Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש את המושבים החקלאיים שלרוב יש/היו בהם בתים של 100-120 מטר ישנים בחלקות של 4 דונם. הרבה מהחקלאים המקוריים כבר פרשו מהמקצוע והבנים שלהם לא ממשיכים. להרבה מהם אין צורך בשטח ואין להם גם כוח ורצון לתחזק אותו.

אולי תנסה להגיע להסכם עם בעלים של חלקה כזאת להציב בשטחו קרוואן למגורים תמורת תשלום. יש מספיק מקום בשטח כזה. הקרקע לא תהיה שלך כמובן, ומבחינה רשמית אני לא בטוח מה אומר החוק על העניין.

זה רעיון נחמד מאוד, אך לדעתי פחות ישים בארץ. גם בגלל ההיבט החוקי וגם בגלל שזה מפספס את המטרה העיקרית של לפרוץ את מעגל השכירות ולהשתקע סוף סוף במקום משלנו.

אנחנו כזוג התברכנו במשפחות שכולם גרים בשכירות כבר יותר משני עשורים, וקצת נמאס לעבור ממקום למקום בגלל גמחות של מישהו אחר.

יש ערוץ יוטיוב שסוקר פתרונות דיור אלטרנטיביים (בעיקר בארצות דוברות אנגלית), ומה שאתה מתאר מאוד פופולרי שם.

https://www.youtube.com/user/livingbigtinyhouse

חשבתי שיהיה נחמד מאוד לבדוק משהו כזה גם בארץ, אבל בינתיים אני רואה שפשוט זה לא יהיה, וגם כנראה לא כל כך זול.

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תשובות באדום.

חשוב לי מאד לציין - שלא תחשוב לרגע שאני מנסה לרפות את ידך.

ההיפך הוא הנכון. אם תפצח פה משהו, אני חושב שרבים יוכלו להרוויח מזה.

לא הבנתי את עניין המימון. נניח לצורך דוגמא שמחיר של כל הפרוייקט כולל רכישת קרקע ובניה הוא 800K. לי יש 200 הון עצמי. הקרקע עולה 100.

כמה הבנק יאשר? משלמים על הקרקע מהון עצמי או ממשכנתא?

ולגבי ״לרפות את ידיך״. אני די מתוסכל ממצב הדיור, כפי שרמזתי בהודעה הקודמת, לצערי, לא נוכל לקבל עזרה מההורים של שנינו, ולפעמים לי נראה שלקנות דירה לזוג במצב שלנו זה בלתי אפשרי. אני לפחות לא מכיר אישית מישהו שעשה את זה בלי עזרה מסיבית מצד ההורים.

ככה שהממשלה היא זאת שכבר ריפתה את ידיי, אז אל דאגה בנושא הזה :-D

ושוב תודה לכולם על ההשתתפות!

פורסם
יש את המושבים החקלאיים שלרוב יש/היו בהם בתים של 100-120 מטר ישנים בחלקות של 4 דונם. הרבה מהחקלאים המקוריים כבר פרשו מהמקצוע והבנים שלהם לא ממשיכים. להרבה מהם אין צורך בשטח ואין להם גם כוח ורצון לתחזק אותו.

אולי תנסה להגיע להסכם עם בעלים של חלקה כזאת להציב בשטחו קרוואן למגורים תמורת תשלום. יש מספיק מקום בשטח כזה. הקרקע לא תהיה שלך כמובן, ומבחינה רשמית אני לא בטוח מה אומר החוק על העניין.

אכן.

בהתאם להחלטת רמ"י 1553, ניתן לפצל את הנחלה ל-3 מגרשים נפרדים וסחירים, בכפוף לתשלום דמי היתר לפיצול והיטל השבחה.

פורסם (נערך)

לא מזמן הייתה בטמקא סדרת כתבות נחמדה על כל מיני חורים נידחים בארץ שנוצרו כל אחד מהם

בצורה משונה יותר מהאחר. לרוב המקומות האלה היו בעיות בסגנון מעמד חוקי לא ברור,

אבל גם בתים/מגרשים פה ושם. ממליץ לחפש, אולי תמצא שם עוד רעיונות אלטרנטיביים.

ואם כבר מדברים על רעיונות אלטרנטיביים ושחייה נגד הזרם - אולי פשוט לא לקנות?

הגישה לשכירות נגועה ביותר מדי אמוציות ופחות מדי חישובים כלכליים,

ובאופן אישי אני מעדיף קורת גג שאינה שלי במיקום מרכזי שחוסך לי זמן ו... כסף. כן, כסף.

אגב, אני עדיין נתקל בשלטים בסגנון ״קולטים משפחות״ ביישובי הבקעה.

