Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הגעתי על  הבוקר למוסך.

בדקו ובדקו, היו  מחשבות  שהמותחן  קלץ' לא עובד כראוי, ואחרי זה חיברו  מחשב דאיגנוסטיקה.

הוונטה המשיכה במלא המרץ גם  שהטמפרטורה היתה נמוכה, 80 מעלות. הטרמוסטט נפתח  בזמן ואין  איתו  בעיה.

לא מצאו  שום  תקלה ואני פשוט לקחתי את  הרכב ונסעתי משם. 

וגם  לא אחזור אליהם. 

יש לי עוד כיוון  תיאורטי לחשוב עליו,חיישן  טמפרטורה חיצונית: יש מצב שהוא מסוכרן  עם  כל  המערכת והוא מקבל  פקודה להכנס לעבודה 

בהתאם לחום בחוץ? הסיבה שאני חושב על  כך  היא שפתאום  אני רואה טמפרטורות על  הצג של  38/40 מעלות. וזו  לא הטמפרטורה הנכונה בוודאות.

אולי פרקו  איזו  פלסטיקה שהפילה את  החיישן/הזיזה אותו והוא לא מקבל זרימה של  אוויר אז החיווי שלו  מוטעה, וכך  הוא "מרמה" את  כל  המערכת  ומכניס את הוונטה למצב עבודה תמידי 

אם  המדידה בחוץ  היא מעל  30  מעלות?!

סתם מחשבה.. 

אשמח  לשמוע מה אתם  חושבים והאם יכול  להיות  שזה המצב..

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תבדוק תקלות במחשב גוף.

כל תקלת מנוע בpsa מדליקה את המאוורר קבוע ונראה שבדיוק כך זה ב mini.

פנה למוסך מקצועי לאבחון באם התברר שקיימת תקלת תקשורת עם האלטרנטור אז התקינו אלטרנטור עם ווסת מתח לא מתאים.

מניסיון בפיג'ו סיטרואן. כנראה זה פועל כך גם אצלך.

האם נבדקו ערכי טמפ' מנוע, חיישן לחץ קרר במחשב?

האם סרקו את כל המחשבים?

אם הנורת תקלות דלקת יש תקלה וכנראה הסורק שלהם לא קורא או שלא התחברו לקריאה משאר המחשבים.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם חיישן טמפ' חיצוני מזייף על פניו נראה שיש בעיה עם האלטרנטור המשופץ, קורה.

אם אחד מהחיישנים(מותחן, טמפ' נוזל קירור, vvt פליטה שקרוב לאלטרנטור) היה מנותק אז גם הייתה קופצת התראה בלוח שעונים.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כמה מידע 323f ואדם! 

עושה טוב על הלב שיש כאן אשכרה מקצוענים,באמת בהרבה מקרים מבינים טוב יותר מהרבה מוסכניקים מבלי לעשות הכללה. 

קודם כל תודה לכל המגיבים! 

שנית:323 אבחנת מדוייק מאוד. הבנאדם אמר לי שזה קורא תקלות של פיז׳ו,סיטרואן ולמיני bmw יש דיאגנוסטיקה שונה,למרות המנוע הזהה.

יפה יפה.

שנית,לא קראו את כל הנתונים מלבד טמפ'... 

ומה שהמחשב עצמו אבחן. ולא היו שום קריאות או תקלות. 

וגם מה שאדם ציין כאן בפסקה הראשונה,לא הייתי מנחש.. 

אבדוק את הדברים במהלך השבוע,ומקווה לחזור עם תשובות מעודדות בעקבות התובנות החדשות הללו.

והנה דוגמא לקריאת טמפ' 

4 מעלות לפחות מעלמה שקורה בחוץ בדיוק בשעה זו. 

20200824_191915.jpg

עריכה אחרונה על ידי nimo
פורסם
לפני 22 שעות, nimo כתב:

יש לי עוד כיוון  תיאורטי לחשוב עליו,חיישן  טמפרטורה חיצונית: יש מצב שהוא מסוכרן  עם  כל  המערכת והוא מקבל  פקודה להכנס לעבודה 

בהתאם לחום בחוץ? הסיבה שאני חושב על  כך  היא שפתאום  אני רואה טמפרטורות על  הצג של  38/40 מעלות. וזו  לא הטמפרטורה הנכונה בוודאות.

