Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני ידנית 20-25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מחפש אחות קטנה לפריוס לנסיעות מזדמנות.

הרכב יהיה בעיקר שלי ואני מעריך שהוא יסע 5-6k קײמ בשנה בלבד.

התקציב הוא כ20-25k שקל ואני רוצה ידני בלבד

הדברים שחשובים לי לפי סדר עדיפויות הם:

1. בטיחותי כמובן

2. מהנה לנהיגה

3. אמין וזול לאחזקה

רוב הזמן אני אסע לבד או מקסימום עם עוד ילד כך שלגודל אין חשיבות ואני אפילו הייתי מעדיף 3 דלתות אבל האופציה הזו נדירה מדי בארץ.

2 המועמדות שעלו לגמר הם פורד פיאסטה ופיז'ו 208 מודל 2013-2014.

קראתי את השרשורים בפורום אבל אני אשמח לשמוע ממי שמכיר את הרכבים דעות אליהם.

הפיזו ברמת אקטיב מאוד מאובזרת ונראית מעולה אבל אני קצת חושש מרמת האמינות וקראתי על עניינים כמו רצועת טיימינג בעיתית וממירים קטליטים יקרים שמתים בטרם עת.

הפיאסטה הידנית מאוד בסיסית כנראה שאמינה יותר מהפיזו ואומרים עליה שהיא מאוד מהנה לנהיגה אבל המנוע חלשלוש.

מה דעתכם?

אני אשמח גם לשמוע הצעות נוספות.

עריכה אחרונה על ידי orenweb
פורסם

הייתי בודק רנו קליאו עם מנוע 0.9 שהיה זריז יחסית, האיבזור טוב, הרכב מרגיש נוקשה בעיר אך מחוץ לעיר אותה קשיחות תורמת לפאן בפניות, לי אישית המושבים נוחים אך חסרה יותר תמיכת צד.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לך על פאביה או איביזה ידנית עם מנוע 1.4 אטמוספרי. אמין בטירוף. לעשות יישור קו של טיימינג, מש' מיים, וחליל מיים, שמנים ופילטרים ויש לך אוטו פצצה. גם מהנה לנהיגה.

לוודא שאתה מוצא אקזמפלר איכותי עם נתונים טובים שטופל מאוד כראוי. אז אולי גם לא תצטרך לעשות את יישור הקו.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לא הייתי אומר על האיביזה או הפאביה שאלו רכבים מהנים לנהיגה ונהגתי על שתיהן בגרסאות הידניות. (פאביה - דור אחרון ואיביזה משנת 2014), תראה גם את מבחן האייל של האיביזה כדי לקבל המחשה לעד כמה הרכב לא מתנהג במיוחד.

הקליאו ובטח שהפיאסטה מתנהגות בצורה הרבה יותר טובה ומהנה.

הפיאסטה בטופ מהבחינה הזו (ועוד נהגתי באחת די ישנה והיא היתה ממש מהנה), הקליאו פשרה טובה בין רכב כיפי וגם מאובזר שנראה טוב ושנותן קצת יותר פאנץ' מבחינת כוח מהפיאסטה. לא יכול לשפוט לגבי האמינות שלו בשנתונים ישנים שעברו המון קילומטרים אבל לא שמעתי על בעיות מיוחדות לגבי הדגם הזה בגרסה הידנית.

פורסם

ה-208 אחלה רכב, נוח, מהנה וגם אמין (כן. צרפתיה עם מכלולים פשוטים ומוכרים). בדיקת טיימינג בגבע זה כל מה שנחוץ ובמקרה הכי גרוע החלפה של טיימינג זה בסביבות אלפיים ש"ח. וכמובן מבחינת VFM שום רכב לא יתקרב ל-208.

פורסם

גם הקליאו נותנת תמורה לא רעה בכלל לכסף בתקציב הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אחרי כשנתיים-שלוש עם הפיאסטה הידנית, יכול להגיד שהרכב לא מטוס וקצת רועש אבל עם אחיזה והתנהגות ממש כיפית.

מבחינת אמינות לא היו תקלות רק טיפולים שוטפים ואני מאמין שהחלפים זולים יותר מהפאביה והוואגיות.

גילוי נאות: אני מוכר את שלי אבל בלי שום קשר באמת רכב מהנה עם כל מיני פיצ'רים קטנים שמוסיפים קצת לחוויה.

פורסם
ה-208 אחלה רכב, נוח, מהנה וגם אמין (כן. צרפתיה עם מכלולים פשוטים ומוכרים). בדיקת טיימינג בגבע זה כל מה שנחוץ ובמקרה הכי גרוע החלפה של טיימינג זה בסביבות אלפיים ש"ח. וכמובן מבחינת VFM שום רכב לא יתקרב ל-208.

