Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בCX30 2.5 Premium

pl7410
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
ביטחו אותך שם בלי שום אמצעי מיגון, אפילו לא קודנית?

כן, עלה עוד 200 ש"ח לשנה.

האמת שהופתעתי, במיוחד לאור זה שהמאזדה הקודמת, שגם בוטחה אצלם (וכן היה לה קודן וכספת) נגנבה מתחת לבית לפני חודשיים.

מאוד מרוצה מהשירות והההתחשבות של הביטוח סה"כ.

עריכה אחרונה על ידי pl7410
פורסם
תתחדש, אחלה בחירה,

האמת מבאסת אותי ההחלטה של היובאנים בארץ, שמחליטים איך לאבזר את הרכב בלי אפשרויות שונות כאילו כל הישראלים רוצים אותו דבר,

בהרבה דגמים היום היבואן מחליט לספק את הרכב ברמת אבזור הכי גבוהה עם כסאות עור בלבד ללא אפשרות לשנות, אפילו בספארק הקטנה, זה מעצבן, כי אני אוהב לקנות רכב ברמת האבזור הכי גבוהה אך פשוט לא סובל כיסאות עור.

אני מניח שאנחנו שוק קטן מכדי שזה יהיה שווה להם את הטרחה.

גם במברשות שיניים בחו"ל יש הרבה יותר בחירה מבארץ (soft/medium/hard), בנעליים (wide) ועוד מיליון דברים. זה אכן מאוד מבאס פה.

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

פורסם

תתחדש.

אשמח אם תכתוב סקירה על הרכב אחרי כמה חודשים.

איך מסתדרים עם המסך מולטימדיה ללא טאצ' (עם הגלגלת) ואיך נוחות הנסיעה ברכב.

פורסם
תתחדש.

גם בקודם לא השתמשתי בטאץ', זה לא נוח ומסיח את הדעת, הגלגלת הרבה יותר אינטואיטיבית לדעתי.

האבינג סייד דאט - זה לא אידאלי לאנדרואיד אוטו, לפחות כך מרגיש עכשיו. אבל אני בטוח שעם יותר משעה זמן ברכב סה"כ זה ישתפר.

לגבי נוחות - רוב הנסיעה שלי עד עכשיו הייתה עם הלחץ אוויר המוגזם איתו היא הגיעה, אז אין טעם לדווח. על פניו קשיחה אבל לא נורא.

פורסם
תתחדש.

רק לי נראה תמוה להרכיב מנועים אטמוספריים גדולים על רכבים היום? 2.5?! מתאר לעצמי שהיא שותה לא מעט. מה נסגר עם דלק? למה לא מייבאים טורבו? זה גורם לי לסלוד ממאזדה

היצרן לא מאמין גדול במנועי טורבו כידוע, בלי קשר ליבואן. יש גרסת טורבו לCX-30 בכלל? לדעתי לא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
גם בקודם לא השתמשתי בטאץ', זה לא נוח ומסיח את הדעת, הגלגלת הרבה יותר אינטואיטיבית לדעתי.

האבינג סייד דאט - זה לא אידאלי לאנדרואיד אוטו, לפחות כך מרגיש עכשיו. אבל אני בטוח שעם יותר משעה זמן ברכב סה"כ זה ישתפר.

לגבי נוחות - רוב הנסיעה שלי עד עכשיו הייתה עם הלחץ אוויר המוגזם איתו היא הגיעה, אז אין טעם לדווח. על פניו קשיחה אבל לא נורא.

לא קשור ספציפית לרכב הזה, אבל מול תאימות של הגלגלת והמערכת של מאזדה עם אנדרואיד אוטו. לפני חודשיים שכרתי בצרפת CX-5 והשתמשתי באנדרואיד אוטו. בהחלט יש בעיה במעברים בין המערכת לאנדרואיד. זה לא שזה בלתי אפשרי, אלא דורש קצת יותר לחיצות ולוקח זמן להתרגל. עובד, אבל לא הכי נוח. מצד שני גם ברנו גרנד קופה (עד כמה שזה אמת מידה) זה לא מושלם. ממה שאני חוויתי - ההתאמה הכי טובה ופשוטה שנתקלתי בה היא בקודיאק של זוגתי.

יחד עם זאת - אני מסכים עם מה שנאמר שלאחר התרגלות קצרצרה - השליטה על מערכת המולטימדיה במאזדה עם הגלגלת היא נוחה ופשוטה, ודורשת פחות הסחות ממסך מגע שמחייב אותך "לפגוע" בנקודה על מסך, שלפעמים לא ממש מדויקת.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם
היצרן לא מאמין גדול במנועי טורבו כידוע, בלי קשר ליבואן. יש גרסת טורבו לCX-30 בכלל? לדעתי לא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

לא קיימת לCX30 נכון לעכשיו גרסת טורבו.

פורסם
תתחדש.

