Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבור: gadik.

א. אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל בצבא אף אחד לא ייתן לך אוטו בלי שיהיה לך רישיון צבאי ואם תיקח סיבוב ואין לך אתה תאכל כזה שטורנגול (אני מדבר איתך פה על מחבוש או ריתוק) שממש לא כדאי לך.

ב. באיזה חיל הרכבים הכי טובים? במארינס האמריקאי. בארץ כל הרכבים לכל החילות אותו דבר.

ג. המגאן לא ממש מתפרקות ואני לא יודע מה התאריך גיוס שלך אבל קח בחשבון שאם זה בשנתיים הקרובות אז לא יישארו לך יותר מדיי מגאנים ליסוע עליהן.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האיסוזו נראה כאיול נכנסו בו עם כדור הריסה וההאמר נראה כאילו ליטפו אותו בחניה בשיינקין .

בהמת משא .

ים long time no

פורסם
ופעם ראשונה אני שומע שצריך ליהיות בעל רשיון צבאי במשך שנה כדי לנהוג בפורד...לפי דעתי זו טעות!!
לא טעות.

כל רכב צבאי דורש היתר נהיגה.

רכבים רבים (4X4 צבאי, 4X4 מהשכרה, סופה, טויוטה היילקס וכו'...) כל אילו (וכל הרכבים החומים ככלל) דורשים היתר 35 שזה למעשה קורס בצריפין.

ע"מ להירשם לקורס הנ"ל אתה חייב רישיון צבאי 02 עם ותק של שנה לפחות ואישור שעברת קורס ניהגה מונעת במשך שנת הותק.

אמיר.

פורסם

אני מאמין שבחיל האזרחות יש את הרכבים הטובים ביותר!!

BMW הטיעון שלך הגיוני ..כנראה שבאמת ככה זה..

פורסם
אני מאמין שבחיל האזרחות יש את הרכבים הטובים ביותר!!

BMW הטיעון שלך הגיוני ..כנראה שבאמת ככה זה..

אולי זה ככה, אבל על טיסה בF15 ללא רשיון אני מעדיף לוותר... ולא כי ישלחו אותי לכלא...:roll:

פורסם

על כל הרכבים בצבא חוץ ממשאיות חצי סמי וסמי

לא צריך שום וותק ושום בטיח, יש אצלי בפלוגה מלא צעירים שהם אולי 8 חודשים בצבא והם נוהגים

על פורדים, מגאן, קנגו, טרופרים, אבירים, נ''נים, ג'פסים, ריאוסים, רכבים מושכרים,

GMC ECONOLINE אפילו משאיות אינטר קטנות ומה לא...

רק צריך הכשרה מתאימה או במילים אחרות רשיון 03 והתר על אותו רכב (לא כולל משאיות).

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אני לא יודע מאיפה הבתם ת'קטע של השנה ותק.

ראיתי לא מעט צעירים נוהגים על הרכבים האלה באישור ועם רשיון .

בכל אופן לנוג על רכב (במיוחד כמו האמר) בצבא ללא אישור זה מעשה טיפשי ביותר .

ואני מוכן להמשיך לטחון במילואים רק שיתנו לי כבר לגעת שוב בשילוב הזה בין באגי משאית ומפלצת ....

אי לאו יו האמר....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

האמר שוב מוכיח את עצמו כרכב בין החזקים שיש בעולם! מולו איסוזו חייתית מסוג אזרחי, ובקושי התעקם לו המגן חזירים!

הייתי רוצה לראות מפגש בין האמר לנגמ"ש :)

אם כבר מדברים על רכבים צבאיים, אם אפשר אני רוצה לנצל את המעמד הזה לשאלה לאחינו עם הג'יפים:

איך זה הולך כשהג'יפ עושה מילואים? הבנתי שיש סוגי ג'יפים שהצבא מגייס כל שנה באופן קבוע לשרות צבאי, כמו שהבנתי קורעים את האמא של המכוניות בצבא. איך אתם ישנים בלילה? מה ההתנהלות של הנוהל הזה?

I love you too Hummer

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
על כל הרכבים בצבא חוץ ממשאיות חצי סמי וסמי

לא צריך שום וותק ושום בטיח, יש אצלי בפלוגה מלא צעירים שהם אולי 8 חודשים בצבא והם נוהגים

רק צריך הכשרה מתאימה או במילים אחרות רשיון 03 והתר על אותו רכב (לא כולל משאיות).

חבר'ה

אתם מבלבלים דבר אחד בשני.

נהג צבאי שהוכשר טרם גיוסו לצה"ל (עשה רשיון 03 על חשבון הצבא) - יועד מראש לנהיגה באחד מהרכבים שציינת למעלה, כולל פרייבטים צבאיים, וברוב המקרים- משאיות.

