Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מדבר על SSJ, MC21, C919, MRJ.

כמובן ששרשרות האספקה חובקות עולם, אבל הדגשתי שגם היצרנים הלא מערביים (נעזוב רגע את היפאנים) מסתמכים על לא מעט טכנולוגיה מערבית.

מזכיר לי סיפור ששמעתי פעם, ואיני יודע מה האמת ומה האגדה בו: זוכרים שהיה לאינטל מעבד 80486? אז הסיפור שסופר היה שהדבר הזה תוכנן בחיפה, יוצר קרית גת (או ירושלים), משם הסיליקון הוטס למלזיה כדי להדביק את הצ'יפים בתוך הקופסאות השחורות (הלחמת הרגליים םצ'יפים היתה עבודת יד קשה מאד, תחת מיקרוסקופים), משם לטאייואן להלחמה על לוחות אם ומשך לארה"ב להתקנה במחשבים. ואז אסור היה לשלוח את המחשבים האלה חזרה לישראל, כיוון שמדובר בטכנולוגיה אסטרטגית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה לא כשל תכנוני. זו פשרה תכנונית שההתמודדות עמה היא באמצעות יישום פתרון מתאים במערכת בקרת הטיסה, מה שכשל זה יישום הפתרון.

אני בכלל לא בטוח שהמטוס תוכנן לכניסה להזדקרות כמו שקרה בפועל, אבל אולי נחכה לדוחות הסופיים.

על זה שהפתרון כשל בכמה רמות אין וכוח. אבל עדיין אם הפתרון היה רק תוכנתי הוא כבר היה מיושם. להערכתי יצטרכו כנראה לעשות שינויים נוספים במטוס.

גם אני ישבתי לראשונה ב-787 לפני שבוע בטיסה טרנסאטלנטית, ואני חולק רושם דומה. אם כי מושב במחלקת world traveler plus של בריטיש כנראה לא הזיק לחוויה.

אתה לא משווה באמת את המחלקות המעולות של בריטיש (גם תיירים) למובילי הבקר האמריקאים...

לדעתי אין סיבה ממשית לא לטוס עם LOT. בסה"כ זו חברה טובה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
גם אני ישבתי לראשונה ב-787 לפני שבוע בטיסה טרנסאטלנטית, ואני חולק רושם דומה. אם כי מושב במחלקת world traveler plus של בריטיש כנראה לא הזיק לחוויה.

ההבדל בין WTP (פרמיום) ובין WT (תיירים) די משמעותי מבחינת מרווח, מושב וכו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

טסתי לפפני כשנה 4 קטעים עם BA (ב-321, 380, 789 ,77E), כמובן מאחור. מה להגיד - לא הרגשתי הבדל מחברות שירות מלא אחרות. בכולם אותו מושב עם מרווח די קטן, וסבל גדול מתיבות ה-IFE שתפסו את המקום לרגליים בחלק מהקטעים. אני מעדיף את פתרון ה-WiFi שהכרתי ב-763 ו-739 של אל-על (דומני טכנולוגיה של לופטהנזה). גם הקטע ב-789 לא השאיר עלי רושם מיוחד חוץ מהמראה המוזר מהחלון כאשר התעוררתי ולקח לי זמן להבין שמה שאני רואה הוא השמש דרך הפילטר הכהה (הייתי אפוף למדי אחרי כמה שעות שינה טרופה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני בכלל לא בטוח שהמטוס תוכנן לכניסה להזדקרות כמו שקרה בפועל, אבל אולי נחכה לדוחות הסופיים.

על זה שהפתרון כשל בכמה רמות אין וכוח. אבל עדיין אם הפתרון היה רק תוכנתי הוא כבר היה מיושם. להערכתי יצטרכו כנראה לעשות שינויים נוספים במטוס.

אתה לא משווה באמת את המחלקות המעולות של בריטיש (גם תיירים) למובילי הבקר האמריקאים...

לדעתי אין סיבה ממשית לא לטוס עם LOT. בסה"כ זו חברה טובה.

"אם הפתרון היה רק תוכנתי הוא כבר היה מיושם" - יכול להיות נכון או לא. בכל מקרה, לאשר שינויים/תיקונים בתוכנה זה לא עניין של מה בכך, צריך תהליך הוכחה ארוך כולל ניסויי טיסה במתאר הרלוונטי. זה לא אפליקציה בטלפון. יהיה מעניין לראות מה יהיה הפתרון שיאושר על דעת ה-FAA. שינויים אוירודינמיים/מבניים מסויימים כדי לנטרל את הבעיה אפשריים וכבר נעשו דברים כאלה בעבר, אם כי אני משער שזה פתרון פחות רצוי מבחינת בואינג.

ההבדל בין WTP (פרמיום) ובין WT (תיירים) די משמעותי מבחינת מרווח, מושב וכו.

