Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קח שלייקס, אני חוסך לך קליק:

ציטוט

סעו יותר לאט – למרות שכל רכב עובד ביעילות אופטימלית במהירות או בטווח מהירויות שונה, צריכת דלק מתחילה לעלות משמעותית
בדרך כלל ב96 קמ”ש. כך למשל, בנסיעה ב120 קמ”ש צריכת הדלק גבוהה ב20% מנסיעה ב100 קמ”ש.

ספוילר

מעניין מתי תישבר.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
לפני 7 שעות, David32 כתב:

קח שלייקס, אני חוסך לך קליק:

הצג תוכן מוסתר

מעניין מתי תישבר.

זה מה שאני כל הזמן אומר לו, שברכב ממוצע זה בסביבות ה מאה.

• מצחיק 1
פורסם

אין מספר אחד אבסולוטי לכל הרכבים ! 

הנתון הזה משתנה מרכב לרכב ואין דינו של רכב עם מנוט טורבו שמספק 25 קג״מ כבר ב2000 סל״ד ומשייט 120 בהילוך שישי על 1800 סל״ד כדין רכב אחר אטמוספרי עם גיר 4 הילוכים שבאותם 120 קמ״ש נמצא כבר ב3500 בזבזניים ועדיין יהיה רחוק מאוד משיא עקומת

המומנט- הספק.

אני יכול להגיד לך שממעקב על מחשב הרכב שלי האוטו שלי חסכוני יותר בשיוט בהילוך שישי על 110-115 קמ״ש מאשר על 80 באותו הילוך כיוון שהוא רחוק מאוד מהנקודה שבה המנוע מייצר כוח ביעילות והמומנט שהמנוע מייצר ב1200 סל״ד במהירות הזו נמוכה יחסית ולכן עליו לספק יותר דלק על מנת לשמור על קצב ההתקדמות.

הכול שאלה של הילוך נכון, שמירה על מהירות קבועה ככול הניתן ובעיקר ברכבי טורבו שהמומנט מתקבל כבר בסל״ד נמוך לשמור על המנוע קרוב לנקודה שבה גרף המומנט נמצא בתחום היעיל שלו.

• אהבתי 2
פורסם

בעיה נוספת היא שאני תמיד מנסה לא ללחוץ על הדוושה יותר מדי אבל אני נאלץ להאיץ יותר מהר ממה שהייתי רוצה(למשל כשהרמזור הופך לירוק) כי אנשים מאחוריי תמיד חסרי סבלנות ו או מצפצפים או נצמדים אליי.

פורסם
לפני 7 שעות, CHACHAM כתב:

זה מה שאני כל הזמן אומר לו, שברכב ממוצע זה בסביבות ה מאה.

ומה שהוא עונה לך כל הזמן (ובצדק) שיש הרבה גורמים שקשורים לרכב ולמנוע הספציפיים, על אחת כמה וכמה כשהיום יש המון סוגי מנועים הנבדלים בסוגי תזמון, טורבו, צילינדרים וכו.

לבוא ולהגיד "סע 100 זה הכי חסכוני תאמין לי נסעתי על מלא רכבים" רק מדגיש את הגישה הלא מקצועית שלך למענה על השאלה.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם

@David32
פעם, בתור נער עבדתי עם חמורים באיזה פארק שעשועים ליד לטרון, אז יש לי רקע בתחום (הפארק נסגר אחרי פשיטה של המשטרה כמה שנים אחרי - אבל זה כבר לנושא אחר)!

המאמר של אותו יאיר אורן (שכנראה למד הנדסת רכב בגוגל) וכותב טיפים בנאליים לאנשים שאין להם מושג (שהמחליף החכם שלנו החליט שזו תורה מסיני כאילו שיש שם איזשהו גיבוי הנדסי או מדעי) לא שווה הרבה בדיון שבו כבר הסבירו לך את הפאקין משוואה.
אם אתה לא מסוגל להבין את זה וההסבר לא מובן לך תגיד וננסה - אבל לפסול ולבטל 3 תורות שלמות (אווירודינמיקה, מכאניקה ותרמודינמיקה) עם שורה אחת של "סע 100 אחי, יהיה בסדר"?!

