Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לה"ו

שני השנקל שלי.

לאחר שהחזקתי בעבר 3 היברידיות, פריוס 2008, פריוס 2012 ופריוס פלוס 2015 - לאחר שנים של התמקצעות על כל נושא ההיברידיות, אין מנוס מלרכוש מהיבואן ישירות.

הסיבה? לא תוכל להאריך אחריות של סוללה שלא הוחלפה מהיצרן.

מה הבעיה? שבעוד שנה ויום מיום החלפת הסוללה בהנחה שמי שמחליף לך יתן לך בכלל אחריות, תתקלל הסוללה ואתה חוזר שוב פעם לאותו מעגל.

בקיצור. לך ליבואן, תכתוב מכתב ותבקש שיבואו לקראתך כמה שאפשר במחיר בתקופה הזו.. בהצלחה.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר לחדש אחריות בלי שהיה רצף, אבל זה מותנה בבדיקת מערכת, ואם ימצאו תקלה, או שהרכב בן 10 שנים או קרוב לזה - לא יחדשו.

להבא - פעם אחרונה שהייתי בטויוטה, נאמר לי שבמסגרת טיפול שנתי צריך גם לנקות את הפילטר של מערכת הקירור של המצבר, הוסיפו את זה לשגרת טיפולים.

סיכוי טוב שסתימת פילטר והתחממות זה מה שגורם לתמותה של המצברים ההיברידיים בטרם עת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתמול הייתי בערב במרכז שירות טויוטה ושאלתי לגבי האחריות על הסוללה,

נאמר לי שחייב רצף של 12 חודשים בין בדיקה לבדיקה או 10,000 ק"מ

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)

כנראה שינו את הנהלים.

אצל יונדאי/קיה לא ראיתי אפילו אזכור להארכת אחריות למערכת ההיברידית.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חובה רצף של שנה, על מנת לשמור על אחריות סוללה. 

כמו שציינתי הרבה רכבים פספסו את זה, ולא ניתן לחדש את האחריות.

חמור מזה, אף אחד לא ירכוש היברידית ללא אחריות רצופה. ( וגם אם כן, המוכר יאלץ לוותר על הרבה אחוזים משווי הרכב)

פורסם

לא ממליץ על שיפוץ הסוללה כאשר האחריות הניתנת היא לשנה בלבד לעומת מקורית כ-5 שנים ואולי יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אז מהתגובות פה אפשר לומר שאורך החיים הצפוי של סוללה של רכב היברידי של טויוטה מהשנתונים האלה הוא כ 8-10 שנים?

אני לא חושב שאפשר להשוות לדגמים החדשים יותר ששם יש סוללות ליתיום אאל"ט.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני 5 שעות, מרק10 כתב:

לא ממליץ על שיפוץ הסוללה כאשר האחריות הניתנת היא לשנה בלבד לעומת מקורית כ-5 שנים ואולי יותר.

אין לי מושג מאיפה הבטחון שלסוללה חדשה יש אחריות ליותר משנה - אני בכלל לא בטוח שהאחריות על סוללה חדשה היא כאורך האחריות על רכב חדש.

לפני 1 שעה, bobi כתב:

אז מהתגובות פה אפשר לומר שאורך החיים הצפוי של סוללה של רכב היברידי של טויוטה מהשנתונים האלה הוא כ 8-10 שנים?

אני לא חושב שאפשר להשוות לדגמים החדשים יותר ששם יש סוללות ליתיום אאל"ט.

אי אפשר להסיק דבר. ידוע לי על אנשים שהסוללה שברכבם מתה אחרי 6 שנים, וכאלה שנכנסים לשנה ה-15 ועדיין משתמשים בסוללה המקורית.

בדגמים החדשים יש סוגים מגוונים של סוללות, בקאמרי יש סוללות מסוג שונה לרמות גימור שונות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 18 שעות, yuvk כתב:

אפשר להכניס למשוואה גם ריבית על הכסף ועוד גורמים שלא חשבנו עליהם (האם אגרת רישוי שונה? פרמיית הביטוח?). אבל המסקנה שלי היא שלקנות רכב שיקר ב-10000 ש"ח ע"מ להנות מחיסכון בדלק בתקופת השימוש די מתקזז עם העלות הנוספת. שוב, כמו מנורות לד או מזגני אינוורטר.

