Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 2 בעיות. 1.החלפתי משאבת בלם אחורית באופל קדט 66, למרות חיזוק חיבור צינור המתכת לגוף המשאבה וחיזוק פיית ניקוז האויר יש דליפה קטנה ואיטית של שמן ברקס משניהם ( רטיבות המופיעה אחרי מספר שעות גם אם הרכב לא בשימוש.

כיצד ניתן לפתור זאת אני חושש שחיזוק בכוח רב יותר יגרום נזק שכן כבר חיזקתי בכוח רב.

2. עשיתי שיפוץ ראש מנוע והחלפתי אטם ראש . בוצעו כל החיזוקים על פי הספר ע"י מפתח מומנט.

עכשיו לאחר 3000 בצד בו מצוייים מעברי המיים מופיעות טיפות מיים קטנטנות מדי פעם, אין מים בשמן ולא שמן במים.

מה יכולה להיות הסיבה שמיים יוצאים דרך האטם? ומה ניתן לעשות חוץ מהחלפת אטם שוב ( ואם חלפה איך להבטיח כי זה לא יקרה שוב).?

תודה מור.

פורסם

למור שלום רב!

יש לך שלוש בעיות: 1-אתה משחק באש, אתה משחק עם בלמים, שמיומינתך, סביר להניח מוטלת בספק, ונוסף על כך אתה , מתגורר בטבריה/ פוריה עלית, ואני לא מנסה אפילו לדמיין , מה קורה אם תאבד את הבלמים,ברכב כה מיושן, בירידות לטבריה!!

2- אתה מתמודד עם צנרת מתכת ברכב ישן, אשר השיטה של צינור מתכת המתחברת למשאבת האופן,

חלפה עברה לה כבר מזמן מן העולם, ויתכן והקונוס בקצה הניפל שחוק, או לא התישב בצורה ישרה,

ולכן אין אטימה מושלמת של שמן בלמים, ( בעייה בפני עצמה, העלולה לגרום לאוויר במערכת הבלמים,

ולירידה בכושר הבלימה!)יש לפרק שוב את הצינור, ולבדוק את הקונוס בקצה הניפל, ובמקרה הצורך ,לא יהיה מנוס מחיתוך קצה הצינור, ובעזרת מכשיר קונוסים לחדשו!

3- בנוגע לאטם הראש, האם ראש המנוע , יושר לפני הרכבתו, האם השטח ישר ולא עקום?

האם נמרח .חומר אטימה כלשהו?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה 1.תודה על ההתיחסות והמידע. 2. את החלפת הבלמים בצע מכונאי אבל בגלל שאני היסטרי אני בודק כל דבר וכל תיקון מספר פעמים לאחר סיום הביצוע , 3. ראש הנוע לוטש ( ראש ברזל ) ולפי ספר הרכב היה צריך למרוח את אטם הראש בגריז גרפיט ואז לסגור אותו - יתכן והייתי צריך למרוח בחומר אטימה מתקדם יותר ואז לא היתה דליפה?

שוב תודה

מור

פורסם

מור

בהודעה הראשונה כתבת "החלפתי את משאבת הבלם"

אח"כ כתבת שמכונאי עשה את זה, זה קצת לא מסתדר לי עם זה שאתה רואה את הנזילה ומנסה לחזק את החיבור, כנ"ל ראש המנוע ...

מה שאני כן יודע זה מה שכתב צביקה, אתה משחק באש, במיוחד באיזור עם עליות וירידות קיצוניות !!!

תעשה טובה (אם לא לעצמך, לפחות לי או לכל אחד אחר שאתה מסוגל להרוג כשתתנגש בו כי איבדת בלמים) שים את הרכב במוסך מסודר שיטפל בתקלות !!!!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
צביקה 1.תודה על ההתיחסות והמידע. 2. את החלפת הבלמים בצע מכונאי אבל בגלל שאני היסטרי אני בודק כל דבר וכל תיקון מספר פעמים לאחר סיום הביצוע , 3. ראש הנוע לוטש ( ראש ברזל ) ולפי ספר הרכב היה צריך למרוח את אטם הראש בגריז גרפיט ואז לסגור אותו - יתכן והייתי צריך למרוח בחומר אטימה מתקדם יותר ואז לא היתה דליפה?

שוב תודה

מור

מור שלום רב!

בנושא בלמים חשוב להיות קפדן ומקצועי, אין צורך להיות היסטרי! אך חזור למכונאי שביצע זאת,

על מנת שיפתור את בעיית הנזילה!

בנוגע לראש המנוע, בזמנו היינו מורחים את הראש, בחומר שנקרא שרלק, היום סיליקון יספיק!

אם הנזילה מסתכמת במספר טיפות , אין צורך להתרגש, זהו לא ראש אלומיניום, והסכוי להתעוותות החומר,

קטנה יותר יתכן והנזילה תסגר עם הזמן, אך המשך להיות במעקב!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שוב תודה

1. צביקה תודה על היעוץ וההתיחסות.

2. ליאור יתכן ומדרך הניסוח בגוף ראשון אתה מבין כי אני מבצע תיקוני בלמים.

אז ידידי היקר היות ובמקצועי אני פקח טיסה אזרחי , האמן לי כי בטיחות וחיי אדם הם לא דבר שאני מקל בו ראש.

3. אבל בכל מקרה נכון להדגיש מעל כל במה כי טיפול במערכות בטיחות בכלל וברכב בפרט צריכים להיות מבוצעים על ידי אדם המוסמך לכך.

שבוע טוב מור.

פורסם

שלום מור

לגביי הבלמים אני חושב שכבר נאמר פה די והותר אבל לגביי ראש המנוע.

תראה אני לא יודע אם זה שהתעסק עם הראש מנוע או המכונאי אבללא מספיקה הידית מומנט יש גם שיטה לסגות את הרשא מנוע יכול להיות שהוא סגר בלחץ צד אחד וזה דפק את כל הסגירה הייתה לי כזאת בעיה בסופר לנסר ובאמת הייתה שם בריחה של מים כמו שאתה מתאר אבל לא התערבבו המים והשמן שוה בדיקה!

• תוכן חדש...