מחליפים "סט התנעה"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא פעם שמעתי על זה שבאוטו כזה או אחר הוחלף "סט התנעה". שזה סט שכולל מחשב מנוע, לוח שעונים, מחשב גוף, מחשב בקרות הגה וכדומה. סט של 3 או 4 מחשבים. 

אני לא מאמין שאצל יצרני הרכב לא קיימת פרוצדורה שמאפשרת להחליף רק מחשב אחד, זה שהתקלקל ולסנכרן אותו עם יתר המחשבים. 

אז מודע מחליפים "סט"? 

חוסר בסוקרים מקוריים שיכולים לבצע את הסנכרון? 

נדרשת תמיכה של היצרן לפעולה הזו ולכן היא אפשרית רק במוסך מורשה יבואן? 

חוסר וודאות באבחון תקלה מדויקת ואז מחליפים הכל? 

חוסר אפשרות לסנכרן מחשב משומש, אלא חדש בלבד? 

נראה לי לא סביר להחליף 4 מחשבים כאשר רק אחד מהם לא תקין.

אז מה הסיבה? 

פורסם

לפעמים כדי לסנכרן את המחשב, צריך קוד של אימבולייזר מקורי. יבואנים לא מנגישים את המידע הזה למוסכים מתחרים

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)

כי הלקוח משלם וזה הרבה הרבה הרבה יותר קל למכונאי/חשמלאי הממוצע (מחוץ למוסך היבואן).

מאשר לסנכרן את המחשבים, ולצערנו בישראל הרמה לא משהו.

אני בכלל לא אוהב את הפתרון העקום הזה של החלפת "סט התנעה".

כי מעבר לעלות הגבוהה, הרכב מקבל את פרטי הרכב התורם.

(מספר שלדה ק"מ וכו'). אני לא מאמין שיש מישהו שטורח לתקן את הפרמטרים האלו בכל המחשבים

כי מן הסתם, אם היתה לו יכולת כזו, אז הוא לא היה צריך להחליף "סט התנעה".

אני חבר בפורומים מקצועיים בבריטניה, ושם זה פחות נפוץ החלפת סטי התנעה.

יש שם טיונרים תותחים, אתה שולח לו את ה DUMP של מחשב מנוע החדש

ואת ה DUMP של הישן, והוא שולח לך DUMP שמתאים לרכב שלך.

אם המחשב מנוע הישן שרוף לגמרי, אז אתה שולח לו DUMP של לוח השעונים.

ד.א ב VW החדשות כבר הרבה יותר קשה להחליף סט התנעה כי גם המכטרוניק מסונכרן לאימובילייזר.

עריכה אחרונה על ידי teyal
  • מעניין 2
פורסם (נערך)

1. עלות סט התנעה מול מחשב חדש. לרוב סט התנעה מושלם משומש זול יותר משמעותית ממחשב מנוע חדש.

2. ישנם רכיבים בסט התנעה כמו מנעול הגה שלא ניתן לקודד מחדש גם לא עם סורק מקורי, ויש צרוך בצריבת הרכיב ומחיקת הנתונים שלו- פעולה יקרה נוספת.

תלוי מה ניזוק במערכת אם רק רכיב אחד ולרוב ניתן להחליפו בחדש מקורי + קידוד במחשב ללא כל בעיה.

החלפת הרכיב במשומש שירד מרכב אחר זה סיפור שונה לחלוטין ולעיתים גם בילתי אפשרי כי אין לאף בעל מקצוע שמתעסקים בצריבת מחשבים ידע לאותו סוג מחשב/רכיב/בקר.

בקיצור זה דורש המון התעסקות עם שאר המחשבים/ רכיבים, כלכלית לא משתלם.

עושים 1+1 והחלפת סט התנעה זולה יותר, מהירה יותר להתקנה וסיום העבודה. 

השאלה היא כמה הלקוח מוכן לשלם, אם יעדיף לשלם לצורך העניין 4500ש"ח עבור מחשב מנוע, או 1500ש"ח עבור סט התנעה מושלם מפירוק (סתם זרקתי מספרים).