המסקנה שלך שגויה לחלוטין וגם ההשוואה, ראשית אתה מניח שלרכב היברידי ירידת ערך גבוהה יותר בהכרח, זאת אומרת שהמחירון של ההיברידית ושל הרגילה במקרה הזה זהות, זה לא נכון. מבדיקה קצרה במחירון יד 2 יש הבדל של כמעט 5 אלף ש"ח לטובת ההיברידית משנתון 2012 ולפי לוי יצחק ההפרש הוא 20 אלף לטובת ההיברידית! (נשמע קצת מוזר אבל זה מה שמופיע). דבר נוסף אתה מסתכל על מקרה יחיד מלפני כמעט עשור, כיום מחירי ההיברידיות כמעט ואינם שונים מרכב רגיל, לדגומה טויוטה קורולה ההפרש של ההיברידי באותה רמת גימור הוא 3000 ש"ח (איזה הגיון יש לקחת את הרגילה?), יונדאי איוניוק עולה כמו כל משפחתית אחרת. 

ההפרש בדלק הוא קצת יותר מ-30 אחוז ממה שנאמר כאן בעיקר במשפחתיות רגילות למול היברדיות.

מחירי הרישוי והביטוח זהים, אין משהו מיוחד בהיברידיות בקטע הזה.

כן יש הבדל בקצב החלפת הרפידות, חלק מהבלימה בהיברידיות נשען על התנגדות וטעינה חשמלית ולכן חוסך ברפידות, לאורך זמן זה גם משמעותי.

בשורה התחתונה אם היה נעשה לרכב המדובר ביטוח סוללה שמוצע בטיוטה אז בהחלט העניין הלא נעים הזה היה נמנע.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 9 שעות, yogev20 כתב:

חמור מזה, אף אחד לא ירכוש היברידית ללא אחריות רצופה. ( וגם אם כן, המוכר יאלץ לוותר על הרבה אחוזים משווי הרכב)

דייק ותגיד אני לא הייתי רוכש לכל דבר המחיר המתאים לו. מי שנוסע הרבה ישלם די מהר עלות של סוללה משופצת בצורת דמי ביטוח. אני גם חולק על מי שטוען שסוללה מחודשת תחזיק זמן קצר יחסית. שיפוץ תוך שימוש בתאים באיכות גבוהה יחזיק כמו המקור, ואולי אפילו יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה מכיר מישהו שרכש רכב היברידי ללא אחריות סוללה ולא שחט את המחיר?

כי אני לא הכרתי אחד כזה.  אני לא ארכוש רכב ללא אחריות סוללה. מה לא ברור?

בלוחות ראיתי 2 רכבים לפחות שומרים בהחלט ללא אחריות סוללה, אף אחד לא קנה אותם עד הנקודה שבדקתי (חודשים ארוכים)

לעומת זאת רכבים פחות שמורים אפילו עם מכות, נמכרו. (המסקנה כאן ברורה)

אם אתה מוכן לקחת את הסיכון לרכוש רכב ללא אחריות סוללה? שיקול שלך. אני מתריע לא לעשות את זה.

פורסם

די בוודאות שמי שמבין במה מדובר, וערך קצת שב על ההיברידיות לא יקנה רכב ללא אחריות על הסוללה.

אומר לך עליי, הדבר הזה הוא ברייק דיל לקניית רכב ומכירת רכב, לאחר שמכרתי את 3 ההיברידיות שהיו לי במהלך ה 8 שנים האחרונות.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

אבל אם הבנתי נכון לפי התגובות פה.

אחריות מורחבת על הסוללה יש רק לטויוטה וגם זה רק לשנתיים החל מהשנה השמינית, עד אז יש את האחריות הסטנדרטית.

יבואנים אחרים לא נותנים אחריות מורחבת לסוללה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
בתאריך 20.7.2020 בשעה 11:12, yogev20 כתב:

לא כולם רוכשים רכב היברידי משיקולי חיסכון בדלק. (אני למשל שעושה בקושי 10K בשנה)

אז אתה חוסך בין 3000 ל4500 ש"ח בשנה ביחס למשפחתית סטנדרטית.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...