Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי גולף mk5 2007 ומתחילה בעיה בגיר,

אחרי שהרכב מתחמם קצת, הגיר דופק במעבר מהילוך 1 ל 2 ומשתהה קצת בהעברה להילוך שלישי

לפעמים הוא גם מוריד הילוך בדפיקה, וקרה גם שכל העברה מ N ל R גם גרמה לדפיקה ממש חזקה, זה משתנה.

מנוע 1.6 רגיל עם גיר אוטומט רגיל ו 100 אלף קילומטר סך הכל.

עכשיו השאלה,

אם אני בודק שמן גיר (יש מדיד בכלל?), וחסר, לא מצאתי איזה שמן גיר אני אמור לקנות כדי להוסיף?..

ושאלה שנייה המלצה למכון אמין שיאבחן לי את הבעיה באזור תל אביב, בלי לשכוח שזה נקודת המפנה של הרכב הזה, יקר מדי והוא הולך לפח....

פורסם (נערך)

הגיר שלך בעל מחליף חום משולב עם מערכת הקירור והחימום של המנוע בשיטת החלפת חום על בסיס מי הקירור דרך מחליף חום שיושב על הגיר שמעבריו הדקים נסתמים עם הזמן ומצב זה גורם לגיר לעבוד בטמפ חמה מעל המתוכנן.

מצב זה לאורך זמן מאיץ את הבלאי וכאשר הגיר מתחיל להתבלות (קלאצ'ים וכדומה) הוא מתחיל להחליק. ממליץ לך בחום לגשת לרון ממוסך רון ולבטל את הקולר המקורי ולשים קולר חיצוני שאינו קשור למערכת קירור המנוע ולהחליף מסנן גיר ושמן גיר החלפה חלקית אחת בעת הביטול קולר ועוד החלפה חלקית אחת שנה או שנתיים לאחר מכן. ברכבך יש מדיד למפלס שמן אך הוא אינו מדיד קונבנצינאלי אלא מדיד שנורקל שיש פרוצדורה ספציפית שיש לבצע כדי לבדוק מפלס שמן גיר. לרוב בגירים אלו הבעיה אינה מפלס אלא מצב פעולת הגיר כפי שציינתי ובלאי של השמן. אם הספקת לתפוס את זה בזמן אז הבעיות ייפתרו. בזמן החלפת הקולר מאבדים כליטר ATF ולכן יחד עם ההחלפה תצטרך גם להחלפה חלקית סך של בין 4 ל 5 ליטר ATF שעלותם אצל רון בערך 70 ש"ח לליטר.

אני בעל ניסיון דומה עם גיר 01M של VW גולף דור 4 עם גיר אוטומטי פלנטרי עם ממיר מומנט כמו שאתה מתאר שיש לך (אני מסתמך על זה שאתה יודע מה אתה אומר)

תקרא את התגובה האחרונה שלי בשרשור הזה

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?669641-%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%A9-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2&p=5814265#post5814265

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם
הגיר שלך בעל מחליף חום משולב עם מערכת הקירור והחימום של המנוע בשיטת החלפת חום על בסיס מי הקירור דרך מחליף חום שיושב על הגיר שמעבריו הדקים נסתמים עם הזמן ומצב זה גורם לגיר לעבוד בטמפ חמה מעל המתוכנן.

מצב זה לאורך זמן מאיץ את הבלאי וכאשר הגיר מתחיל להתבלות (קלאצ'ים וכדומה) הוא מתחיל להחליק. ממליץ לך בחום לגשת לרון ממוסך רון ולבטל את הקולר המקורי ולשים קולר חיצוני שאינו קשור למערכת קירור המנוע ולהחליף מסנן גיר ושמן גיר החלפה חלקית אחת בעת הביטול קולר ועוד החלפה חלקית אחת שנה או שנתיים לאחר מכן. ברכבך יש מדיד למפלס שמן אך הוא אינו מדיד קונבנצינאלי אלא מדיד שנורקל שיש פרוצדורה ספציפית שיש לבצע כדי לבדוק מפלס שמן גיר. לרוב בגירים אלו הבעיה אינה מפלס אלא מצב פעולת הגיר כפי שציינתי ובלאי של השמן. אם הספקת לתפוס את זה בזמן אז הבעיות ייפתרו. בזמן החלפת הקולר מאבדים כליטר ATF ולכן יחד עם ההחלפה תצטרך גם להחלפה חלקית סך של בין 4 ל 5 ליטר ATF שעלותם אצל רון בערך 70 ש"ח לליטר.

אני בעל ניסיון דומה עם גיר 01M של VW גולף דור 4 עם גיר אוטומטי פלנטרי עם ממיר מומנט כמו שאתה מתאר שיש לך (אני מסתמך על זה שאתה יודע מה אתה אומר)

תקרא את התגובה האחרונה שלי בשרשור הזה

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?669641-%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%A9-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2&p=5814265#post5814265

01M זה לא 09G אצלו רוב הסיכויים שאם החלפת שמן לא תעזור הוא יצטרך שיפוץ מוח

אין מה לנגוע בקולר באף אחד מהגירים האלה בכל מקרה זה חרטא שמונפצת בארץ אם היצרן היה רוצה שבמקום 100 מעלות הגיר יהיה על 90 הוא היה מתכנן את זה ככה

פורסם
שלום

יש לי גולף mk5 2007 ומתחילה בעיה בגיר,

אחרי שהרכב מתחמם קצת, הגיר דופק במעבר מהילוך 1 ל 2 ומשתהה קצת בהעברה להילוך שלישי

לפעמים הוא גם מוריד הילוך בדפיקה, וקרה גם שכל העברה מ N ל R גם גרמה לדפיקה ממש חזקה, זה משתנה.