כמובן שאם אתה לא עובד פיזית בסביבה מדובר בבזבוז משווע של זמן ודלק (וכסף)

אבל כדאי לרחרח מה האופציות , לפחות בשביל לקבל מושג על המחיר האמיתי של חיים ב״איזור כלשהו בארץ״.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לא הבנתי את עניין המימון. נניח לצורך דוגמא שמחיר של כל הפרוייקט כולל רכישת קרקע ובניה הוא 800K. לי יש 200 הון עצמי. הקרקע עולה 100.

כמה הבנק יאשר? משלמים על הקרקע מהון עצמי או ממשכנתא?

ולגבי ״לרפות את ידיך״. אני די מתוסכל ממצב הדיור, כפי שרמזתי בהודעה הקודמת, לצערי, לא נוכל לקבל עזרה מההורים של שנינו, ולפעמים לי נראה שלקנות דירה לזוג במצב שלנו זה בלתי אפשרי. אני לפחות לא מכיר אישית מישהו שעשה את זה בלי עזרה מסיבית מצד ההורים.

ככה שהממשלה היא זאת שכבר ריפתה את ידיי, אז אל דאגה בנושא הזה :-D

ושוב תודה לכולם על ההשתתפות!

למיטב ידיעתי אתה צריך 50% הון עצמי על הקרקע ועל שאר עלויות הבניה ניתן לקבל 75% מימון. אבל עדיף שתחכה לתשובה מוסמכת ממשהו שכבר עשה את התהליך.

מחיר למשתכן ניסית?

איך אתם מבחינת תזרים חודשי? יכול להיות שתגלה שגם ברגע שתעבור את משוכת ההון העצמי, שיש עוד דברים שיכולים להרחיק אותך מחלום הבית בבעלותך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בעניין המימון, אני מציע שנחכה לישה, או לאחד המומחים האחרים. לא מכיר את מה שרדזון כותב, ולא רוצה להטעות סתם.

אני יכול סה"כ לדווח מנסיון של לקוחות עבר שלי. מי שמבין במימון, יתן לך את הכללים...

אז מ היה לנו?

התכנות לבנות (פיזית) 50-55 מ"ר ב-300-350 אש"ח? יש. אפילו בבניה קונבנציונלית בסטנדרט סביר.

מגרש זול מאד? (כנראה ש)כן. אני פחות מכיר מגרשים בפחות מ-900 אש"ח ליח"ד, אבל אנחנו בונים בעיקר באזורי הביקוש, אז זה לא קונץ.

צ'אנס לדמי פיתוח מוזלים? (כנראה ש)כן. דיברתי אתמול עם חבר, יזם צעיר על נושא השרשור שלנו. הוא טוען שב"איזורי עדיפות לאומית" המדינה מממנת לפעמים 50-70 אחוז מדמי הפיתוח האמיתיים.

אתה יכול לתכנן לך "בית צומח" שמותאם לצרכיך היום, ויוכל בקלות להתפתח לצרכיך העתידיים, כולל, נניח קומה נוספת, והעמדה נכונה שתאפשר הרחבה של ק"ק.

לדעתי, במחירי המגרשים שנתנו פה, אפשר לגמור בית כזה (כשיר למגורים, עם חצר שתפתח לבד), במליון שקל.

אבל שניה, אני אמור להיות זה שמבאס את השרשור, לא ? :-P

1. אז יהיה לך בית. אבל כנראה שלא באיזורי הביקוש, אולי זה יהיה אפילו ב"אזור עדיפות לאומית", שזה (לרוב) מונח מכובס ל"חור התחת של העולם".

2. אני לא יודע מה צרכיך ומצבך המשפחתי היום, אבל אני מתקשה לראות תכנית של 55-60 מ"ר שתספק יותר מזוג. לדעתי, אם אתה בונה פחות מ-70, אתה גם פוגע באפשרויות ה"צמיחה" של הבית. אבל זה באמת סובייקטיבי וספציפי גם לגיאומטריה של המגרש.

3. במשך לפחות 18 חודש (אם ייהיה לך מפקח בניה כריש) תצטרך לשלם גם משכנתא, וגם שכירות לבית הזמני שתגור בו בזמן הבניה.

4. אותו יזם ששוחחתי עימו, טוען שהמגרשים ש"מחולקים חינם" הם בד"כ ענקיים (דונם וחצי-שניים) , מה שיוצר הוצאות (כמו למשל דמי תיעול וביוב שמשולמים בכל מקום גם על השטח הבנוי, ובנוסף גם (שוב) על שטח המגרש כולו, כולל השטח הבנוי. (כן. פעמיים על אותו שטח. זה החוק. עמישראל חי).

