Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום, לאחר מספר ימי ניסיון של RESOLUT - DSP, אני בהתלבטות גדולה ורצינית. האם להשאר עם 3.DSP של HELUX, או לקנות את RESOLUT ? אני וגם אשתי אוהבים מאוד איך נשמע הסאונד של המערכת ברכב עם RESOLUT. באמת יש סאונד שאני מאוד אוהב. HELIX עוד לא היה מכוון על מנת להחליט סופית לגביו. אני יכול רק לומר שכל מי ששמע את המערכת ברכב, בטור חובב ולא אודופיל מקצועי, היה מרוצה ביותר .  מתוכנן פרויקט  חדש אצל החתן שלי אלפא רומיאו סטלביו, שיעלה על הכביש בחודש ינואר 2021.

שמע את המערכת אצלי, שהיא לא בשלה עדיין, בעוד שבוע רמקולים4 אינץ בקורות שנבנות בימים אלו. 

הימים האחרונים היו עבורי ימי עיון ולימוד, פעם ראשונה שראיתי רמקולים של BRAX, פשוט מרשימים ( הטוויטר נראהכמו חלק של חללית ) מדהים. גם יצא לי לשמוע את הסט של BRAX, פשוט הנאה גדולה !! עבורי בכל אופן. המערכת הבאה שאני רוצה עבורי, אני בטוח הולך על BRAX.

בחזרה למכשירי DSP, אני באמת מתלבט קשה. אני יצור קשר בימים הקרובים עם KALMANGAR , לגבי הכוון של HELIX.3. אם יצא צליל כפי שאני שומע עכשיו אני יהיה מאושר. אם לא HELIX יעבור לרכב החדש אלפא רומיאו. אני רק יכול לכתוב שיחד עם המולטימדיה של SYNCOPE מחובר אופטי TOSLINK צליל נקי ועמוק, בעל נפח ועוצמה. האמת שמולטימדיה של SYNCOPE, טובה לעבודה עם אופטי, לדעתי בין הטובות בארץ ( אנדרואיד סיני ) לאור האפשרות לעבוד איתה ביציאה אופטית. עם מכשיר DSP של HELIX יש לי אפשרות לעבוד אופטי עד היציאה לרמקולים. דהיינו גם המגבר HELIX C FOUR יחובר אופטי. שנה ויותר שאני מנסה לשפר את מערכת השמע ברכב, רק עכשיו אני מרגיש תוצאות טובות עבורי.

לגבי DSP של RESOLUT הוא פשוט נהדר לדעתי. הצליל,  ההפרדה של הערוצים, עומק ונפח הצליל פשוט נהדר בעיני. ושמעתי בחודשים האחרונים מספר מערכות של אנשים מאוד מקצועיים בתחום. אריק מחברת EXSOUND פשוט קוסם עם הכוונים שלו. אנשים מסובבים את הראש מיד כאשר שומעים את המערכת ( נוסע עם חלון פתוח בגלל שאני מעשן ).

באמת עבורי החלטה קשה. HELIX מכשיר מוכר בעל שם טוב בענף. אבל באמת אני אוהב את הצליל שיש ל - RESOLUT. יש לו כניסה אופטית אין יציא אופטית ( HELIX יש ).

בכל מקרה צריך עוד קצת זמן, צריך לכוון את מכשיר HELIX, לאחר בניית הקורות עבור רמקולים 4 אינץ' ( מידרינג' ). בעניין זה עזר לי סימיון מחברת ESIMPEX. בחור נהדר ומקצועי.

בשתי המכשירים אין ניתוקים, לא פיצוצים ברמקולים כמו שהיה לי עם ( AUDISON BIT ONE ) מכשירים מתאימים לרכבים חדשים עם מערכת STOP & GO. ברור שיש גם מכשירי DSP של BRAX. אבל אני לא בכוון הזה. לגבי המגבר HELIX C FOUR, הוא מגבר נהדר בעל עוצמה חזקה. מזיז את הוופרים של פוקל K2P ( התנגדות 2 אום ) כמו נייר. עבור המגבר רמקול פוקל, גורם למגבר להוציא 240 WATT לערוץ. מאושר שקניתי אותו, אני רוצה לרכוש עוד אחד.

אז נשארו לי מספר ימים להחליט, ואני מקווה להגיע להחלטה נכונה.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Dani Cohen כתב:

HELIX עוד לא היה מכוון על מנת להחליט סופית לגביו

זה משפט המפתח.

איך מאזין יכול להחליט בין שני מכשירי DSP כשאחד מהם לא מכוון?

