Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גילוי נאות:

לחברת לובינסקי, יבואנית פיז'ו וסיטרואן יש חברת ליסינג פרטית, שרק דרכה ניתן לקבל רכבים שלהם. ובמידה ומבקשים את הרכב דרך חברת ליסינג שאינה החברה שלהם, המחירים שמקבלים הם בלתי הגיוניים בעליל. ובכתבה, בעקיפין, דויד לובינסקי פשוט משמיץ את המתחרים שלו.

-אני, לשמחתי מכיר את שוק הליסינג מכמה זוויות, ולכן מעבר למה שאומר מר לובינסקי בכתבה, שכנראה נכון, אך לא תמיד, ראוי לסייג את הדברים ולא לראותו כאדם אובייקטיבי וכ"אדם שאין לו אינטרס מלבד שמירה על חייו של הלקוח שלו". כי זה פשוט לא נכון.

סתם נקודה למחשבה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
עם כל הכבוד להאשמות על חברות הליסינג (וכרגיל בשרשורים כאן, מי שמרוצה - שותק) הדמעות של האדון מנור הן דמעות תנין של בעל עניין.

הרי הבעיה של יוקר החלפים ה"מקוריים" ידועה וכבר נתקלתי במחירי רצח של חלק שאפשר היה להשיג תחליפי ב30% מהמחיר.

אז אדון מנור רוצה למכור מכוניות שידועות בבעיות החשמל שלהן ואחר כך להחליף את החלקים שמתבלים מהר (כמובן יום לאחר האחריות) ולגרוף לכיס שלו על חשבון חברות הליסינג.

ברגע שהחברות יתנהגו בצורה עיסקית הוגנת ויפסיקו את המנהג המשונה שבעלי רכבים פרטיים ואלה שקונים חלפים יסבסדו את חברות הליסינג, הכל ייראה אחרת.

ברור שיש פה מאבק עסקי ודמגוגיה.

לי אישית אין שום בעיה להשתמש בחלקים חליפיים ואני עושה זאת. כמובן שאני לא הולך באופן גורף על הכי זול אלא משקיע טיפה מאמץ בבדיקת האיכות שלהם. ויש חליפיים שהם לא רק לא נחותים אלא אף טובים יותר מהמקור, ובנושא של רפידות בלמים זה מאוד בולט. אפשר להשיג רפידות בלמים עדיפות על המקוריות במחירים קרובים לרפידה מקורית.

ההתרעמות שעלתה פה נגד חברות הליסינג היא לא על העובדות שעליהן בוכה מר מנור והנוגעות לכיסו, אלא על מקרים של הזנחה אמיתית. של התעלמות מוחלטת מבעיות ושל חשד די מבוסס לקומבינה בטסטים. חברות הליסינג באופן גורף וקבוע יבחרו בפתרון הזול ביותר, וכגופים עסקיים זה צפוי מהן, אף אחד לא מצפה שיתקינו ברכבו צמיגי על או שיחליפו מיידית כל פגוש שרוט. אבל כשמדובר במקרים שבהם יכולה להיות פגיעה ממשית בבטיחות, כמו בלמים לדוגמא, הייתי מצפה שיופעל שיקול דעת ולא סתם הסתכלות על מאזן רווחים.

אני מסכים שהמרוצים שותקים, אבל יש המון ששותקים מתוך חוסר ידע. בחברות בהן עבדתי ובהן היה הסדר ליסינג, רוב אלו שבחרו בהסדר עשו זאת למרות שכלכלית לרובם היה עדיף לרכוש רכב ישן יותר. אני הוכחתי לאנשים באותות ומופתים שכדי לנסוע הלוך חזור מרמת גן לתל אביב לא צריך פוקוס חדשה בעלות חודשית של 3000 ש"ח, מספיק סוזוקי סוויפט בת עשר בלי מקיף. אבל הרוב המכריע של אלו שבחרו בליסינג עשו את זה בשביל השקט הנפשי. בשביל רוב האוכלוסיה אחזקת רכב היא כאב ראש - טסטים, טיפולים, בעיות, הם העדיפו לשלם בשביל ראש שקט. אף אחד מהם לא העלה בדעתו מעולם לפתוח מכסה מנוע ולבדוק שמן\מים, לאנשים לא היה אכפת מחוסר אויר משמעותי בצמיגים.

הם הרשו לעצמם להזניח את הרכב כי היו בטוחים שתמורת התשלום הגבוה שהם משלמים בחודש מישהו אחר דואג לרכב במקומם. רובם לא הבינו ולא עניין אותם להבין בבעיות שצצות ברכב שלהם ובדרך בה הם מטופלות או מוזנחות. והם שותקים.