לקחת מחשב מנוע משומש ולהתאים אותו לרכב הנדרש זה לפעמים גם אפשרי תלוי ספציפית לסוג הרכב.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • מעניין 1
פורסם

התשובה שלי מבוססת על מספר ערוצי יוטיוב של אנשי דיאגנוסטיקה בארה"ב שמתעדים את העבודה שלהם בפרטים.
אני עוקב אחריהם כבר כמה שנים טובות, שבמהלכן כל אחד מהם נדרש להחליף חלקי מיחשוב במגוון רכבים.

המסקנה הראשונה שלי: אין חיה כזו מחשב שלא ניתן להחלפה בניפרד ודורש החלפת רכיבים סביבו, לרוב גם אם מדובר בחלק משומש.

לפני 15 שעות, Buki כתב:

חוסר בסוקרים מקוריים שיכולים לבצע את הסנכרון? 

נדרשת תמיכה של היצרן לפעולה הזו ולכן היא אפשרית רק במוסך מורשה יבואן? 

בשביל לקודד מחשב מנוע חדש\משומש לרכב כלשהו נדרשים לרוב

1. סורק יצרן מקורי או סורק יעודי של יצרן OEM דוגמת בוש.
   לדגמים מסויימים גם סורקים של יצרני צד שלישי יודעים לעשות את העבודה, אבל מהסוג היקר של ~10K דולר, שקרובים מאוד ביכולות שלהם לסורקים מקוריים.

2. לרוב נדרש לפטופ עם תוכנת יצרן, חיבור אינטרנט, ומנוי למערכת של היצרן. לרוב ניתן לרכוש מנוי שעתי, או לימים בודדים, בסכומים סבירים למדי.

לפני 15 שעות, Buki כתב:

חוסר וודאות באבחון תקלה מדויקת ואז מחליפים הכל? 

מקווה מאוד שלא. אבל לא אתפלא שלפעמים זה המצב.

לפני 15 שעות, Buki כתב:

חוסר אפשרות לסנכרן מחשב משומש, אלא חדש בלבד?

שוב, מצד אחד אני מבסס את המידע שלי על יוטיוב ורבים יזלזלו בתשובה בגלל זה. מצד שני מדובר בעשרות רבות של מיקרים מתועדים על מגוון רחב של דגמים. רובם אמריקאים אבל קיימים גם דגמים אירופאים ואסייתים (שנמכרים בארה"ב).

לנושא הטענה שהושמעה פה שסט הנעה משומש זול יותר ממחשב חדש, אני אוסיף: אבל הוא יקר יותר ממחשב בודד משומש.

חוץ ממקרה בודד של רדיו באיזה אופל אסטרא ישנה מתחילת שנות האלפיים, לא נתקלתי באי יכולת להתקין מחשב משומש מרכב אחר ולקודד אותו. למעשה מעולם לא נתקלתי במקרה מתועד אצל אף אחד מבעלי המקצוע הללו שהחליפו חלקים תקינים בגלל חוסר יכולת לקודד מחשב שעבר החלפה.

לדעתי הסיבה העיקרית לתופעה המדוברת פה בארץ היא דפיציט חמור באנשי דיאגנוסטיקה אמיתיים עם ציוד מתאים שיודעים לעבוד "ברמת טכנאי" עם מחשבי הרכב.
מנגד מכונאים שיודעים לסובב ברגים ולהחליף קופסאות יש בשפע, לכן זה הפתרון הנפוץ והזול.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 19 דקות, ba323f כתב:

איזה פירוקיה תמכור לך מחשב בודד? נתחיל מזה.

זה מקרה קלאסי של ביצה ותרנגולת. אם מלחתחילה לא היה נכנס פה מנהג של החלפת סט הנעה בשלמותו, כל פרוקיה הייתה שמחה למכור לך מחשב בודד.

לפני 19 דקות, ba323f כתב:

תראה לי סרטון שמתאר כיצד מחליפים uch ברנו מהשנים האחרונות.

אין לי להראות לך שום דבר של רנו, כי רנו לא נמכרת בשוק האמריקאי.