זה כמו תחרות ריצה כשאחד מהמתמודדים עם רגליים קשורות.

מה שצריך לעשות זה דבר פשוט  צריך לכוון את הDSP של הליקס בצורה טובה ורק אז להשוות מבחינת שמע,

ולעשות השוואה נוספת שהיא השוואה טכנית בין שני מעבדים של DSP,

אחרת זו פשוט השוואה לא רצינית.

נ.ב

לדעתי עדיף לבחור בDSP של HELIX 

מכיוון שזו חברה מוכרת עם מוניטין של שנים בתחום האודיו לרכב.

בהצלחה

.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

-

פורסם
לפני 10 שעות, Dani Cohen כתב:

לגבי DSP של RESOLUT הוא פשוט נהדר לדעתי. הצליל,  ההפרדה של הערוצים, עומק ונפח הצליל פשוט נהדר בעיני.

אבל באמת אני אוהב את הצליל שיש ל - RESOLUT

מבלי להשוות למוצר אחר 

כי לכל אחד מאיתנו יש את הטעם שלו ואת חוות הדעת שלו

מה שגם יש כל כך הרבה משתנים אחרים מעבר ,זה הקריטריון שקובע.

אז נשארו לי מספר ימים להחליט, ואני מקווה להגיע להחלטה נכונה.

אם אתה אישית יותר מתחבר לרזולוט אז עבורך הוא יותר טוב ,ולכן ההחלטה פשוטה.

ההגיון הפשוט אומר שאם יש כבר מוצר שאתה אוהב ומרעיף עליו את כל הסופרלטיבים מה ההגיון בלחפש מוצר אחר.

פורסם
לפני 31 דקות, AUDIO KING כתב:

מבלי להשוות למוצר אחר 

כי לכל אחד מאיתנו יש את הטעם שלו ואת חוות הדעת שלו

מה שגם יש כל כך הרבה משתנים אחרים מעבר ,זה הקריטריון שקובע.

אם אתה אישית יותר מתחבר לרזולוט אז עבורך הוא יותר טוב ,ולכן ההחלטה פשוטה.

ההגיון הפשוט אומר שאם יש כבר מוצר שאתה אוהב ומרעיף עליו את כל הסופרלטיבים מה ההגיון בלחפש מוצר אחר.

בוקר טוב חבר נכבד ומלומד AUDIO KING. אני אתן לך תשובה וגם לחבר הנכבד והמלומד BEEKER, אשר הגיב לפוסט. 

דבר ראשון רכשתי את DSP של HELIX, אני מרוצה ממנו אבל הוא עדיין לא היה מכוון כמו שצריך לצערי, מאחר שאני תוך כדי בנייה סופית של המערכת ( קורות A ) לרמקולים 4 אינץ' ( מידרינג' ). גם הקונפיגורציה של המגברים שונתה וגם חלק  מהמגברים הוצאו ( 2 מגברים ), הוחלפו על  ידי HELIX C FOUR מגבר מעולה !

אריק מחברת EXSOUND, נתן לי לנסות את ה - DSP של חברת RESOLUT לאחר שעבד על הכוון מספר שעות, עד שהגיע לתוצאה שאני אוהב ( חובב ולא אודופיל מקצוען )

אני ו גם משפחתי וחברי התרשמנו מאוד, מאיכות הצליל שיש עכשיו ברכב ( כתבתי על הנושא בפוסט ). דבר נוסף שלא כתבתי אתמול בפוסט, הוא שעכשיו סוף סוף אני מרגיש את הפנץ של הסאבוופר, למרות שיש לי אותו ברכב כבר יותר משנה. ( סאבוופר של אלפיין 10 אינץ' גם יוחלף, עדיין לא סגור על איזה סאבוופר אני רוצה ).

כאמור זאת ההתלבטות שלי, בין המכשיר של HELIX לבין המכשיר RESOLUT. אני יודע שהמכשיר RESOLUT חדש יחסית, לא יודע כמה חברי פורום עובדים איתו, למעט

אריק ( כרגע יש לו חיבור אופטי בלבד לא אינטגרטור ). כתבתי גם שלמזלי בחרתי במכשיר תואם מקור של סינקופה - SYNCOPE עם יציא אופטית שקורא קבצים WAV 24

מכשיר נהדר לדעתי ( אני ממליץ עליו לכל אחד שרוצה תואם מקור מיבואן ישראלי - ממומלץ מאוד לנהגים שאוהבים YOUTUBE כולל WAZE ודיבורית איכותית ).