את הדרך העקומה, הייתי אומר כמעט מושחתת, שבה מתנהלים העסקים בין היבואנים לחברות הליסינג בחיים לא יפסיקו. הגופים הגדולים מרוויחים מזה ואנחנו מפסידים.

ידוע שהיבואנים מנפחים מחירים של דגמים יחסית למחיריהם לחברות הליסינג, בין השאר כדי שהחברות יידעו שהן יוכלו למכור את הרכב לאחר שלוש שנים עם ירידת ערך נמוכה יחסית למחיר אותו שילמו בפועל, ומכירות המכוניות מהווה חלק לא מבוטל מתזרים המזומנים שלהן. זה אחד השיקולים המרכזיים של חברת ליסינג בבואה לבחור ברכש. איזה יבואן מספק להן את ההפרש הגדול ביותר בין מחיר שוק למחיר ממשי. מחירון החלפים של היבואן פחות משנה להן כי הן במילא מוצאות פתרונות זולים יותר.

זה מעגל קסמים שבו כולם מחזיקים ידיים ורוקדים הורה, ורק אנחנו לא מוזמנים לרקוד. ואין שום סיבה שבעולם שהם יפסיקו את הדרך בה הם מפעילים את השוק הרווחי הזה.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

עברתי 9 שנים של מכוניות ליסינג מ4 חברות שונות. לא היתה אחת שתחזקה את הרכב כמו שצריך. אלה שכן ביצעו טיפולי 10000 (לא כולם) השתמשו בחלפים הזולים ביותר כולל שמני אופיס דיפו עם צמיגות של מיץ פטל. פילטר אויר אף פעם לא החליפו לי וכשכבר הגיע הזמן להחליף צמיגים קיבלתי צמיגי זבל סיניים.

את הצמיגים תמיד החלפתי לבד בסופו של דבר כי מדובר בבטיחות שלי ושל משפחתי. את פילטר האויר ניקיתי בלחץ אויר וזהו כי זה משפיע על ביצועי הרכב וצריכת הדלק. מעבר לזה, זהו.

הענין הוא שהמכוניות המסכנות מצליחות בדרך כלל לשרוד את 3 שנות ההתעללות של אחזקת חברת הליסינג, מי שאוכל את התבשיל המוקדח זה המסכן שקנה אותן מחברת הליסינג.

פורסם

עצוב שגם ביום הולדת 4 לתחילת השרשור, שום דבר לא השתפר בנושא.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מנסיוני הכל תלוי באיך אתה סוגר את העסקה מול חברת הליסינג.

בזמנו כששקלתי לעבור עם חלק מהרכבים לליסינג ישבתי עם כמה חברות ובכולם שאלתי לגבי נושא האחזקה וסוג הצמיגים שיוחלפו ועם כולם דרשתי שבמקרה של חילוקי דיעות לגבי תקינות יהיה מוסכם מראש שאני זכאי לקחת את הרכב למוסך מורשה לבחירתי לבדיקה ובמידה והוא יאשר אי תקינות גם הבדיקה תהיה על חשבונם.

פרט לחברה אחת שפשטה רגל כולן הסכימו לתנאי בתוספת תשלום קטנה מאוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הבעיה לגבי תת תחזוקת רכבי הליסינג היא לא רק בטיפולים השוטפים,הבעיה היא שיש תאונה או מכה ברכב אז החלקים המוחלפים הם באיכות נחותה מאד ואז צריך לעשות "התאמות" כדי שהחלק יורכב במקומו ואז הקומבינות על הרכב מתחילות לרוץ כולל הרכבת מותחנים כריות אויר וחגורות בטיחות משומשים.מה שראיתי וראיתי לא מעט לגבי תיקוני רכב בתאונות זה פחד אלוקים לנהוג ברכב כזה מבחינה בטיחותית אחרי התיקון,העיקר שעם ישראל רץ לקנות רכבים יד 2 מליסינג אני לא יכול להבין למה!?

פורסם
עם ישראל רץ לקנות רכבים יד 2 מליסינג אני לא יכול להבין למה!?

למה קונים ליסינג? כי רוצים זול וגם על הדרך לקבל נקניקייה. רוב אנשים שאני מכיר מחפשים מקסימום שנתון במינימום מחיר - העיקר שיהיה רכב עם 4 גלגלים שמסוגל לנוע ויראה "חדש ויפה". כל השאר לרוב ממש לא משנה. יש כאלה שמגדילים ראש וחושבים על בטיחות, אמינות ונוחות.

סיבה נוספת: חוסר רצון מוחלט להשקיע מאמץ ולמצוא רכב טוב. בד"כ הם מיתיאשים אחרי שבדקו רכב או שתיים ורצים למגרש כי שם נותנים קפה ומוכר בליבוש מכובד מחייך ומסביר על סגולות הרכב. רכב כמובן ניראה נקי, עבר הכנה לפני מכירה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...