ויתכן מאוד שאתה צודק ויש פה חלק נוסף שהוא "יוצא מהכלל". עדיין הייתי שמח לראות הוראת יצרן שאומרת שאם מחליפים את החלק המדובר צריך להחליף "סט הנעה" שלם ברכב.

בכל אופן התופעה של החלפת סט הנעה לא התחילה כאן "מהשנים האחרונות", אלא מאז שהתחילו להגיע לארץ רכבים עם אימובילייזר מובנה (שנות ה90?). לכן מקרה בודד של חלק כזה או אחר או דגם כזה או אחר רחוקים מלהסביר את התופעה.

יום טוב גם לך

פורסם

אני לא מכיר רנו, אבל באחת הגולפים שלי החלפתי מחשב מנוע לבד (ניזוק בעת פתיחה לשם REMAP).

באיביי מוכרים חופשי מחשבים בודדים.

כנראה שברכבים ממש חדשים זה מורכב (כעת). אבל זה לא מוריד מהעובדה

שבישראל רמת אנשי הדיאגנוזה (לא כולם), לא משהו בלשון המעטה.

זורקים חלקים על האוטו בתקווה שתיפתר התקלה, על קידודים בכלל אין מה לדבר. (שוב לא כולם).

חבר פורום מסכן שהיה צריך קידוד מחדש למחשב ABS לא מצא צדיק אחד שיודע/מוכן לעשות את זה.

(כולל מוסך צ'מפיון), בסוף אני עשיתי לו את זה, ואני לא מתיימר להיות דיאגנוסטיקאי.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לפני 12 דקות, Igalz כתב:

זה מקרה קלאסי של ביצה ותרנגולת. אם מלחתחילה לא היה נכנס פה מנהג של החלפת סט הנעה בשלמותו, כל פרוקיה הייתה שמחה למכור לך מחשב בודד.

אין לי להראות לך שום דבר של רנו, כי רנו לא נמכרת בשוק האמריקאי.

ויתכן מאוד שאתה צודק ויש פה חלק נוסף שהוא "יוצא מהכלל". עדיין הייתי שמח לראות הוראת יצרן שאומרת שאם מחליפים את החלק המדובר צריך להחליף "סט הנעה" שלם ברכב.

בכל אופן התופעה של החלפת סט הנעה לא התחילה כאן "מהשנים האחרונות", אלא מאז שהתחילו להגיע לארץ רכבים עם אימובילייזר מובנה (שנות ה90?). לכן מקרה בודד של חלק כזה או אחר או דגם כזה או אחר רחוקים מלהסביר את התופעה.

בגדול אתה צודק וכל מקרה לגופו. אל תשכח שציוד אבחון שהזכרת פה קודם של 10K דולר צריך להצדיק היטב את התמחור של העבודה שלו, בשביל להחליף למישהו ברכב מחשב בודד עם ציוד כזה יקר התשלום לעבודה צריך להיות בהתאם. ושוב נחזור לעניין כלכלית.

אינני יודע מה המצב בשאר המוסכים ובעלי המקצוע, החלפת סט התנעה היא האפשרות ובעדיפות האחרונה, כי בדרך כלל ניתן לתקן את החלקים שניזקו.

מי שידו "קלה על ההדק" כנראה לא מקצועי.

פורסם
לפני 9 דקות, ba323f כתב:

בגדול אתה צודק וכל מקרה לגופו. אל תשכח שציוד אבחון שהזכרת פה קודם של 10K דולר צריך להצדיק היטב את התמחור של העבודה שלו, בשביל להחליף למישהו ברכב מחשב בודד עם ציוד כזה יקר התשלום לעבודה צריך להיות בהתאם. ושוב נחזור לעניין כלכלית.

כמובן שאתה צודק, אבל גם בארה"ב לומדים חשבון.

איש לא קונה ציוד דיאגנוסטיקה מתקדם רק בשביל להחליף מחשב פעם ב..
קונים ציוד דיאגנוסטיקה בשביל לבצע דיאגנוסטיקה ראויה לרכבים ולהחליף רכיבים תקולים בצורה ממוקדת ולא תוך כדי ניחוש מלומד יותר או מלומד פחות.

