Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אוזניות Sony WF-1000XM3 - קניתי אותן כשהייתי נוסע מבאר שבע לעבודה במרכז. קומפקטיות ועם השתקת רעשים מצוינת ביחס לגודל שלהן.

אמנם אני כבר לא עושה את הנסיעות האלו, אבל עדיין משתמש בהן בעבודה כשצריך שקט ואני לא רוצה לשמוע אף אחד ולהיות מרוכז או סתם כשאני רוצה לנהל שיחה או לשמוע קצת מוזיקה.

מאמין שאמצא אותן שימושיות גם לטיסות (בזכות השתקת הרעשים), כשנחזור לשגרה מתישהו.

מחשב שולחני - בדרך כלל אני קונה את החלקים שאני צריך, משלם כמה אלפי שקלים ובונה משהו חזק.

בדרך כלל הבסיס (מעבד, לוח אם, מארז וכו') מחזיק אצלי הרבה שנים ויש שדרוג אמצע חיים של כרטיס מסך והוספת ראם.

שווה לי את זה שיש לי מחשב שלא מגביל אותי בכל מה שאני רוצה לעשות עליו, סוחב סימולטורים ומשחקים בלי בעיה, נותן לי מענה בנושא של עריכת תמונות וכו'.

גם בציוד ההיקפי אני משקיע, למשל קניתי עכבר Logitech MX Master, זה לא עכבר זול בכלל, אבל הוא נוח בטירוף.

האמת, גם בציוד צילום אני משקיע לא מעט.

אחת הקניות המוצלחות שלי הייתה סוני 70-200 צמצם 4. עלתה לי באיזור ה-5000₪, אבל הפיקה יופי של תמונות עם חדות מטורפת אפילו עם קרופים מטורפים והמשיכה איתי מהגוף הקודם (אלפא 6300) לגוף הנוכחי (אלפא 7 מארק 3).

על הציוד החדש קצת מוקדם לי לדבר, כי עוד לא יצא לי לצלם מספיק.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ב 2011 , סקודה רומסטר עם 28 K שעמדה בחניון . קצת שרוטה (צבע רגיש ועל הקו לתל אביב ) 

שילמתי מחירון ( כלל השוק - לא משלמים מחירון ) 

היום 10 שנים אחרי - עם 165 K טיפולים שוטפים +קצת תיקוני זיקנה מינורים ( בד שנפל בגג \ נזילת שמן \ גומיות לציריות \אלטרנטור 

תמורה מעולה לכסף , ועוד היד נטויה ( מתכנן להחזיק כרכב ראשי עד 200 K  ) 

פורסם

1. בוסטר התנעה של NOCO. 

2. מטען מצברים של CTEK

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

בתור אחד שמוכר מוצרים מגזרות שונות אני אתייחס ברשותכם קודם כל לכך.

למשל אופניים, האופני מדבקה של ה500-800 שקל לא יכולים להשתוות לאיכות של אופני מותג ב2000 שקל וצפונה. המדבקה יהרסו מהר, זרועות, פדלים, ידיות שנשברות בקלות, בכלל הגיאומטריה שלהם זבל. לעומתם האופני מדבקה יוכלו להיות ללא תקלות רציניות במשך עשור.

ולהתנסות אישית - חמי הביא לנו מכונת כביסה של סימנס שעכשיו בת 6, יקרה מאוד, מתפקדת כמו חדשה, ה'תיקון' היחיד היה שהחלפנו לה גומי בגלל שהיא עמדה שנה ללא שימוש ושאריות מים הובילו לעובש בגומי. 

כלי עבודה -  יצא לי להשתמש תקופה בבוקסות או בידיות טורקס מסויימות שהיתי צריך לפתיחת ברגים במומנט לא גבוה במיוחד (אולי 25-40 NM) הראש של הT הפך להיראות כמו שמש בגלל שהמומנט פשוט עיקם אותו. קניתי בוקסה של סיגנט והיא נתפסת חזק על הבורג לא זזה מילימטר, הבדל שמיים וארץ.

מחשב - אחרי 2 התנסויות עם סדרת IDEAPAD של לנובו שעלו לי סביב ה2000-2500 ש"ח, קנו לי מהעבודה DELL LATITUDE 7400, מחשב שעולה בערך פי 3 מהלנובו האלו. מרגישים הבדל החל מפתיחת הLID של המחשב, דרך איכות החומר, המסך, מצלמה... לא מאבד סוללה כ"כ מהר ולא מתחמם כ"כ מהר.

הלנבו אחרי שנה כבר התחילו לעשות בעיות, אני מאמין שבגרסאות היקרות יותר שלהם גם יש פחות בעיות.

לגבי מה שכתבתם על אוזניות - אני הולך על האמצע, יש לי אוזניות BLUEDIO T7+ והם עושות אחלה של עבודה. 

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אחראי פורום
פורסם

בכלי עבודה אני מקפיד ואוהב להשקיע.