אני הזמנתי עבורי מכשיר אחר מחו"ל ( כבר לא צורך מוסיקה דרך YOUTUBE ). המכשיר יותקן ברכב אחר של המשפחה. אני ממשיך לכוון איכות צליל ושמע, לכן מכשיר HU יוחלף אצלי בקיה.

לגבי הרמקולים של BRAX, אני לא מפסיק לחשוב ולחלום עליהם ( האיכות, הצליל הנפלא והעיצוב ). אני כן חושב להחליף את הסבאבוופר של ALPINE, לסאב של BRAX 10 אינץ'.

אז זאת ההתלבטות שלי לגבי מכשירי DSP. בכל מקרה אני אפנה לחבר יקר בשם KALMANGAR ( יש את הפרטים האישיים שלו  ), על מנת לעזור לי בכוונים של HELIX

אם ישמע לי טוב כמו שאני שומע עכשיו יהיה מעולה. אם לא אז נרכוש את המכשיר DSP של RESOLUT, ומכשיר DSP של HELIX יעבור לרכב אחר במשפחה.

בכל מקרה אני כותב רק מנסיון אישי שלי בלבד. אין לי כל אינטרס ו/או רצון לפרסם מוצר כל שהוא, 2 מכשירי DSP שכתבתי בפוסט הזה, לדעתי האישית מעולים !

איזה מכשיר ישאר בסוף ברכב שלי, ואיזה יעבור לרכב אחר במשפחה, זאת ההתלבטות שלי האישית בלבד.

בסוף שבוע זה, VOVA המתקין לדעתי אחד המעולים בארץ SPL ASHDOD, יסיים את בניית הקורות A, ואז לכיוונים של HELIX , בתקווה שכן יהיה תוצאות שאני אוהב.

אכתוב על כך המשך לפוסט בזמן הקרוב.

לסיום אני רוצה לצטט את דבריו של אדי - LANOSFORCE, שלדעתי יש לו מאמרים וניסיון רב ועשיר מאוד בתחום. חוש וטעם השמע, שונה מאדם לאדם. מדובר בשמיעה סלקטיבית לאותו אדם ששומע את המערכת שלו.לא ניתן לקבוע רק על סמך נתונים וחלקים האלקטרונים של המכשירים בלבד ! צודק אדי לחלוטין.

כל אדם אוהב ומתחבר לצליל בצורה אינדיבידואלית שלו בלבד. אין אבסולוטי ואובקטיבי בצלילים ואיכות הצלילים, רק על פי המרכיבים האלקטרונים שבמכשיר בלבד.

פורסם (נערך)

לפי דעתי הרזולוט יותר טוב מבחינת סאונד בגלל הדאק מההליקס אבל ההליקס מעולה ויותר גמיש.

הDAC שלו פשוט יותר טוב, אבל האפשרויות כיוון שלו יותר מוגבלות, פחות בנדים.

אני עם הליקס, יש לי אפשרות להחליף לרזולוט, לא רואה צורך.

גם אצלך אמרתי לך לא רואה צורך. שתיהם ברמה מאוד גבוהה.

אתה סתם בוחש בקדרה יותר מדי וקורא באינטרנט,

גם הזאפקו שלך מעולה מעולה,

לא היה צורך בהליקס C FOUR סתם הוספת אבל כבר מת(יכולת להוסיף מגבר יותר חלש ולהשאר עם הזאפקו לאלמנטים שדורשים הספקים גבוההים אצלך במערכת).

בכל מקרה מה שאני בא להגיד תשאר עם מה שיש לך,

יש מס' בחורים שאני יכול להמליץ לך שיכוונו לך את המערכת,

אני אמרתי לך אני לא מכוון מקצועי אבל אני יודע טיפה יכולה לעזור לך בבסיס.

לגבי הבראקס, טוויטר מעולה מעולה מעולה, וופר עם המון מידבאס חם מאוד, לא יורד מספיק נמוך,

מיד בושה וחרפה. זאת דעתי על הסט 3 וואי של בראקס.

אני יותר התלהבתי מסקאןספיק, טוויטר כדוגמאת מורל פיקולו יותר טוב לטעמי, בקיצור יש אופציות בטווח מחירים של הבראקס, עדיפות.

ד"א הבראקס פורסם פה למכירה וופר וטוויטר תסתכל במכירה, טוויטר 1100 וופר 1600.

ולא הבנתי למה עשית קורות אצל וובה אם אתה 2 וואי?

דני אתה עושה לי סבטוכה.

תתחיל להנות המערכת, מה גם אתה 2 וואי כרגע זה לא כזה משנה לך.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי kalmangar
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם
לפני שעה, kalmangar כתב:

לפי דעתי הרזולוט יותר טוב מבחינת סאונד בגלל הדאק מההליקס אבל ההליקס מעולה ויותר גמיש.