אצלי יש את המערכת מולטימדיה הקודמת שיש בה גם טאץ' וגם גלגלת, אני משתמש באופן בלעדי בגלגלת

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באופן אישי אני ממש לא אוהב את המולטימדיה של מאזדה. הנדסת האנוש לוקה בחסר. צריך לבצע יותר מדי לחיצות כדי להגיע למועדפים ברדיו או אנשי הקשר. אפשרות אחרת היא למשש עם האצבעות את אזור השליטה בין הכסאות ולחפש את כפתור המועדפים. חבל שלא ממוקם על ההגה.

אותו דבר גם לגבי כפתור מצב "ספורט" של הגיר, קשה להגיע אליו באופן מיידי.

מצד שני אני מאוד אוהב את המנוע האטמוספרי של מאזדה שביחד עם גיר זריז + הגה ושילדה שמכוילים כהלכה מספקים תחושה ממש טובה מאחורי ההגה. המנוע מושך יפה החל מסל"ד יחסית נמוך ומטפס במהירות במעלה הסל"ד שם נמצא רוב כוחו, כיף למי שמתגבר על רמת הרעש.

החולשה העיקרית של המנוע מגיעה בעליות ארוכות ועקיפות במהיריות כביש שש.

S60 Rdesign

פורסם
תתחדש, אחלה בחירה,

האמת מבאסת אותי ההחלטה של היובאנים בארץ, שמחליטים איך לאבזר את הרכב בלי אפשרויות שונות כאילו כל הישראלים רוצים אותו דבר,

בהרבה דגמים היום היבואן מחליט לספק את הרכב ברמת אבזור הכי גבוהה עם כסאות עור בלבד ללא אפשרות לשנות, אפילו בספארק הקטנה, זה מעצבן, כי אני אוהב לקנות רכב ברמת האבזור הכי גבוהה אך פשוט לא סובל כיסאות עור.

בנוסף לזה, חלק מהרוכשים אוהבים מוזיקה, ובהרבה רכבים יש מערכות שמע משודרגות ומעניינות כמו bose למשל, אם זה בcx30 או אפילו בקליאו rsline החדשה, אך אני לא מבין למה אי אפשר לקנות אף דגם בארץ עם המערכת הזו אפילו כאופציה.

חבל שלא מביאים אפילו חלק קטן שונה קצת בשביל לספק מוצר שלם לכל בקשה.

זה אולי עובד גם לטובתך - ברגע שיבואן "סוגר" עם יצרן על קונפיגורציה מסוימת עם תחזית מכירות, הוא גם מקבל הנחה ומלאי זמין. כל דבר כזה custom ידחה את המסירה לכמה חודשים.

בכל מקרה לא "כל היבואנים", לפחות בגזרת הפרמיום אתה יכול להזמין די הרבה דברים, אבל זה עולה המון.

פורסם

על כל הדיבור בין מגע וגלגלת, פקודות קוליות, כמו שיש באנדרואיד וios, זה עולם אחר לגמרי. בטסלה עכשיו גם יש פקודות קוליות יחסית דינאמיות. במרצדס ובמו החדשות ראיתי שהוסיפו, אבל זה לא אותה רמה לפי מה שראיתי.

פורסם
באופן אישי אני ממש לא אוהב את המולטימדיה של מאזדה. הנדסת האנוש לוקה בחסר. צריך לבצע יותר מדי לחיצות כדי להגיע למועדפים ברדיו או אנשי הקשר. אפשרות אחרת היא למשש עם האצבעות את אזור השליטה בין הכסאות ולחפש את כפתור המועדפים. חבל שלא ממוקם על ההגה.

אותו דבר גם לגבי כפתור מצב "ספורט" של הגיר, קשה להגיע אליו באופן מיידי.

מצד שני אני מאוד אוהב את המנוע האטמוספרי של מאזדה שביחד עם גיר זריז + הגה ושילדה שמכוילים כהלכה מספקים תחושה ממש טובה מאחורי ההגה. המנוע מושך יפה החל מסל"ד יחסית נמוך ומטפס במהירות במעלה הסל"ד שם נמצא רוב כוחו, כיף למי שמתגבר על רמת הרעש.

החולשה העיקרית של המנוע מגיעה בעליות ארוכות ועקיפות במהיריות כביש שש.

לא יודע איך זה ב-3 וב-CX30 אבל אצלי הכפתור מועדפים במקום נוח, לא צריך להסתכל אפילו, היד מתיישבת בדיוק על הגלגלת ולוחצת על הכפתור שמימין.

אנשי קשר זה תורה שלמה, צריך ללחוץ על הכפתור בית, ואז להיכנס לתקשורת, ואז לאנשי קשר.

מעבר לזה הרעיון שבצד ימין יש את האותיות וניתן לדלג ישירות ל-ל' ואז לגלול רק מ-ל' נוח מאוד

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לא יודע איך זה ב-3 וב-CX30 אבל אצלי הכפתור מועדפים במקום נוח, לא צריך להסתכל אפילו, היד מתיישבת בדיוק על הגלגלת ולוחצת על הכפתור שמימין.

+1

גם ב3 הקודמת וגם עכשיו, המיקום הזה לווליום במיוחד ממש נוח

• תוכן חדש...