Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C4 פיקאסו קצר - מעקב מתגלגל

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

"קריאת זכרונות"? :)

ונראה כסיום הולם ומייצג. 4000 ₪ לטיפול בבעיה במנוע.

תודה על כל הדיווחים.

עריכה אחרונה על ידי elera
  • תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 49 דקות, dani666 כתב:

למוסך נצרת

מעניין...   בכל מקרה הכוונה למוסך צמרת בצקפוסט.

ועוד משהו ששכחתי.  תודה ל @מלטבשי שהוא אוצר לבעלי PSA על עזרתו בהורדת עלויות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, dani666 כתב:

אז יום שישי שעבר, אני, שתחחיה, ו 2 נכדים, בשעות הבוקר בדרכנו מחיפה לחוות הארנבונים.  ובעודנו בדרכנו, הרכב התחיל להפסיק לסחוב ולהסריח מדלק לא שרוף ולהוציא עשן לבנבן.  לאור נסיון העבר קבעתי - מזרק.  המשכנו בעדינות עד לארנבונים אבל משם הרכב נגרר אחר כבוד למוסך נצרת.

התברר שהאבחון שלי היה נכון, וזה הנזק:

image.thumb.png.100d52736bb83849d6e05c846c0a984b.png

בנוסף, לפני כשבועיים נדלקה נורת מנוע ובחבור סורק התקלה היתה P0420.  ממיר.  מחקתי אתלך התקלה והיא לא חזרה אבל אכן, הממיר מתקרב ל 100,000 ק'מ (הרכב עם כ 155,000. וממיר הוחלף על ידי בעלים קודם ב50,000+-) שזה אורך החיים הצפוי שלהם.  והשנה גם צריכת השמן עלתה והרכב צרך כליטר ל 5,000 ק'מ.

הגיע הזמן להחליף.  הבעייה כמובן ש C4 פיקאסו קצר, קשה להחליף - כי אין דברים כאלה כבר.  שאלתי לעזרה כאן בפורום, הלכתי לראות רכבים, חשבתי גם על קטנים יותר, ובסוף התבייתתי.

אז, היום אספתי את הרכב מהתיקון בשעות הבוקר המאוחרות, ומיד נסעתי לטרייד אין בנתניה השארתי אצל הסוחרים את ה C4 ויצאתי עם רכב אחר בחזרה לחיפה.

כך שזה סוף הדיווח על ה C4 פיקאסו (הקצר).  רכב נפלא ומנוע(THP 165) שעדין דורש התיחסות.  כשקצת ירווח מבחינת הזמן, אפתח שרשור חדש על הרכב שהחליף אותו.

4 שעות ו-1600 ש״ח לאיתור תקלה ?

נשמע קצת חריג…

בכל מקרה, תתחדש !

נראה לי ש c5 aircross הוא המחליף הטבעי

פורסם

כולל את ההחלפה.

בכמה @dani666, בכמה שחררת לטרייד את הרכב?

• רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 41 דקות, Skunk_Ride כתב:

4 שעות ו-1600 ש״ח לאיתור תקלה ?

נשמע קצת חריג…

בכל מקרה, תתחדש !

נראה לי ש c5 aircross הוא המחליף הטבעי

החשבונית לא מדוייקת

תראה שעל יתר רכיבי העבודה העלות היא 0

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, מלטבשי כתב:

בכמה @dani666, בכמה שחררת לטרייד את הרכב?

במעט.  מצד שני, הרבה הוא לא שווה.  מחירון משוקלל לוי יצחק - 29000.  לפי מחירון יד שניה 24000.

הרכב כאמור כבר התריע פעם על ממיר תקול (מחקתי ולא חזר, אבל יחזור). רעש ממערכת המיזוג (בתא) ועוד.  וכשהגעתי לבדיקה ששלחו אותי, בעת כניסה לחניה הרכב דומם, הדליק נורת service בהתנעה.  למזלי - דוממתי והנעתי שוב והכל תקין.

תכל'ס נמכר להם בקצת מעל 10,000 ש'ח.  חסך לי את הצורך למצוא קונה (בהנחה שהייתי מוכר ביותר בעצמי.  לא בטוח).