הDAC שלו פשוט יותר טוב, אבל האפשרויות כיוון שלו יותר מוגבלות, פחות בנדים.

אני עם הליקס, יש לי אפשרות להחליף לרזולוט, לא רואה צורך.

גם אצלך אמרתי לך לא רואה צורך. שתיהם ברמה מאוד גבוהה.

אתה סתם בוחש בקדרה יותר מדי וקורא באינטרנט,

גם הזאפקו שלך מעולה מעולה,

לא היה צורך בהליקס C FOUR סתם הוספת אבל כבר מת(יכולת להוסיף מגבר יותר חלש ולהשאר עם הזאפקו לאלמנטים שדורשים הספקים גבוההים אצלך במערכת).

בכל מקרה מה שאני בא להגיד תשאר עם מה שיש לך,

יש מס' בחורים שאני יכול להמליץ לך שיכוונו לך את המערכת,

אני אמרתי לך אני לא מכוון מקצועי אבל אני יודע טיפה יכולה לעזור לך בבסיס.

לגבי הבראקס, טוויטר מעולה מעולה מעולה, וופר עם המון מידבאס חם מאוד, לא יורד מספיק נמוך,

מיד בושה וחרפה. זאת דעתי על הסט 3 וואי של בראקס.

אני יותר התלהבתי מסקאןספיק, טוויטר כדוגמאת מורל פיקולו יותר טוב לטעמי, בקיצור יש אופציות בטווח מחירים של הבראקס, עדיפות.

ד"א הבראקס פורסם פה למכירה וופר וטוויטר תסתכל במכירה, טוויטר 1100 וופר 1600.

ולא הבנתי למה עשית קורות אצל וובה אם אתה 2 וואי?

דני אתה עושה לי סבטוכה.

תתחיל להנות המערכת, מה גם אתה 2 וואי כרגע זה לא כזה משנה לך.

בהצלחה.

תודה על התגובה KALMANGAR חבר יקר. ראשית לא החלפתי את מגבר ZAPCO. החלפתי את האלפיין וניפון 2 מגברים פשוטים. אני כן, 3 WAY עובד. בגלל זה בונה קורות. 

פעם אחת עושה לך סדר במכשירים שיש לי. 1. כל 4 הדלתות מבודדות עם חומר איטום 3 שכבות. 8 רמקולים סה"כ. 4 מידוופאר ( קדימה אחורה ) 2 טוויטרים פוקל. 2 רמקולים מידרינג' 4 אינץ' של HELIX. 1 רמקול סנטר אחד. סאבוופר אחד אלפיין 10 אינץ' ( הולך לרכב אחר ) .

3 מכברים HELIX - מגבר שני ZAPCO כמו שהמלצתה לי, מגבר שלישי HERTZ MILLE גם בדרך לצאת. מכשיר DSP .3 של HELIX. סוף. 

פורסם
לפני 14 דקות, Dani Cohen כתב:

תודה על התגובה KALMANGAR חבר יקר. ראשית לא החלפתי את מגבר ZAPCO. החלפתי את האלפיין וניפון 2 מגברים פשוטים. אני כן, 3 WAY עובד. בגלל זה בונה קורות. 

פעם אחת עושה לך סדר במכשירים שיש לי. 1. כל 4 הדלתות מבודדות עם חומר איטום 3 שכבות. 8 רמקולים סה"כ. 4 מידוופאר ( קדימה אחורה ) 2 טוויטרים פוקל. 2 רמקולים מידרינג' 4 אינץ' של HELIX. 1 רמקול סנטר אחד. סאבוופר אחד אלפיין 10 אינץ' ( הולך לרכב אחר ) .

3 מכברים HELIX - מגבר שני ZAPCO כמו שהמלצתה לי, מגבר שלישי HERTZ MILLE גם בדרך לצאת. מכשיר DSP .3 של HELIX. סוף. 

מרוב שאתה רץ קדימה אתה לא עושה הערכת מצב ומבין מה יש לך ביד כרגע.

ההרץ הוא מונובלוק? אם כן אין צורך להחליף אותו מונובלוק בסדר גמור.

אתה מחליף כל כך הרבה שקשה לעקוב ולהבין מה התוכניות שלך קדימה,

מה הכיוון של המערכת 3 וואי קדמי? עם סנטר? ו-2 רמקולים אחוריים?

