Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי תאונה, נכנסתי מקדימה ברכב (רכב חונה), לוקח על זה אחריות.

מה שקורה שההתנהלות של הנהג הנפגע - לא הגיונית, 

הוא הביא לי הצעת מחיר על סך של 8500 שקל, שכוללת החלפה של כל חלק אפשרי.

מצידי שלחתי אותו למוסך מורשה מטעם המדינה ולא מטעם החברה - שדורשת, תקשיבו טוב: 1500 שקל על תיקון מלא, מחלקים מקוריים.

מה אני צריך לעשות? הוא לא מוכן לוותר.

אני ממש מרגיש שהוא עושק אותי.

האם שווה לי להפעיל את הביטוח ולוותר לו (אני נהג חדש)? - זה יעלה לי אחרי זה בתוספת מחיר לביטוח (הבנתי גם שאם אני יעשה עוד תאונה ח"ו בתור נהג חדש, אף אחד לא יבטח אותי)

פורסם (נערך)

אתה פגעת? עליך להשיב את רכבו למצב שהיה קודם לכן. הוא יכול לבחור באיזה מוסך שהוא רוצה כיוון שהוא סומך עליו. אתה יכול לדרוש בדיקה על ידי שמאי שאמור להיות אובייקטיבי ולא לנפח מחירים. מצד שני, עליך יהיה גם לשלם את שכר טרחתו.

היתה תקופה שבה במממוצע פעם בשנה הייתי סופג פגיעות מאחור ברמזורים. כל נהג פוגע שניסה להפנות אותי למוסך של אח שלו נשלח לחפש, תמיד בחרתי במוסך שעליו סמכתי, וחברות הביטוח של הפוגעים שילמו. ממליץ לך בשלב ראשון לדווח לביטוח בלי להפעיל אותו, ובהמשך להפעיל את הפוליסה אם הסכום נראה לך מצדיק זאת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 30 דקות, sperial כתב:

אתה פגעת? עליך להשיב את רכבו למצב שהיה קודם לכן. הוא יכול לבחור באיזה מוסך שהוא רוצה כיוון שהוא סומך עליו. אתה יכול לדרוש בדיקה על ידי שמאי שאמור להיות אובייקטיבי ולא לנפח מחירים. מצד שני, עליך יהיה גם לשלם את שכר טרחתו.

השארתי לו את הזכות לבחור מוסך מאושר מטעם משרד התחבורה, 

הוא מתעקש על מוסך מורשה מטעם החברה, שמפקיע מחירים (שים לב שמדובר על פי יותר מ -4 במחיר!).

פורסם

בן כמה הרכב הנפגע?

והוא יכול לבחור כל מוסך שמתאווה נפשו

נראה לך מוגזם תבקש דו"ח שמאי ותמציא  דו"ח שמאי נגדי מטעמך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ושלם על שניהם

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקרה כזה הייתי מפעיל את הביטוח ושיפעל מולם. בשביל זה עושים ביטוח.

הוא זכאי לתקן בכל מקום שיבחר ולכן במקרה הזה תן לו לשבור את הראש מול חברת הביטוח.

פורסם

אמנם זכותו לתקן בכל מקום שהוא רוצה, אבל אין זה אומר שפות"ש צריך לשלם מכיסו אם הבחור החליט (כדוגמה קיצונית) להטיס את הרכב לאיטליה ולתקן אצל טוני בטורינו.

ההוצאה צריכה להיות סבירה, זאת אומרת שאם תהיה הצעה ממוסך יבואן על סך 8500 שקל נניח, והצעה על חלקים זהים שיוצאת 2500 שקל משני מוסכים מורשים אחרים של משרד התחבורה, אני לא רואה את השופט מתעקש שהוא ישלם 8500 שקל.

יותר סביר שפסק הדין יהיה לכיוון ה-2500, אולי מעט יותר, עם גערה כלשהי לתובע.

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה כנראה תלוי בעוד כמה גורמים, כמו למשל גיל הרכב, האם הוא עדין באחריות, האם זהו המוסך הקבוע של בעל הרכב... כלומר גם פרמטרים מדידים וגם עניין של תום לב (האם בעל הרכב חיפש בכוונה את המוסך היקר).

לא דין רכב בן 10 שאינו באחריות במוסך שמעולם לא ביקר בו, כדין רכב בן שנתיים באחריות יבואן במוסך הקבוע.

