Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, discoTD5 כתב:

לא מבין את ההתעקשות שלכם להתערב בעניינים שאינם שלכם. 

הסבת את תשומת לבו של הנהג לשמן המתאים - זה בערך המקסימום הנכון לעשות.

לא הייתי אפילו עוצר להסתכל אם שמו שמן מתאים או לא. 

כל אחד וצו מצפונו. אם זה לא מזיק לאף אחד ואף עוזר, אז למה לא?!

פורסם

מניסיוני אף נהג ליסינג לא יסכים לקבל עצה מזר בתחנת דלק. רוב הסיכויים שיתיחסו אליך כאל טרחן משונה ויתעלמו באלגנטיות מקיומך. לכן אני לא דוחף את האף לעניינים של אנשים אחרים. 

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לפני 11 שעות, KipodYam כתב:

הנהג טען שנדלקה לו נורה שחסר שמן.

בימינו, עוד לפני עניין השמן, תגיד תודה שלא נדקרת על זה שהנחת מגדר...

פורסם

לפני כמה שנים ראיתי זוג צעיר שהמתדלק מנסה לדחוף להם שמן.

חיכיתי שיילך להביא, ניגשתי ואמרתי להם שלא ככה בודקים שמן ושיחסכו תכסף. אמרו תודה סגרו מכסה מנוע ונסעו.

אם היו מגיבים אחרת הייתי הולך משם, לא מתכנן לריב עם מי שלא רוצה עזרה.

פורסם
לפני 18 שעות, שביט כתב:

אנשים רבים שאני מכיר, לא אוהבים לקבל עצות דווקא בנושאים שהם לא מבינים

מאוד פשוט. כולם אוהבים לחלק עצות. 

הבעיה היא שעל 100 עצות שחולקו, עצה 1 באמת נכונה.

לכן, אני מעדיף להתעלם מרוב העצות של דחפני העפים. אפילו במחיר של התעלמות מעצה נכונה.

פורסם

זה הנרטיב של המון אנשים שיש להם רכב מליסינג "אני פוחד שיגידו שנסעתי בלי שמן, אז אני שם קצת, העיקר שלא תקפוץ התראה על חוסר שמן",

זה לא מזיז להם, שיתפוצץ המנוע עד שיגיעו לטיפול, גם ככה יקבלו רכב חליפי, הפחד הזה מנורת התראה של שמן הוא משהו ידוע, "שלא יאשימו אותי שנסעתי בלי שמן",

אפשר לשים גם שמן זית ולהגיד "יש שמן" ואז שבא קונה לרכב אחרי עסקה של 3 שנים, נוסע ומגלה שהרכב "היפה" שעבר ניקוי עם גרניק בתוך הרכב, לא חף מבעיות מנוע קשות.

פורסם

ואני ישאל שאלה - נראה לכם שמוסך ההסדר ליסינג שזכה במכרז לטיפול הכי זול כן שם את השמן המתאים? מניסיון שלי התשובה היא BIG FAT NO

כל תרבות האחזקה הזאת חולה ומתבוססת על שיטת מצליח בפילוסופיה של להחזיק את הרכב בחיים עד שיגמר החוזה, ימכרו אותו להבא בתור עם הבטחת שקר כלשהו לאחריות מורחבת V/I/P שלא יכבדו ברוב המקרים.

פורסם
לפני 16 שעות, Buki כתב:

עבדתי כמדתלק בסופי שבוע לפני הצבא.

ביום הראשון כשהתחלתי לעבוד, אחמ"ש עשה לי תדריך:

זה מדף השמנים.

יש שמן 40 ושמן 20-50. רכב ישן, שים לו שמן 40. רכב חדש, שים לו 20-50. 

היה במדף גם 10-40 חצי סינטטי - זה אף אחד לא קונה.

זהו, לפי זה עבדתי. 

מעניין אם היום זה שונה...

נראה לי קצת שונה, עכשיו אין 3 סוגים אלא בטח רק אחד 😂

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

היום גם ברכבים פרטיים הבעלים לא אכפת לו, אני בטוח במאה אחוז שככה עושים עם צרפתיות ואיטלקיות בארץ ואחרי זה מאשימים אותם, הרי הרכב לא שווה הרבה אז למה להשקיע בשמן בתקן והצמיגות הנכונה? בוא נשים זבל סיני ונסחוב עם זה עד שיהיה תקלות.

