Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנוע 1.0.

כמה שזכור לי את ה-1.5 הביאו לארץ רק עם גיר ידני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה כבר לא מופיע באתר, מופיעים רק דגמי DSG עם מנוע 1.0TSI.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

או שפשוט אין מספיק ביקוש לידני בקטגוריה הזו.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז עברה שנה מאז רכישת הרכב. הגיע הזמן לסיכום השנה הראשונה!

את סיפור הרכישה כתבתי כאן.

נתחיל בנתונים כלליים לגביי מה שעברתי עם הרכב בשנה האחרונה:

כמה נסענו? איפה?

גמענו קרוב ל-18 אלף ק"מ השנה.

רוב הנסיעות היו מחוץ לעיר, רבות מהן על כביש 6.

כל התדלוקים מתועדים באפליקציית Drivvo, צריכת הדלק הממוצעת עומדת על 1:15.13.

בהתחשב במחשב הדרך שמספק נתונים עם סטיות קלות מאוד ביחס למציאות, נראה שנסיעות קצרות משפיעות על צריכת הדלק בצורה משמעותית. כנ"ל לגביי פקקים.

אני לא לוחץ ולא משתולל עם הרכב.

לפי מחשב הדרך, מחוץ לעיר בנהיגה רגועה ניתן להגיע לצריכת דלק שקרובה מאוד ל-1:20. גם אם יש סטייה של 10%, מדובר על צריכת דלק של 1:18 מחוץ לעיר, נתון טוב מאוד בעיניי.

השנה תדלקתי כ-1200 ליטרים של 95 וכ-30 ליטרים של 98 (סתם בשביל לראות אם יש איזה הבדל, בקצרה: לא הרגשתי כלום).

סך הוצאות הדלק לשנה: 6547₪.

20201025_065546.thumb.jpg.9d2f0e18e5cb4d72e39999a5eedb492a.jpg20200823_065717.thumb.jpg.d84c3320293d315dc3c836c1ee2b109b.jpg

עלויות תחזוקה? טיפולים? תקלות?

תיקון פנצ'ר אחד, שקרה פחות מחודש אחרי שהרכב נמסר לי - 45₪.

הרכב נכנס לטיפול אחד במוסך סיידון בהוד השרון, מוסך מורשה של היבואן.

מדובר על טיפול בסיסי יחסית שכלל החלפת שמן, פילטר שמן ופילטר מזגן.

עלות הטיפול הייתה 522₪, אחרי הנחה לחברי קבוצת סיאט בפייסבוק. ללא הנחה עלות הטיפול הייתה 920₪.

שירות נחמד מאוד במוסך, צוות אדיב ולא מרחו את הזמן, תוך כשעה הרכב יצא מטיפול.

מבחינת תקלות לא היה כלום.

הרכב נוסע מצוין והגיר לא עושה בעיות. (ואוי ואבוי לו אם יעשה בעיות עם היחס שהוא מקבל ;))

סך הוצאות התחזוקה לשנה: 567₪.

20201119_075702.thumb.jpg.d945ab9a4dbd8838a30cad339c9f93fe.jpg20201119_080156.thumb.jpg.fe888cf97d235404fa19567d662128c7.jpg

עלויות ביטוח:

בניגוד למה ששמעתי על עלויות ביטוח גבוהות ברכבי סיאט, עלות הביטוח שלי היא 3017₪ לשנה.

כמובן שמדובר על מקיף וחובה, כולל כיסוי צד ג' עד שני מיליון ש"ח, חדש תמורת ישן וכו'.

מה שחשוב - ללא צורך במיגון. לא היה צריך להתקין קודן או איתוראן ברכב.

יש לציין שזהו ביטוח דרך מקום העבודה, ללא הנחה של מקום העבודה הייתי משלם על הביטוח כ-4000₪. עדיין מחיר סביר יחסית.

אגרת רישוי:

הרכב שייך לקבוצת רישוי 2, לכן עלות האגרה היא 1529₪.

בעקבות הנחת משרת מילואים פעיל, שילמתי 1469₪.

ירידת ערך:

סעיף כואב יחסית לרכב חדש, אבל גם אליו צריך להתייחס בסיכום.

