Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אנסה ניקוי בית מצערת.

ההיסוס קורה בעיקר בסל"ד נמוך ועומס גבוה (דרישה להאצה מהמנוע) ומסתיים ב3,000 סל"ד.

אגב, קורה גם בהילוכים 4, 5 בשיוט מתחת ל3,000 סל"ד.

פורסם

מתי תאריך הטיפול הקרוב? אם בטווח של 2-3 חודשים אולי שווה להקדים אותו לעכשיו ולבקש שיבצעו בדיקה מקיפה יותר .

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אם יש לך סורק OBD2 אז תבדוק LTFT\STFT - מהם אפשר להבין אם ה MAP מזייף או שיש דליפת אויר מספת יניקה או פליטה

פוקוס 2002 2.0 אוט'

פורסם

תופעה דומה היתה לי באיביזה שנת 1998.
זו היתה בעיה בבית מצערת.
ניסיון במוסך לתקן לא הצליח. הוחלפה.
זה היה מזמן ואני זוכר שזה היה יקר

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

פורסם
בתאריך 23.7.2020 בשעה 20:37, orbah1 כתב:

בלחיצה על הגז בהילוך שני-שלישי (מצמד משוחרר לחלוטין) המנוע מתחיל "להסס" ו"לגמגם" בצורה אקראית לחלוטין והתופעות האלו נעלמות לאחר בערך 3,000 סל"ד אך גם לאחר מכן קיימות בצורה מעטה מאוד. יש לציין שזאת תופעה שהתחילה ממש פתאום ולא היו שום תופעות לפני.

באיזה סלד זה קורה?

אם הרכב היה אצלך חדש הייתי אומר ש"זרקת קלאצ'" או שאתה בסלד נמוך מידי להילוך במיוחד אם העניין מתגבר בהדלקת מזגן, הייתי בודק עם מוסך נוסף.

פורסם

1. אין טיפול בזמן הקרוב.

2. קורה בסל"ד שבין 1,000 (הילוך שני קצת פחות מ20 קמ"ש ועד 3,000 סל"ד, ובאופן אקראי.

3. אפשר לנסות ניקוי מצערת (מהצד של המנוע, מכיוון שמהצד של המסנן אוויר נקי לחלוטין).

4. מה דעתכם על ניקוי חיישן MAF? רק לא מצליח להבין איפה הוא נמצא?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ברצוני לבשר בשמחה ששלוש תקלות יקרות נפתרו במחיר כמעט זעום!

1. הססנות במנוע: לאחר חודש בדיוק שבעיית ההססנות במנוע לא הלכה לבד ולא הדליקה נורת תקלה והמנוע הרגיש כמו 52 כ"ס במקום 82 כ"ס, קניתי 4 פלאגים מקוריים של פורד והחלפתי אותם - הישנים והמקורייים היו שרופים מאוד (7 שנים, 55,000 ק"מ). ביצעתי נסיעת מבחן והתקלה נעלמה *לחלוטין*, כאילו לעולם לא הייתה. פתרון התקלה הזאת עלה לי 40 ש"ח לספריי לניקוי MAF (ניקיתי חיישן MAP ומצערת) ו96 ש"ח לסט פלאגים מקוריים.

2. לחצני הגה לא עובדים: פירקתי את הטרים הכסוף באמצעות הוצאת 3 ברגי טורקס קטנטנים מאחורי ההגה, ניתקתי את הלחצן מהצמה ופירקתי אותו מהטרים (עוד 3 ברגי טורקס קטנטנים). פירקתי בזהירות את הלחצן לרכיבים (החצאים מוחזקים באמצעות קליפסים מפלסטיק), ריסססתי בכמות גדולה של תרסיס לניקוי מגעים שהיה לי בבית, ייבשתי והחזרתי את הכל למקום. הלחצני הגה חזרו לפעול  חוץ מהלחצן M באמצע שלא עובד. פתרון התקלה עלה לי 0 ש"ח במקום 600 ש"ח חלק+עבודה במוסך פורד.

