Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין חדש תחת השמש.

כבר יצא לי לראות גטסים/לאנטיסים/3'ים מליסינג שעומדות לנפוח את נשמתם והן עוברות טסטים כמו גדולות.

אני לא יודע בדיוק איך זה הולך, אבל נגיד ואדם מקבל רכב מהחברה שבה הוא עובד, ונגיד והרכב הזה הוא של חברת ליסינג שמחכירה או משכירה אותו לחברת העובד... העובד הזה מוצא בעיה כמו צמיגים שחוקים או דבר אחר דומה כתוצאה מבלאי... האם חברת הליסינג תחליף לו את אותו חלק או שהיא יכולה להתעקש שניתן להמשיך לנסוע כך?

פורסם

בהיותי חייל אי שם בימי הפריחה של ההיי טק (1999) אבי התחדש במזדה 626 מליסיניג.

אני לא מקנא בליצן שקנה אותה אחרי 3 שנים. הרכב עבר 110K, התעללות של נהג צעיר ומופרע שנרגע עם השנים וכמובן טיפולים שערורייתיים.

הרצה לאותו חדש ??? הצחקתם אותי. בסוף שבוע הראשון אם האוטו הוא היה בדרך עם 4 חברים לאילת.

באיזור 90K-100K הגיר התחיל לעשות בעיות. הם לא ממש תיקנו אלא נתנו לרכב "טיפול שמש" הרכב היה הלוך ושוב למוסכים שם לא בדיוק טיפלו בו. לחברת הליסינג לא ממש איכפת והם פשוט נותנים לך רכב חלופי- רכב השכרה.

הרכב הוחלף כי ב 110K נקרעה לה רצועת הטיימינג ונגרם נזק למנוע וזה היה אחרי שנתיים ועשרה חודשים.

ברצועה אגב, לא נגעו מיום הרכבת המנוע.

אם אתם רוצים משומש אז אין כמו לקנות רכב מאיזו סבתא שנסעה 7K בשנה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

חברות הליסינג משלמות למוסכים מחיר עלוב לתיקונים, חלקם מספקים את חלקי החילוף למוסך המטפל,

המוסך חייב לשרוד!!!! להמשיך?

פורסם

תמיד ידעתי שלא כדאי לקנות רכב מליסינג, הכי טוב חדש או משומש מיד פרטית.

חבל על כל האנשים שעוד כמה שנים יגלו שהאוטו ה"חדש" שלהם חצי מת, בדיקה לפני קנייה לא מגלה דברים כאלו?

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
... העובד הזה מוצא בעיה כמו צמיגים שחוקים או דבר אחר דומה כתוצאה מבלאי... האם חברת הליסינג תחליף לו את אותו חלק או שהיא יכולה להתעקש שניתן להמשיך לנסוע כך?
התשובה תלויה בשלושה דברים לפי סדר חשיבות עולה:

1. חברת הליסינג

2. קצין בטיוחת בתעבורה של החברה (אם קיים)

3. העובד.

2 דוגמאות:

בניסאן אלמרה שהיתה הותקנו בלמים לא מקוריים שלא השביעו את רצוני ונגמרו מהר מדי וגם גרמו לדפיקות לב בכל עצירת פתאום. לימים, נקרא האוטו למוסך המרכזי בכ"ס להחפת חיישני הצתה במסגרת אחריות היצרן.

"התנדבתי" להביא את הרכב למוסך בעצמי כי "אחרתי" לעבודה באותו בוקר, ובקשתי שנציג חברת הליסינג יפגוש אותי במוסך במקום בעבודה.

הגעתי כרבע שעה לפני נציג החברה, פתחתי כרטיס ובקשתי מהבוחן הראשי לעשות נסיעת מבחן ברכב.

לאחר הנסיעה הבוחן הודיע שהרכב לא יצא מהמוסך ללא החלפת בלמים.

הבלמים הוחלפו לחדשים מקוריים של ניסאן - ואני קיבלתי צעקות ממנהל השירות של חברת הליסינג - אך זה הכל...

צמיגים:

לפרונט בניסאן היו בעיות והיתה שחיקה בחלק החיצוני של הצמיג - חברת הליסינג טענה ש"הכל בסדר" ואפשר להמשיך לנסוע כך.

