Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 שעות, vadim6385 כתב:

אם כבר, המגמה שאני שמתי לב אליה זה:

מוצר זול - יחזיק כמה חודשים

מוצר במחיר בינוני - יחזיק כמה שנים

מוצר יקר - שלוש אופציות:

א) יהיה סופר איכותי ויחזיק עשרות שנים.

ב) ידרוש שגרת אחזקה יקרה ומסורבלת, שבלעדיה הוא ימות תוך כמה חודשים.

ג) אתה משלם בעיקר על המותג, ובפועל הוא לא ממש שונה ממוצר בדרג ביניים, או אפילו זול של אותו תאגיד.

נכון מאוד!

בנוסף, צריך לסייג מוצרים בהם משמעות אורך החיים אינה עקב איכות היצור אלא רק הטכנולוגייה הקיימת למוצר ולאקו-סיסטם שלו. חלק גדול מהמוצרים היותר יקרים שאנו רוכשים נופלים לקטגוריה הזו. מחשבים ומוצרי בידור/תקשורת הם למשל דוגמה מייצגת (או כל מוצר אחר שמוחלף כאשר הוא עדיין תקין)

פורסם

זה קצת יותר מורכב מזה.

אם אתה קונה מקדחה, מקדחה היום עושה את אותו הדבר שמקדחה עשתה לפני 30 שנה. אז אם קנית מקדחה ביוקר לפני שלושים שנה והיא עדיין עובדת, יופי.

מחשב מלפני 30 שנה לא יעבוד היום בכלל, אבל אם קנית מחשב לפני 5 שנים, יכול להיות שהוא עדיין יעבוד בשבילך, תלוי מה אתה עושה איתו, בעוד שאחר ייצטרך החלפה. וכאן השאלה, אם היית קונה לפני 5 שנים מחשב יקר יותר... הוא היה שורד יותר זמן? זה שווה את ההפרש?

אין שום אפשרות לבדוק את זה, בטח אם מביאים בחשבון שגם הדרישות יכולות להשתנות לאורך התקופה.

בגלל זה מוצר טוב הוא כמעט אף פעם לא עניין אבסולוטי, זה תלוי בדרישות ובשימוש.

קנית מוצר איכותי ויקר, לא השתמשת, בזבזת.

קנית מוצר זול, הוא ענה על הדרישות וחי את התקופה שציפית ממנו, קיבלת את התמורה.

אני חושב שהחכמה היא לקנות מוצר שמתאים לצרכים, ושהצרכים הם אמיתיים. הרבה פעמים מוכרים לנו יכולות שאנחנו לא צריכים לצרכים שהם לא באמת שלנו. דוגמא טובה זה יכולת לצילום וידאו 4K, שכמעט לא רלוונטי לאף אחד(גם צפייה, דרך אגב).

חכמה שנייה היא לא לקנות איכות מדומה. למשל, יכולת צילום 4K, אבל עם קצת רענון נמוך, מה שאומר רזולוציה גבוהה אבל איכות לא משהו לצפייה (אם אתה באמת צופה ב-4K). למשל, מצלמה עם מדבקה של לייקה, שזהה לפאנסוניק מקבילה, אבל עולה כפול.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני כשעה, falou כתב:

מחשב מלפני 30 שנה לא יעבוד היום בכלל

אם הוא תקין, למה לא?

נכון שלא תוכל להריץ עליו אפליקציות מודרניות, אבל אם יש לך משהו אזוטרי שבנוי לרוץ על 286 תחת דוס (כמו פיקוד על איזושהי מכונה תעשייתית, או חשבשבת וכאלה), זה יעבוד על אותו 286 גם ב2021.

לפני שנים בודדות יצא לי לטפל במחשב פנטיום 2 עם WIN98 שהריץ תוכנת פיקוד על מזגנים בבית קולנוע עם איזה עשרים אולמות.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 54 דקות, vadim6385 כתב:

כמו פיקוד על איזושהי מכונה תעשייתית, או חשבשבת וכאלה

אפילו אני כבר עברתי לחשבשבת בחלונות כבר לפני יותר מ 10 שנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 56 דקות, vadim6385 כתב:

אם הוא תקין, למה לא?

נכון שלא תוכל להריץ עליו אפליקציות מודרניות

הכוונה הוא שאי אפשר להפיק ממנו עבודה בתור כלי. בתור צעצוע / תחביב? בכיף, אבל זה לא הנושא.