הרכב נרכש תמורת 119,429₪, כולל אחריות שנה שלישית, מצלמת רוורס ואגרת רישוי.

מבדיקה באפליקציה של מחירון לוי יצחק עם שקלול הנתונים של הרכב (תאריך עליה לכביש, בעלות, רמת גימור וקילומטראז'), מחירו של הרכב כיום עומד על 100,280₪.

ירידת ערך של 19,149₪ בשנה.

או באחוזים: 16.03%.

78946213_Screenshot_20210106-153304_.thumb.jpg.2adfeeda788db1522bc44a5955c267d2.jpg

סך העלויות השנה:

30,749₪.

שהם:

2562₪ בחודש.

84.24₪ ביום.

טוב, אכלת את הראש עם כל הנתונים שלך. איך זה נוסע?

הרכב משודך למנוע 1.0 טורבו עם 115 כ"ס ו-20.3 קג"מ (בין 2000 ל-3500 סל"ד).

ביחד עם תיבת ההילוכים שמעבירה הילוכים במהירות, מתקבלים ביצועים משביעי רצון בכל סיטואציה.

לא הרגשתי בשום מצב שחסר לי כוח, בין אם מדובר על נהיגה עירונית, בינעירונית ובין אם מדובר בעליות או בעקיפה זריזה שרציתי לבצע בכביש דו סטרי.

יצא לי לנסוע פעמיים עם הרכב לאילת, גם עם מזגן ושלושה מבוגרים ברכב, לא הורגש מחסור בכוח.

לא צריך גם "ללחוץ" בהגזמה, הרכב זיהה שאני זקוק ליותר כוח ולכן העביר את ההילוכים מאוחר יותר.

לעיתים יש תחושה שהרכב מעביר הילוכים מוקדם מדי, הילוך שישי למשל נכנס ב-51 קמ"ש אם נוהגים רגוע, הילוך שני יכול להיכנס כבר ב-5-6 קמ"ש.

בנסיעה מנהלתית זה לא מפריע. בעליות הרכב יודע להתמודד לבד כמו שציינתי.

להבדיל מהרכבים שהיו לי בעבר, מדובר בשדרוג משמעותי בסעיף ההספק ובעיקר בסעיף המומנט (שבערך הכפיל את עצמו מאז הפיאט) וזה מורגש.

עקיפות הן דבר הרבה יותר קל עכשיו. פחות צריך לתכנן.

מבחינת ההתנהגות, כרגיל, הרכב משמש לנסיעות מנהלתיות כך שאין לי כוונה לבדוק התנהגות במסלול או משהו בסגנון.

במהירויות גבוהות ובסיבובים הרכב מרגיש יציב, לא הרגשתי משהו בעייתי בעת נסיעה בכביש 6 או בכבישים מרובי פניות ועיקולים.

מה לגביי האבזור? חווית המשתמש?

למען האמת, לא חסר לי כלום ברכב.

מערכת המולטימדיה עובדת מצוין, רוב הזמן אני משתמש באנדרואיד אוטו שעובד נפלא. איכות השמע טובה ביחס לרכב עממי ולמערכת סטוק.

המזגן מקרר מצוין ומהר. בקרת האקלים נוחה לשימוש.

כל הנושא של ה-Keyless מאוד נחמד ונוח, המפתח זרוק בכיס כל היום ולא צריך אותו כדי לפתוח\לסגור\להניע את הרכב.

סך הכול כל הדברים נופלים ליד ונוחים לשימוש, לא צריך לחפור בתפריטים של מערכת המולטימדיה על כל דבר, קל לתפעל את הדברים הרלוונטיים תוך כדי נהיגה (בקרת שיוט, הפשרת חלונות וכו').

ואבזור הבטיחות?

היה נחמד לקבל מערכת מקורית לזיהוי סטייה מנתיב ולא את המובילאיי שרוב הזמן מתריע לשווא (וגם לא יודע להתערב, להבדיל ממערכות אקטיביות שיודעות גם לתקן סטייה מנתיב) ומכער את הרכב.

