Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

אגב, סתם לסבר את האוזן, ריי באן שייכים לקונצרן לוקסוטיקה, שאחראי לייצור של חלק גדול ממשקפיים היום. והוא ידוע בהפקעת מחירים ומונופוליות. לכן, לא בטוח שהרייבאן שקנית עלו לייצר בהרבה יותר מאשר מאשר קרולינה למקה הסיניות... 

זה ידוע לי.

אין לי מושג לגבי כמה עולה להם לייצר את המשקפיים, אני רק יודע להעיד לגבי האיכות שלהם. 

אגב, זה נכון גם לגבי מותגים אחרים, סתם דוגמא - אפל.

כמה עולה להם לייצר את האייר פודס? 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

אתה יוצא מנקודת הנחה של מכונה אחת ביום. אצלי הממוצע זה 2 ומעלה.

מתנצל מראש אם זו שאלה אינטימית מדי, אבל איך משפחה ממוצעת עם שתי ילדות בוגרות מצליחה למלא אפילו מכונת כביסה אחת ביום, קל וחומר שתיים? למיטב זכרוני אתם לא גרים בחווה עם חיות משק ואתה כבר לא עובד בשטח, כלומר לא מדובר בבגדי עבודה. מה אני מפספס?

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, ceyal כתב:

אני עם S10 פלוס כבר..הממ.. שנתיים?

מאד מבסוט מהמצלמה ומהתפעול הכללי.

ה G7 לא הצטיין בה.

כנ"ל, אבל עם S9+. אני באמת לא רואה סיבה אמיתית לשדרג. אולי רק אם ארגיש שהסוללה איבדה את הרצון לחיות או שייתחשק לי לחקור מה חדש בשוק. הדבר היחיד שמפריע לי זה שהוא ענק, ולי אישית זה לא נח. לאחר הניסיון הטוב עם סדרת ה-S של סמסונג, קניתי לאבא שלי S10e. בדיעבד, הייתי קונה אותו לעצמי כי הוא מרגיש יותר נח מפאת גודלו.

ה-S9+ עלה 3.5K ואני לא מצטער על שקל. ה-s10e עלה בסביבות ה-2.5K וגם עליו אנחנו לא מצטערים. נותנים שקט ולא מגבילים בשום תכונה. יצא לי לראות מכשירים שמתיימרים לתת ביצועים מעולים במחירי רצפה אבל מאחורי המדבקה שמים לב לביצועים נחותים של המצלמה (שמים לב במיוחד אם מנסים לדוגמא להפקיד צ'קים דרך האפליקציה של הבנק), מכשיר שנתקע וכו'. עם הגלקסי זה פשוט לא קורה.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

מתנצל מראש אם זו שאלה אינטימית מדי, אבל איך משפחה ממוצעת עם שתי ילדות בוגרות מצליחה למלא אפילו מכונת כביסה אחת ביום, קל וחומר שתיים? למיטב זכרוני אתם לא גרים בחווה עם חיות משק ואתה כבר לא עובד בשטח, כלומר לא מדובר בבגדי עבודה. מה אני מפספס?

קודם כל אני עם בגדי עבודה. מסתובב בין המכונות לא כי אני חייב אלא כי אני נהנה מזה. מעבר לזה אני גם יוצא לשטח כשצריך (היום הייתי במכון טיהור, יום רביעי אני בשטח ויום ראשון בשטח).

על זה תוסיף הפרדת כביסה לפי צבעים (אשתי לא תכבס כחול עם שחור), מצעים ומגבות והגעת ל 2-3 מכונות ביום.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, yuvk כתב:

מייבש ממוצע צורך 2500 וואט (בוא נחמיר ונניח שמייבש צורך את ההספק ברציפות למרות שלא כך הדבר, גוף החימום פועל לסרוגין). המייבש שלי אלקטרולוקס 2200 וואט מייבש 7 ק"ג (אני דוחס יותר) בשעה וחצי גם כן (נקנה כמשומש ב-300 ש"ח). יש לי מד צריכת זרם, מבטיח לחפש אותו ולמדוד צריכה מעשית להפעלה.

מחיר קוט"ש הוא כ-50 אגורות. מייבש קונבנציונאלי צורך לכן כ- 2.5*1.5*0.5=1.875 ש"ח להפעלה

מייבש משאבת חום 0.85*1.5*0.5=0.6375 ש"ח להפעלה.

חסכון של 1.2 ש"ח להפעלה. צריך 1083 הפעלות כדי להחזיר את הפרש המחיר. בממוצע של הפעלה אחת ביום מדובר בכמעט 3 שנים.

נוסיף את אורך החיים ועלות התיקון של המכשיר למשוואה (מייבש רגיל הוא מוצר "טיפש" ופשוט, שעלות התיקון שלו נמוכה, או ההחלפה בחדש, לעומת משאבת חום שעולה הרבה יותר לתקן).