אם אתה מדבר ברצינות על הסבה לשימוש תעשייתי, אז שכחת לכמת את שעות העבודה שיוקדשו להסבה... יותר זול לקנות משהו עדכני שקל לעבוד איתו, אפילו יש אם "בזבוז של עודף כוח חישוב". :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אם הוא תקין, למה לא?

נכון שלא תוכל להריץ עליו אפליקציות מודרניות, אבל אם יש לך משהו אזוטרי שבנוי לרוץ על 286 תחת דוס (כמו פיקוד על איזושהי מכונה תעשייתית, או חשבשבת וכאלה), זה יעבוד על אותו 286 גם ב2021.

לפני שנים בודדות יצא לי לטפל במחשב פנטיום 2 עם WIN98 שהריץ תוכנת פיקוד על מזגנים בבית קולנוע עם איזה עשרים אולמות.

אופטופיק לגמרי, אבל זה מזכיר לי שבצבא עד לא מזמן השתמשו בתוכנות על סלילים 😵

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אם הוא תקין, למה לא?

ומה הקשר בין תעשיה לצריכה פרטית?

אפשר לדרדר כל דיון עם פרטים איזוטריים שלא עובדים בהתאם לכלל ו/או נטולי רלוונטיות

לפני 5 דקות, flytomars כתב:

זה לעיתים משיקולים של אבטחת מידע.

חלק גדול מהמערכות הפיננסיות מבוססות על תוכנות עתיקות. מתמטיקה זה מתמטיקה וחישוב זה חישוב. עליהן בנו ממשקים מתקדמים יותר. אבל זה באמת לא העניין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מחשב לפני 30 שנה גם המתקדם ביותר יכול לשמש בתור עמדת קפה לעובדי בניין. גם לא בטוח שיהיה להם נוח. 

כן יש משמעות לקניית מחשב חזק. לפני 10 שנים אולי יותר רכשתי מארז מחשב הכי מתקדם, בניתי אותו ביחד עם איש מחשבים, כל חלק נבחר בקפידה. באותה תקופה חבר קנה גם מחשב פשוט, בתקופה שהוא שדרג כל שנה את המחשב, אני נשארתי עם אותו בסיס כמעט 5/6 שנים לפני שהוחלף לו איזה חלק לשדרוג. ( זכרונות) 

המחשב עדיין אצלי עובד ויתקין. ( יש עוד מחשבים אבל ניידים)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 50 דקות, Night Driver כתב:

אפילו אני כבר עברתי לחשבשבת בחלונות כבר לפני יותר מ 10 שנים.

למזלי אני לא מכיר חשבשבת, אז אין לי ידע לתרום בנושא

לפני 44 דקות, hans כתב:

הכוונה הוא שאי אפשר להפיק ממנו עבודה בתור כלי. בתור צעצוע / תחביב? בכיף, אבל זה לא הנושא.

אם אתה מדבר ברצינות על הסבה לשימוש תעשייתי, אז שכחת לכמת את שעות העבודה שיוקדשו להסבה... יותר זול לקנות משהו עדכני שקל לעבוד איתו, אפילו יש אם "בזבוז של עודף כוח חישוב". :-)

אני מדבר על מקרים של "אם זה עובד, אל תיגע בזה", לא על הקמת מערכת חדשה על בסיס מחשב 286.

ואם כבר, אז אם אותו 286/386 נדפק, יכול להיות שיהיה יותר קל ופשוט למצוא אחד אחר באיביי, מאשר להשקיע בהסבה של המערכת לעבודה עם ציוד מודרני.

לפני 40 דקות, flytomars כתב:

טייפ גיבוי זה משהו שעדיין חי וקיים בתעשיה, למטרות long term storage.

מה שאני מנסה להגיד, שיש כל מיני דברים, שלצרכן פרטי ייראו מיושנים ולא רלוונטיים, אבל יש מקומות שעדיין משתמשים בהם, כי פשוט אין יתרון משמעותי בשדרוג יקר (או שאין את האמצעים לשדרג).

כמו המקרה בשירשור הזה עם טרקטורים משנות ה60-70, שעדיין עובדים:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 43 דקות, vadim6385 כתב:

אני מדבר על מקרים של "אם זה עובד, אל תיגע בזה", לא על הקמת מערכת חדשה על בסיס מחשב 286.