אולי פרקו  איזו  פלסטיקה שהפילה את  החיישן/הזיזה אותו והוא לא מקבל זרימה של  אוויר אז החיווי שלו  מוטעה, וכך  הוא "מרמה" את  כל  המערכת  ומכניס את הוונטה למצב עבודה תמידי 

אם  המדידה בחוץ  היא מעל  30  מעלות?!

חיישן טמפ' חיצונית בדרך כלל מותקן מאחורי הגריל הקדמי ותפוס לרדיאטור בעזרת קליפס.

בכדי שהטמפ' שתוצג בצג תהייה נכונה במיוחד אחרי ניתוק של הקונקטור אשר מתחבר לחיישן או ניתוק כבל המינוס של המצבר צריך לבצע נסיעה קצרה של לפחות 5-10 דקות בכדי שהמערכת תכייל את עצמה.

חיישן הטמפ' החיצונית מודד את הטמפ' הקרובה לגריל הקדמי. המידע הזה מוזן למחשב הרכב או מחשב בקרה אחר ברכב אשר מבצע על המדידה מנפולציות תוכנתיות שונות ורק לאחר מכן המחשב מציג את הטמפ' של הסביבה הקרובה לרכב בצורה נכונה.

לפני 18 שעות, nimo כתב:

והנה דוגמא לקריאת טמפ' 

4 מעלות לפחות מעלמה שקורה בחוץ בדיוק בשעה זו. 

סטייה של 4 מעלות צלזיוס בהחלט במקרים מסויימים נחשבת תקינה ואין לך מה לבדוק בעניין. 

האם מדדת תאכל'ס את הטמפ' החיצונית בסביבת הרכב ?

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

עוד דבר קטן...אני לא בטוח שמערכת ניהול המנוע ברכבך משתמשת במידע מחיישן הטמפ' החיצונית בכדי לנהל את המאוורר של הרדיאטור/מעבה.

ברוב המקרים המידע הזה משמש רק את מערכת בקרת האקלים.

פורסם (נערך)

סטייה של  4 מעלות  נחשבת  תקינה..? אוקי.

את  הטמפרטורה בחוץ  לא ניטרתי ולא ידעתי שאפשרי לכייל  את  החיישן. זה ועוד הרבה דברים  כאן  חדשים לי.

מחר אמדוד את  הטמפרטורה בחוץ  בסביבות  10 בבוקר והלאה ואעלה את הנתונים.

לגבי הניהול  של  בקרת  אקלים  חיצונית בשיתוף  עם  שאר המערכת, אין  לי מושג,רק העלתי נקודה שאולי גם  זה תאורטית  אפשרי.

מקווה שמחר יהיה לי מה לחדש, לטובה.

עריכה אחרונה על ידי nimo
פורסם

האם השוואת את הטמפ' בצג לעומת הטמפ' המוצגת באפליקיצה של הטלפון ? אם התשובה היא כן אז הבדיקה הזו לא שווה הרבה.

תשמ'ע, בכדי להבין בצורה חד משמעית איך האינטרקציה של החיישנים השונים ברכבך עם מחשב הרכב עובד צריך לקרוא בספרות הייצרן במידה ויש כזו להשגה.

גם במוסכים המורשים לא תמיד יודעים לתת תשובות מדוייקות אם הדברים לא נבדקו לעומק בספרות הייצרן המתאימה ב-100 אחוז לרכבך קרי לפי מספר שילדה.

אתה ואני וגם שאר המגיבים באשכול הזה ניזונים ממידע שליקטנו באינטרנט והמידע הזה לא תמיד מדוייק לגבי הרכב שלך.

פורסם (נערך)

אכן  השוואתי לטמפ' בפון.

ד"א בחיווי מחשב דיאגנוסטיקה, הנתונים  של  חום  מנוע זהים לכל  אפליקציה בOBD 

וצודק, אני לא יודע אם  לבוא אליהם  בטענות  של  עניין  הוונטה, למרות  שזה החל  ממש באותו  יום  שיצאתי מהמוסך.וצי]פיתי ממוסך  שמטפל  במנוע זהה לכל  הPAS 

להיות  טיפה יותר עם  הבנה עמוקה גם  במקרה של  המיני.

את  זה נעזוב לרגע. מה שבאמת  חרה לי כאן  זה הטיפול  הראשון שלא יודע מה עשו  שם  וגרסו  לי חלק בזמן בהחלפת  רצועת  אביזרים

ואז חזרתי להחליף  מותחן  משאבת  מים.. ועדיין  יש לי רעש של  מיסב מרשרש.. כמו צילצול חרישי ששומעים  אותו תמיד וזה לא היה מעולם, ולא

זה לא צילצולים  של מנוע. 

