Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין שום הגיון בכליאת אנשים שלא ביצעו עבירות אלימות לעשרות שנים. צריכים לחשוב על עונש מועיל שבו הם ישרתו את החברה במקום להוות עול נוסף עליה. מה בדיוק יצא למשלם המיסים האמריקאים מפסק הדין הזה? עוד אדם שצריך לממן את כליאתו למשך כל ימי חייו?

קיימים אנשים שהדבר היחיד שהם יודעים לעשות זה לרמות ולרמות אחרים. בדרך כלל תמצא אותם בין אנשי עסקים "הגונים".

אנשים שגורמים נזק כספי אדיר לאנשים אחרים צריך להרחיק אותם מהחברה למשך זמן רב בכדי שלא יגרמו נזק נוסף.

מעניין למה העבירו את נוחי דנקנר לכלא אחר ? האם נוחי המשיך בפעולות הונאה מהכלא ?

איזה כייף לי :)

פורסם

א. צריכים למצוא דרך שבה הם ישלמו את חובם לחברה בדרך שבאמת תתרום לחברה ולא תהווה מעמסה עליה.

ב. צריכים מנגנון שיסמן אותם לאחר שהן נתפסו שבו הם יהיו תחת פיקוח מחמיר.

ג. ומה עשינו בזה? אז בגיל 60 תשתחרר לרחוב אישה ללא כישורים, אחרי עשרות שנים של שהייה במערכת אלימה שרק תהווה מעמסה עוד יותר גדולה על החברה ללא שום אופק ושהאפשרויות היחידות שלה הן לחזור לפשע, אבל עכשיו בצורה יותר אלימה אחרי שהיא התחשלה בכלא, או להתעלק על שירותי הרווחה.

בכל מקרה לא אלו שהיא גנבה מהם כסף ולא החברה ירוויחו משהו מזה, אלא רק יפגעו עוד יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)

סבבה בוא נאמץ את הענישה שהייתה ביפן בתקופת השוגונים עונש מוות כמעט על כל עבירה. נפטרים מאנשים, לא מעמיסים על המערכת ויוצרים הרתעה. מה רע? אני בעד. שלוש - ארבע שנים ענישה כזאת בישראל ואנחנו נוכל להשתמש בנתיבי איילון בתור מסלול נחיתה חלופי לנתב"ג.

מה שאתה מציע זו אותה קיצוניות רק בצד השני של הסקאלה בוא לא ניתן עונש לאף אחד כי זה יותר מעמסה על המערכת ועולה הרבה כסף למשלם המיסים.

מה אתה חושב להקים מנגנון שיסמן את הגברת הזאת וינהל אחריה חקירה סמויה במשך עשרות שנים לא יעלה כסף? תעשה לי טובה...

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

ענישה חמורה על עבירות כלכליות היא מאפיין ייחודי של המערכת האמריקאית. יש איזו סיבה/רעיון שעומדים מאחורי הגישה, רק שאין לי סבלנות לחפור כרגע. :-)

פה בארץ יש מין גישה כזאת שזה בסדר לדפוק את המערכת, ומכאן העונשים המצחיקים על עבירות כלכליות. בכלל, קיומו של הבדל בכלל בין גניבה לשוד מעורר סימני שאלה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הוא קיבל 7 שנים בפנים וקנס של 400 אלף ש"ח - קישור. הקנס הוא בתוספת לשומה חדשה (כלומר הוא צריך לשלם את 2 המיליון שתפסו אותו מעלים) וקנס שיקבל על העלמת מס מן הסתם.

כמה לדעתכם מגיע לו?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
א. צריכים למצוא דרך שבה הם ישלמו את חובם לחברה בדרך שבאמת תתרום לחברה ולא תהווה מעמסה עליה.

כמו מה למשל?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ענישה חמורה על עבירות כלכליות היא מאפיין ייחודי של המערכת האמריקאית. יש איזו סיבה/רעיון שעומדים מאחורי הגישה, רק שאין לי סבלנות לחפור כרגע. :-)

פה בארץ יש מין גישה כזאת שזה בסדר לדפוק את המערכת, ומכאן העונשים המצחיקים על עבירות כלכליות. בכלל, קיומו של הבדל בכלל בין גניבה לשוד מעורר סימני שאלה.