3. פנס ערפל אחורי: היה סדוק ולא פעל ורציתי להחליפו. לפני ההחלפה רציתי לוודא שהנורה לא שרופה, אז פירקתי חלקית את הדיפון גלגל אחורי שמאלי וחיזקתי את החיבור החשמלי של הנורה לנורה - הפנס חזר לפעול למרות שהוא סדוק. פתרון התקלה עלה לי 0 ש"ח במקום בערך 90 ש"ח.

ועכשיו הופיעה תקלה חדשה של רעש יללה שמופיע בהנעה עד שהמנוע מתחמם, מגיע מהאיזור של הגלגלות ורצועות מנוע.

ללא ספק רכב משומש זאת הרפתקאה...

פורסם (נערך)

'הצרות' שלך אינן הרפתקאות בכלל, תהיה עדין בדבריך :)

רק עכשיו יוצא לי לקרוא את השרשור, כמה נקודות להתייחסות:

א. לא הגיוני שב100 קמ"ש אתה על 2700 סלד (יחס של 1:27) וב120 אתה ב3000 (יחס של 1:25) ההילוך גורם למהירות הרכב ומהירות המנוע להשאר ביחס קבוע בלי תלות במהרות אלא כתלות בהילוך. סביר להניח שמד המהירות פשוט מזייף ואתה נמצא ב114 קמ"ש בערך כשהוא מראה 120.

ב. יש לך ידע ורקע טכני, לדעתי אתה יכול לטפל ברכבך בשקט בלי לקפוץ מיד למוסך, שלפעמים יתייחס לרכב שלך בפחות אכפתיות ומקצועיות ממה שאתה יכול להתייחס אליו בעצמך.

ג. אצלי הרכבתי פאלקן ZE310 במחיר של 290 ש"ח לצמיג, בטלפון הצמיגאי ידע מיד שאני מדבר על פורד פיאסטה רק מהמידה.

ד. גומיות אבק קרועות זה לא נורא בכלל.

ה. בנוגע למה שחברי פורום אחרים כתבו כאן על איכות חומרים, אני יכול להסכים בנוגע למראות, אך דווקא בפנים בכל החלק העליון יש תחושה בסדר גמור כמו בכל סופר מיני עממית, ואפילו הדשבורד קצת יותר נעים ורך למגע. הקונסולה המרכזית משולבת בצבעים יפים ומבריקים ולא בשחור מת. (לא מט, מת.)

ו. לגבי חיישן מאF -הוא יהיה לפני המצערת על  צינור יניקת אוויר. חיישן מאP לעומת זאת - בודק לחץ בסעפת יניקה ולכן נמצא שם.

לא נראה לי שיש חיישן מאF במנוע הזה.

תהנה לך

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם
לפני 12 דקות, EliC25 כתב:

ו. לגבי חיישן מאF -הוא יהיה לפני המצערת על  צינור יניקת אוויר. חיישן מאP לעומת זאת - בודק לחץ בסעפת יניקה ולכן נמצא שם.

לא נראה לי שיש חיישן מאF במנוע הזה.

אתה צודק, וניתן לאשר זאת לאחר בדיקה במפרט catcar.info/ford  - אין חיישן MAF במנוע הזה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 12.4.2020 בשעה 11:14, tepic כתב:

2. אני יכול לעזור לך לפתוח את מחשב הדרך באופן קבוע.

אתה יכול לעזור גם לי עם זה? יש לי פיאסטה 2014. תודה :)

פורסם

הניסיון שלי מעט שונה.

עם פיאסטה ידנית שבינואר תחגוג 7 (120 אלף ק"מ) אני יכול להגיד שעד עכשיו הרכב הציג אמינות מופתית. הכניסות למוסך עד עכשיו היו טיפולים שוטפים ופעם אחת כיוון פרונט.

