Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מאזדה 3 2007 105K ק"מ, בחודשים האחרונים התחיל רעש מוזר בתחילת נסיעה, כמו מתכת שנוגעת בחלק מסתובב - מצ"ב הקלטה.

הרעש לא קורה כל הזמן ועדיין לא הצלחתי לגלות את החוקיות. עושה רושם שזה קורה לאחר זמן מסויים של שימוש בברקסים (לאחר עמידה בפקק) והרעש מתחיל במהירות נמוכה ונעלם סביב ה-30 קמ"ש (קורה גם בהאטה וגם בהאצה, אך בעיקר בהאצה). זה קורה גם לפרק זמן של כמה דקות ויכול גם לא לקרות נסיעה שלמה.

הרכב עבר טיפול בינואר האחרון (הוחלפו רפידות בלם אחורי) במוסך מורשה ונבדק לאיתור מקור הרעש אך החיפוש נעשה על סמך תיאור שלי ולא שמעו את הרעש. הרעש היה קיים לפני הטיפול וגם נשאר אחריו.

יש לי תחושה שעכשיו שמזג האוויר מתחמם אז הרעש גם מתגבר אבל אולי זאת רק הרגשה שלי.

תודה לעונים,

בברכה,

טל.

קישור להקלטות: https://drive.google.com/drive/folders/1OOp_dFRhZ2CEMCBHOqJ8V0MB00ldewl-?usp=sharing

פורסם

ניסית לבדוק אם מדובר במדחס מזגן?

אני יודע שבמזדות יש מחלה שמיסב מדחס מזגן תקול גורם לרעשים דומים (המיסב מסתובב גם כשהמזגן כבוי, אך מנותק באמצעות קלאץ' מהמדחס עצמו)

פורסם

תודה לעונים.

דור - כל הפולי של כל הרצועות נבדקו והם תקינים. לפי סרטונים שראיתי ביוטיוב, הרעש לא זהה למיסב מדחס מזגן.

מאור - למיטב זכרוני, מיסב מרעיש כל הזמן ובעיקר במהירות גבוהה.

מצאתי את הסרטון הזה, זה בדיוק הרעש:

הבחור כתב שהצלחות דיסק היו מעוותות, ראיתי בהיסטוריית טיפולים שלפני שנתיים החלפתי צלחות מקדימה אבל מאחורה לא מצאתי החלפה (יש לי היסטוריה של כל הטיפולים מהיום הראשון). אכנס למוסך שיבדקו אותן.

פורסם

אגב,

מתי הוחלף נוזל בלם? (כולל ניקוז מצינוריות בלם)

אם לא בוצע בשנתיים האחרונות, ממליץ לבצע החלפה.

יתכן והנוזל כבר איבד מהתכונות שלו, ולכן לאחר שימוש בבלמים בוכנת הקליפר לא משתחררת מהר.

(מניסיון אישי, הבוכנה הייתה ננעלת ולא משתחררת בקלות לאחר עזיבת דוושת הבלם, החלפת צלחות+גירוז המובילים לא פתרה את הבעיה ורק לאחר ניקוז עקשני של נוזל בלם הבעיה נפתרה).

פורסם
תודה לעונים.

דור - כל הפולי של כל הרצועות נבדקו והם תקינים. לפי סרטונים שראיתי ביוטיוב, הרעש לא זהה למיסב מדחס מזגן.

מאור - למיטב זכרוני, מיסב מרעיש כל הזמן ובעיקר במהירות גבוהה.

מצאתי את הסרטון הזה, זה בדיוק הרעש:

הבחור כתב שהצלחות דיסק היו מעוותות, ראיתי בהיסטוריית טיפולים שלפני שנתיים החלפתי צלחות מקדימה אבל מאחורה לא מצאתי החלפה (יש לי היסטוריה של כל הטיפולים מהיום הראשון). אכנס למוסך שיבדקו אותן.

למייסב גלגל בלוי אין חוקיות. הדרך הטובה ביותר לבדוק אותו היא להרים חלק קידמי באויר ולהביא את הגלגל לכל טווחי המהירויות הרלוונטיים ולשמוע בדיוק. מי שמבין יידע להבחין במייסב. כמו כן מייסב בלוי מעביר וויברציות לקפיץ כך שניתן לחוש את הבלאי הזה גם במגע ידני עם הקפיץ שהגלגל מיסתובב ולהשוות לתחושה עם הקפיץ בגלגל השני.

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

שלום .. סליחה על ההקפצה. ברשותי מאזדה 5 110k קילומטר. רכשתי לפני חודש יד 2 .והתחלתי להבחין לפני שבוע ברעשים האלו.  בעיקר בנסיעות בפקק כאשר מאיצים קצת.

מה בזוף היתה הבעיה?

עריכה אחרונה על ידי רובי613

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...