עומדות מאחורי זה הרבה מאוד סיבות בין היתר רצון שאנשים יחששו לדפוק את המערכת.

וסלי סנייפס נזרק לכלא ל-3 שנים בגלל עבירות מס ואחרי שיצא ה-IRS דפקו לו חשבון של עשרות מיליוני דולרים. ממש לפני מספר ימים היה פס"ד שהוא חייב לשלם את החשבון.

אצלנו הפדופיל הלאומי... סליחה הזמר הלאומי קיבל חצי שנה עבודות שירות ו-70 אלף שקל קנס שהוא סוגר בשעתיים הופעה בנתיבות.

פורסם

הבעיה עם עבריינים שברגע שנתפסו הם נעשים מעמסה על המערכת והוצאה כלכלית לא משנה מה עושים איתם:

1. משחררים אותם - הם ממשיכים לדפוק אנשים אחרים.

2. שמים אותם בכלא הם נעשים מעמסה כלכלית על משלם המיסים.

הוצאה להורג אם כמה שהיא קיצונית היא כנראה הפתרון הכי כלכלי למשלם המיסים אך אינה חפה מטעויות שאותן כמובן לא ניתן לתקן.

אגב, איני יודע האם האופי היפני הוא כזה כברירת מחדל או בגלל מדיניות הענישה הקשה בעבר אבל הם אנשים סרגלים. היפנים הם הגרמנים של אסיה. על אף שזה נשמע כמו הכללה מדובר על אנשים ישרים יחסית לסינים.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

יפנים בכפרים ובערים המרכזיות אנשים ישרים מאוד, אתה יכול להפיל שטר ואף אחד לא ירים, או שלכולם יש בעיות גב או יושרה, או בעצם הם משלמים כמעט הכול דרך הנייד ומזומן זה טרחה.

דווקא בהירושימה פגשתי יפנים לא ישרים/מופרעים ברמה שהישראלים נחשבים גן עדן לעומתם.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

התחושה שלי לגבי טוקיו זהה...אנשים מאוד ישרים, סבלניים מנומסים ובאופן כללי איכותיים.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
הוא קיבל 7 שנים בפנים וקנס של 400 אלף ש"ח - קישור. הקנס הוא בתוספת לשומה חדשה (כלומר הוא צריך לשלם את 2 המיליון שתפסו אותו מעלים) וקנס שיקבל על העלמת מס מן הסתם.

כמה לדעתכם מגיע לו?

תקרא שוב, זה 7 חודשים, ובכתבה אחרת על הנושא כתוב שהמירו את זה ל7 חודשים עבודות שירות (חשבתי שחצי שנה זה המקסימום, מסתבר שלא)

אגב איך הבנת שה400 אלף זה בנוסף לשומה הקיימת?

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם

הת׳רד הזה גורם לי להבין שאם איי פעם הייתי נשפט על עבירה קשה, יש מצב טוב שאם היתה בידי הבחירה הייתי בוחר במדינת ישראל. נראה לי הבתי כלא בישראל הן קייטנה במימון המדינה

פורסם (נערך)

בתי כלא ישראלים נחשבים לקשים מבחינת תנאי כליאה במונחים מערביים. הענישה בישראל לפחות לפי הדעה הרווחת בציבור מאוד מקלה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
הוצאה להורג אם כמה שהיא קיצונית היא כנראה הפתרון הכי כלכלי למשלם המיסים אך אינה חפה מטעויות שאותן כמובן לא ניתן לתקן.

גם זמן בכלא לא ניתן לתקן, אדם שישה שנה בכלא ואז שוחרר לא יקבל את השנה הזו בחזרה.

מה שכן ניתן לעשות זה להפסיק את הטעות, מה שלא ניתן בהוצאה להורג.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קצת מציק לי שמפריע לפותח האשכול עונשים של עבירות צווארון לבן.

לא מפריע לך שנהגים שיכורים\מסוממים שרוצחים מקבלים עונשים מגוכחים?

טרוריסטים מקבלים חופשה במלון 5 כוכבים?

ועוד נבלות שחותמים עסקאות טיעון מגוכחות?

כמובן שבארה"ב זה לא היה קורה.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תוכן חדש...