בזמן האחרון התחיל גמגום בוקר קל שנעלם כלא היה אחרי 2-3 האצות (וזאת בדיוק הסיבה שאני גם כל כך מתקשה לאבחן את זה).

פורסם

מעולם לא היתה לי פורד לפני הפוקוס הזו,

איך שקניתי התחלתי להתעניין בדגמים שלהם, ובינתיים אין להם אפילו דגם אחד אמין:

1. SMAX או הגלקסי, לא חסר תלונות על בעיות אמינות ואנשים בפירוש מזהירים מהרכב הזה שלא להתקרב.

2. מונדיאו, אוטו כיף, אך בור ללא תחתית.

3. פיאסטה, לא חסר שרשורים על בעיות אמינות.

4. פוקוס, חשבתי שהבעיות שלהם זה רק גיר ופתרו אותם עד שקניתי ונתקלתי בעצמי בכמה תקלות עוד ברכב בן חצי שנה.

5. ראיתי בחיפה גוררים מוסטנג שחורה עם מנוע ה5.0 לפי הכיתוב מנוע מעשן ומקרעט ברכב ממש דנדש עם מספר לוחית של 8 ספרות כך שהוא די חדש.

אני חושב שאנשים לא מתקרבים לפורד די בצדק, כי הם די מפגרים מאחור בכל מה שקשור לאיכות, מודרניזציה ואמינות.

פורסם

1. טעינה אלחוטית לא עובדת, טופל במוסך

2. חוסר בשמן מנוע אחרי כ7K ק"מ, טופל במוסך, טענו שזה בגלל שהמנוע חדש, כאן אני נוטה להאמין להם כי זה קרה לי בכל רכב חדש למעט הקורולה.

3. בתמרון מהיר של חניה כאשר מחליף בין R לD והפוך לוקח לגיר הרבה מאוד זמן להיכנס ואין אינדקציה, לפעמים אני ממתין 2-3 שניות ואז נותן גז וחוטף מכה בגיר, פתחתי על זה קריאה מול השירות בינתיים הוצע לי שאחרי הסגר לקבל רכב חלופי וישאירו את הרכב אצלם כדי לאבחן.

4. אי אפשר לשמוע שיחה נכנסת ראשונה אף פעם, יש מין קול מתכתי לא ברור ומי שמתקשר לא שומע אותי, זה קבוע גם בבדיקת היבואן.

5. נושא השעון עדיין קיים אצלי, וחיפשתי עדכון תוכנה למולטימדיה, עדיין אין.

6. רעידות בשיוט, מבחינתי זו תקלה, זה לא קורה אפילו סיריון 2007, פשוט בושה.

7. הKEYLESS עובד, אך לפעמים כל כשבועיים שלושה מחליט שבא לצאת להפסקה, ואז הפתיחה אפשרית רק דרך השלט, לפעמים זה מפסיק רק בידית הימנית, זה בבדיקת היבואן.

בינתיים יצא לי לבקר 4 פעמים במוסך בחצי שנה, בפעם האחרונה טענו שיכניסו למחשב ויבדקו אם יש עדכון כלשהו, כמובן יצאתי עם אותם תקלות עדיין קיימות, 

וכנראה הפעם החמישית בדרך אחרי הסגר, בקיצור, גועל נפש, והשירות של פורד בארץ, פשוט זוועה, כאשר אני שולח להם שיש לי בעיה, לוקח להם לפחות שבוע ולפעמים שבועיים עד שחוזרים אלי, וזה רק אחרי שאני חוזר אליהם ומנדנד כמה פעמים, מה שלא ברור זה איך ריבונו של עולם הרכב הזה נמכר אוטוטו 3 שנים באירופה ואין פתרון לתקלות כל כך חובבניות.

לצערי אני מרגיש ששילמתי על רכב עם שלדה מצויינת, מעבר לזה פשוט כלום.

• תוכן חדש...