לא חושב של 208 יש VFM טוב יותר מהקליאו הידנית, הקליאו רכב מאוד מאובזר ומושקע ביחס למחיר שלו וביחס לקטגוריה הידנית באופן כללי. אין לו הרבה מתחרים בקטע הזה. בין אם הוא מתחבר לרכב או לא זה כבר משהו אחר.

פורסם

מה אתם יכולים להגיד על האמינות של הקליאו ועל מחירי החלפים?

האמת שהיה לי נסיון ממש לא טוב עם רנו ועם המוסכים שלהם ויש לי קצת קושי פסיכולוגי עם המותג הזה.

לפאביה אני פחות מתחבר נראה לי רכב משעמם, הייתי הולך בכיף על האיביזה FR בגרסת 3 דלתות אבל היא הרבה מעל התקציב.

פורסם

מחירי חלפים ממוצעים.

יש לי קליאו דור 3, אבא שלי מחזיק בקליאו דור 4, ולפי עלות הטיפולים ממוצע לגמרי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מה אתם יכולים להגיד על האמינות של הקליאו ועל מחירי החלפים?

האמת שהיה לי נסיון ממש לא טוב עם רנו ועם המוסכים שלהם ויש לי קצת קושי פסיכולוגי עם המותג הזה.

לפאביה אני פחות מתחבר נראה לי רכב משעמם, הייתי הולך בכיף על האיביזה FR בגרסת 3 דלתות אבל היא הרבה מעל התקציב.

טיפולים במורשה יקרים. לא יודע כמה בגבע ובמקומות כאלה.

מבחינת אמינות הקליאו הידנית טובה, לא שמעתי על בעיות מיוחדות ואין סיבה להניח שהיא פחות אמינה באיזשהי רמה מרכבי טורבו ידניים אחרים כמו איביזה או פאביה.

נהגתי על הפאביה, משעמם זה תיאור מאוד מדוייק, ובגרסה הידנית גם עירומה. היא כן מרגישה סולידית, והיא מרווחת אבל לא נשמע שזה מה שאתה מחפש.

פורסם

אני נהגתי בשתיהן, וקניתי 208 ידנית בסוף.

אין מה להשוות, לא שהקליאו גרועה, היא באמת מצויינת,

אך ה208 פשוט יותר שקטה (בעיקר בבינעירוני), נוחה, פרקטית, ואיכות הנסיעה שלה רמת אחת מעל, בכלל מרגישה כרכב די איכותי.

לגבי כח, לא ניסיתי להתגרזן, אך למרות הטורבו של הקליאו לא ממש הרגשתי הבדל בכח, 2 הרכבים מרגישים כמעט אותו דבר מהבחינה הזו, אך תפעול ידית ההילוכים בקליאו הרבה יותר חלקה ומדוייקת, לא יודע מה עבר לפיג'ו שהחליטו להשתמש בידית הזו, אך אחרי שמתרגלים זה כבר לא מורגש כל כך, של הקליאו עדיפה חד משמעית.

אמנם עברתי רק 300 ק"מ עם ה208, אך בינתיים אני מאוד מרוצה מההחלטה, והרכב מרגיש מצויין וזה מוכיח לפחות לי,שה208 הקודמת כנראה היתה שבורה ולא מתוחזקת כראוי, היתה עם קילומטראג' נמוך יותר אך הרגישה כאילו נסעה כפול.

אך נושא הרצועה מן הסתם מחייב טיפול ראשוני, אני כבר קבעתי תור במוסך גבע לבדיקתה והחלפה במידת הצורך.

פורסם

מעניין אם יש כאן מישהו שמחזיק פיאסטה או 208 כבר תקופה ארוכה ויכול לתת חוות דעת מניסיון לגבי האמינות שלהם.

פורסם
מעניין אם יש כאן מישהו שמחזיק פיאסטה או 208 כבר תקופה ארוכה ויכול לתת חוות דעת מניסיון לגבי האמינות שלהם.

הרכב שקניתי, בן 5, יד ראשונה, עם 100K ק"מ, טופל רק בחברה ויש לי היסטוריה, .

מופיע בהיסטוריה שהיתה החלפת ממיר קטליטי במסגרת אחריות, היתה החלפה של משהו בדוושה (קראתי שגם זה תקלה ידועה), הכל לפני כ3 שנים, מעבר לזה כלום.

• תוכן חדש...