לכן, כאשר אתם רואים

מלא צעירים שהם אולי 8 חודשים בצבא והם נוהגים

דעו שהם יועדו לכך טרם גיוסם, או לחילופין- מקצועם הצבאי דורש רשיון נהיגה לרכב צבאי כלשהוא, לכן הם הוכשרו לנהיגה בו בתחילת שירותם הסדיר.

-נהג צבאי רגיל בעל רשיון 02 נקרא נהג רכב קל. אותו נהג- במידה ויחידתו או מפקדיו מעוניינים שיקבל הכשרה לנהיגה בוואן כלשהו,או כל רכב גדול צבאי עד 4 טון, יצטרך וותק של שנה עם רשיון צבאי בשירותו הסדיר + קורס על אותו רכב בבה"ד 6.

-לגביי נהיגה בהאמר, F-350, משאית צבאית (אינטר' קטנות, ריו וכו'), ובכלל כל רכב מעל 4 טון- נדרש רשיון 03 כדת וכדין, ואין מקרים בצבא שתוך כדי שירות נהג רכב קל מקבל אישור להוציא רשיון 03.

זהו לא עוד קורס שהצבא מעביר.

-בשביל לנהוג במשאית צבאית וברכבים הנ"ל (מעל 4 טון), תצטרך רשיון 03 אזרחי ממשרד התחבורה, אצל מורה נהיגה כדת וכדין.

בקיצור

מי שיועד לנהוג על אחד הכלים הנ"ל, יעבור הכשרה טרם שירותו הסדיר, או בתחילת שירותו, יוציא רשיון נהיגה על משאית (03), ויעשה הכשרה על אותו כלי שהוא מיועד לנהיגה בו, בבה"ד 6.

מקווה שהובנתי

לאלו החיילים שלא שמעו על הפרוצדרות הנ"ל

למה לכם להתווכח

פנו לקצין הרכב שביחידכם ותתעניינו.

-ארז-

פורסם
חבר'ה

אתם מבלבלים דבר אחד בשני.

...

-ארז-

תודה, זה מה שהייתי צריך לדעת, שהם מעל 4 טון....

בכל מקרה כנראה שאני אמשיך לנהוג בהם רק במחשב, כי אין לי כוונה להוציא רשיון 03... :?

פורסם
האמר שוב מוכיח את עצמו כרכב בין החזקים שיש בעולם! מולו איסוזו חייתית מסוג אזרחי, ובקושי התעקם לו המגן חזירים!

אם כבר מדברים על רכבים צבאיים, אם אפשר אני רוצה לנצל את המעמד הזה לשאלה לאחינו עם הג'יפים:

איך זה הולך כשהג'יפ עושה מילואים? הבנתי שיש סוגי ג'יפים שהצבא מגייס כל שנה באופן קבוע לשרות צבאי, כמו שהבנתי קורעים את האמא של המכוניות בצבא. איך אתם ישנים בלילה? מה ההתנהלות של הנוהל הזה?

I love you too Hummer

לא ! אתה לא רוצה לראות מפגש בין האמר לנגמ"ש בפעם האחרונה שני לוחמים נמחצו למוות מול העיניים של החברים שלהם....

ולמי שאמר שאין דבר כזה לעשות רשיון 03 תוך כדי השירות ,אז תדע שלוחמים שמקבלים תפקיד של נהג האמר סיור (האמר לוחמים)עושים ת'קורס (שכולל גם רשיון 03)אחרי 8 חודשים לפחות ולפעמים אחרי כמעט שנתיים.

בדוק ומנסיון.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אם כבר דיברנו על רישיונות מטעם הצבא,איך אני יכול להוציא רישיון של מעל 15 טון?מה התנאים אם מישהו יודע?

נ.ב-אני הולך להיות נהג בצבא אם זה משנה,עד 15 טון אני מתחיל באפריל,אבל אני רוצה להוציא רישיון של מעל 15 גם כן...

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

I love you too Hummer

בתור נהג נגמ"ש לשעבר (כמה זין אני אוכל מזה במילואים....) בגדוד MLRS יצא לי לראות לא מעט תאונות...

למשל, שני נגמ"שים - כמעט אין נזק לכלים, אנשי הצוות נחבלו קלות, אחד עם סדק בצוואר.

אושקוש שהתהפך בכביש מהיר (הנהג פנה מהר מדי)- רק הגלגל ספייר שנמצא מאחורי הקבינה בעמידה הציל את השניים שהיו שם.

נגמ"ש וג'פס - מהג'פס לא נשאר הרבה.

פומה והאמר, מההאמר לא נשאר הרבה.

בנוסף הרבה תאונות קלות....

ולדעתי האישית עדיף בלי תאונות בכלל. אחרי תאונה בד"כ יש משפטים ובירורים, וכולם יוצאים מפסידים מהעניין....

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...