5. יש סיכוי לא רע שתוכל למצוא באותו אזור בו קנית את המגרש שלך, בית מוכן מיד שניה באותו הכסף, או אם יש פרויקטים חדשים, אז בית יד ראשונה מקבלן ב-15-20% יותר, אבל במסירה מיידית, שחוסכת לך את השכירות הכפולה, ומפשטת מאד את נושא המימון.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

^ נקודה רגישה...פינה חמה בלב יש לי לאיזור הזה.

עוד לפני 30 שנה, כשהייתי חניך בבה"ד חיל הים, (והיינו מתפלחים לשבתאי לשתות בירה בלילה, יחד עם המדריכים שלנו...) לא הצלחתי להבין איך מקום עם כל כך הרבה פוטנציאל מתפורר כמו איזו קאסבה בעיר ספר מדברית.

תחב"צ? דאבל וי. גם תחנת אוטובוסים מרכזית (שגם היא הפכה בינתים לז"ל) גם תחנת רכבת, גם שניה מהיציאה לכביש החוף/כביש 4.

תעסוקה? דקה ממך.

בילויים? טוב, דיברנו על השבתאי :-P

והדובדבן- חוף ים מדהים וטיילת מהממת בול על השער של הבית שלך.

אני לא חושב שיש עוד מקום בעולם, כן, לא בארץ, שפנינה נדל"נית כזו נטושה והופכת לסלאמס ולמקום שלא נעים להסתובב בו בלילה.

קטע פשוט לא ברור...

סליחה על ההשתפכות.

פורסם
לא מזמן הייתה בטמקא סדרת כתבות נחמדה על כל מיני חורים נידחים בארץ שנוצרו כל אחד מהם

בצורה משונה יותר מהאחר. לרוב המקומות האלה היו בעיות בסגנון מעמד חוקי לא ברור,

אבל גם בתים/מגרשים פה ושם. ממליץ לחפש, אולי תמצא שם עוד רעיונות אלטרנטיביים.

אכן, ראיתי. כל מספר שנים עושים כתבות דומות שחוזרות על עצמן. בקצרה - משאית\אוטובוס מגורים, יוטה בצפון הרחוק או בית מבוץ בערבה, קרוואן נייח (לרוב בשטח ששייך למשפחה), יאכטה מעוגנת במרינה וכו'.

ואם כבר מדברים על רעיונות אלטרנטיביים ושחייה נגד הזרם - אולי פשוט לא לקנות?

הגישה לשכירות נגועה ביותר מדי אמוציות ופחות מדי חישובים כלכליים,

ובאופן אישי אני מעדיף קורת גג שאינה שלי במיקום מרכזי שחוסך לי זמן ו... כסף. כן, כסף.

כפי שאמרתי, אני רוצה מקום משלי. עם רהיטים שאני בוחר (למשל), ולא אוסף פריטים משאיריות של דיירים קודמים.

אגב, אני עדיין נתקל בשלטים בסגנון ״קולטים משפחות״ ביישובי הבקעה.

כמובן שאם אתה לא עובד פיזית בסביבה מדובר בבזבוז משווע של זמן ודלק (וכסף)

הרעיון הוא למצוא פתרון דיור זול (יחסית כן...) ומתישהו בעתיד (בטווח הבינוני) לרדת חזק באחוז המשרה. המקצוע שלי גם מאפשר עבודה מרחוק, ככה שזה מסתדר די טוב.

אבל כדאי לרחרח מה האופציות , לפחות בשביל לקבל מושג על המחיר האמיתי של חיים ב״איזור כלשהו בארץ״.

באדום.

מחיר למשתכן ניסית?

מנסים כבר יותר משנה. ממש ברגעים אלה מקווים לזכות באבן יהודה.

פורסם
בעניין המימון, אני מציע שנחכה לישה, או לאחד המומחים האחרים. לא מכיר את מה שרדזון כותב, ולא רוצה להטעות סתם.

אני יכול סה"כ לדווח מנסיון של לקוחות עבר שלי. מי שמבין במימון, יתן לך את הכללים...

אז מ היה לנו?

התכנות לבנות (פיזית) 50-55 מ"ר ב-300-350 אש"ח? יש. אפילו בבניה קונבנציונלית בסטנדרט סביר.

מעולה!

מגרש זול מאד? (כנראה ש)כן. אני פחות מכיר מגרשים בפחות מ-900 אש"ח ליח"ד, אבל אנחנו בונים בעיקר באזורי הביקוש, אז זה לא קונץ.

יופי!

צ'אנס לדמי פיתוח מוזלים? (כנראה ש)כן. דיברתי אתמול עם חבר, יזם צעיר על נושא השרשור שלנו. הוא טוען שב"איזורי עדיפות לאומית" המדינה מממנת לפעמים 50-70 אחוז מדמי הפיתוח האמיתיים.

חדשות טובות.

