Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע מה נפל עליי. אני מת לאכול מנה טובה של צ'יפס, אבל אני מתכוון לטובה. התוספת צ'יפס של המסעדות לא ממש עושה לי את זה לצערי.

יש במרכז הכרמל את פלאפל הנשיא, עם המנה של "צ'יפס בלגי". זו מנה כלבבי, אבל לא יוצא לי להגיע לאיזור וכשכן פשוט אין חנייה בשיט...

האם יש משהו דומה באיזור נו"ש?

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה שכתב רוברט.

צריך כמות נכונה של מיונז איכותי (גם הוא מהבלנדר הביתי שלך).

אבל לא להפריז עם הצ'יפס והמיונז. אתה עלול להפוך לאווז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בחומוס אבו מרון יש צ'יפס מעולה (מהסוג העבה למי שאוהב), טיגון כפול עם או בלי תיבול של שום/פטרוזיליה/לימון. יש סניף בנשר, בעיר התחתית ובקונגרסים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

עוד לא נתקלתי במקום שעושה צ'יפס טעים כמו שאני עושה בבית. מה שכן, לוקח הרבה זמן להכין, אין לי מכשיר מיוחד לזה.

פורסם

"צ'יפס בלגי" שמגישים במסעדות אפשר לקנות בסופר בשקיות של 2 קילו. זה אותו צ'יפס מוכר, רק עבה יותר.

הכי טוב זה לקנות חותך צ'יפסים (כמו ההם שמוכרים/מכרו בכל החוברות שקר האלה של ויזה/קופת חולים), לקחת תפוחי אדמות, לנקות אותם חפיף עם הסקוץ' של הכלים ולא לקלף, לחתוך, לזרוק לתוך סיר/צ'יפסר עם שמן בטמפרטורה גבוהה ככל האפשר, להוציא אותו לנייר סופג ולהמליח כשהוא עדיין חם ומלא שמן.

כל הצ'יפסים שמגישים במסעדות זה קקמייקה. בחיים שלי עדיין לא נתקלתי במקום שמוכר אוכל שעושה צ'יפס כמו שצריך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש כמה יחידי סגולה כמו אבו מרון שעושים צ'יפס 'כמו שצריך', מתפוחי אדמה חתוכים ולא משקית.

כדי להגיע לצ'יפס מושלם השיטה המומלצת היא בטיגון כפול - קודם מטגנים את הצ'יפסים בשמן בטמפ' בינונית, כדי שיתרככו מבפנים, ואז מוציאים, מייבשים ומקררים,

מחממים את השמן לטמפ' גבוהה ומכניסים שוב לטיגון שייתן הזהבה ומעטה פריך.

http://rosezkitchen.com/blog/?p=390

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הבעיה הכי קשה היא למצוא תפוחי אדמה שלא הוצאו מהקפאה. בדרך כלל יש מספר חודשים בשנה שניתן למצוא תפוחי אדמה כאלה בשווקים. תפוחי אדמה טריים נמכרים לא ארוזים בשק רשת ולא שטופים. (ממש נמכרים עם הבוץ)

בשאר חודשי השנה תפוחי אדמה בארץ נמכרים אחרי הפשרה. בטיגון הם הופכים למתוקים ובאפייה הם גם מתוקים וגם נשרפים מהר.

פורסם
יש כמה יחידי סגולה כמו אבו מרון שעושים צ'יפס 'כמו שצריך', מתפוחי אדמה חתוכים ולא משקית.

כדי להגיע לצ'יפס מושלם השיטה המומלצת היא בטיגון כפול - קודם מטגנים את הצ'יפסים בשמן בטמפ' בינונית, כדי שיתרככו מבפנים, ואז מוציאים, מייבשים ומקררים,

מחממים את השמן לטמפ' גבוהה ומכניסים שוב לטיגון שייתן הזהבה ומעטה פריך.

http://rosezkitchen.com/blog/?p=390

זה נשמע כמו מתכון לחסימת עורקים, לא לצ'יפס מושלם...

הרעיון בטיגון בשמן עמוק הוא לטגן בטמפ' מספיק נמוכה כדי לא לשרוף את השמן, אבל מספיק גבוהה כדי שהשמן בכלל לא יבוא במגע עם המוצר, אלא יאדה את המים שנמצאים על פני השטח. אם השמן לא מספיק חם (כמו במתכון), הוא חודר לתוך המוצר ואתה מקבל soggy mess.

[video=youtube_share;ISyE-1ovT28]

עריכה: עכשיו ראיתי עוד כמה סרטונים ונתקלתי באחד של הרייבא גורדון מרמזוביץ' שגם מטגן פעמיים ואז החלטתי להמשיך לחפור ומצאתי אחד שמטגן 3! פעמים, ועוד לפני זה מבשל אותם במים! פאק דה וואט?! אז א' - קטונתי. וב', שמתי לב שגם בנגלה הראשונה הוא מטגן ב-330 מעלות פרנהייט,

למה לא לקלף?

זה מה שנקרא "כל הטעם שם", וזה גם עוזר להם לא להתפרק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני פעם ניסיתי לעשות את הצ'יפס המושלם. במשך שבועות עשיתי ניסויים עם כל מיני זנים של תפוחי אדמה ושיטות הכנה שונות. טעים, אבל מדובר בטרחה מטורפת. כנראה גם הוספתי כמה ק"ג כתוצאה מכך.

• תוכן חדש...