ואז העלות של הציוד מתפרסת על גבי שנים ואלפי או עשרות אלפי עבודות.

אם לחרוג רגע מנושא השירשור, בכמה מוסכים בארץ ראית שימוש באוסילוסקופ ראוי לצורך דיאגנוסטיקה? שואל ברצינות.

כמובן שאפשר לחסוך בעלות הציוד ואז הלקוח משלם כפול ומכופל על הניחושים של אותו בעל מקצוע. גם זו שיטה..

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

בדיוק ערכתי את התגובה לנושא שהעלת כאן.

החלפת סט התנעה לפחות אצלי הוא המוצא האחרון, לרוב ניתן לתקן כמעט הכל בין אם פיזי או ע"י עדכון.

באים אלינו רכבים אחרי ניסיונות תיקון כושלים ביותר בגלל שטויות שביצעו במהלך העבודה, לעיתים ע"י ניתוק קודנית פשוטה אפשר בקלות להגיע להחלפת סט התנעה.

ולעיתים גם רכבים שכל מיני תוספות ברכב לא מתפקדות יותר כהלכה(חלון בגג, רדיו, מגבים ועוד) כי לא התקינו את הסט התנעה המתאים לרכב או שלא ביצעו קונפיגרציות.

שוב יש כאן מספר שיקולים הראשון לדעתי הוא כלכלי, השני הוא רמת הידע ויש מצבים שאף אחד בעולם לא יודע מלבד היצרן.

לפני 10 דקות, Igalz כתב:

כמובן שאתה צודק, אבל גם בארה"ב לומדים חשבון.

איש לא קונה ציוד דיאגנוסטיקה מתקדם רק בשביל להחליף מחשב פעם ב..
קונים ציוד דיאגנוסטיקה בשביל לבצע דיאגנוסטיקה ראויה לרכבים ולהחליף רכיבים תקולים בצורה ממוקדת ולא תוך כדי ניחוש מלומד יותר או מלומד פחות.

ואז העלות של הציוד מתפרסת על גבי שנים ואלפי או עשרות אלפי עבודות.

אם לחרוג רגע מנושא השירשור, בכמה מוסכים בארץ ראית שימוש באוסילוסקופ ראוי לצורך דיאגנוסטיקה? שואל ברצינות.

כמובן שאפשר לחסוך בעלות הציוד ואז הלקוח משלם כפול ומכופל על הניחושים של אותו בעל מקצוע. גם זו שיטה..

שאלה טובה מאוד, והתשובה היא שרובם לא יודעים בכלל מה זה אוסילוסקופ, כנראה ציוד של סוכנות החלל.

בהחלט ישנם מספר בעלי מקצוע שמחזיקים ברשותם את כל הציוד הנדרש ויודעים לתפעל אותו בהחלט, ואם אתה שואל אותי זה צריך להיות ציוד בסיסי ביותר.

איפה הבעיה? כשאומרים ללקוח עלות האבחון הוא נניח 300ש"ח, הלקוח מחפש בעל מקצוע אחר שיגבה לו רק 100ש"ח או אפילו בחינם יאתר לו את התקלה ברכב.

ואז העניינים מסתבכים.

מי שמחפש בעלי מקצועי "תותחים" ומוכן לשלם יצא בזול. ולא ירחיק לכת עם תקלה שתחילה הייתה פשוטה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

תודה על התשובות. חלק מהדברים ידעתי אבל מעניין מאוד לקרוא חידודים. 

שתי שאלת המשך. 

הציוד באמת יקר ונדרשת מומחיות שנגיד ולא קיימת בכל מוסך... 

מדוע לא קיים מישהו מקצועי עם טנדר, מעבדה ניידת, שמגיע למוסכים בהזמנה ומבצע את הקידוד הזה? או שכן קיים? 

ושאלה שניה, נגיד ברכב הוחלף סט התנעה לאחר שלא נמצא פתרון אחר. 

מה קורה עם מספר VIN וקילומטרז'? 

האם הרכב שבתיקון מקבל אותם מהרכב ממנו הסט פורק?

או שכן מעדכנים? ואם כן, איך ועל ידי מי? 

פורסם (נערך)

השאלות כלליות מידי.