לאחרונה קניתי טאבון פיצה בכמעט 1900 ש"ח, בהתחלה קצת חששתי אם יהיה לזה שימוש ותועלת כי עדיין יש פה חוסר נוחות מסויים תמורת תוצאה עדיפה - ובהחלט יש בו שימוש עם הצלחות לא רעות בכלל.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אקדים ואומר שענייני מותגים ושופוני באופנה ממש לא מעניינים אותי.

בעוד שהרבה שנים אני משתמש במעילים של the north face ונעליים של סלומון, רק השנה עברתי ללבוש בגדים של חברות טובות ביומיום. בעבר הייתי לובש דגמ"ח ב50 ש"ח וחולצות פולו פשוטות והיה לי אולי זוג אחד של TNF.

השנה קניתי כמה זוגות של דגמ"חים TNF שניתן לקצר אותם למכנסיים קצרים במשך היום - 360 ש"ח ליחידה, חולצות מכופתרות TNF שעולות 300 ש"ח ליחידה, וחולצות פולו דרייפיט של קולומביה - עולות כ150 ש"ח ליחידה, שניתן לקנות אותם על פי העונה בכל מיני מבצעים של 1+1.

ההבדל בנוחיות הלבישה ממש מדהים. הרבה פחות סובלים מהחום בקיץ הישראלי, וגם בחורף המכנסיים הרבה יותר נוחים. הם גם דוחים ליכלוך יותר טוב ממכנסיים פשוטים.

כלי עבודה - לא צריך את המותג הכי הכי אבל בהחלט כדאי לבחור ברמה הבינונית לפחות לכלים רגילים, ואת מותגי הקצה העליון לכלים שמשמשים ממש הרבה. אין דבר יותר מתסכל מכלים זולים שגורמים לך להעבוד יותר קשה ולהרוס את מה שאתה עובד עליו. מטען של Ctek שהזכירו כאן, הוא אחד הכלים שלי.

במכוניות - לעולם אעדיף BMW ישנה יותר על רכב עממי חדש, התיכנון וההנדסה מתמקדים בנהג שאוהב לנהוג ובמכונאי שצריך לטפל ברכב, ולא באיך לדחוף כמה שיותר פיצ'רים בכמה שפחות כסף. לא בטוח שזה נשמר בחדשות אבל בכל מקרה הן לא בכוונת שלי.

באופניים אני די מכור לCannondale, גם אם בשל כך אני רוכב על דגמים ישנים. ממש לא מפריע לי.

ברהיטים אני עדיין נמצא בקצה הזול של הסקאלה (למעט מזרונים), אשאיר עוד משהו לגלות בגיל יותר מאוחר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

טוב הדברים מהזמן האחרון - 

מקלדת logitech mx keys 

ואו לא חשבתי בחיים שאני יוציא על מקלדת 400 שקלים (והייתי יותר בהלם שהמוכר סיפר שזה מבצע ועל האריזה מופיע 540). 

אבל ואו שווה כל שקל, הנוחות, ההקלדה, הכל, פשוט, ואו!

ולפני שבוע גיליתי אפשרויות לעוד קיצורים עם הMX MASTER. 

בהחלט אחת הקניות שאני כל יום אומר תודה. 

ארנק של FANTOM - 

כמה יקר ככה פשוט\טוב.

אין שום דבר מיוחד, בנוי ברמה מפחידה, מרגיש שאפשר לדפוק איתו פטיש לקיר. 

מהמוצרים האלה שאתה מחזיק ביד ונהנה מהתחושה שלהם. 

תיק גב של OGIO - בארץ איזה 600 שקלים, תפסתי דיל מאמזון באזור ה400.

איך אני מת על זה, אלף תאים, מיליון מקומות, חשבו על פאקינג הכל.

איתו בלימודים כבר שנה, משתמש בו גם לרכיבות עם האופנוע. 

מחזיק משקל כבד בכיף. ת-ע-נ-ו-ג.

זה מהזמן האחרון. 

וכמובן כדי לאזן.... 

אוזניות שקניתי לריצה - שיאומי פשוטות שעלו 60 שקלים.

משתמש בהן רק לריצות, כבר שנתיים שעושות עבודה מדהימה.

לא חזקות במיוחד, לא מפתיעות בשום צורה, פשוט עושות את העבודה שאוזניות לריצה צריכות לעשות!

דיבורית לקסדה. 

כבר קצת יותר משנה אני רוכב, בציוד מגן לא חסכתי שקל.

אבל שמישהו יסביר לי למה, למה דיבורים "טובה" מתחילה מ700 שקלים? 

ועדיין אתה עם דגם כניסה שנחשב ל"טוב".

רוצה את ה-דגם?  1500-1700 שקלים. 

מצטער, עם כמה שאני בן אדם שאוהב להשקיע ולקבל איכות, לא מצליח לבין איך היום שאוזניות בסיסיות טובות עולות 200-400 על דיבורית לקסדה אני צריך לשלם פי כמה וכמה.

עלי-אקספרס שלום, מוצא דיבורים עם איזה 1500 ביקורות חיוביות, אומר להתראות ל115 ש"ח.