זה תכנון לא הגיוני כי :

1. אין לך מספיק ערוצים בdsp

2. אין לך מספיק מגברים לעבודה אקטיבית

3. אם אתה לא עובד אקטיבית אתה מפסיד את כל היתרונות של הDSP שזה עבודה אקטיבית וחיתוכי זמנים מדויקים שיוצרים ביחד במה/ תמונה ברורה.

מה שאני מציע הוא כזה:

או 3 וואי קדמי אקטיבי עם סאב(סה״כ 7 ערוצים)

3 וואי קדמי אקטיבי עם סאב וסנטר (סה״כ 8 ערוצים)

לרמקולים אחוריים אין לך מספיק ערוצים לעבוד אקטיבית בDSP ויהיה לך פשוט סבטוכה גדולה שלא יהיה אפשר לכוון אותה כמו שצריך.

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם
לפני שעתיים, kalmangar כתב:

מרוב שאתה רץ קדימה אתה לא עושה הערכת מצב ומבין מה יש לך ביד כרגע.

ההרץ הוא מונובלוק? אם כן אין צורך להחליף אותו מונובלוק בסדר גמור.

אתה מחליף כל כך הרבה שקשה לעקוב ולהבין מה התוכניות שלך קדימה,

מה הכיוון של המערכת 3 וואי קדמי? עם סנטר? ו-2 רמקולים אחוריים?

זה תכנון לא הגיוני כי :

1. אין לך מספיק ערוצים בdsp

2. אין לך מספיק מגברים לעבודה אקטיבית

3. אם אתה לא עובד אקטיבית אתה מפסיד את כל היתרונות של הDSP שזה עבודה אקטיבית וחיתוכי זמנים מדויקים שיוצרים ביחד במה/ תמונה ברורה.

מה שאני מציע הוא כזה:

או 3 וואי קדמי אקטיבי עם סאב(סה״כ 7 ערוצים)

3 וואי קדמי אקטיבי עם סאב וסנטר (סה״כ 8 ערוצים)

לרמקולים אחוריים אין לך מספיק ערוצים לעבוד אקטיבית בDSP ויהיה לך פשוט סבטוכה גדולה שלא יהיה אפשר לכוון אותה כמו שצריך.

אכן אתה צודק KALMANGAR, אבל הקונפיגורציה של הרמקולים למכשיר  DSP היא כך : טוויטרים ומידרינג' מחוברים פסיבי עם קרוסאוברים של פוקל = 2 ערוצים

סנטר = 1 ערוץ. אוופרים קדמיים פוקל K2P אקטיבי = 2 ערוצים. אוופרים מידבאסס אחוריים = 2 ערוצים .  סאבוופר = 1 ערוץ. סה"כ 8 ערוצים.

אני מעדיף לעבוד עם טוויטרים ומידרינג' פסיבי כדי לשמור עליהם. הקרוסאווורים הפסיבים של פוקל מצויינים, מאפשרים לעלות או לרדת 3 db  ( יש מתגים בהם ), הטוויטרים לא צורחים כלל, אפשר לכוון אותם והם נעימים לאוזן ( אתה תשמע בהזדמנות ). האוופרים מיד באס אחוריים הם למילוי בלבד ( שוקל להחליף אותם לאלמנטיים שיורדים נמוך יותר ). 

אבל בעיקרון אתה צודק, צריך יותר ערוצים למכשיר DSP. חשבתי על ULTRA של HELIX, הכל לאחר בניית הקורות, החלפת מגבר HERTZ MILLE X4, במגבר HELIX C FOUR נוסף. 2 המגברים של HELIX יעבדו גם עם RCA כמאסטר, וגם עם כניסות אופטיאות עם מפצלים ( רכשתי כבר ) גם כרטיסי HEC אופטי . מגבר ZAPCO יפעיל את הסאבוופר בלבד. החלפת סאבוופר של אלפיין 10 אינץ' לסאבוופר טוב אצתרך את הידע והיעוץ שלך ושל חברי הפורום, אולי סאב של BRAX ברקס, אם לא של  STEG

או GLADEN. סאבוופר שיורד נמוך נמוך. אולי סאבוופר של PAYLE גם זאת אופציה.  

פורסם
לפני 6 שעות, Dani Cohen כתב:

מה הכיוון של המערכת?

3way קדמי?

ולמה  משמש המידוופר האחורי?

-

פורסם (נערך)
לפני כשעה, BEEKER כתב:

מה הכיוון של המערכת?

3way קדמי?

ולמה  משמש המידוופר האחורי?