• אהבתי 1
פורסם

כמובן, שזה עוד גורמים שנכנסים לשיקול, וזה לא עניין של "איפה שהוא יבחר הוא יתקן ואתה תשלם" (שזה הכי "חותך" וסגור לפרשנות)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 1 שעה, m3x7r3m3 כתב:

ההוצאה צריכה להיות סבירה, זאת אומרת שאם תהיה הצעה ממוסך יבואן על סך 8500 שקל נניח, והצעה על חלקים זהים שיוצאת 2500 שקל משני מוסכים מורשים אחרים של משרד התחבורה, אני לא רואה את השופט מתעקש שהוא ישלם 8500 שקל.

יותר סביר שפסק הדין יהיה לכיוון ה-2500, אולי מעט יותר, עם גערה כלשהי לתובע.

אם בעל הרכב שנפגע יביא שמאות מסודרת שבה יצויין שזה עלות התיקון, בית המשפט יפסוק לפי השמאות + הוצאות של השמאי ואז פות"ש חוזר לנקודת ההתחלה.

לדעתי כשמגיעים לנקודה הזאת שהרכב נפגע מתעקש על תיקון כלשהוא, והנהג הפוגע אשם ללא עוררין, תן לו את פרטי הביטוח ושיריב איתם.

בשביל זה עושים ביטוח שנותן שקט נפשי שווה כסף ובריאות.

פורסם

בגדול אני מסכים איתך, זה בדיוק מסוג הדברים שאני שולח לביטוח.

השאלה מתחילה כשאין ביטוח.

אגב שמאות זה לא טענת באנקר, גם אם תמצא שמאי שעבור רכב ישן יקבע חלקים מקוריים חדשים, לצד השני תהיה שמאות נגדית.

בסוף התוצאה תהיה איפשהו באמצע.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מי שנוסע ללא ביטוח צד ג' לפחות (לא מדבר על ביטוח חובה בכלל) הוא אידיוט. מילא אתה לא עושה ביטוח לרכב שלך, אבל אם אתה פוגע במישהו אחר ואין לך ביטוח צד ג'?

ואם היה פוגע ברכב ששווה 300,000 שקל (ויש מספיק כאלה) והתיקון היה 30,000 שקל.

פות"ש מתלבט אם להפעיל את הביטוח (הוא ציין זאת בהתחלה) מכיוון שהוא נהג חדש. לדעתי, להפעיל ביטוח ולהמשיך הלאה בחיים. 

לא שווה את הכאב ראש והטרטורים.

פורסם

דעתי':

אל תפעיל את הביטוח.

קרא לשמאי מטעמך, ותאמר לנפגע כי אתה מסכים לשלם את כל הנזק. אם הוא יוציא שמאות נגדית - תמיד תוכל להפעיל את הביטוח.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני לא יודע מה הנזק ברכב והאם 8500 שקל זה ריאלי או לא, אבל יש גם את נושא ירידת הערך, במידה ויש, יכניס לשקלול.

שמאי גם יכניס כל מיני קליפסים ותוספות.

עכשיו הבאת שמאי משלך - עולה כסף. כן. את השמאי של צד שני תצטרך לשלם- כן. את הנזק שנניח שהשמאי שלך יקבע ויהיה קצת פחות מהשמאי של הנפגע תצטרך לשלם - כן. אם יש ירידת ערך - תצטרך לשלם - כן.

מבין את הרצון והרציונל למה לנסות להימנע מהפעלת ביטוח, אך אם נזק עולה על ההשתתפות העצמית ב 1000 שקל מעל ההשתתפות העצמית הייתי מפעיל את הביטוח וממשיך בחיי.

לא שווה את כל ההתעסקות. ביטוח נועד בדיוק למקרים כאלה.

אני גם די בטוח שאם אמרו לו במוסך מורשה שהתיקון 8500 שקל - דרך הביטוח הנזק יעבור את ה 10,000 שקל.

פורסם
לפני 15 שעות, asix כתב:

מי שנוסע ללא ביטוח צד ג' לפחות (לא מדבר על ביטוח חובה בכלל) הוא אידיוט. מילא אתה לא עושה ביטוח לרכב שלך, אבל אם אתה פוגע במישהו אחר ואין לך ביטוח צד ג'?

ואם היה פוגע ברכב ששווה 300,000 שקל (ויש מספיק כאלה) והתיקון היה 30,000 שקל.

נכון, זה לא אומר שזה לא קורה, אבל נכון.

לפני 15 שעות, asix כתב:

פות"ש מתלבט אם להפעיל את הביטוח (הוא ציין זאת בהתחלה) מכיוון שהוא נהג חדש. לדעתי, להפעיל ביטוח ולהמשיך הלאה בחיים. 

לא שווה את הכאב ראש והטרטורים.

נכון

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...