קילומטראז' מעדכנים עם סורק מקורי או ייעודי לכך, אותו הדבר לגבי VIN.

לפני 27 דקות, Buki כתב:

מדוע לא קיים מישהו מקצועי עם טנדר, מעבדה ניידת, שמגיע למוסכים בהזמנה ומבצע את הקידוד הזה? או שכן קיים? 

זה צריך להתחיל מהחוליה האחרונה, כאשר יהיה ביקוש מצד לקוחות לשלם יגיע אליך איש כזה בעזרת מסוק עד לבית.

איך שלא תסובב את זה, תמיד העניין הכלכלי הוא בסדר ראש העדיפות.

קח דוגמה סופר פשוטה, איבדת את המפתחות לרכב, התקשרת לאותו אדם שמגיע בטנדר לבית/מוסך כדי לבצע קידוד, והוא דורש סכום כסף מסויים, אתה או במוסך ביררתם וגיליתים ש סט התנעה כולל מפתחות עולה פחות במה תבחר אתה ובמה יבחרו הרוב?

כדי שיהיה אדם כזה הוא צריך להחזיק ים של סורקים וציוד מיוחד לקריאה וכתיבה על רכיבים, והוא צריך להיות ברמת מומחיות של היצרני רכב כדי לדעת מה בדיוק הוא עושה, הרי לא כל הרכבים והמחשבים בנויים חומרתית ותוכנתית אותו הדבר.

כל בעלי המקצוע יש להם מומחיות לדגמי רכבים ספציפיים יותר מכל השאר, יהיה בילתי אפשרי שיהיה אדם אחד שיודע לבצע הכל ביחד גם אם ברשותו כל הציוד.

ואם תאורתי קיים אדם כזה שברשותו הידע, אינני יודע מהיכן יהיה לו כסף לרכוש את כל הציוד, ונניח שכן, מי יזמין אותו וכמה כסף הוא ידרוש מהלקוחות שלו.

קיימים בארץ מספר בעלי מקצועי שעוסקים בזה ביומיום, לאחד מומחיות מסויימת בחשבים ספציפיים לרכבים ספציפיים, והשני לרכבים נוספים ולהבא אחריו רק ידע של צריבה וכן הלאה. כמה שתחשוב שאתה יודע הכי טוב, יבוא מישהו אחר שיודע כפליים אין מישהו שעושה הכל מהכל לכל הרכבים.

הנושא של מחשבים ברכב הוא תחום מורכב מאוד מאוד.

פורסם
לפני 5 שעות, ba323f כתב:

קח דוגמה סופר פשוטה, איבדת את המפתחות לרכב, התקשרת לאותו אדם שמגיע בטנדר לבית/מוסך כדי לבצע קידוד, והוא דורש סכום כסף מסויים, אתה או במוסך ביררתם וגיליתים ש סט התנעה כולל מפתחות עולה פחות במה תבחר אתה ובמה יבחרו הרוב?

אני אבחר לשלם למישהו שיודע לקודד מפתח חדש בלי להחליף שום חלק באוטו ואם אין אחד כזה אז אשלם למוסך מורשה יבואן שיזמין לי מפתח לפי VIN. יעלה יקר אבל עדיף בעייני מלפרק ולהחליף חלקים תקינים באוטו במשהו משומש שלך תדע מאופה הגיע. 

אבל אני מבין מצויין למה אתה מתכוון, זו בעיה כללית שקיימת לא רק בתחום הרכב. 

פורסם

מה שרשמת מאוד נחמד אבל יש רכבים מסויימים שאפשר להזמין מפתח ואז המוסך מורשה יקודד אותו לרכב ללא בעיה גם כשאיבדת את כל המפתחות
ויש למשל את הטויוטה אייגו שטויוטה מבקשת ממך להחליף סט מפתחות + מחשב מנוע + קופסת אימובילייזר
מה שמוזר זה שב 107/סי1 צריך להחליף רק מפתחות + קופסת אימובילייזר ואז הסיפור יוצר יותר זול לכיס אבל האוטו עדיין מושבת שבועיים על הזמנה מחול

• תוכן חדש...