מנוע 1.6 רגיל עם גיר אוטומט רגיל ו 100 אלף קילומטר סך הכל.

עכשיו השאלה,

אם אני בודק שמן גיר (יש מדיד בכלל?), וחסר, לא מצאתי איזה שמן גיר אני אמור לקנות כדי להוסיף?..

ושאלה שנייה המלצה למכון אמין שיאבחן לי את הבעיה באזור תל אביב, בלי לשכוח שזה נקודת המפנה של הרכב הזה, יקר מדי והוא הולך לפח....

אכן כפי שנכתב ברכבך מותקנת תיבה מסוג 09G בעלת 6 מהירויות אשר אינה סובלת מאותם בעיות כמו התיבה מסוג 01M אשר הייתה מותקנת בגולף דור 4.

הדפיקות בתיבה הזו בדרך כלל נובעים מבלאי של הסולונואידים המותקנים בבלוק השסתומים הנקרא גם"המוח".

בדוק אצל ספי בפתח-תקוה עלות שיפוץ של בלוק השסתומים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מסכים עם יאני - חום הממסרה היעיל ביותר הוא סביב ה 80-90 מעלות

בנוסף יש בלאי על נוזל הממסרה - ומעל 100-150 אלף ק"מ (בהתאם לסוג הממסרה הנוזל, וקירור הנוזל)

הנוזל מתחיל לאבד מתכונותיו, הופך ליותר צמיגי, ומייצר לחצים לא תקינים בממסרה.

בשלב הראשון הייתי ניגש למוסך טוב - כגון מוסך רון לאבחנה, האם הבעיה "שחמלית" או הבעיה בנוזל הממסרה.

לדעתי - הבעיה היא בבלאי, אשר צבר נוזל הממסרה..

והחלפה של מחצית מכמות הנוזל _ ניתוק קירור נוזל הממסרה, ממערכת החום של המנוע.

+ התקנת רדיאטור קטן לממסרה בנפרד.. יסדרו את הבעיה.

ראה דיון תואם בנושא - התקנת קולר חיצוני לגיר פולקסווגן גולף דור 4 אוטומט

attachment.php?attachmentid=58614&d=1342454248

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אני חושב ששתי האופציות ייתכנו, אך הייתי מתחיל עם מה שהצעתי + בדיקה ממוחשבת או אחרת אצל רון כפעולה מונעת בכל מקרה לתופעת בלאי והתחממות השמן.

רק לידיעה, רון בעצמו אמר לי לא פעם אחת שהגיר 09G מתוצרת AISIN סבל מבעיות התחממות עקב מחליף חום קטן לעומת שהותקן ביפניות עם מחליף חום גדול ולא גרם שום בעיות בגיר. (כנראה המהנדסים היפנים בדוק בתנאים יותר קשים)

גם אם המוח התבלה זה כי השמן איבד מתכונותיו.

להחליף רק מוח או לשפץ זה פלסטר שלא פותר את גורם השורש.

לדעתי מרק גם צודק וזה יכול להיות שיש נזק למוח וכדאי לעשות את שני הדברים מה שיהיה פתרון לא זול, לשיקול בעל הרכב.

הייתי מתחיל עם אחד הפעולה המונעת ואז אם יש שיפור משאיר את זה ככה.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם

אני נוסע עם התיבה הזו כבר המון שנים ומכיר את התופעה והדרך לתיקון מקצועי. הנזקים לסולונואידים לא קשורים לאי החלפת שמן המנוע מכיוון שהתקלה האופיינית היא שהסליל של הסולונאיד נשרף. לצערי הייצרן לא מוכר סט סולונאידים בנפרד אלא את כול בלוק השסתומים כיחידה אחת לכן המחיר יחסית גבוה.

החלפת נוזל ATF כאשר הגיר דופק לא תעזור במאומה וחבל לזרוק סתם כסף. אם מחליפים רק סולונאידים או את כול בלוק השסתומים בכול מקרה מחליפים את הנוזל ההידראולי ככה שחבל להתחיל בהחלפה לא זולה של הנוזל.

מצורף צילום שלאחד הסולונאידים שיש ברשותי (תקול).

קיימים בשוק סולונאידים תחליפיים סינים ועוד ייצרנים.

09G-סולונואידים לג.jpg

09G-סולונואידים לג.jpg

פורסם

נו בסוף יוצא שצריך גם וגם - לא זול בכלל.

דרך אגב יש מצב לשחיקה של הסולונואידים גם אם אין בעיה חשמלית כמו שקרתה לך אבל באמת חייב לאבחן את זה כראוי קודם כפי שצוין.

הזול עולה ביוקר

פורסם

האמת שקשה לאבחן את הבעיה בדיוק אלא אם אתה בעל מקצוע עם ניסיון כמו של רון או ספי שהינו מומחה לגירים אוטומטים.

פורסם

לדעתי - הבעיה היא בבלאי, אשר צבר נוזל הממסרה..

והחלפה של מחצית מכמות הנוזל _ ניתוק קירור נוזל הממסרה, ממערכת החום של המנוע.

+ התקנת רדיאטור קטן לממסרה בנפרד.. יסדרו את הבעיה.

אייל.

התיבה המותקנת בגולף דור 5 לא סובלת מבעיות כרוניות של התחממות כתוצאה מבעיות ממחליף החום כמו בגולף דור 4 לכן אין שום צורך להתקין רדיאטור קירור נוסף.

• שנה מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...