Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנסתי אתמול לכיכר במהירות סבירה פלוס. הכביש היה קצת רטוב, לא חושב שבאופן מיוחד. יכול להיות שלחצתי על הבלם קצת תוך כדי הסיבוב.

תוך כדי הסיבוב נדלקה אחת הנורות (כנראה נורת החלקה), והרכב איבד שליטה לכשנייה או שתיים, והמשיך להסתובב יותר מדי, לתוך הכיכר עצמה. הצלחתי לבלום והמשכתי בנסיעה.

זה קרה לי בעבר עם רכב ממש ישן, אבל לא עם הרכב הזה, מדובר בסיאט איביזה בת כ 7 שנים, שמורה טוב בסה"כ.

השאלה היא האם איבוד שליטה כזה הוא טבעי והנהיגה שלי לא הייתי מספיק טובה (אולי הייתי צריך לנסוע קצת יותר לאט, או שהבלימה תוך כדי הסיבוב השפיעה), או שיכול להיות שיש בעיה שצריך לבדוק ברכב?

הצמיגים הקדמיים הוחלפו לפני כחצי שנה, והאחוריים מעולם לא הוחלפו, אבל המצב שלהם טוב יחסית (קילומטראז נמוך יחסית, לא נראים כ"כ שחוקים, ובבדיקה השנתית במוסך לא נתבקשתי להחליף אותם).

פורסם

מצטרף להמלצה לבדוק את הצמיגים. אם דורשים החלפה, כדאי להחליף בצמיגים איכותיים ממותג ידוע.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפעמים הצמיגים נראים טוב עם חריצים עמוקים מספיק לטסט אבל בגלל שהם ישנים איכות הגומי לא אותו דבר כמו שהיו חדשים וזה מה שקורה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה קשור לזה שזמן מה לא היה גשם והשמן והג'יפה שהמכוניות משאירות על הכביש התערבב עם מים ולכן הרכב החליק. תופעה של גשם "ראשון" מאוד מסוכנת, בימים אלה צריך לנהוג בזהירות רבה.

פורסם

כנראה שילוב של ה 2, לא לוחצים על הבלם בכניסה לסיבוב ולא לוחצים על הבלם כדי לצאת מהיגוי יתר או מתת היגוי, וצמיגים ישנים לא יכולים להועיל...

Miata ND2

פורסם

אני אישית ביום גשום אחרי תקופה ארוכה ללא גשם נכנס לכיכר על 30 מקסימום ולא לוחץ על הבלם או מאיץ בצורה קיצונית עד שאני יוצא מהכיכר וכמובן משתדל לא להזיז את ההגה בצורה מהיר. תקף גם לגבי פניות.

זה מצב ממש מסוכן! הרבה שמן נספג בכביש ביום יום ועם הגשם הכל עולה למעלה.

כמובן ממליץ בחום להעיף מבט בצמיגים האחוריים.

סע בזהירות ידידי!

פורסם
זה קשור לזה שזמן מה לא היה גשם והשמן והג'יפה שהמכוניות משאירות על הכביש התערבב עם מים ולכן הרכב החליק. תופעה של גשם "ראשון" מאוד מסוכנת, בימים אלה צריך לנהוג בזהירות רבה.
זו בהחלט הסיבה

גם אני נכנסתי הבוקר באטיות לפניה ימינה ונאלצתי לבלום עקב תנועה חוצה

4 מישלינים בני שנה וחצי ביצעו החלקה קטנה

פורסם

אוקיי, טוב לדעת, לא הייתי בכלל מודע לעניין הזה שהכביש יותר חלק בגשם ראשון אחרי תקופת יובש.

כנראה שילוב של ה 2, לא לוחצים על הבלם בכניסה לסיבוב ולא לוחצים על הבלם כדי לצאת מהיגוי יתר או מתת היגוי, וצמיגים ישנים לא יכולים להועיל...

מה עושים במצב כזה? מסובבים את ההגה לכיוון שמנוגד לכיוון הטבעי של הכיכר? סיבוב קל? חזק? במשך כמה זמן? האם כדאי להרים אמברקס?

פורסם
אוקיי, טוב לדעת, לא הייתי בכלל מודע לעניין הזה שהכביש יותר חלק בגשם ראשון אחרי תקופת יובש.

מה עושים במצב כזה? מסובבים את ההגה לכיוון שמנוגד לכיוון הטבעי של הכיכר? סיבוב קל? חזק? במשך כמה זמן? האם כדאי להרים אמברקס?

אני מציע לך לא ללמוד נהיגה ובטח שלא ספורטיבית דרך התכתבויות... לך תעשה לך קורס נהיגה מתקדמת וכבונוס תוכל להוציא את הרכב להחלקה מתי שאתה רוצה :)

Miata ND2

• תוכן חדש...