PEUGEOT 206XS

פורסם

ראיתי בתחנת דלק "מיקה" שמן עבורי (יודע צמיגות) ב-80 ש"ח ל-4 ליטר (באלונית זה 40 ש"ח ל-1 ליטר)

כשעולה במוסך 120 ש"ח.

שווה?

מישהו מכיר?

פורסם

זה גם תלוי באיזה רכב מדובר. יש לי רכב ישן שידוע באמינות מוחלטת, אך אוכל הרבה שמן. (יחסית)

כל פנייה למוסך היבואן (שונים) כולם אומרים את אותו דבר, המנוע הזה ידוע בתור אוכל שמן מעל הממוצע

אולם  זה לא פוגע ביכולתו, או יזיק למנוע בעתיד. 

בהתחלה הייתי משתמש בשמן יקר, לאחר כמה שנים הבנתי שאני מוסיף הרבה שמן (עשיתי נסיעות ארוכות בעבר)

וממש אין טעם להשתמש משמן יקר, לכן עברתי לשמן יותר זול. חוץ מזה שמירה על רכב (מעבר לקוסמטית) זה לא רק

שמן איכותי, ותחנות דלק זה המקום האחרון למלא שם שמן. 

פורסם
לפני 22 שעות, eladts כתב:

רוב הרווח של תחנות הדלק זה לא ממכירת דלק שמחירו בפיקוח אלא ממכירת שמנים, חנויות הנוחות וכו'. העובדים מתוגמלים בהתאם והעובד פשוט דואג לקופון שהוא יגזור ממכירת השמן.

עבדתי פעם בתחנת דלק ולא תוגמלתי בשום דבר על מכירות

פורסם

חבר עבד בתחנת דלק, כל מוצר שנמכר שלא היה דלק, קיבל תגמול.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

שמן לא מתאים זה בקטנה אצל הליסינגים.

לפני כמה חודשים אני בעמדת ניפוח צמיגים בתחנת דלק. נהגת רכב ליסינג מתקרבת ושואלת אם אני יכול לעזור במילוי אוויר, עניתי כן, בטח. 

שואל אותה מה לחץ אוויר מומלץ ענתה שהיא שלא יודעת. מסתכל על הצמיגים, הקדמיים במיוחד נראים כמעט שטוחים מחוסר אוויר. אני בודק את הלחץ המומלץ לפי המדבקה בסף הדלת ומתחיל לנפח. שני הצמיגים הקדמיים הראו כ 10 psi לפני הניפוח, גם לאחוריים היה חסר די הרבה, המדחס אשכרה עבד קשה על הניפוח.

לשאלתי כמה זמן היא נוהגת עם צמיגים כמעט ללא אוויר, אמרה שכמעט חודשיים ״מאז שהחליפו צמיגים מקדימה״. 

אני: יש נורית חיווי ללחץ אוויר?

היא: כן דלוקה כבר חודשיים, מאז שהחליפו צמיגים

אני: הרגשת שינוי בנסיעה?

היא: שמתי לב שאני כל הזמן צריכה ללחוץ חזק על הגז כי האוטו בקושי סוחב, רציתי ללכת למוסך אבל בעלי אמר שזה רק אוויר ויש עוד מעט טיפול ובמוסך כבר יתקנו את הכל, גם את זה שצריך ללחוץ חזק.

הסברתי לה בקיצור נמרץ ובלשון הדיוטות (לא שאני מכיר שפה מקצועית), מה חשיבות לחץ אוויר תקין, ומאחר והיו שני בוסטרים במושב האחורי, והדגשתי את הפן הבטיחותי של בלימה והתנהגות כביש בחסר, בלי להיכנס לשאר הסיבות למילוי לחץ אוויר תקין.

עוד הוספתי, שתסביר לבעלה שזה ממש לא רק אוויר ולאוויר הזה יש השלכות, בראש ובראשונה בטיחותיות.

הודתה לי מאוד על ״הטיפים״ כלשונה, ויצאה מתחנת הדלק בסבסוב צמיגים צרחני. כי צריך ללחוץ חזק.

כשפונים  אליך זה סבבה לעזור כשאפשר, אבל כמה עושים את זה?

מידי פעם קורה שאני שם לב לחוסר אוויר ברכב לידי ומפנה את תשומת לב הנהג. כולם מודים לך, רובם יוצאים בלי לעבור בעמדת הניפוח, וכן, מספר פעמים התשובה הייתה בסגנון ״זה ליסינג גבררררר, הכל בסדר״.

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

• תוכן חדש...