Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם.

אני יודע שבנושא דיברו הרבה וקראתי לא פעם אחת על הבעיה הזו.

התבססתי על נושא http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=51290&page=1&pp=15&highlight=%F8%E9%F0%E2

ומשם שאבתי כמה שיותר מידע. ולא רק בזה עיינתי...

אבל עדיין התופעות שלי לא בדיוק אותו דבר ועדיין קשה לי להחליט אם הבעיה שלי זה שסתומים או רינגים.

אז, בבקשה, אם תוכלו להגיד לי איפה המנוע שלי כושל...

האוטו: פונטו 1242 ידנית, 1997, הזרקה, 146 ק"מ.

תיאור הבעיה: עשן לבן בהאצה כאשר מנוע חם בהילוך ראשון בלבד + פלאג רטוב (לא ידוע במה).

הסבר יותר מפורט: כאשר מנוע מגיע לטמפרטורה גבוה (בעיקר באמצע היום החם) נפלט עשן לבן (אני מדגיש לבן ולא שחור ולא כחול) בהאצה בהילוך ראשון. מה זה אומר 'בהילוך ראשון': אני עומד ברמזור אדום. נדלק ירוק - אני מאיץ ורואה מאחוריי במראה עשן ענק לבן, כך שהאוטו מאחוריי שומר מרחק... מעביר הילוך לשני (שלישי/רביעי/חמישי) ואין עשן!

צריכת השמן שלי בערך (מאוד בערך) קצת יותר מליטר אחד של שמן (10/40) ל-1000 ק"מ. מנוע עבר שיפוץ ראש לפני יותר מחצי שנה.

לגבי פלאג רטוב: תמיד רטוב פלאג הכי ימני (עם כיוון הנסיעה).

לפני לא מזמן הוחלפו כבלי הצתה + פלאגים של פיאט. כאשר אני מפרק את הפלאג יש עליו רטיבות אך אי אפשר להבין מה החומר שיש עליו. בבוקר, אם אני מפרק את הפלאג הוא יבש. (ייתכן?)

נשם לא פולט עשן, במדיד שמן יש לפעמים (מדגיש לפעמים) בועות...

בנסיעה לא מרגיש חוסר כוח מנוע של ממש.

נתתי הרבה פרטים. מקווה שלא סיבכתי אתכם. הפרטים די נדגיים אחד לשני בנושאים הקודמיים כך שאני מתקשה להחליט מה הלך במנוע אצלי. אבל אני נוטה יותר לכיוון של רינגים... לצערי :-(

תודה מראש על התגובות

פורסם

אני מנחש שמדובר בראש מנוע, אבל בוא נחכה לתותחים הגדולים...

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

שלום.

ניראה לי שהבעיה היא בראש . (גומיות מובלים) יתכן שבזמן שיפוץ הראש או שהרסו את הגומיות בהרכבה,

או שהגומיות מאיכות ירודה.

אים תרצה עזרה תפנה אלי בפרטי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שלום

שים לב בהתנעה ראשונה אם תקבל ענן עשן מהמפלט, כנראה גומיות שסתומים ואו מבילם לא תקינים .

פנה למוסך בו טיפלו ברכב כפי שהוצע קודם.

בכבוד רב

שמעון.צ

פורסם

שלום, אני מצרף הודעה באותו נושא לאשכול הזה, ייתכן שתשובות להודעה הזו יעזרו גם לבחור מההודעה המקורית.

הונדה סיויק מודל 1991. קילומטרז' 217K. מנוע אוכל שמן כבר תקופה ארוכה, בערך 1 ליטר ל-1000 ק"מ. נראה עשן מאחור, במיוחד בזמן לחיצה ראשונה על הגז ביציאה מעמידה, וכן בסל"ד גבוה של למעלה מ-2800.

רשמתי על כך מספר הודעות בפורום, אז מה החידוש ? : בשבוע שעבר, נסעתי לירושלים, עוד לפני העליות הבחנתי שיוצא מהאגזוז יותר עשן מבד"כ, ובעליות שאחרי שער הגיא, ממש נראו ענני עשן כבד מהאגזוז בצבע שחור-אפור, הרכב התקשה לסחוב וראיתי את מחוג הטמפ' עולה. מייד עצרתי. זו הפעם הראשונה שאני רואה שהמנוע מתחמם. נתתי למנוע להתקרר, ועשיתי את דרכי חזרה לת"א. לא היו חסרים מים ברדיאטור.

הרכב נוסע כיום ללא בעיה, אבל ברור שיש בעיה והשאלה היא למה המנוע התחמם? אני שומע דיעות הפוכות לגבי מקור הבעיה לשריפת השמן - גומיות שסתומים או טבעות בוכנה. מה דעתכם? אם מדובר ברינגים, עדיף כבר להחליף מנוע, אם מדובר בגומיות ברור שעדיף להחליף גומיות. האם ניתן בבדיקה לאבחן בודאות את מקור הבעיה?

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם

מספר עידכונים בנידון...

1. היום בבוקר עוד הפעם בדקתי את הפלאג והוא היה רטוב. אבל אני בטוח שיום אחד כשפירקתי היה יבש!

2. טעות גדולה בצריכת שמן... הגזמתי עם הכמות השמן שנשרף לי... עשיתי חישוב כזה: עשיתי טיפול 10K לפני 2900 ק"מ ועד עכשיו הוספתי 1.5 ליטר שמן. יהנו קצת יותר מחצי ליטר ל-1000 ק"מ.

בהתנעה ראשונה אין עשן!

לגבי ללכת למוסך בו שיפצתי את הראש אז אני חושב קודם כל ללכת למוסך אחר שיבדקו לי את המנוע ויגידו בדיוק איפה הבעיה. ואז אני ארגיש יותר בטוח כשאדבר עם המכונאי שתיקן לי את הראש.