לסבר את האוזן, לפני מספר שנים הציעו לי לעמוד בראש צוות בחברה לספקי כח כדי להמיר קוד שנכתב בקוייק בייסיק על דוס לאיזו מערכת שאבחר כי כבר היה קשה להם להשיג את הרכיבים. אע"פ המשכורת המאוד מכובדת שהם הציעו הבנתי שאני מכניס ראש בריא למיטה חולה והצעתי להם במקום זה לרכוש ולאחסן כמות מכובדת של המעבדים שהיו צריכים (V40 אאל"ט, זה בעצם 286...) במקום להכנס לסיפור הזה.

לאחר מכן שמעתי מחבר של חבר כי לקח להם המון זמן (וצוות לא קטן) כדי לבצע את ההמרה וזה לא ממש יצא להם טוב...

• מעניין 2
פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

מחשב מלפני 30 שנה לא יעבוד היום בכלל, אבל אם קנית מחשב לפני 5 שנים, יכול להיות שהוא עדיין יעבוד בשבילך, תלוי מה אתה עושה איתו, בעוד שאחר ייצטרך החלפה. וכאן השאלה, אם היית קונה לפני 5 שנים מחשב יקר יותר... הוא היה שורד יותר זמן? זה שווה את ההפרש?

אין שום אפשרות לבדוק את זה, בטח אם מביאים בחשבון שגם הדרישות יכולות להשתנות לאורך התקופה.

עזוב את הסיפור של מחשב מלפני 30 שנים,

אבל מחשב טוב מלפני 5 שנים עדיין יכול לתפקד מצוין לשימושים סטנדרטיים בלי שום בעיה.

גיימינג? יכול להיות שמספיק שדרוג קל לכרטיס המסך ויש לך מחשב שיכול להריץ triple a titles ללא שום בעיה על הגדרות בינוניות עד גבוהות ב-1080P.

בהנחה ולא קונים משהו סופר פשוט, בהחלט יש סיכוי גבוה שמחשב בן 5 ישרוד ולדעתי זה שווה את ההפרש, מאשר להתחיל לשדרג כל פעם רכיב אחר ובסוף להגיע לעלות של מחשב נורמלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מקפיץ פה כי לא מצאתי איזה שרשור אופניים מתאים להקפצה הזאת... אולי יום אחד יבוא איזה צדיק ויאחד את שרשור אופני השטח לאוסף של פנינים (המידע בפורום ברמה מאוד גבוהה)

בעקבות המלצה כללית של @falou לגבי ביגוד לרכיבה - חולצת דריי פיט של קולומביה, בערך כזאת: 

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B096DBH5JF?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title&th=1

אחרי כל מיני מותגים עלומים וסתם חולצות ספורט/דריי פיט שנקלעו אליי, אזרתי אומץ וקניתי בשביל רכיבת אופניים בשטח. שמים וארץ. הבגד הכי מנדף שאי פעם היה לי, ואני מזיע ברמות קשות. מומלץ.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 10 דקות, hans כתב:

מקפיץ פה כי לא מצאתי איזה שרשור אופניים מתאים להקפצה הזאת... אולי יום אחד יבוא איזה צדיק ויאחד את שרשור אופני השטח לאוסף של פנינים (המידע בפורום ברמה מאוד גבוהה)

בעקבות המלצה כללית של @falou לגבי ביגוד לרכיבה - חולצת דריי פיט של קולומביה, בערך כזאת: 

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B096DBH5JF?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title&th=1

אחרי כל מיני מותגים עלומים וסתם חולצות ספורט/דריי פיט שנקלעו אליי, אזרתי אומץ וקניתי בשביל רכיבת אופניים בשטח. שמים וארץ. הבגד הכי מנדף שאי פעם היה לי, ואני מזיע ברמות קשות. מומלץ.

יש חולצות קולומביה עוד יותר טובות מבחינת נידוף זעה, חפש כאלה עם טכנולוגיית Omni Freeze

כזאת למשל:

https://www.amazon.com/Columbia-Sleeve-Protection-Moisture-Wicking/dp/B01A182GXE/ref=sr_1_4?crid=TJ8ZA7AVAJXD&keywords=columbia+omni+freeze&qid=1667718561&sprefix=columbia+omni+freez%2Caps%2C365&sr=8-4

• רעיון טוב! 1
פורסם

^בדיוק רציתי לכתוב אירפודס פרו הדגם הראשון
מוציא מהן זמן שימוש הרבה הרבה מעבר ל700-800 ש"ח שהן עלו לי, מוצר מעולה

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...