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 7.5.2025 בשעה 21:04, dani666 כתב:

אז יום שישי שעבר, אני, שתחחיה, ו 2 נכדים, בשעות הבוקר בדרכנו מחיפה לחוות הארנבונים.  ובעודנו בדרכנו, הרכב התחיל להפסיק לסחוב ולהסריח מדלק לא שרוף ולהוציא עשן לבנבן.  לאור נסיון העבר קבעתי - מזרק.  המשכנו בעדינות עד לארנבונים אבל משם הרכב נגרר אחר כבוד למוסך נצרת.

התברר שהאבחון שלי היה נכון, וזה הנזק:

image.thumb.png.100d52736bb83849d6e05c846c0a984b.png

בנוסף, לפני כשבועיים נדלקה נורת מנוע ובחבור סורק התקלה היתה P0420.  ממיר.  מחקתי אתלך התקלה והיא לא חזרה אבל אכן, הממיר מתקרב ל 100,000 ק'מ (הרכב עם כ 155,000. וממיר הוחלף על ידי בעלים קודם ב50,000+-) שזה אורך החיים הצפוי שלהם.  והשנה גם צריכת השמן עלתה והרכב צרך כליטר ל 5,000 ק'מ.

הגיע הזמן להחליף.  הבעייה כמובן ש C4 פיקאסו קצר, קשה להחליף - כי אין דברים כאלה כבר.  שאלתי לעזרה כאן בפורום, הלכתי לראות רכבים, חשבתי גם על קטנים יותר, ובסוף התבייתתי.

אז, היום אספתי את הרכב מהתיקון בשעות הבוקר המאוחרות, ומיד נסעתי לטרייד אין בנתניה השארתי אצל הסוחרים את ה C4 ויצאתי עם רכב אחר בחזרה לחיפה.

כך שזה סוף הדיווח על ה C4 פיקאסו (הקצר).  רכב נפלא ומנוע(THP 165) שעדין דורש התיחסות.  כשקצת ירווח מבחינת הזמן, אפתח שרשור חדש על הרכב שהחליף אותו.

כ- 4,900 ₪ על החלפת מזרק (ועלות המזרק לבד כ- 2,000 ₪ אז עלות 4 מזרקים היא 8,000 ₪??) זה לא סופר מוגזם? 

האם היתה חובה להחליף שמן מנוע או שזה כבר לא קשור להחלפת המזרק?

סתם בשביל העניין כמה עולה החלפת מזרק במנוע ממוצע אחר, נניח במנוע של פולקסווגן?  מאזדה? 

בתאריך 8.5.2025 בשעה 09:34, dani666 כתב:

במעט.  מצד שני, הרבה הוא לא שווה.  מחירון משוקלל לוי יצחק - 29000.  לפי מחירון יד שניה 24000.

הרכב כאמור כבר התריע פעם על ממיר תקול (מחקתי ולא חזר, אבל יחזור). רעש ממערכת המיזוג (בתא) ועוד.  וכשהגעתי לבדיקה ששלחו אותי, בעת כניסה לחניה הרכב דומם, הדליק נורת service בהתנעה.  למזלי - דוממתי והנעתי שוב והכל תקין.

תכל'ס נמכר להם בקצת מעל 10,000 ש'ח.  חסך לי את הצורך למצוא קונה (בהנחה שהייתי מוכר ביותר בעצמי.  לא בטוח).

איזה מחיר הרכב הזה עלה חדש בשנת 2017?

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, bigzoltar כתב:

האם היתה חובה להחליף שמן מנוע או שזה כבר לא קשור להחלפת המזרק?

אין חובה כמובן.  אבל רצוי מאוד שתעשה את זה כי עודף דלק בתא הבעירה יגיע לשמן וידלל אותו.  (ושים לב שהוחלף גם מסנן השמן).

אני חושב שכחדש ב 2017 הוא עלה כ 150,000 ש'ח (לא נקנה כחדש).

בכל מקרה, לא ברורה לי הנקודה שלך.

- מזרקים, בהנחה הסבירה שיותר זולים בחול אתה יכול לקנות מראש ולהחזיק לכשתצטרך.

- מה הקשר בין מחיר הרכב כחדש למחירו היום כמשומש?  OK, ירידת מחיר גדולה (זה לא טויטה כמובן) אבל מצד שני אתה מקבל דברים שאתה לא מקבל ברכבים אחרים (כמו שאמרתי - זה לא טויוטה כמובן).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...