באיזור נתניה מי יכול לעזור לי בבדיקות מנוע בבעיה הנ"ל וכמה זה יעלה?

תודה.

פורסם
מספר עידכונים בנידון...

1. היום בבוקר עוד הפעם בדקתי את הפלאג והוא היה רטוב. אבל אני בטוח שיום אחד כשפירקתי היה יבש!

2. טעות גדולה בצריכת שמן... הגזמתי עם הכמות השמן שנשרף לי... עשיתי חישוב כזה: עשיתי טיפול 10K לפני 2900 ק"מ ועד עכשיו הוספתי 1.5 ליטר שמן. יהנו קצת יותר מחצי ליטר ל-1000 ק"מ.

בהתנעה ראשונה אין עשן!

לגבי ללכת למוסך בו שיפצתי את הראש אז אני חושב קודם כל ללכת למוסך אחר שיבדקו לי את המנוע ויגידו בדיוק איפה הבעיה. ואז אני ארגיש יותר בטוח כשאדבר עם המכונאי שתיקן לי את הראש.

באיזור נתניה מי יכול לעזור לי בבדיקות מנוע בבעיה הנ"ל וכמה זה יעלה?

תודה.

בנתניה לבדיקה בלבדהייתי ממליץ על מכון אלדר, בניהול ביסמוט שמעון, רחוב הכדר,

אזור התעשייה הישן, נתניה!

לבוא עם ההבחנה למוסך שטפלת,ולקכלהצעת מחיר , ולברר אחריות לגבי הגומיות שסתומים , ומובילי שסתומים, באם המוסך לא יכיר באחריות, מומלץ לגשת ולהתיעץ בפרטי, עם בני ל. חבר הפורום,

אשר טיפל ועזר להרבה מחברי הפורום!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מאור היקר.....

לפי נסיוני בבעיות מהסוג הזה...

רטיבות בפלאג הימני שלך נובעת מבעיה ב"רינג", זאת אומרת שהרינג שלך לא תקין

ועולה ממנו שמן שבעצם מרטיב לך את הפלאג וגורם לניצוץ לא תקין משמעו, לסחיבה נמוכה יותר ושריפת שמן.

המלצתי אליך, לא להזניח, בעיה זו גוררת עוד בעיות אחריה .... רק להמחשה... היה לי בעבר פיאסטה

ישנה שכל יום צריך לייבש לה את הפלאגים כדי לנסוע ...לאחר 30 ק''מ בערך היא כבר לא מניעה ..כתוצאה

מרטיבות בפלאגים...

פורסם
שלום רב לכולם.

אני יודע שבנושא דיברו הרבה וקראתי לא פעם אחת על הבעיה הזו.

התבססתי על נושא http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=51290&page=1&pp=15&highlight=%F8%E9%F0%E2

ומשם שאבתי כמה שיותר מידע. ולא רק בזה עיינתי...

אבל עדיין התופעות שלי לא בדיוק אותו דבר ועדיין קשה לי להחליט אם הבעיה שלי זה שסתומים או רינגים.

אז, בבקשה, אם תוכלו להגיד לי איפה המנוע שלי כושל...

האוטו: פונטו 1242 ידנית, 1997, הזרקה, 146 ק"מ.

תיאור הבעיה: עשן לבן בהאצה כאשר מנוע חם בהילוך ראשון בלבד + פלאג רטוב (לא ידוע במה).

הסבר יותר מפורט: כאשר מנוע מגיע לטמפרטורה גבוה (בעיקר באמצע היום החם) נפלט עשן לבן (אני מדגיש לבן ולא שחור ולא כחול) בהאצה בהילוך ראשון. מה זה אומר 'בהילוך ראשון': אני עומד ברמזור אדום. נדלק ירוק - אני מאיץ ורואה מאחוריי במראה עשן ענק לבן, כך שהאוטו מאחוריי שומר מרחק... מעביר הילוך לשני (שלישי/רביעי/חמישי) ואין עשן!

צריכת השמן שלי בערך (מאוד בערך) קצת יותר מליטר אחד של שמן (10/40) ל-1000 ק"מ. מנוע עבר שיפוץ ראש לפני יותר מחצי שנה.

לגבי פלאג רטוב: תמיד רטוב פלאג הכי ימני (עם כיוון הנסיעה).

לפני לא מזמן הוחלפו כבלי הצתה + פלאגים של פיאט. כאשר אני מפרק את הפלאג יש עליו רטיבות אך אי אפשר להבין מה החומר שיש עליו. בבוקר, אם אני מפרק את הפלאג הוא יבש. (ייתכן?)

נשם לא פולט עשן, במדיד שמן יש לפעמים (מדגיש לפעמים) בועות...

בנסיעה לא מרגיש חוסר כוח מנוע של ממש.

נתתי הרבה פרטים. מקווה שלא סיבכתי אתכם. הפרטים די נדגיים אחד לשני בנושאים הקודמיים כך שאני מתקשה להחליט מה הלך במנוע אצלי. אבל אני נוטה יותר לכיוון של רינגים... לצערי :-(

תודה מראש על התגובות

מנסיון מדובר כנראה ברינג שמן ו\או בוכנה שחוקה\הרוסה(היה לי כזה סיפור באונו שהחזקתי לפני שנים-הבוכנה פשוט התפוררה ואיבדה את יכולת האטימה-החלפתה פתרה את הבעיה)

צריכת השמן לא סבירה גם 1.5 ליטר ל 2900 ק"מ זה יותר מידי(במידה ואין הזעות\נזילות)

ניצן

• תוכן חדש...