היי חבר נכבד BEEKER, לשאלתך איך הכיוון של 3 WAY קדמי הוא כמפורט : 2 רמקולים מידרינג' 4 אינץ' של HELIX, מחוברים יחד עם טוויטרים של פוקל K2P עם קרוס פסיבי של פוקל. אני מחליף את הרמקולים מידרינג' של HELIX לרמקולים של RS או  Scan-Speak  מידרינג' 4.5 אינץ. נראה עדיין בבדיקה. גם הסנטר יוחלף, מאחר שזה סנטר של AUDISON  מידרינג' 2 WAY.  פחות צלילים גבוהים יותר טוב לאוזן שלי.

רמקולים מידבאס אחוריים משמשים למילוי הצליל הנמוך / עמוק/נפח. יחד עם הסאבוופר זה נותן צליל מאוד עמוק ומלא נפח בכל הרכב.

הסנטר יוצר במה קדמית יחד עם המידרינג'. 

אני מקווה שלאחר כיוון DSP ( כולל TA וגם TC וסלופים ) יהיה באמת סאונד שאני אוהב.

עריכה אחרונה על ידי Dani Cohen
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Dani Cohen כתב:

מחוברים יחד עם טוויטרים של פוקל K2P עם קרוס פסיבי של פוקל.

קרוס פאסיבי של פוקל,

מתאים לטויטר של פוקל, ומיד של פוקל.

אם החלפת את המיד של פוקל, במיד מתוצרת חברה אחרת כמו הליקס,

אז צריך לבדוק את ההתנגדויות של הרמקולים.

מכיוון שיש סיכוי טוב שכרגע הקרוס של הפוקל חותך בצורה לא נכונה את המידריינג של הליקס.

יכול להיות שתדרים "חופפים" בין מידריינג לטויטר  או שתדרים פשוט"חסרים" משמע, יש בור בין מיד לטויטר 

זה דבר שדורש בדיקה.

דבר נוסף, בשלב הראשוני כדאי לכוון מערכת ללא הסנטר ולא האחוריים,

מכיוון שסנטר ואחוריים עלולים לגרום לעיוות של במה הקדמית שיוצרים הקומפוננטים הקדמיים.

לכן המלצתי היא להתחיל מאיזון של סט קדמי המורכב ממידבאס+מידריינג'+טויטר

ליצור במה קדמית טובה,

ואז לשלב את שאר האלמנטים כמו רמקולים אחורים וסנטר

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי BEEKER
  • אהבתי 1

-

פורסם
לפני 18 שעות, Dani Cohen כתב:

אכן אתה צודק KALMANGAR, אבל הקונפיגורציה של הרמקולים למכשיר  DSP היא כך : טוויטרים ומידרינג' מחוברים פסיבי עם קרוסאוברים של פוקל = 2 ערוצים

סנטר = 1 ערוץ. אוופרים קדמיים פוקל K2P אקטיבי = 2 ערוצים. אוופרים מידבאסס אחוריים = 2 ערוצים .  סאבוופר = 1 ערוץ. סה"כ 8 ערוצים.

דני שתהיה בריא איזו כתיבה נוירוטית יש לך - לחוץ משהו.. מנסה להספיק ולבלוע יותר ממה שאתה מסוגל ללעוס במסגרת זמן בלתי סבירה בעליל. 

לגבי השרשור

הסטאפ שאתה מנסה לבנות הוא כמעט זהה לסטאפ שהיה לי בסובארו (כרגע בלי הסנטר והאחוריים פעילים). 

אתה עושה כאן כמה חטאים קרדינאליים לצערי 

הראשון בינם הוא שאתה מנסה להסיק מסקנות לגבי טיב המערכת ועד כמה אתה אוהב או לא אוהב אותה או חלקים ממנה (DSP למשל) - כאשר לא סיימת בכלל את ההתקנה! 

אני אפילו לא מדבר על הכוונים - אתה לא יכול לכוון באמת אם לא סיימת התקנה.

אתה יכול לכוון נקודות חיתוך, קטביות וכוונים כלליים בהם הרכיבים הקיימים ישמעו היטב אבל טרם סיימת התקנה - אל תסיק מסקנות על אף רכיב מהמערכת או המערכת כולה. 

תעצור! 

1. סיים את ההתקנה עם הרכיבים הקיימים! 

2. תן לרכיבים מספר שבועות לעבור BURN IN. 

3. גש למכוון מקצועי שיודע מה הוא עושה ויכוון את המערכת לפי טעמך. 

4. תסיק מסקנות. 