לאחר שהתחלתי לפחד ביקשתי מחבר שיהיה איתי ליד הטלפון, התקשרתי לחברת הליסינג והודעתי להם שאני עומד בעמדת בדיקה של המשטרה ורוצים להוריד לי את הרכב מהכביש בגלל הצמיגים השחוקים.

"השוטר" (החבר) אמר שהוא מוכן לוותר אם נציג השירות יבטיח לו שהצמיגים יוחפו עוד היום...

התוצאה: לאחר שעתיים הוחלפו הצמיגים בחדשים (אבל רק אחרי שהלך עוד זוג אחרי 20000 הם הבינו שרק כיוון פרונט יעזור...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האשמים היחידים הם לא חברות הליסינג.

תאשימו גם את סוכנויות הרכב. הן אלו שמייבאות רכבים וקובעות להם מחירים יקרים להחריד (לעתים רווח של 50% על כל מכונית שנמכרת! וזה נבדק לא פעם) ולא מותירות לנו ברירה, אלא לשכור רכב בליסינג.

אם הן יבואו לקראת הלקוח, יפסיקו לנסות "להרוויח" על הלקוח, אולי משהו ישתנה לבסוף.

הידעתם שמאזדה מוכרת לחברות הליסינג 4+1? קנה 4 קבל 1 מתנה!

כך שבעצם כל מכונית עולה להם 96K שקל! (במקום 120K ללקוח רגיל) ואני מבטיח לכם שהם לא מפסידים מהעסקה הזו.

אז למה לא למכור לכל הלקוחות מכונית ב-96K? הרי אחוז האנשים הפרטיים שקונים רכב גדול מאחוז החברות שקונות את הרכב.

אז תפסיקו להאשים את חברות הליסינג ותתחילו ללחוץ על סוכנויות הרכבים שיורידו את המחירים! כי רק כך נזכה לקצת יותר תרבות מוטורית ונגרום לנפילה של חברות הליסינג המחפפות.

*רכבנו המשפחתי הוא טויוטה קורולה מליסינג.

פורסם

חברות הליסינג מחפשות לחסוך כסף בכל דרך - זה ידוע.

אבל מה שהדהים והדאיג אותי יותר זה שמכוני הרישוי מוותרים להן.

בחברה בה עבדתי, חבר בעל פוקוס ליסינג אמר לי שהבלמים שלו מצייצים והוא מרגיש ירידה בעוצמת הבלימה. ירדתי איתו לחניון וסתם במישוש הרגשתי שהדיסקים הקדמיים מחורצים בצורה זוועתית עם מדרגה משמעותית בקצה, כלומר שהוא כבר בולם מתכת על מתכת.

הוא התלונן לקצין הרכב, שאמר לו שבמילא הרכב יוצא לטסט בעוד מספר ימים והכל יתוקן במסגרת ההכנה לטסט.

הרכב יצא לטסט יחד עם עוד איזה עשרה רכבים מהחברה, וחזר עם מדבקה טריה על החלון, ובלמים גמורים.

גמורים.

ואתם יודעים מה? לדעתי זה הרבה יותר גרוע מאדם פרטי שעובר טסט עם שוחד. למה? כי בן אדם כזה לפחות יודע מה הבעיות אצלו ברכב, ולא ישחד בוחן שיתעלם מבעיה בעלת פוטנציאל הרג.

כשמדובר בחברת ליסינג שמצליחה להעביר איך שהוא מכוניות תקולות טסט, אז המכוניות עוברות חזרה לידיים של נהגים שבדרך כלל לא יודעים שברכב יש בעיה בטיחותית ושהם בסכנה פוטנציאלית. נהגים שאם זה היה רכבם הפרטי והם היו מכניסים אותו לטיפול הם בחיים לא היו מוותרים על תיקון תקלה כזו.

זה זלזול בחיי אדם, ורשלנות פושעת.

פורסם

ואתם יודעים מה? לדעתי זה הרבה יותר גרוע מאדם פרטי שעובר טסט עם שוחד. למה? כי בן אדם כזה לפחות יודע מה הבעיות אצלו ברכב, ולא ישחד בוחן שיתעלם מבעיה בעלת פוטנציאל הרג.