בקרת השיוט האדפטיבית נוחה מאוד בכבישים בינעירוניים ומתפקדת היטב ברוב הסיטואציות. נראה לי שבסעיף של שמירת המרחק היא מתאימה יותר לנהג הגרמני מאשר לנהג הישראלי (ואני יודע שאפשר לקבוע את המרחק שישמר מהרכב לפניי), אבל בסך הכול היא מתנהגת יפה.

אם כבר ציינתי את בקרת השיוט האדפטיבית, אני שמח שהיא מופעלת בסטיק נפרד ולא מההגה כמו ברכבי ה-VAG החדשים, שיש להם הגה עמוס בכפתורים. פחות נוח לדעתי.

הבלימה האוטונומית התערבה לי 3 פעמים בנהיגה במשך השימוש ברכב. לפחות זה מה שהרגשתי. בשני מקרים התחושה שלי היא שהמערכת התערבה סתם ואני יודע שהייתי מספיק לבלום בזמן. במקרה השלישי אני חושב שהייתי מספיק לבלום בכל זאת, אבל טוב שהיא "עזרה" בבלימה.

חיישני הרוורס המקוריים עובדים מצוין כמובן, ביחד עם המערכת לזיהוי שטחים מתים, אני גם מקבל התראות על תנועה צולבת ברוורס.

המערכת לזיהוי רכב בשטח מת עובדת ללא בעיות מיוחדות. אין לי משהו מיוחד להגיד עליה.

לפי מה שקראתי בחו"ל, צפויה מתיחת פנים לארונה בשנה הקרובה. אני משער שהארונה (וגם האיביזה, שכן גם היא כלולה במתיחת הפנים) תקבל (או יקבלו יותר נכון) מערכת בטיחות אקטיבית מלאה ובדגמים מתוחי הפנים, כולי תקווה שלא נצטרך לראות יותר את המובילאיי ונקבל מערכת מקורית.

שימושיות? מרווח פנים? נוחות?

הרכב מאכלס ארבעה מבוגרים ללא בעיה, לא ניסיתי יותר מזה.

המושבים הקדמיים אוחזים מצוין ונוחים לדעתי גם בנסיעות ארוכות. לא יודע מה לגביי המושב האחורי, אבל לא שמעתי תלונות ממי שנסע איתי.

הנוחות פחות טובה ממכוניות במחיר דומה (כמו למשל ה-208 החדשה) אך עדיין עדיפה לדעתי על האיביזה למשל, אותה שקלתי בזמנו לרכוש.

תא המטען גדול ומסוגל להכיל לא מעט מטען. יש בו ווי תליה ונורה אחת. ניתן גם "לשחק" עם הגובה של רצפת תא המטען, מה שמקנה יותר נפח אחסון או רצפה ישרה. סך הכול לא רע. מאמין שזה יכול להספיק למשפחה בכיף.

תסתכל עכשיו שנה אחורה. האם זה מה שהיית קונה?

כנראה שכן. הרכב עונה היטב על הדרישות שלי.

הוא סוחב טוב, נוח לי, צריכת הדלק טובה, הוא מרווח, מאובזר כמעט בכל מה שאני רוצה וצריך ומתאים לאופי הנסיעות שלי.

האם היום זה מה שהייתי קונה? אולי.

יכול להיות שהייתי לוקח את הסיכון עם השוק וקונה את ה-208 החדשה. יכול להיות שהייתי קונה סקודה קאמיק במקום, למרות שהיא נראית פחות טוב מהארונה, היא לא זקוקה להתקנה מקומית של מובילאיי.

וכמובן, איך אפשר בלי תמונות?