המוצר מגיע, מרגיש איכותי, מרכיב ויוצא לרכיבה, וואלה... לא סאונד ואו... אבל בשביל 115 שקל? מדהים!

הדיבורית עובדת פצצה, שומעים אותי טוב ואני שומע מצויין. 

לא רואה איך דיבורית שעולה פי 6 תהיה יותר טובה ממנה. 

עריכה אחרונה על ידי Niro Levy
  • רעיון טוב! 1
פורסם

איך שכחתי, טרולי של סמסונייט עולה פי 10 מטרולי ללא שם ושווה כל שקל.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 31 דקות, amosbmw כתב:

במכוניות - לעולם אעדיף BMW ישנה יותר על רכב עממי חדש, התיכנון וההנדסה מתמקדים בנהג שאוהב לנהוג ובמכונאי שצריך לטפל ברכב, ולא באיך לדחוף כמה שיותר פיצ'רים בכמה שפחות כסף. לא בטוח שזה נשמר בחדשות אבל בכל מקרה הן לא בכוונת שלי.

לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

@Haim_gds

35,000 שקל וקצת התעסקות בפיוזים

לא הצלחתי ממש לראות את הסרטון, להוציא את הפיוז של ה EPS הבנתי אבל מה זה ה 35 אש"ח?

בכל מקרה מה שעמוס כתב נכון, וצריך בנוסף לסייג גם למרצדס. 

פורסם

מייבש כביסה בטכנולוגית heat pump.

עלה כמעט 2000 שקל כשמייבש רגיל עולה כ 700 אבל על 850 וואט הוא מייבש בשעה וחצי מכונה מלאה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 34 דקות, Haim_gds כתב:

לא הצלחתי ממש לראות את הסרטון, להוציא את הפיוז של ה EPS הבנתי אבל מה זה ה 35 אש"ח?

35 אשח זה המחיר של טווינגו כזאת בשוק היד2 בארץ.

• אהבתי 1
פורסם

אוזניות + DAC - אחד השדרוגים המשמעותיים בתחנת העבודה. מדובר בSennheiser 589cs ו-DAC של Fiio. לא בסקאלה הזולה, גם כשלוקחים בחשבון שנקנו בבלאק פריידי. הספקתי להחליף ריפוד אוזניות פעם אחת והן ממשיכות לספק אחלה בחלה של סאונד כבר 3 שנים.

מחשב נייד - דל מסדרת לטיטיוד. התקדמתי מhp probook שהיה בסדר, אבל רק ברגע שעבדתי עם הדל הבנתי כמה "חבל" שלא השקעתי מלכתחילה וקניתי מהסדרות הגבוהות של היצרנים.

ציוד הקיפי נוסף, עכבר Logitech G5 ומקלדת Wave שאיתי כבר יותר מידי שנים. זוג מוצרים שהם לא זולים במיוחד, אבל אמינים, איכותיים ושווים כל פרוטה.

ביב (מכנס) לאופניים  - כבר ברכיבה הראשונה הבנתי כמה מכנס יכול להיות נוח. התפירה, הריפוד, הגזרה. מוצר משובח שמבלה איתי שעות רבות על האופניים. אמנם המחיר יחסית שערורייתי, אבל בנתיים מוכיח את עצמו פעם אחר פעם.

אופניים ומוצרים נלווים - יש בתחום הזה הרבה מוצרים שהם overpriced ושיווקיים אבל יש לא מעט ששווים את משקלם בזהב. בין אם אלו כלים באיכות טובה, מד מומנט איכותי ושלדה של יצרן שיודע מהם טולרנסים ואיך לעמוד בהם.

ביגוד/הנעלה - מעדיף להחזיק מעט פרטים אך איכותיים. בהתחלה העדפתי כמות על איכות. עם הזמן הבנתי שהזול עולה יותר. קשה למצוא איכות (תפירה, תחושת בד, עמידות לכביסות וייבוש) אבל ברגע שפריט עומד בכל אלו, זה פשוט חוויה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

סכין בישול טובה. באופן כללי כלי מטבח מאוד ממחישים הבדלים באיכויות.

ספות לסלון.

שולחן אוכל.

מזרן למיטה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

Steelcase Gesture - דובר המון בפורום, לא נראה לי שיש צורך להוסיף

המיאטה שלי - עלתה לי בערך 25K בטוטאל (על שנה ומשהו) ונהגתי "רק" 6000 ק"מ, אבל פשוט נהנתי מכל דקה.

פעם ראשונה שמכרתי רכב וממש אמרתי "וואלה, היה שווה כל שקל".

איירפודס פרו - מושלמות

מעיל  800 Down Jacket של The North Face - אחרי מליון קומבינות וקופונים הוצאתי אותו בערך ב 500₪ במקום 1200₪...

ואו כמה שהוא שווה כל אגורה. בדיעבד גם את ה 1200₪ הייתי מוציא. 

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
  • תוכן חדש...