Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, מרק10 כתב:

עכשיו הבנתי למה מספר מוכרים מאיביי שבעבר רכשתי מהם מוצרים באלפי שקלים החל ממחזיק מפתחות ועד סטרטר לרכב הפסיקו לשלוח לארץ.

אני אגלה לך סוד - הם הפסיקו, אם בכלל, בגלל חברה שנקראת דואר ישראל. 

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פות"ש. מומלץ להתעלם מהעצות של המגיב מינימייזר היות ומייעוץ בלתי מבוסס, הוא עבר לייעץ איך לנהוג בביריונות כלפי המוכר.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, MiniMiz3r כתב:

תגיד להם שיילכו לחפש את החברים שלהם, ושמצדך יחזירו את החבילה. מפה יכולים לקרות שני תרחישים:

א) התרחיש הסביר (שקורה לרוב) -  הם יוותרו על חלק או כל העמלות

ב) הם יחזירו את החבילה

ג) הם ישמידו את המוצר כפי שקרה לי פעם עם משלוח שהגיע דרך Fedex. 

ציטוט

בסעיף ב' אתה פונה לחנות שממנה קנית ומקבל את הכסף חזרה ודואג להבא שלא ישלחו לך כלום ב-DHL...

לפני שעתיים, MiniMiz3r כתב:

יש לפנות לשולח, להבהיר שאין כוונה לשלם סכום נוסף מעבר לדמי המשלוח שכבר שולמו, ולשאול אותו מה הוא מעדיף - לשלם את עלויות המשלוח עד ליעד (כפי שהוא היה אמור לעשות), או לקבל את החבילה חזרה ולזכות את הלקוח.

תראה אני מוכר הרבה באיביי. כל מוכר סביר ומעלה (כולל אני) מציין במפורש שכל העמלות ומיסי יבוא הם על חשבון הקונה. זכותו המלאה של המוכר לסרב לקבל את החבילה. להבא אם לא מתאים לך אל תרכוש דברים באיביי או תתאם מראש מול המוכר משלוח דרך הדואר המקומי שלהם במקום חברת בלדרות פרטית. 

לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

אני אגלה לך סוד - הם הפסיקו, אם בכלל, בגלל חברה שנקראת דואר ישראל. 

הם הפסיקו גם בגלל כל מיני דושים בישראל וברחבי העולם. בגלל ה-eBay buyer protection אני שולח מוצרים רק עם EMS או חברת בלדרות פרטית + הצהרת מכס מלאה כדין כדי שיהיה לי ביטוח על התכולה ומעקב על החבילה כל הדרך עד בית הלקוח. תתפלא כמה זה מצמצם מקרים של לא ראיתי/לא שמעתי/לא קיבלתי. 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם
לפני 3 שעות, MiniMiz3r כתב:

תתפלא.

זאת לא דוגמה, הנושא מלפני כמעט 8 שנים ומדובר בכלל ב- FEDEX....

לפני 3 שעות, MiniMiz3r כתב:

יש לפנות לשולח, להבהיר שאין כוונה לשלם סכום נוסף מעבר לדמי המשלוח שכבר שולמו, ולשאול אותו מה הוא מעדיף

כל אתר גדול שהזמנתי עד עכשיו כתוב במפורש שהמיסים הם על הקונה!

אני לא מצדיק את DHL, לדעתי הם משתמשים בעובדה שאתה לקוח שבוי ופשוט עושקים אותך, כאשר אתה מבצע את ההזמנה הכל צריך להיות גלום במחיר מראש-שקיפות

וככה אנשים יחשבו פעמיים אם לקנות את המוצר או לא.

וכן אפשר לעשות את זה! אבל למה? אם זה מביא עוד כסף מהצד.

ד"א זה לא רק DHL יש עוד חברות שמנצלות את זה, מה שמעודד אנשים ומוכרים להצהיר על מכיר שיקרי על החבילה.

אני לא אומר שצריך להסכים עם העושק הזה, להסתובב להוריד מכנסים ולהתקופף, אבל במקרה הזה הפת"ש יצא בזול ממליץ לו לשם ולברוח משם.

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

עמלות שקר ידועות בכל אחת מחברות הבלדרות.

מסכים שחבל שהמחיר לא כולל הכל מראש וזה יתרון גדול של אמאזון.

לדעתי פשוט בחבילות שנשלחות מאמאזון הם מוותרים על זה כי הם רוצים לעבוד איתם. 

פורסם (נערך)

רגע? כל הרעש זה על 90 שקל עמלה מעבר למע"מ בלבד? תשלם ותגיד תודה כי יצאת בזול.

לרוב חברות השילוח דוחפות עמלות גבוהות יותר אפילו על מוצרים מתחת ל75$ וצריך לירדוף אחריהם ולריב איתם, שלא נדבר על כאלה שחטפו עמלת בדיקה פרטנית של 250 שקל וזה באמת סיבה לרעש.

לא נעים אבל לפחות סביל, אם יש אפשרות ליקנות באמאזון הכי טוב כי זה חוסך את כל הכאב ראש כמו שחברים פה אמרו.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לא מבין למה הזלזול ב- 90 ש"ח. אני לא אתמוטט מזה, אבל לשלם 205 ש"ח היטלים שונים על הזמנה של פחות מ- 700 ש"ח, נשמע לי גזל.

אם יבקשו ממך 90 ש"ח על ארטיק לדוגמה, אתה לא תשלם, לא כי אתה לא יכול לעמוד בזה, אלא כי אתה מבין שעושקים אותך.