רוצה שאפסול לך את כל ההתיחסות שלו בנושא המהירות עם משוואה אחת?
image.png.88ca9fb0d5b730e605e30a2a6d437d0e.png

זאת משוואת הגרר, למקרה וזה עוד לא ברור מכל החפירות שלי - הגרר הוא ההתגדות הגדולה ביותר לתנועת הרכב בנסיעה בינעירונית.
Cd - מקדם הגרר, נתון שמגיע מיצרן הרכב (הם מוציאים אותו מתוך אנאליזת זרימה במחשב - אף אחד לא יכניס קורולה למנהרת רוח).
A - שטח החתך (של חזית הרכב)
p(האות היוונית רו) - צפיפות האוויר (תלוי בטמפ', גובה מעל פני הים וכו')
V - מהירות המכונית

שים לב איך V כאן הוא בריבוע, משמע - עלייה של 20% במהירות מעלה את כח הגרר ב44%.

וכל זה עוד לפני שנגעתי במשוואה השניה שמייצרת לנו את אותו הV.

אבל יודע מה? עזוב אחי, סע בערך 100 זה הכי חסכוני.
אתה גם יכול לתדלק כל פעם ב100 שקל ולחסוך את העליה במחירי הדלק.

• אהבתי 6

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אוסיף לדבריו של שלקייס למעלה, נקודת האופטימום מבחינת צריכת הדלק משחקת בין 2 גורמים:

1. התנגדויות פנימיות הנוצרות עקב חיכוכים פנימיים ברכב ואביזרים כגון אלטרנטורים, משאבות וכו'. 

2. התנגדויות חיצוניות כגון צמיגים וגרר.

לרוב נהוג להתייחס לסוג הראשון כהתנגדויות יחסית קבועות (כלומר שגם בעמידה וגם בנסיעה ההבדלים לא גדולים) ולעומת זאת הסוג השני מאוד מושפע מהמהירות.

לכן תחילה צריכת הדלק תעלה ככל שתגבר  המהירות עד השלב שבו כוח הגרר יגבור על השאר ויהיה הגורם הכי דומיננטי וצריכת הדלק תעלה.

לכן קביעת מהירות האופטימום תלויה בכמות אדירה של גורמים ומשתנה מרכב לרכב. 

כדי לסבך את המצב אפילו יותר ניתן לאמר שגם כיוון הרוח ומהירותו תשפיע רבות על הנתון הנמדד, דבר אותו חוויתי רבות בשנה האחרונה.

פורסם

לפני 1 שעה, me5000 כתב:

בעיה נוספת היא שאני תמיד מנסה לא ללחוץ על הדוושה יותר מדי אבל אני נאלץ להאיץ יותר מהר ממה שהייתי רוצה(למשל כשהרמזור הופך לירוק) כי אנשים מאחוריי תמיד חסרי סבלנות ו או מצפצפים או נצמדים אליי.

וואי איך אני שונא אנשים שמאיצים כמו צב ברמזור. מילא לוקח זמן להפסיק לגלוש בסמארטפון, אבל אז להחליט שחסכון זה הדבר היחיד בעולם... 

לכל דבר יש את גבול הטעם הטוב.

תנועה צריכה לזרום ואף אחד לא לבד על הכביש.

ושלא יהיה לא ברור, אני לא מפגין את תחושותי ובעיקר סובל בשקט ומנווט דרכי הרחק מהמפגע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 שעות, CHACHAM כתב:

אוקיי.

אז תנהג על 160 ותהנה מחיסכון משמעותי של 32 ק"מ לליטר על לאון קופרה FR.

דיי לשטויות, רכב ממוצע נוהגים על 100 וחוסכים. יותר מזה-מבזבזים.

די עם הכללים המוזרים האלה שאין להם שום ביסוס. אני גיליתי שהרכב שלי חסכוני יותר ב110 קמ"ש ב3000 סל"ד מאשר ב90 קמ"ש ב2700 סל"ד בשיוט בין עירוני. הנה, שברתי לך את כל התיאוריה.

לכל רכב יש את הנתונים שלו ואת הsweet spot שלו. נכון שזה הכי כיף לדמיין שכל העולם מתנהל עפ"י כמה כללים קוסמיים שאתה במקרה הגית מהתבוננות ותחושות בטן אבל לפעמים כדאי לחזור למציאות כדי לא להטעות סתם אנשים.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 41 דקות, מיץ פטל כתב:

וואי איך אני שונא אנשים שמאיצים כמו צב ברמזור. מילא לוקח זמן להפסיק לגלוש בסמארטפון, אבל אז להחליט שחסכון זה הדבר היחיד בעולם.