לגבי רזולוט או הליקס 

רזולוט הם DSP שהם מוצר "נטו סאונד" כאשר היום DSP הם בפועל אינטגרטורים - מוצרים שמשתלבים לתוך מערכות הרכב - דיבורית, התראות וכך הלאה - רזולוט לא עושה את כל זה אבל אם אתה משדך אוטו ליחידת ראש אנדרואידית שמתאמת בעצמה ומשתלבת אל מערכות הרכב - לא ממש מעניין אותך. 

לכל DSP יש יתרונות וחסרונות - להליקס יש יתרון עצום של תוכנה שהיא פשוט מבריקה ובנוסף לזה זה מותג של אודיו-טק פישר, חברה שעומד מאחוריה הרבה מאוד יכולות מחקר ופיתוח. 

מהמעט שראיתי מהתוכנה של רזולוט - מצטער, הם לא שם. אולי מוצר סאונד פשוט מעולה אבל הם עוד לא שם. 

הם פיתרון נהדר למי שמחפש סאונד בלתי מתפשר אבל מוכן לעשות הרבה מהעבודה בעצמו - מה שהלקיס, אודיסון ומוסקוני וגם JL למשל מציעים לך היום (ויש עוד חברות מאוד מעניינות כמו MSDP וAPL ועוד ועוד) - אני חושב שרזולוט זה מוצר שמצריך מקצוען שיכוון אותו בדיוק כמו שרכב בלי ABS וEBS ומערכות נוספות מצריך נהג יותר מיומן שינהג בו - הרבה מהDSP של המותגים המובילים בשוק כבר מציעים יכולות כוון ומדידה (גם אם דרך היבואן) אוטומטיות שהופכות את המוצר להרבה יותר PHD או DP 

והכוונה היא ל PUSH HERE DUMMY ול DUMMY PROOF 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 4 דקות, lanosforce כתב:

דני שתהיה בריא איזו כתיבה נוירוטית יש לך - לחוץ משהו.. מנסה להספיק ולבלוע יותר ממה שאתה מסוגל ללעוס במסגרת זמן בלתי סבירה בעליל. 

לגבי השרשור

הסטאפ שאתה מנסה לבנות הוא כמעט זהה לסטאפ שהיה לי בסובארו (כרגע בלי הסנטר והאחוריים פעילים). 

אתה עושה כאן כמה חטאים קרדינאליים לצערי 

הראשון בינם הוא שאתה מנסה להסיק מסקנות לגבי טיב המערכת ועד כמה אתה אוהב או לא אוהב אותה או חלקים ממנה (DSP למשל) - כאשר לא סיימת בכלל את ההתקנה! 

אני אפילו לא מדבר על הכוונים - אתה לא יכול לכוון באמת אם לא סיימת התקנה.

אתה יכול לכוון נקודות חיתוך, קטביות וכוונים כלליים בהם הרכיבים הקיימים ישמעו היטב אבל טרם סיימת התקנה - אל תסיק מסקנות על אף רכיב מהמערכת או המערכת כולה. 

תעצור! 

1. סיים את ההתקנה עם הרכיבים הקיימים! 

2. תן לרכיבים מספר שבועות לעבור BURN IN. 

3. גש למכוון מקצועי שיודע מה הוא עושה ויכוון את המערכת לפי טעמך. 

4. תסיק מסקנות. 

לגבי רזולוט או הליקס 

רזולוט הם DSP שהם מוצר "נטו סאונד" כאשר היום DSP הם בפועל אינטגרטורים - מוצרים שמשתלבים לתוך מערכות הרכב - דיבורית, התראות וכך הלאה - רזולוט לא עושה את כל זה אבל אם אתה משדך אוטו ליחידת ראש אנדרואידית שמתאמת בעצמה ומשתלבת אל מערכות הרכב - לא ממש מעניין אותך. 

לכל DSP יש יתרונות וחסרונות - להליקס יש יתרון עצום של תוכנה שהיא פשוט מבריקה ובנוסף לזה זה מותג של אודיו-טק פישר, חברה שעומד מאחוריה הרבה מאוד יכולות מחקר ופיתוח. 

מהמעט שראיתי מהתוכנה של רזולוט - מצטער, הם לא שם. אולי מוצר סאונד פשוט מעולה אבל הם עוד לא שם. 