בוודאי. 7 מושבים בשורה, עם מרווח ענק (מבחינתי) בין השורות, וזוית נטיה מכובדת של המושב. קצת חבל שאלוהים מחלק אגוזים למי שאין שיניים, כי אני מאלה שלא מסוגלים לישון בטיסות. מכל בחינה אחרת היה מושלם. כנראה אם הייתי יושב במחלקת הבקר הייתי קצת פחות מרוצה.

חזיר דיזל

פורסם

דווקא מוצר הביזנס של בריטיש נחשב לבינוני מאוד. בטח לא בר השוואה למוצרים החדשים בעולם, כולל בחברות אמריקאיות.

פורסם

לפני כמה ימים הודיע מנכ"ל חברת LOT הפולנית, שהוא סומך על בואינג, ולא צפוי לבטל את הזמנת חמשת המטוסים הנוספים מהדגם הזה; כרגע יש ל-LOT חמישה מטוסי MAX מקורקעים ולפי הערכות של בואינג, הקרקוע העולמי עשוי להסתיים כבר בחודש יולי.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אף חברת תעופה ברת דעת לא תודיע שהיא לא סומכת על יצרן זה או אחר(ובאחר זה AIRBUS - כי בוא, יש פה דואפול דיי ברור) - היא עוד תצטרך לרכוש מטוסים מבואינג ובנוסף היא לא בדיוק עם כוח הקניה של חברות לאו קוסט/ענקיות תעופה אחרות.

מה גם שקיימים לה בציי מטוסי בואינג רבים והיא כחברת תעופה באופן כללי בעלת אינטרס לעודד את תחושת הביטחון בתעופה בכללי(כי חוסר ביטחון בתעופה גם אם זה כיוויכול רק מול בואינג יכול לייצר נזק רציני לשוק התעופה כולו - כי אם זה היום בואניג מה המרחק שזה יכול להיות גם איירבאס) - זה גם למה איירבאס כמתחרה של בואינג לא "מכסחת" להם את הצורה ומנסה לנצל את ההזדמנות בצורה ישירה.

לגבי סיום הקרקוע, לא תלוי לא בבואינג ולא בLOT אלא ברשויות התעופה השונות והן יחליטו מתי בטוח להטיס את הMAX שוב אם בכלל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
דווקא מוצר הביזנס של בריטיש נחשב לבינוני מאוד. בטח לא בר השוואה למוצרים החדשים בעולם, כולל בחברות אמריקאיות.

המוצר ה״קשה״ דהיינו המושב, לא המוצר הרך שהוא השירות, האוכל וכו.

המוצר הרך עבר שדרוג משמעותי בחודשים האחרונים. המושב החדש שנראה מצוין כבר הוצג, והמטוס הראשון שיגיע איתו הוא הA350 החדש, שגם יעבוד בקו לתל אביב החל מדצמבר.

אגב, אני (ורבים אחרים שאני מכיר) עדיין מאוד אוהבים את המושב הנוכחי שהוא מאוד נוח כשהבעיה העיקרית שלו היא חוסר המקום איחסון ומרחב לצדדים. מצד שני למושב חלון שלהם אין אף מוצר ביזנס שיכול להתחרות בפרטיות שלו.

אבל די סטינו פה מהנושא... :-)

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון: מטוסי בואינג 737 MAX עדיין מקורקעים בכל העולם. בארה"ב יש האומרים שעד סוף נובמבר, ייתכן לפי מקורות אחרים עד סוף 2019 ובקנדה ככל הנראה עד פברואר 2020. ובאירופה, יש להם שם פחות אמון או חיבה לבואינג (כמובן עניין גיאופוליטי), כך שהם ככל הנראה ימשיכו את הקרקוע עוד אחרי ארה"ב.

אז לשמחתי, כנראה שטיסתי בעוד שבועיים תהייה במטוס אחר...

https://www.theguardian.com/business/2019/oct/08/boeing-737-max-european-regulators-more-testing

https://www.washingtonpost.com/business/when-will-boeing-737-max-fly-again-and-more-questions/2019/10/23/fc3ae61c-f5f8-11e9-b2d2-1f37c9d82dbb_story.html

פורסם
זה בטח כבר התעדכן לך בהזמנה של החברת תעופה - בטח עבר ל737-800.
התקשרתי למשרדי Lot בארץ. החובבנים לא ידעו לומר. ניסיתי לבדוק באתר העולמי עם מספר טיסה, וקיבלתי רק יום ושעה, לא פרטים נוספים.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

פורסם
התקשרתי למשרדי Lot בארץ. החובבנים לא ידעו לומר. ניסיתי לבדוק באתר העולמי עם מספר טיסה, וקיבלתי רק יום ושעה, לא פרטים נוספים.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

מתי הטיסה שלך? אני אבדוק לך.

• תוכן חדש...