המסקנה שלי היא דוקא שהיקר לא משתלם. 

החישוב סבבה, לא הבנתי את המסקנה.

מייבש משאבת חום שכזה לרוב יגיע עם 3 שנות אחריות, או ניתן לשדרג בעלות נמוכה.

אז אם בעוד שלוש שנים המחיר משתווה, אף אחד לא אמר שהוא לא ימשיך לעבוד עוד 1-3-15 שנה, למה משתלם יותר המייבש הזול?

פורסם
בתאריך 3.1.2021 בשעה 04:55, Liviur כתב:

https://www.crandalloffice.com/shop/chairs/steelcase/462-leap-v2/remanufactured-steelcase-462-leap-v2-office-chair/

המקום היחיד שמצאתי שבאמת:

1. מחדשים בעצמם את הכיסאות ולא סתם קונים משומשים ומוכרים כ״open box״עם מליון אותיות קטנות.

2. יש להם reviews טובים - והמון מהם - ו0 בעיות בbbb וכו ותלונות בפורומים.

קניתי בעצמי , עוד כמה חברים קנו בעצמם.

הם מוכרים גם דרך אמזון (כך שאולי זה פתרון למקרה שהם לא שולחים בינלאומי דרך האתר שלהם).

זה עסק קטן - אז לא הייתי מהסס להרים טלפון לשאול

במקרה היה לי את הלינק כי חבר שלח לי באחת השיחות שלנו (ככה גיליתי שהם מוכרים גם דרך אמזון):

https://www.amazon.com/dp/B08PPVCCST/?coliid=I3TT85086KSPJR&colid=22A77E7UNEJWV&psc=1

החלטתי להזמין כסא מהם מתנה לאחי. מה הדרך הכי זולה לבצע משלוח מהם לישראל? 14 יום זה בסדר. בכסא עולה 537$

אשמח להמלצה על חברת משלוחים. תודה

v

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אצלי חולצות סקי טרמיות של Lowe Alps. לובש אותן גם לרכיבות חורף בארץ. קניתי במשהו כמו 150 ש"ח לחולצה באירופה. אז, בניינטיז, זה היה יקר. גם ביגוד טרמי להמונים היה אז בהתחלה. שתיים מהשלוש עדיין קיימות.

מעבר לזה, קשה להגדיר מהו "יקר".

היתה לי מערכת אודיו יקרה, יחסית למה שאנשים נוטים להשקיע, אבל נהניתי ממנה. עם השנים היא הוחלפה במערכת זולה בהרבה, אבל, היי... הטכנולוגיה שלה לא היתה כ"כ קיימת קודם. את המערכת אודיו הראשונה שלי קניתי בכל הכסף שהיה לי בתור נער, היא היתה יקרה או זולה יחסית? המערכת הכי יקרה שלי, השתלמה או לא?

לא יודע.

יש לי עדשה למצלמה שהיא יקרה, יחסית, אבל לא יקרה יחסית לעד כמה שעדשות יכולות להיות. בהחלט שווה את הכסף, כי אני עושה בה שימוש רב ורואה את האיכות שלה בצילומים, אבל אם הייתי קונה אחת שעולה חצי, האם הייתי פחות מסופק?!

לא יודע.

בגדול, נראה לי שביגוד טרמי איכותי ונעליים טובות מחזירות את ההשקעה, מבחינת שרידות ואיכות חיים שמקבלים. כשגרתי באנגליה קניתי חיקוי ש קאטרפילר, והיה לי קר ברגליים, והן התפרקו מהר. כשקניתי מקוריות, הן החזיקו הרבה שנים והרגלים היו תמיד יבשות. סבבה, אבל יש יותר יקר מזה, האם הקאטרפילר יקרות או זולות?

לא יודע.

כלומר, אנחנו בהחלט יכולים לדעת כאשר קנינו זול מדי, והמוצר לא עשה את מה שאנחנו ציפינו, אבל ההפך... לך תדע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, Michazzz כתב:

החלטתי להזמין כסא מהם מתנה לאחי. מה הדרך הכי זולה לבצע משלוח מהם לישראל? 14 יום זה בסדר. בכסא עולה 537$

אשמח להמלצה על חברת משלוחים. תודה

אני לא גר בישראל - אז אין לי מושג.

ד״א - ממליץ לשדרג לגלגלים הגבוהים יותר ושמיועדים לHard floors. הם מעולים וזה שדרוג יחסית זול.

המלצה נוספת אגב בתחום הישיבה - לייזיבוי - ספות מתנדנדות (מה שנקרא ריקליינרים).

היתה לי אחת בארץ , יש לי 2 פה בארה״ב. הם חד וחלק יקרות יחסית לתחרות - אבל איכות העור ומנגנון הנדנוד מעולים (מנגנון מכאני פשוט עם ידית , שום דבר מתוחכם).

אצל דודים שלי יש להם גם סט ספות שלם לכל הסלון שלהם כבר שנים (מבד) וגם שם זה מחזיק מעולה ונראה חדש.