הדבר השני שהרגיז אותי זה התמחור של  האלטרנטור.. שמשקרים  אותי בפנים  ואומרים  לי שזה אלטרנטור ממוחשב, עם  קלץ' וזה סיפור יקר..

עריכה אחרונה על ידי nimo
פורסם
לפני 21 שעות, nimo כתב:

אז הגעתי על  הבוקר למוסך.

בדקו ובדקו, היו  מחשבות  שהמותחן  קלץ' לא עובד כראוי, ואחרי זה חיברו  מחשב דאיגנוסטיקה.

הוונטה המשיכה במלא המרץ גם  שהטמפרטורה היתה נמוכה, 80 מעלות. הטרמוסטט נפתח  בזמן ואין  איתו  בעיה.

לא מצאו  שום  תקלה ואני פשוט לקחתי את  הרכב ונסעתי משם. 

וגם  לא אחזור אליהם. 

אולי הבנתי לא נכון,
חזרת למוסך לבדיקה של הבעיה, ולקחת את האוטו באמצע הבדיקה והחלטת שאתה לא חוזר אליהם ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, nimo כתב:

אכן  השוואתי לטמפ' בפון.

אז הבדיקה הזו לא מדוייקת.

ציטוט

הדבר השני שהרגיז אותי זה התמחור של  האלטרנטור.. שמשקרים  אותי בפנים  ואומרים  לי שזה אלטרנטור ממוחשב, עם  קלץ' וזה סיפור יקר..

מהמסמך המצורף ניתן להבין שהאלטרנטור ברכבך בעל קלא'ץ וגם ווסת המתח של האלטרנטור מקבל פיקוד ממחשב הרכב קרי מתח המוצא של האלטרנטור נקבע על-ידי מחשב הרכב.

Automotive aftermarket _ Valeo Service 1.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

אולי הבנתי לא נכון,
חזרת למוסך לבדיקה של הבעיה, ולקחת את האוטו באמצע הבדיקה והחלטת שאתה לא חוזר אליהם ?

לא.

מבחינתם המנוע לא מתחמם וזה העיקר, זה יכול  לנבוע מכל  מיני סיבות  שונות ולא תלוי ספציפית בחלק המוחלף.

323f - זה מחיר העלות  האלטרנטור הממוחשב+קלטאץ', בול.שקל  לא יותר.

פורסם (נערך)

נימו רק לי מפריע סימן הקריא ליד הקילומטרז 

דרך הגב אולי היה אפשר להחליף תקלץ לבד זה היה חוסך כסף

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

אז מה בעצם אמרו לך ? האוטו תקין סע לשלום ?

משהו פה לא מסתדר לי. ברור שאם הוונטה עובדת קבועה (כשאתה מדומם מנוע) יש כאן איזו תקלה (למעט מקרים שהטורבו חם והמשאבת סיחרור עובדת לסיחרור מים + וונטה על מהירות נמוכה). מצד שני אם החלק הוחלף אולי יש בו בעיה ?
ניסיתם להחליף אותו שוב ?

חבל מאוד שהכל נעשה תחת ערפל כי כרגע אנחנו שומעים רק צד אחד - וכמו שאנחנו כבר יודעים, לכל סיפור יש 2 צדדים ועוד לא היה כאן שום מקרה שהתברר כ 100% אמת אחרי שהצד השני נכנס לתמונה ושפך את הסיפור מהצד שלו.

בעניין המחירים של החלק - לא נכנס לזה. למוסך מותר לתמחר את החלק איך שהוא רוצה - לך מותר להגיד לא, מותר להגיד כן, מותר גם לומר "תן לי להתייעץ ואני חוזר אלייך" ומברר מחירים במקום אחר.
אני מתקשה להאמין שהיית מקבל אלטרנטור משופץ ב 750 ש"ח במוסך של מיני\BMW, כי בתקופה שעוד עבדתי במוסכים אז אלטרנטורים *פשוטים* היו נמכרים ביותר מזה (פלוס מחיר העבודה).
העבודה גם לא תענוג על האוטו הזה...כך שמחיר העבודה גם לא יהיה זול.

בקיצור, יותר מידי פרטים לא סגורים לי בסיפור הזה.... אמתין בסבלנות ואראה מה יוליד יום.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...