הם פיתרון נהדר למי שמחפש סאונד בלתי מתפשר אבל מוכן לעשות הרבה מהעבודה בעצמו - מה שהלקיס, אודיסון ומוסקוני וגם JL למשל מציעים לך היום (ויש עוד חברות מאוד מעניינות כמו MSDP וAPL ועוד ועוד) - אני חושב שרזולוט זה מוצר שמצריך מקצוען שיכוון אותו בדיוק כמו שרכב בלי ABS וEBS ומערכות נוספות מצריך נהג יותר מיומן שינהג בו - הרבה מהDSP של המותגים המובילים בשוק כבר מציעים יכולות כוון ומדידה (גם אם דרך היבואן) אוטומטיות שהופכות את המוצר להרבה יותר PHD או DP 

והכוונה היא ל PUSH HERE DUMMY ול DUMMY PROOF 

אדי - LANOSFORCE תודה על התגובה ועצות טובות, שימושיות ומעשיות להמשך בניית המערכת. אכן יצרתי קשר על אדם מקצוען בתחום כיוון מכשיר DSP של HELIX. ברור שבשלב זה אין מה לדבר על החלטה סופית כל עוד הקורות A לא גמורות ורמקולים 4 אינץ' לא יושבים בתוכם.

אני רק רשמתי את הרשמים ותחושות שלי לגבי איכות הצליל, שאני מאוד אוהב בשלב זה עם RESOLUT.

אגב עליתה עלי אני אכן נאורוטי ( נכה צה"ל פגיעת ראש והלם קרב ) .

המון תודות לך ולשאר החברים הנהדרים ומקצועיים בפורום - BEEKER - AUDIO KING - KALMANGAR ועוד חברים ואנשים מקצעיים ובעלי ניסיון בתחום.

תודה חברי פורום יקרים.  

פורסם

דני אני אוסיף עוד משהו - לגבי סטאפ מרובה ערוצים - סט קידמי 3WAY אקטיבי + סנטר + אחוריים + סאב 

לכוון כזה סטאפ זה תהליך מאוד ארוך - 

זה מתחיל בלבנות את הסט הקידמי - פאזות וTC בין המידבאסים ואז פאזות וTC בין המידריינג'ים והטוויטרים. 

סיימת לאזן עוצמות ולעשות איקולציה נקודתית נניח - אתה עכשיו מוסיף לחגיגה הזו את הסנטר  ואז אתה בעצם מתחיל בלהוסיף עוד פריסט... למצב שבו אתה רוצה שכולם ישמעו פלוס מינוס אותו הדבר (אחת משלוש הסיבות לשים סנטר - או סטאפ ALL SEATER או סטאפ לנהג עם סוג של אפקט\הדגשה למרכז והשלישי זה פורמט של קולנוע ביתי שאני לא מאמין שיש לך... גם לי אין). 

כיוונת בפריסט אחד TC ככה שהוא מתבצע רק בין הרכיבים בצד שמאל לבין עצמם ורק ברכיבים בצד ימין לבין עצמם - אתה צריך לכוון עכשיו את הסנטר כך שיגדיר מרכז ברור אבל עדיין לא יצר מאוד את הבמה... - זה בפריסט של האול סיטר.

בפריסט השני TC מוכוון נהג - והסנטר צריך להיות מאוד מאוד חלש בכדי לא להצר במה. 

סיימת עם הסנטר - עכשיו בשני הפריסטים אתה צריך להוסיף את האחוריים - פאזות, TC, איזוני עוצמה, חיתוכים. 

ואז בסוף בסוף אתה מוסיף לכל החגיגה הזו את הסאב בשני הפריסטים. 

ורק אחרי שעשיתי את כל זה - אתה מגיע לשלב של אין ספור מדידות - השוואות בין אלמנטים וכך הלאה ובסופו של דבר - אתה מגיע למצב שאתה יכול להסיק מסקנות לגבי המערכת שלך והDSP שלך וכך הלאה. 

עכשיו תחליף DSP - ותסיק מסקנות מחדש (ותעבור את כל התהליך מחדש) 

לפני 1 דקה, Dani Cohen כתב:

אגב עליתה עלי אני אכן נאורוטי ( נכה צה"ל פגיעת ראש והלם קרב ) .

זה היה בתוך הטקסט דני - כל אחד ומנת חלקו אני מניח בחיים האלה! רק בריאות בן אדם רק בריאות! מוריד בפניך את הכובע!

• אהבתי 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דני אני גם חושב שאתה צריך לעשות הפסקה, להרגע עם השידרוגים ושפיכת הכסף,

לפי דעתי אתה מוסיף ומוסיף ולא מבין שזה לא הדרך.

צריך לדעת מה לקחת לא סתם לקחת.

יש לך פה מיקס של רמקולים שלא בטוח שישתלבו טוב ביחד.

לא הייתי שם מיד הליקס עם פוקל, לפוקל מתאים רק פוקל יש להם אופי סאונד אחר, חד מאוד.

בקיצור תפסיק לקנות ולקנות.

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

• תוכן חדש...