תחנות בקילומטראז':

20200818_215123.thumb.jpg.36173bb729ddf694b5da603cb388b06e.jpg20200803_171226.thumb.jpg.5d5110179a97a6189fdd79ac480265c8.jpg20200818_215400.thumb.jpg.e323de71aa6b96afdf556498cfdc54d4.jpg

הרכב מבפנים:

20200529_105844.thumb.jpg.2eff75485ea5329b0280323321daf076.jpg20200502_102702.thumb.jpg.7256cc4b8291c863c7cec92c160427ab.jpg20200627_102639.thumb.jpg.6a9851cc926a8ac02ce2155f27f37789.jpg

הרכב מבחוץ:

20200627_102617.thumb.jpg.c8cdd9f85908ae3a437c0c86eea4f86c.jpg20200529_110009.thumb.jpg.3089fde9b2bbc7861f4ebe8597165aeb.jpg20200316_055322.thumb.jpg.5661600e88930110b47ec35c08cd2558.jpg20200215_112359.thumb.jpg.2ac0bd39d4c40a5d7eca998ada783938.jpg20201104_063640.thumb.jpg.2153d9fa8e44cc895237d6f6b51075e1.jpg

אם למישהו יש שאלות או שהוא רוצה לדעת דברים נוספים שלא ציינתי - מוזמנים לשאול.

להנהלה: אם אפשר, לערוך את הכותרת ולהוסיף קישור לסיכום או משהו בסגנון.

תודה.

• אהבתי 8
  • מעניין 1

פורסם

תודה על הסקירה.

לאשתי ארונה, השימוש בעיקרו עירוני ומדי פעם נסיעה מחיפה לצפת וחזרה, צריכת נדלק סביב 12-13 קמ"ל.

אני מוצא את הישיבה לא נוחה. ועוד דבר קטן שמפריע לי - מראות צד קטנות.

את ה- ACC ניסיתי מספר פעמים בכבישים מהירים, פיצ'ר חביב, אבל אני לא מרגיש בחסרונו בנהיגה היומיומית שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה הבעיה בישיבה בארונה שלך?

אגב, המושבים שלנו (לפחות הקדמיים) שונים. יכול להיות שזה משפיע.

כמה שזכור לי אצלך הארונה ברמת גימור סטייל, אצלי ברמת גימור FR.

פורסם

אכן סטייל. אני כנראה רגיל לישיבה היותר גבוהה בסוזוקי, אם כי חוץ מכמה שבועות של התלקחות כאב גב גם הישיבה הנמוכה בסויפט לא הפריעה לי. אבל זה אינדיווידואלי לגמרי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הארונה מכונית שלא תתאים לכל אחד,

לאשתי היא היתה מאוד נוחה אך לי בכלל לא, וזה בגלל שמימדי הכסאות הרדמיים היו לי קטנים מדי,

מי שהרכב יהיה לו נוח מבחינת הכסאות ללא ספק יהנה מרכב מעניין.

פורסם

הארונה שאצלי בבית קצת יותר וותיקה, מספטמבר 2018 ועם קרוב ל-30 אלף קילומטרים.

את המחיר של הטיפול הראשון שילמתי במוסך סיאט בנצרת בלי הנחה של אף מועדון, הטיפול השני היה יקר יותר, לא זוכר בדיוק אבל יכול לבדוק אם מעניין מישהו.

הרכב שלי נזקק לעבור ריקול בגין חגורת בטיחות מרכזית מאחור והייתה גם תקלה בעקבות מצת שזייף והוחלף. הרדאר הקדמי החליט לקחת הפסקה בחורף לפני שנתיים ואחרי איפוס במוסך שב לעבוד, התופעה לא חזרה מאז.

ביטוח גם אצלי מפתיע לטובה, בשנה שעברה שילמתי 4,700 ש"ח כולל נהג צעיר, השנה הסכום ירד לקצת יותר מ-4,000 ש"ח לכל נהג מעל גיל 24. גם אצלי אין מיגון ואני לא מתכוון להתקין. בכלל חוץ מהמובילאיי ומצלמת רוורס אין ברכב התקנות מקומיות ואני חייב להגיד שהיום הוא הרבה פחות מפריע לי, הנוכחות שלו בעין מעצבנת אבל בשורה התחתונה אני לא נתקל כמעט בהתרעות שווא. בקיץ האחרון המצלמה החליטה להתנתק מהשמשה ויומיים לאחר מכן גם המסך. הרכב נרכש עם הרחבת אחריות לשנה נוספת שכוללת גם את המובילאיי והוא הודבק חזרה עם דבק חדש במרכז שירות של מובילאיי.