יש כיסאות כאלו בחצי מחיר ואפילו פחות (ש״נראים״ אותו הדבר) ובנתיים בגלל כלבים , ילדים וכו - כל שאר הספות שלנו כבר הוחלפו - אבל אלו נראות כמו חדשות עד היום (והילדים והכלבים מטפסים עליהן כל היום)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעה, Nemesis כתב:

החישוב סבבה, לא הבנתי את המסקנה.

מייבש משאבת חום שכזה לרוב יגיע עם 3 שנות אחריות, או ניתן לשדרג בעלות נמוכה.

אז אם בעוד שלוש שנים המחיר משתווה, אף אחד לא אמר שהוא לא ימשיך לעבוד עוד 1-3-15 שנה, למה משתלם יותר המייבש הזול?

החמרתי (לדעתי) בחישוב לטובת משאבת החום וקיבלתי שרק אחרי 3 שנים התקזזה העלות הנוספת עם החסכון הכספי. אני לא יודע להעריך כמה שנים יחזיק המיבש מבוסס משאבת החום (אבל כנראה זה יהיה משמעותית קצר ממיבש פשוט). בעייני, זה החזר איטי מדי של ההשקעה, עם סיכון גבוה למדי.

• רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם

אני לא חושב שהחמרת בחישוב. בבדיקה של צריכת האנרגיה לייבוש 8 קילו כביסה במייבש שלי עומדת על 2 קוטש ובמייבש רגיל (גם לא של 800 ש"ח) 7 קילו עומד על 3.7 קוטש. נניח 8 קילו מול 8 קילו פער של 2 קוטש. המספרים הם לפי שיטת מדידה תקנית וזהים בשני המקרים. אז הפער נסגר בשלוש שנים בערך במחזור ייבוש ליום. כיוון שהמזגן שלי עובד יותר משלוש שנים לרוב אני לא רואה סיבה שמייבש כזה בהכרח יתקלקל תוך שלוש שנים ויום.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם

מפזר חום לאמבטיה של חברת ''מולדת'' הישראלית. עלה בזמנו כמו 3-4 מפזרים סינים. איפה ההבדל? יש לו מפוח חזק משמעותית ככה שגם אם הוא תלוי גבוה יחסית- מרגישים אוויר חם. בנוסף, לאחר חמש שנים של שימוש הוא שקט כמו ביום הראשון, לא מצהיב ועושה רושם שיחזיק עוד שנים.

פורסם
לפני 3 שעות, yuvk כתב:

החמרתי (לדעתי) בחישוב לטובת משאבת החום וקיבלתי שרק אחרי 3 שנים התקזזה העלות הנוספת עם החסכון הכספי. אני לא יודע להעריך כמה שנים יחזיק המיבש מבוסס משאבת החום (אבל כנראה זה יהיה משמעותית קצר ממיבש פשוט). בעייני, זה החזר איטי מדי של ההשקעה, עם סיכון גבוה למדי.

מייבש משאבת חום עובד בדיוק כמו מיבש אויר תעשייתי. הם חיים את ה 20 שנה בקלות.

הוא ימות על מיסבים/מכאניקה או בגלל פיקוד. כמו כל מייבש אחר.

פורסם (נערך)

נניח שהשתכנעתי... קושיות אחרונות:

למה מצאי המייבשים מבוססי משאבת חום כ"כ עלוב? כארבעה בזאפ וחלקם לא במלאי. אני משער שבגלל שהביקוש נמוך.

שמתי לב שהאחריות רק שנה, גם לבוש במעל 4000 ש"ח. לא מעודד.

יש מייבש מבוסס משאבת חום פולט את האויר החם החוצה ומקרר את הבית על הדרך? (שווה ערך למזגן 1 כ"ס?) 

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, yuvk כתב:

נניח שהשתכנעתי... קושיות אחרונות:

למה מצאי המייבשים מבוססי משאבת חום כ"כ עלוב? כארבעה בזאפ וחלקם לא במלאי. אני משער שבגלל שהביקוש נמוך.

שמתי לב שהאחריות רק שנה, גם לבוש במעל 4000 ש"ח. לא מעודד.

יש מייבש מבוסס משאבת חום פולט את האויר החם החוצה ומקרר את הבית על הדרך? (שווה ערך למזגן 1 כ"ס?) 

הוא לא פולט כמעט אויר חם.

עקרון הפעולה שלו הוא שהאויר החם שאמור להיפלט מחמםאת הרדיאטור הקר וכך כם חוסך אנרגיה, גם מעבה את הלחות חזרה (ויש אופציה לניקוז לביוב במקום למגירה שצריך לרוקן) וגם לא פולט אויר חם.

ובקשר להיצע לא בדקתי. ראיתי אותו, המחיר התאים לי, קצת חקירה וקניתי.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

• תוכן חדש...