Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ גיר יונדאי i10 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

יש לי רכב יונדאי i10 שנת 2014, 60000 קמ.

בחודשים האחרונים היו לי בעיות עם ההילוכים, טורים נמשכים הילוכים קופצים אוטו נחנק בקיצור גיר לא מתנהג כמו שצריך.

הלכתי למוסך אדמונד (דעותיו בפורום חלוקות...) ולאחר בדיקה המליצו לעשות שיפוץ גיר.

אחרי שסידרו את הגיר נאמר לי גם שצריך לנקות את הרדיאטור של הגיר כמובן בתוספת תשלום..

לאחר ששילמתי ואספתי את הרכב, באמת תוקנה התקלה..

לאחר יומיים נדלקה לי נורת אזהרה Check Engine עם קוד p0420 הלכתי למוסך אחר שנאמר לי שאין קשר לגיר.

ביקשתי שיעיף מבט על הגיר ששופץ והמוסכניק טען שזהו לא גיר ששופץ אלא גיר שהוחלף מפירוק.

עכשיו, אני כמובן שילמתי על שיפוץ גיר ולא החלפה, ומעוניין להבהיר את הנושא.

רציתי לשאול אם קיימת דרך לבדוק האם הגיר שכרגע יש לי באוטו הינו הגיר המקורי שהיה לי.

במוסכים רשמיים של יונדאי נאמר לי שאין דרך לבדוק את זה, כנ"ל גם במ.מ.מ

אני יודע שהרכב נוסע תקין כרגע אבל אני חושד שרימו אותי עם התיקון ומנסה להבין מה קורה פה..

תודה רבה!

פורסם

בגיר,שלא כמו במקרה של החלפת מנוע (שם יש ניירת מסודרת עם מס' מנוע שהוחלף ומבוצע שינוי מס' מנוע ברישיון הרכב לאחר מכן) לא ניתן לדעת,אם זה גיר חליפי או הגיר המקורי ששופץ.

בנוסף,שום מכון בדיקה לא נותן אחריות לגיר אוטומטי,אלא אם מדובר ברכב שתחת אחריות יצרן ברוב המקרים מסמנים אותו כלא תקין עם הערת שילוב הילוכים לא תקין/השהיה/נקישה/החלפה מאוחרת/אין אחריות לתיבת הילוכים אוטומטית)

P0420 זו תקלה שקשורה בד"כ לחיישן חמצן /ממיר קטליטי אבל זה מאוד מוזר וגם עניין שיפוץ הגיר די מוקדם בק"מ הזה- יש פה 2 אפשרויות :

קנית רכב שזייפו לו ק"מ /מליסינג/השכרה שקרעו אותו או שסתם נפלת על "רכב לימון"/הרכב לא היה מטופל כמו שצריך לפי הוראות היצרן:

ברכבים הללו צריך להקפיד על החלפת שמן גיר למקורי כל 45,000 ק"מ או 3 שנים ואם לא עושים זאת,פשוט מקצרים את הדרך למותו של הגיר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אהלן!

יש לי רכב יונדאי i10 שנת 2014, 60000 קמ.

בחודשים האחרונים היו לי בעיות עם ההילוכים, טורים נמשכים הילוכים קופצים אוטו נחנק בקיצור גיר לא מתנהג כמו שצריך.

הלכתי למוסך אדמונד (דעותיו בפורום חלוקות...) ולאחר בדיקה המליצו לעשות שיפוץ גיר.

אחרי שסידרו את הגיר נאמר לי גם שצריך לנקות את הרדיאטור של הגיר כמובן בתוספת תשלום..

לאחר ששילמתי ואספתי את הרכב, באמת תוקנה התקלה..

לאחר יומיים נדלקה לי נורת אזהרה Check Engine עם קוד p0420 הלכתי למוסך אחר שנאמר לי שאין קשר לגיר.

ביקשתי שיעיף מבט על הגיר ששופץ והמוסכניק טען שזהו לא גיר ששופץ אלא גיר שהוחלף מפירוק.

עכשיו, אני כמובן שילמתי על שיפוץ גיר ולא החלפה, ומעוניין להבהיר את הנושא.

רציתי לשאול אם קיימת דרך לבדוק האם הגיר שכרגע יש לי באוטו הינו הגיר המקורי שהיה לי.

במוסכים רשמיים של יונדאי נאמר לי שאין דרך לבדוק את זה, כנ"ל גם במ.מ.מ

אני יודע שהרכב נוסע תקין כרגע אבל אני חושד שרימו אותי עם התיקון ומנסה להבין מה קורה פה..

תודה רבה!

ברכבים נפוצים יש למכון הגירים - גירים משופצים על המדף כדי לחסוך זמן ולנצל זמן שאין עבודה. (בדיוק כמו שיש לזגגי רכב מנגנונים משופצים של חלונות חשמל) ולכן אין להסיק שמדובר בהכרח מגיר מפירוק.