הרכב נוסע בעיקר נסיעות קצרות ועירוניות אבל צריכת הדלק דומה, באיזור 15 ק"מ לליטר.

אגב יצאת בזול עם הפנצ'ר, מהתמונה נראה שהרכב עם צמיגים זהים לשלי, קונטי אקט קונקט 5. אצלי לפני 10,000 ק"מ היו כמה תקרים שתוקנו וחזרו באותו הגלגל, בסוף הצמיג נפסל ובגלל שהדגם הספציפי לא משווק בישראל במידות של הארונה נאלצתי להחליף שני צמיגים קדמיים.

הרכב משרת את אמא שלי והיא מחבבת אותו, הוא נוסע הרבה פחות מאז הקורונה ומאז שהיא יצאה לפנסיה. לאחרונה הותקנו בו כסאות בטיחות שמשרתות את הנכדות, כסאות דיי גדולים שלא מאפשרים למבוגר לשבת באמצע במושב האחורי ולכן אחד הותקן מלפנים ואחד מאחור, תא המטען מספיק לציוד לזוג ושתי תינוקות כולל שני טיולונים, רצפת תא המטען תמיד על המצב הנמוך.

אצלנו הוא נרכש אחרי סיאט איביזה והמחשבות לקראת ההחלפה הבאה הן לגוון קצת במותג אחר, אני בונה על טויוטה יאריס קרוס אבל זה תלוי במרווח הפנימי ובתמחור שיקבל כשיגיע לישראל.

לגבי ירידת הערך, השוק של הארונה עירני מאוד, בעיקר ל-FR. חברים שלי קנו לפני כמה חודשים, אחרי חיפוש דיי מתיש. כל המוכרים ביקשו מעל המחירון והם גם שילמו בסוף מעל המחירון.

פורסם (נערך)

מבחינת ביטוח - שילמתי בערך 3350 ש"ח לחובה + מקיף לכל נהג מעל 24 עם למעלה משנת ותק אחת בנהיגה.

הרכב הגיע עם איתוראן (כחלק מהעסקה) - עולה לי עוד קצת פחות מ-30 ש"ח לחודש, מה שמביא את סך עלות הביטוח ל-3700 ש"ח לשנה.

בנוסף יש סים במערכת הניווט שמחירו בשנה הראשונה כלול במחיר הרכב, עדיין לא יודע כמה יעלה בשנה הבאה.

עריכה: די מפריעה הכותרת "פיאט לשעבר". אמנם היסטורית סיאט החלה כיצרן של דגמי פיאט, אבל כבר סוף שנות ה-80 עברה תחת חסותה של פולקסוואגן, ואישית נהגתי באיביזה מהדור הראשון (דגם 1988) עם מנוע "System Porsche" בנפח 1500 סמ"ק ותיבת 5 הילוכים - הרכב החזק ביותר בו נהגתי עד אז - ונהניתי מכל רגע. אבל גם הרכב הזה לא היה חף מבעיות

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

גם לי הציעו איתוראן, אבל כיוון שאין צורך בו, לא התקנתי. גם את המערכת של גיל קאר לא לקחתי.

בשביל מה אני צריך את המערכת שלהם אם המערכת המקורית עובדת מצוין ותומכת ב-AA וב-CP?

כמה שפחות התקנות מקומיות - יותר טוב. בייחוד אחרי שראיתי בקבוצה של סיאט וסקודה ממה אנשים סובלים אחרי ההתקנות האלו בחלק מהמקרים.

זו הייתה גם אחת הסיבות שהעדפתי את רמת הגימור הזו ולא את הסטייל. חיישני הרוורס ב-FR מקוריים (שעכשיו מגיעה גם עם חיישנים קדמיים מקוריים).

זה בנוסף למערכת לניטור שטחים מתים שבזמנו לא הייתה זמינה ברמת הגימור הנמוכה (ועכשיו כן זמינה בסטייל).

לפני 50 דקות, sperial כתב:

די מפריעה הכותרת "פיאט לשעבר". אמנם היסטורית סיאט החלה כיצרן של דגמי פיאט

אבל זו בדיוק הסיבה שכתבתי את הכותרת בזמנו :).

• אהבתי 1

• תוכן חדש...