Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כנ"ל, 15 שנה בלי שום וירוס ובלי שום אנטי וירוס.

אני מכיר כמה שחטפו וירוס כופר - נחשו מה היה מותקן אצלם? נכון, אנטי וירוס.

מוזר כי האנטי וירוס הוא לא במקום האנטי וירוס המובנה של ווינדוס. אז מה ההבדל? האנטי וירוס הכניס את התוכנת כופר?

לגבי ״החינמיים״ - בעצם מדןבר בכל האנטיוירוסים הכי מוכרים שיש - שנותנים את התכונות הבסיסיות בחינם ומציעים בתשלום אופציות אקסטרה. ממש לא הייתי חושש מהם.

רק שחלקם קצת מציקים ומאיטים.

Avira גם בסדר

פורסם

לא אצל כולם הכל מגובה בענן, יש מספיק אנשים שלא יודעים מה זה ענן, או שכן יודעים ולא מגבים.

דברים שלך נראים מובנים מאליהם, למשתמשים יותר מבוגרים או לכאלה ש"פחות בעניין" ממש לא מובנים מאליהם.

גם בשביל לפרמט מחשב (שלך זה קל ופשוט) יש מספיק אנשים שצריכים טכנאי, לטכנאי צריך לשלם. אחרי זה לשחזר סיסמא לפייסבוק כי היא שומרה במחשב הישן ולא זוכרים אותה, לשחזר סיסמא למייל וכו'. לנו זה נראה שטויות אבל יש אנשים שזה סיפור שלם עבורם.

פורסם

גם גיבוי לענן לא עוזר אם מדובר בסנכרון בלי גרסאות ישנות.

נשארים עם קבצים נעולים בענן.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
רשיונות מאיביי הם לא חוקיים ויכולים פתאום להפסיק לעבוד.

כמה פעמים קרה לי ש

AVG מחק קבצים של תוכנות בעבודה, דברים שהוא לא מכיר הוא פשוט מוחק.

מקאפי היה פעם אחד הגרועים, אני לי יודע איך הם היום. חברה גדולה מדי שלא מעדכנים את הוירוסים מהר מספיק.

אני בדרך כלל עם Avast

בעבר חקרתי את העניין, ומסתבר שהם גם לא בדיוק "לא-חוקיים" וזה שטח מאוד אפור (למשתמש).

הרשיונות לא מפסיקים לעבוד וזה מניסיון די רחב.

הפעם היחידה שהיתה לי בעיה זה כאשר הזמנתי רשיון דרך אמזון שהסתבר כרשיון משוכפל, מייל אחד לAVAST עם ה"חשבונית" והם נתנו לי רשיון ייחודי.

לגבי האנטי-וירוס של ווינדוס הוא לא מספיק, וזה שהמחשב שלכם ממשיך לעבוד זה לא אומר שהוא לא מפוצץ וירוסים וסוסים טרויאנים.

אם אתם מתכנת שכותבים וירוס, הדבר הראשון שאתם דואגים לו הוא שהוא יצליח לדלג את האנטי-וירוס של הווינדוס, ורק לאחר מכן לנסות לדלג על שאר האנטי-וירוסים. בעצם לעבור את האנטי-וירוס של הווינדוס זאת המשימה הראשונה בדרך לוירוס שעובד...

פורסם

אומנם לא לאנטיווירוס אלא לוונדווס עצמו, רכשתי כמה פעמים רישונות מ EBAY.

חלקם אכן הפסקו לעבוד אחרי שמייקרסופט הפיצו איזה patch אימות נוסף שיורד עם windows update.

פורסם

אני כבר שנים משתמש ב Malwarebytes Anti-Malware, יש להם גרסה חינמית (לא כוללת הגנה בזמן אמת אלא רק אפשרות לסריקה)

אבל הרישוי שלהם זול יחסית למתחרים, 40$ לשנה, יש להם מבצעים יפים למספר תחנות, למשל 3 תחנות ב60$

פורסם

אני עם ESET, אבל יש לי חינם מהעבודה.. אילו לא היה לי, הייתי מתקין את אחד החינמיים כנראה ואולי הייתי משאיר רק את זה של וינדוס. למשתמש ביתי זה אמור להספיק. לעסק כשרוצים בין היתר ניהול מרכזי לכל התחנות וכמובן הגנה טובה יותר זה כבר משהו אחר.

פורסם

החיים שלי מתחלקים לארבע.

בהתחלה הייתי משתמש בכל מיני אנטיוי רוסים (:lol:) פרוצים למיניהם, ששמרו על המחשב מצוין.

אחרי זה , ואחרי כמה שיחות די הגיוניות שעיקרן היה "האנטי מגיע עם וירוס בילט אין, יא אהבל!" הפסקתי להתקין בכלל. הכל היה אחלה. הרבה שנים לא השתמשתי בשום דבר, כי אני תופס מעצמי משתמש מודע ומבין, שלא מוריד שיט שהוא לא מכיר ואם עד עכשיו לא היה כלום, למה שיהיה?

אחרי כמה שנים כאלה אמרתי "מה 'כפת, שיהיה. לא מפריע. המחשב מספיק חזק כדי לסחוב עוד תוכנה שרצה ברקע" והייתי כמה שנים עם ESET פרוצים (גרסה רשמית עם מספרים אפורים).

כל השנים האלה (15?) היו מקרים בודדים של קבצים שהולידו התנהגויות חשודות ונפתרו או ע"י פעולות ידניות או עם תוכנות כמו spybot ודומותיהן.

לפני בערך שנתיים תפס אותי איזה משהו עם המכנסיים למטה ולא משנה מה עשיתי, לא הצלחתי להיפטר ממנו. מודעות הזויות שקפצו בגוגל, הייג'ק של דף הבית, כיף גדול. הקטע המצחיק הוא שזה קרה סתם ככה, לא אחרי הורדה של תוכנה פיראטית או לחיצה על "אישה חרמן רוצה נוגע אתה עכשיו" באתר צפיה ישירה. ה-ESET ישן בש"ג עם שרוך רוק תלוי מזווית הפה שלו וגם הרצה של כמה סריקות העלו ג'ק שיט.

עברתי כנראה על 90% מהתוכנות באינטרנט שמתיימרות להתמודד עם וירוסים. אף אחת לא הצליחה להיפטר מהטפיל.

עד שמצאתי את Malwarebytes, שמצאה והשמידה את הוירוס תוך שתי סריקות (כמו עם זומבים, ככה גם עם וירוסים. חוק #1: Double tap). באותו רגע החלטתי שאני בנאדם בוגר ויכול להרשות לעצמי לשלם 8.69 שקל בחודש בשביל שקט נפשי. הפתעת בונוס נחמדה היא שהתוכנה בקושי שותה משאבים (לוקחת כרגע 3.7 מגהבייט RAM), אז היא תתאים גם למחשבים חלשים. עושה סריקה פעם בשבוע, ואני רגוע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אומנם לא לאנטיווירוס אלא לוונדווס עצמו, רכשתי כמה פעמים רישונות מ EBAY.

חלקם אכן הפסקו לעבוד אחרי שמייקרסופט הפיצו איזה patch אימות נוסף שיורד עם windows update.

כל הרישיונות לווינדוס 10 שקניתי עובדים ואני מקבל עדכונים שוטפים.

לעומת זאת, פעם אחת קניתי מפתח לווינדוס 7 ומיקרוסופט טענו שהמפתח לא מקורי.

פורסם

תודה רבה על ההצעות השונות.

העברתי לבעלת המחשב שתקבל החלטה ותפעל בהתאם.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...