Sent from my LG-H840 using Tapatalk

פורסם
בגיר,שלא כמו במקרה של החלפת מנוע (שם יש ניירת מסודרת עם מס' מנוע שהוחלף ומבוצע שינוי מס' מנוע ברישיון הרכב לאחר מכן) לא ניתן לדעת,אם זה גיר חליפי או הגיר המקורי ששופץ.

בנוסף,שום מכון בדיקה לא נותן אחריות לגיר אוטומטי,אלא אם מדובר ברכב שתחת אחריות יצרן ברוב המקרים מסמנים אותו כלא תקין עם הערת שילוב הילוכים לא תקין/השהיה/נקישה/החלפה מאוחרת/אין אחריות לתיבת הילוכים אוטומטית)

P0420 זו תקלה שקשורה בד"כ לחיישן חמצן /ממיר קטליטי אבל זה מאוד מוזר וגם עניין שיפוץ הגיר די מוקדם בק"מ הזה- יש פה 2 אפשרויות :

קנית רכב שזייפו לו ק"מ /מליסינג/השכרה שקרעו אותו או שסתם נפלת על "רכב לימון"/הרכב לא היה מטופל כמו שצריך לפי הוראות היצרן:

ברכבים הללו צריך להקפיד על החלפת שמן גיר למקורי כל 45,000 ק"מ או 3 שנים ואם לא עושים זאת,פשוט מקצרים את הדרך למותו של הגיר.

הרכב נקנה מיונדאי חדש..וטופל תמיד בזמן, יכול להיות שלא החליפו שמן גיר כי לא אמרו שצריך

פורסם

מה, לא יכול להיות מצב שליונדאי פשוט ידפק הגיר? והנה הוא בעצמו מעדכן שהרכב נקנה חדש וטופל כמו שצריך.

אני מבין שיונדאי בממוצע הם בסכ״ה אמינים אבל לא צריך להגזים כאילו אם יש שם תקלה זה חייב להיות משהו שקשור בתחזוק של הרכב כי היצרן חף מבעיות.

פורסם (נערך)

חיצונית לא ניתן לדעת אם הגיר שופץ ואם הבעיה בכלל הייתה בגיר, אינני טוען שהגיר לא שופץ אך בשביל לדעת את האמת רק בפירוק הגיר לגורמים ניתן לראות האם החלקים והאטמים חדשים וכו.

דבר שני, בעברי עבדתי במכון לשיפוץ גירים, וכל גיר בזמן השיפוץ מפורק לגורמים, בלוג הגיר היה נכנס למתקן שטיפה המסכיר מדיח כלים למשך כשעה ואחריו הגיר היה יוצא נקי ומבריק כמו שיצא מהמפעל, אך אין זה אינדיקציה שהגיר לא שופץ או הורכב במקומו גיר אחר שעבר שיפוץ משום שכל מכון/ מוסך רמת שיפוץ כזו או אחרת לפי הסטנדרטים, יש כאלה שמקפידים על ניקיון ולא מחליפים כמעט כלום ויש כאלה שלא דואגים לניקיון ברמה גבוהה אך כמעט הכל מוחלף.

בקיצור אם החליפו לך גיר זה כבר סימן טוב שבוצע משהו בגיר, השאר נתון לאמון בינך לבין המוסך.

מוסך שמכבד את עצמו עושה הכל כדי להבטיח רמת אמינות גבוהה.

להבא השתדל שלא לפרסם את שם המוסך/מכון כי זה עלול להוציא שם רע שעל לא עוול בכפיו. אלא אם כן יתברר אחרת.

לגבי התקלה של הממיר אין קשר לגיר אך הייתי מבקש לבדוק שהחיישן מורכב והקונקטור מהודק למקומו כראוי.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)
מה, לא יכול להיות מצב שליונדאי פשוט ידפק הגיר? והנה הוא בעצמו מעדכן שהרכב נקנה חדש וטופל כמו שצריך.

אני מבין שיונדאי בממוצע הם בסכ״ה אמינים אבל לא צריך להגזים כאילו אם יש שם תקלה זה חייב להיות משהו שקשור בתחזוק של הרכב כי היצרן חף מבעיות.

ב60,000 ק"מ ואם הרכב נקנה חדש מהחברה, מה שגרם לעניין אם הגיר באמת היה תקול היא העובדה שב 45,000 ק"מ לא הוחלף שמן תיבת הילוכים + מסנן חיצוני אם יש.

אני החזקתי I30, 2009 שהיתה בליסינג עד 31000 ק"מ והחלפתי שמן לפי הוראות היצרן-בעיות/תקלות היו ב"ה אבל, עם הגיר לא היו בכלל והרכב נסע אצלי עד 104,000 ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...