לגבי אמאזון, מקבל את ההמלצה של החברים כאן אבל פשוט מצאתי בחנות הספציפית פריטים מיוחדים שלא מצאתי במקום אחר ולא רציתי לוותר עליהם. יש לזה מחיר כנראה, רק חבל שהוא מתנפח עם כל שלב 

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

מע"מ זה הכרחי , אתה יודע לרכוש צוללות וכאלה

90 ש"ח זה מתחלק בין שני סכומים שמשולמים לגופים שהם לא חברת הבלדרות והחלק המסיבי זה טיפול בשחרור מהמכס.

לא יודע במה אתה עוסק אבל ככל הנראה אתה לא עובד בחינם.

אז הבנו ש 90 ש"ח זה הרבה אבל גזל זה לא.

• רעיון טוב! 2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה לא יודע במה אתה עוסק, אבל אני בדרך כלל אומר ללקוח שלי מה העלות ולא דוחף לו אח"כ הפתעות ועל זה אנחנו מתלוננים כל הזמן על חברות השילוח.

שאני מזמין מוצר מחו"ל נותנים לי מחיר ועלות שילוח.

אני יודע שיש להוסיף עליו מע"מ ומס לפי הצורך ומזמין.

ואז שפתאום מוסיפים לי כל מיני תשלומים שלא ידעתי עליהם, אז אני כועס. 

למה DHL ושות' שיודעות שלכל חבילה יש עמלות של אגרת מחשב, שחרור מכס וכו' - לא משקללות את זה במחיר המשלוח הראשוני? תחשוב על זה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

תגיד תודה
אני באותו סיפור עם חבילה מאמזון שהייתה אמורה להיות כוללת הכל מראש (מסתבר שזה טעותשל מוכר צד שלישי שלא הכליל את העמלות הנוספות ולי הופיע שלא צריך לשלם בנוסף)
עלות חבילה כולל משלוח 800 שקלים
נשלח דרך ups
וכרגע דורשים ממני 730 שח בשביל לשחרר
אין אופציה להחזיר לשולח כי המוכר סירב והחבילה הוכרזה כנטושה אחרי שגם אני סרבתי לשלם

לבסוף ביטלתי את הנטישה וכנראה שלא תהיה לי ברירה ואצטרך לשלם , אמזון אכזבו אותי בהתנהלות שלהם

בקיצור חברות השילוח לפעמים דופקים אותנו וחזק
זאת פעם שלישית שזה קורה לי
פעמיים באייביי שנגמרו בזה שהחבילה הגיעה אליי בסוף בלי לשלם
ופעם אחת באמזון ששוב אגיד- אכזבו אותי שבאמת צריך אותם.

• מעניין 1
פורסם

אי ידיעת החוק איננה פוטרת מעונש.

אתם מתעצלים לקרוא את הכללים, שאפשר לסכם אותם בכמה משפטים, ואז מתלוננים בסגנון אכלולישתולי.

אמזון *איננה אחראית* להיטלים נוספים כשהמוכר הוא צד שלישי. שוב, זה כתוב שחור על גבי לבן, ואפילו בעברית.

אחזור על זה שוב! קניות ברשת זה סיפור ישן בן 20 שנה! הכול ידוע והכול כתוב ב***הסכמים*** שאתם חותמים עליהם בכל אתר (קראתי ואני מאשר וגו) ובנוסף כל הסיפורים מופיעים בעברית, הן בקארספורום והן בגוגל. זאת בכלל דפיקה בחינוך - אי לקיחת אחריות על טעויות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה גרושים, שלם ושכח. וכן, יש עלויות שחרור עם כל חברות השילוח והמוכר לא אמור לשלם על זה.

אני אישית שילמתי 250 שקל רק על עלויות שחרור מהמכס על מוצר ששוויו מתחת ל 75$ בכלל (לא רוצה לחשוב כמה הייתי משלם אם הוא היה מעל).

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

אי ידיעת החוק איננה פוטרת מעונש.

אתה שוב חוזר על המשפט המגוחך הזה, אז אני נאלץ לבקש ממך את שם החוק והסעיף שמכוחו DHL דורשים את כל אחת מהעמלות המפורטות לעיל. 

פורסם

^^^

פנה ל DHL ובקש מהם את התעריפון שלהם

תראה שהכל רשום שם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 3 דקות, ישה כתב:

פנה ל DHL ובקש מהם את התעריפון שלהם

התעריפון של DHL מופיע בספר החוקים של מדינת ישראל? זה חדש לי.

יש הבדל בין חובת תשלום מסים ועמלות למדינה (מע"מ, מכס, מס קניה, עמלות מכס וייבוא וכד') לבין עמלות תיווך שגובות חברות מסחריות שמרשות לעצמן להכנס בנעלי אותו אדם שלכאורה מייבא את המוצר לישראל.

לחברות האלו מותר לגבות כל תשלום שהמדינה דורשת, אבל לא שקל מעבר לכך - וזה בדיוק מה שהן עושות, גובות עמלות מופרכות על "הטיפול" (למרות שקיבלו תשלום מראש על עצם המשלוח) ומסתירות את העמלות "האמיתיות" שגובה המדינה.

שים לב שהתעריפים משתנים בין חברה לחברה - זה לא בגלל שמדינת ישראל מחייבת אותן בתעריפים שונים, אלא בגלל שכל אחת בוחרת לגבות סכום שונה מעבר לתשלום הקבוע למכס. זה תשלום מסחרי נטו ואין סיבה שהלקוח, שכבר שילם על עצם המשלוח, ישלם אותו.

• רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...