Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

ראובן רכש *מקבלן* דירה יחידה, 3 חדרים, ב1/7/19 בסך 1.2M

כמובן פטור ממס רכישה.

אחרי חודש אשתו הטילה ווטו על מגורים בדירה קטנה כזו, ומצאו הזוג דירת 5 חדרים כלבבם, אבל הפעם לא מקבלן - אלא דירה יד שניה מוכנה למגורים. בסך 1.8M

לכאורה, דירה שניה חייבת במס רכישה (סכום של 144K)

הצהירו הזוג שהם מתחייבים למכור את הדירה הראשונה תוך x זמן, ובכך יפטרו ממס רכישה על הדירה השניה.

עו''ד א' טוען שהם חייבים למכור את הדירה הראשונה תוך שנה וחצי מהיום שרכשו את השניה, אפילו שהראשונה היא מקבלן, והיא כלל לא תהיה מוכנה ולא תמסר לידיהם בשנה וחצי הקרובות. במילים אחרות, הם לא יוכלו למכור תוך שנה וחצי (הקבלן לא מוכן) ויאלצו לשלם מס רכישה על הדירה השניה.

עו''ד ב' טוען שהם חייבים למכור את הדירה הראשונה תוך שנה מהיום שהיא תמסר לידיהם, מה שנותן להם די זמן למכור ולממש את הפטור.

לשון החוק לכאורה כמו עו''ד א'. ההיגיון כמו עו''ד ב'.

מישהו נתקל בסיטואציה כזו?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ואני.. קובע פגישה עם מנהל אגף מס רכוש באזור שלי .

מציג את הבעיה, ושואל מה הדרישות שלכם.

(ומבקש את התשובה בכתב.. כסימוכין)

או כותב מכתב למס-רכוש בירושליים, ומבקש את התייחסות היועץ המשפטי שלהם.

ולפי ההנחיות שלהם, ובתאום עם עורך הדין שלי הייתי פועל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מה זאת אומרת הקבלן לא מוכן? אמנם הדירה לא בבעלותם עדיין אבל צריך לבדוק בחוזה מול הקבלן מה הוא אומר לגבי מכירת זכות לדירה.

לגבי מס רכישה - לטעמי ומניסיון הוא חל מרגע קבלת מפתח ולא מרגע רכישת דירה. מה שאומר שתהיה לכם שנה וחצי למכירה של הדירה מהקבלן מרגע שתקבלו מפתח ולא מיום רכישה. אם כי אני מניח שאין באמצעותם לשלם על שתי הדירות במקביל, ועל כן יש לחפש דרך להיפטר מהדירה כמה שיותר מהר. בכל אופן סוגיית מס הרכישה לטעמי פתורה בהתחשב הסעיף שהוא מחושב מיום קבלת הדירה.

פורסם

כמו שרשמו, שום מילה של עורכי דין.

רק מסמך חתום ממס רכישה.

גם אני שמעתי בעצת 2 עו'דים וגם ממה שמס רכישה אמרו לי בטלפון.

ומה שהיה זה שאת המס שהוטל עלי (שכביכול אני אמור להיות פטור ממנו עס 40000 שח) קודם עלי לשלם כי "לא ניתן להקליד במחשב פטור אם יש חוב, ואחרי תשלום החוב באמת נראה שלא צריך לשלם והכסף יוחזר" (מילים של החברה במס רכוש)

הכסף לא חזר...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתם בטוחים שכל כך קל להוציא "מסמך חתום ממס רכישה"?

לדבריהם מדובר בייעוץ משפטי לכל דבר, והם לא מעניקים ייעוץ משפטי...

על כל פנים, "ראובן" נשוא השרשור קרא בעיון את הודעותיכם, גם בפרטי ובמייל, ובהחלט השכיל.

אשתדל לזכור לעדכן כאן אם וכאשר יהיה מה.

תודה ושבת שלום.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

רק לצורך העניין, אני פעם שילמתי מס רכישה כפול! בגלל ״טעות״ של עו״הד שלי. לאחר מכן, קיבלתי פעמיים הודעות על עיקולים ממס הכנסה כביכול על סכום שלא שילמתי אותו במס הרכישה. רק לאחר שנסעתי לשם פיזית התבררה הטעות ושהם חייבים לי כסף. כמובן הכסף חזר.

מיותר לציין שהוא לא לוקח חלק בעסקאות שלי יותר. חלק ענק מעורכי הדין שעוסקים בנושא הם חאפרים היות ולרוב משובר בתהליך בירוקרטי וטפסים בלבד. לכן יש להיזהר בבחירת עו״ד.

פורסם

אכן.

עורכי דין עושים המון, המון, המון טעויות במס רכישה.

הגילדה המקצועית שלהם העניקה להם בלעדיות בייצוג במיסוי מקרקעין.

כבר הרבה שנים מנסים לשבור את המונופול שלהם בתחום ללא הצלחה.

פורסם

הגילדה הנוספת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...