אתה יכול לתכנן לך "בית צומח" שמותאם לצרכיך היום, ויוכל בקלות להתפתח לצרכיך העתידיים, כולל, נניח קומה נוספת, והעמדה נכונה שתאפשר הרחבה של ק"ק.

גם אני חשבתי על זה. וזה גם מאוד הגיוני, שאם כאשר נצטרך, נרצה ונוכל, אפשר יהיה להוסיף חדרים.

לדעתי, במחירי המגרשים שנתנו פה, אפשר לגמור בית כזה (כשיר למגורים, עם חצר שתפתח לבד), במליון שקל.

עדיין זה יוצא הרבה $$$. בשביל לצמצמם עלויות אני מבין שצריך לחפש שטח קטן וזול כמה שיותר.

1. אז יהיה לך בית. אבל כנראה שלא באיזורי הביקוש, אולי זה יהיה אפילו ב"אזור עדיפות לאומית", שזה (לרוב) מונח מכובס ל"חור התחת של העולם".

עדיין, אנחנו בישראל כן. לא אוסטרליה.

2. אני לא יודע מה צרכיך ומצבך המשפחתי היום, אבל אני מתקשה לראות תכנית של 55-60 מ"ר שתספק יותר מזוג. לדעתי, אם אתה בונה פחות מ-70, אתה גם פוגע באפשרויות ה"צמיחה" של הבית. אבל זה באמת סובייקטיבי וספציפי גם לגיאומטריה של המגרש.

סוגרים שנה שלישית בדירה 26 מ"ר (לפי ארנונה, בפועל זה פחות מזה). תאמין לי שנסתדר יופי בבית קרקע בגודל 50 מ"ר.

3. במשך לפחות 18 חודש (אם ייהיה לך מפקח בניה כריש) תצטרך לשלם גם משכנתא, וגם שכירות לבית הזמני שתגור בו בזמן הבניה.

נוכל לעמוד בזה.

4. אותו יזם ששוחחתי עימו, טוען שהמגרשים ש"מחולקים חינם" הם בד"כ ענקיים (דונם וחצי-שניים) , מה שיוצר הוצאות (כמו למשל דמי תיעול וביוב שמשולמים בכל מקום גם על השטח הבנוי, ובנוסף גם (שוב) על שטח המגרש כולו, כולל השטח הבנוי. (כן. פעמיים על אותו שטח. זה החוק. עמישראל חי).

5. יש סיכוי לא רע שתוכל למצוא באותו אזור בו קנית את המגרש שלך, בית מוכן מיד שניה באותו הכסף, או אם יש פרויקטים חדשים, אז בית יד ראשונה מקבלן ב-15-20% יותר, אבל במסירה מיידית, שחוסכת לך את השכירות הכפולה, ומפשטת מאד את נושא המימון.

זה גם כיוון שאני בודק. אם כי יש מעט מאוד היצע (לפחות ביד2), ולרוב מדובר בבתים שצריכים שיפוץ נרחב. איפה אפשר לבדוק מחירים של פרוייקטים חדשים?

בכחול.

פורסם
באדום.

מנסים כבר יותר משנה. ממש ברגעים אלה מקווים לזכות באבן יהודה.

א. שנה זה לא הרבה זמן בשביל להתייאש.

ב. אם תזכו (וזה רק עניין של זמן עד שתיזכו) ואתם יכולים לעמוד בזה. אז על מה הייאוש?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אז מ היה לנו?

בשיקלול כל מה שכתבת כולל העלויות, יש כבר בתים פרטיים ב 1.2 מליון באזורים הרבה יותר קרובים מקצה הגולן וכאלה.

פות"ש,

בקציר היית פעם?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני בקושי סגרתי איתו על מיליון.

אתה באמת חושב שתוציא ממנו עוד 300 אלף?

:-)

כמו שהציעו לו, הוא יכול לקנות נכסים בחיפה, וגם בחדרה/אור עקיבא/שכונות החדשות בלוד בסביבות ה800 אלף.

אבל לא בתים פרטיים. כנראה דירות בנות יותר מ40. מה שאומר שגם ממ"ד ותקן 413 לא יהיה לו.

כשהתקציב נתון, אתה יכול להתפשר על הלוקיישן או על איכות הנכס.

אחרי כמה שנים במרכז הרצליה, אני אישית בחרתי באפשרות השניה.

ממש לא בטוח שהפתרון הזה מתאים לכל אחד.

המשוואה תמיד מתאזנת. ככל שתוסיף תקציב, כך תוכל לקבל יותר בכל אחד משני המשתנים האחרים.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

פורסם

פות"ש,

אתה באמת מוכן לגור בקרוואן בחור (יחד עם אשתך והילדים), העיקר שזה יהיה רשום עליך בטאבו?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...