ומה הטעם בדיוק להאיץ במהירות כאשר עוד כמה מטרים יש רמזור נוסף. (אין)

מעבר לזה קח בחשבון שלא כל הרכבים מאיצים בקלילות, יש רכבים שעושים זאת ללא בעיה

ויש כאלה שמעט פחות. כלומר, לא כל הרכבים חייבים לעמוד בקצב שלך.

לא כל דבר צריך להפוך אותו לשחור או לבן, יש עוד כמה פרמטרים שמשפיעים על נהיגה מתונה

וזה לא תמיד רק בגלל חיסכון בדלק. 

• רעיון טוב! 3
פורסם

השרשור הזה מציג את שימושה של מערכת הפידבק באתר בצורה פנטסטית. מלא תגובות עם מידע שגוי, שאפשר להתריא מהן.

התשובה הנכונה כמובן היא שזה תלוי, יש רכבים שיהיו חסכוניים ביותר ב80 קמש (למשל סי4 קקטוס דיזל ידנית שנהגתי בה) ויש רכבים שיהיו ב110 120.

לשם השוואה, המגנטיס שלי חסכונית ביותר ב85 קמש הילוך שישי (1700 סלד). לעומת זאת הפיאסטה האטמוספרית בסביבות 95 מציגה נתון הכי אופטימי (סביב 2600 סלד)

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לדעתי בימינו אנו בכלל אין מקום לשאלות האלה, אלה דיונים לצורך כלום ושום דבר.

כל רכב מהעשר עד חמש עשרה שנים האחרונות מצויד במחשב דרך שיודע לחשב צריכת דלק רגעית(גם אם לא מדויקת על המיליליטר) + בקרת שיוט(אמנם פחות אבל עדיין מספיק נפוץ)

קח את הרכב בשעות הלילה, סע לכביש מהיר באיזור מישורי ככל האפשר ותתחיל לנסוע במהירות קבועה של 85-90 ותעלה בהדרגה כל כמה קילומטרים בודדים ותגיע למסקנה לבד באיזו מהירות הכי חסכוני לנסוע

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 26 דקות, yogev20 כתב:

ומה הטעם בדיוק להאיץ במהירות כאשר עוד כמה מטרים יש רמזור נוסף. (אין)

מעבר לזה קח בחשבון שלא כל הרכבים מאיצים בקלילות, יש רכבים שעושים זאת ללא בעיה

ויש כאלה שמעט פחות. כלומר, לא כל הרכבים חייבים לעמוד בקצב שלך.

לא כל דבר צריך להפוך אותו לשחור או לבן, יש עוד כמה פרמטרים שמשפיעים על נהיגה מתונה

וזה לא תמיד רק בגלל חיסכון בדלק. 

אז אתה מצדיק האצה בקצב צב?

לא כתבתי שצריך לצאת בחריקת צמיגים. אבל כשמתאפשר במחזור רמזור מעבר של X מכוניות ואתה גורם לכך שיעברו הרבה פחות בגלל שאתה בקטע של לשבור שיא חסכון - בעיני זה לא ראוי.

אין לי שום בעיה עם זינוק של המכונית הכי איטית על הכביש שהנהג מאיץ אותה בצורה סבירה. אנשים מאיצים הרבה פחות מהר מכך. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא זה מה שכתבתי, אמרתי שלא כולם מאיצים במהירות ברמזור מהרבה סיבות

לפעמים זה רכב היברידי (כמו אצלי שמאיץ יותר מתון מרכב רגיל) או סוג הרכב יותר איטי. 

מעבר לזה הרכבים של היום מכוונים לצריכת דלק שבאים לפעמים על חשבון האצות בעמידה. (לא ביניים שזה יותר חשוב)

יחד עם זה אני בהחלט בעד זרימה בתנועה,  בטח לא נהג חולמני, שתוקע אותי ברמזור בגלל שהוא היה עסוק

בדברים אחרים. אבל להאיץ במהירות ברמזור, זה מיותר (לפעמים מסוכן)  ולא מביא אותך לייעד יותר מהר. 

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, yogev20 כתב:

יחד עם זה אני בהחלט בעד זרימה בתנועה,  בטח לא נהג חולמני, שתוקע אותי ברמזור בגלל שהוא היה עסוק

בדברים אחרים. 

I rest my case

ולצורך העניין "דברים אחרים" כולל מחשבה על איך שוברים שיא בצריכת דלק.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל

• תוכן חדש...