כשמדובר בחברת ליסינג שמצליחה להעביר איך שהוא מכוניות תקולות טסט, אז המכוניות עוברות חזרה לידיים של נהגים שבדרך כלל לא יודעים שברכב יש בעיה בטיחותית ושהם בסכנה פוטנציאלית. נהגים שאם זה היה רכבם הפרטי והם היו מכניסים אותו לטיפול הם בחיים לא היו מוותרים על תיקון תקלה כזו.

אתה צודק במרבית המקרים, אך יש גם יוצאים מהכלל... לפי דעתי יש אנשים שגם אם זה הרכב שלהם הם לא יתעניינו או יהיה איכפת להם, העיקר הוא נוסע איכשהו וזהו... גם בעיות כמו בלמים הם לא יתקנו...

לעומת זאת יש אנשים שגם אם הרכב לא שלהם אך הם נוסעים בו, הם בכל זאת יתעניינו ויבדקו בעצמם אם הכל טוב, אני לא יכול לומר שהם יתקנו מכספם, אבל אני די בטוח שהם ינסו לגרום לכך שחברת הליסינג תתקן... אני אישית חושב שאני הייתי נוהג ככה אם היה לי רכב מליסינג עם בעיות בטיחות...

פורסם
חברות הליסינג מחפשות לחסוך כסף בכל דרך - זה ידוע.

אבל מה שהדהים והדאיג אותי יותר זה שמכוני הרישוי מוותרים להן.

בחברה בה עבדתי, חבר בעל פוקוס ליסינג אמר לי שהבלמים שלו מצייצים והוא מרגיש ירידה בעוצמת הבלימה. ירדתי איתו לחניון וסתם במישוש הרגשתי שהדיסקים הקדמיים מחורצים בצורה זוועתית עם מדרגה משמעותית בקצה, כלומר שהוא כבר בולם מתכת על מתכת.

הוא התלונן לקצין הרכב, שאמר לו שבמילא הרכב יוצא לטסט בעוד מספר ימים והכל יתוקן במסגרת ההכנה לטסט.

הרכב יצא לטסט יחד עם עוד איזה עשרה רכבים מהחברה, וחזר עם מדבקה טריה על החלון, ובלמים גמורים.

גמורים.

אני לא מבין למה במקרים כאילה לא פשוט תובעים את החברה.

אם שלחת רכב של ליסינג לטסט עם בלמים גמורים והוא חזר עם בלמים גמורים, זאת בטוח קומבינה בין שניהם וזה פוטנציאל לגרימת מוות ברשלנות.

פורסם

אצלי בקורולה (מודל 2002) הצמיגים (מקוריים של הרכב - תאריך ייצור סוף שנת 2000) התחילו להתייבש לקראת סוף החוזה (סוף 2004). נדנדתי לחברת הליסינג בעניין, אבל הם לא ממש התרגשו מזה - הם מחליפים צמיגים שחוקים, אבל לא ממש מעניין אותם סדקים (בצמיגים נשאר הרבה בשר - בקושי 50000 ק"מ).

חודש לפני שהחזרתי את הרכב לקחו אותו לטסט, והוא חזר עם צמיגים חדשים. מסתבר שצמיג אחד נפסל בטסט, והם החליטו כבר להחליף רביעייה.

החדשים כמובן היו של חברת SAVA (הגרועה) עם דירוג מהירות נמוך מהמקוריים - אבל הורגש שיפור משמעותי באחיזה, וממילא הרכב היה בדרך החוצה אז הייתי מרוצה.

חברת "הרץ", אם מעניין מישהו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

עם כל הכבוד להאשמות על חברות הליסינג (וכרגיל בשרשורים כאן, מי שמרוצה - שותק) הדמעות של האדון מנור הן דמעות תנין של בעל עניין.

הרי הבעיה של יוקר החלפים ה"מקוריים" ידועה וכבר נתקלתי במחירי רצח של חלק שאפשר היה להשיג תחליפי ב30% מהמחיר.

אז אדון מנור רוצה למכור מכוניות שידועות בבעיות החשמל שלהן ואחר כך להחליף את החלקים שמתבלים מהר (כמובן יום לאחר האחריות) ולגרוף לכיס שלו על חשבון חברות הליסינג.

ברגע שהחברות יתנהגו בצורה עיסקית הוגנת ויפסיקו את המנהג המשונה שבעלי רכבים פרטיים ואלה שקונים חלפים יסבסדו את חברות הליסינג, הכל ייראה אחרת.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...