Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יאני,לגבי סינון הבנו.

מה לגבי כושר "נשימה" של המנוע?

כושר הנשימה האופטימאלי נמדד כלחץ דיפרנציאלי התחלתי כשאר המסנן חדש וככל שהוא נסתם הלחץ עולה.

יצרן הרכב הגדיר בדיוק כמה הלחץ הזה צריך להיות כאשר מורכב מסנן חדש (מקורי) עד למצב שבו צריך להחליף את המסנן וזה מגיע לרוב הרבה לפני קריסתו בגלל שיקולים שונים.

מסננים זולים בדרך כלל מפצים על היעדרות יכולת לתת מפל לחצים נמוך וסינון יעיל, אז הם פשוט מורידים את היעילות ממש או מגדילים שטח סינון ומשתמשים בניר ממש זול שאינו מסנן טוב, לא דוחה מים, דק ושברירי ועוד שאר ירקות. או שבמקרה הגרוע יש מההתחלה מפל לחצים כל כך גדול שתידלק( ברכבים שיש יכולת התראה על כך) נורת בקרת מנוע מיד לאחר החלפה או זמן קצר לאחר מכן. עוד יהי אפשר לשים לב שהואוט לא סוחב, תגובת המצערת לא טובה כל כך, ואולי אפילו בעיות זיהום שמערכת ניהול המנוע לא יצליחו לתקן ואז תדלק הנורה או שלא (תלוי ברכב). לפעמים יש גם כשלים תכנוניים שבגללם משהו מגביל זרימת אוויר או יוצר מערבולות שמשגעות את ה MAF ( בעיקר במסנני צילינדר אך לא רק)

הזול עולה ביוקר

פורסם

תודה יאני על הפירוט, עכשיו זה הרבה יותר מובן. כמה טוב שיש את הפורום הזה, כל יום אני לומד משהו חדש וטוב שכך.

אני בתמימותי הרב ובחוסר ידע מחליף את פילטר האויר שלי כל שנה (רק מקורי איכותי) למרות שהיצרן קבע כל שנתיים.

חשבתי שזה תורם כי היה לי מוזר שפילטר למזגן צריך להחליף כל שנה ואת פילטר המנוע רק כל שנתיים.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם (נערך)
תודה יאני על הפירוט, עכשיו זה הרבה יותר מובן. כמה טוב שיש את הפורום הזה, כל יום אני לומד משהו חדש וטוב שכך.

אני בתמימותי הרב ובחוסר ידע מחליף את פילטר האויר שלי כל שנה (רק מקורי איכותי) למרות שהיצרן קבע כל שנתיים.

חשבתי שזה תורם כי היה לי מוזר שפילטר למזגן צריך להחליף כל שנה ואת פילטר המנוע רק כל שנתיים.

כפי שרשמתי, מסנן ברמה טובה והחלפה תדירה שלו יתר על המידה עדיפה על פני מסנן לא איכותי והחלפה פחות תכופה או מסנן לא איכותי והחלפה תדירה יתר על המידה. לגבי מסנני מזגן: רוב היצרנים לא רושמים שהחלפת מסנן מזגן צריכה להתבצע כל שנה. בדרך כלל חברות אפטרמרקט ממליצות על כך. יש ליין שלם של מסנני מזגן ברמת היי אנד של שוק האפטרמרקט (מבלי להזכיר מותגים כאן כדי שלא יחשדו שאני שתול) שהפונקיונאליות שלהם והתכנון שלהם לא יכול לעמוד באינטרוולים של שנתיים אלא כל שנה או 15 אלף ק"מ כי הם "סופר מסננים" ויש לזה שוק מאוד קטן אך מבחינה טכנולוגית זה פלא אמיתי.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם
מה אומרים על זה?

העליון מקורי...

התחתון?

[ATTACH]516386[/ATTACH]

קשה לדעת רק מהתמונה אך אני לא שולל זיוף. אם היית יכול לתת לי מקורי מול החשוד חדשים אני יכול אולי להעריך.

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)

עזוב ההדבקה, המסנן הזה של פיג'ו לא מגיע מקורי עם הנייר סינון הזה- חד משמעית זיוף. מק"ט מקורי אני בודק לך לפיו.

Capture.JPG Capture2.JPG

המסנן המקורי עם נייר סינון שונה לגמרי. כתיב שונה והדבקה שונה. זיוף. אם זה היה חליפי זה פשוט חליפי אך זה מסנן מקורי בהתחזות.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם

נושא מסנני אויר מעניין, ומאוד מוזנח אצלנו לצערי.

אני לפני מס' חודשים התקשרתי לכל חנות חלפים גדולה בצפון, וגם מהמרכז כאלה ששולחות.

לא ניתן להשיג מסנן אויר שמשמש ללנסר / אוטלנדר / גרנדיס ועוד לרכבים של פיזו/סיטרואן (Mitsubushi MR968274)

נמכר במוסך מורשה סביב 300 ש"ח ליחידה בודדת.

אני מוכן לשלם מחיר סביר או לקנות חליפי של mann filter - C 25 654

אבל לצערי אף חנות לא מחזיקה מלאי ולא מוכנה להזמין.

פורסם

אם אפשר להוסיף את דעתי האישית:

1. ההגיון שלי (שתואם גם את ההגיון של אחרים כאן בפורום) אומר שמסנן חדש צריך לתפקד טוב כבר מהיום הראשון.

2. ככול שהזמן עובר המסנן נסתם ובנקודת זמן מסויימת הדבר יפגע בביצועי המנוע

3. הכי חשוב: אנו חיים במדינה חצי מדברית עם רמות אבק גבוהות ביחס לרוב מדינות המערב ולכן אצלנו המסנן יסתם מהר יותר (התחושה שלי: הרבה יותר מהר)

לכן אני מחליף מסנן אוויר כל 15K, יחד עם ההחלפה של מסנן המזגן, מסנן שמן ושמן מנוע.

השינוי היחיד הוא (בעקבות הכתבה הזו וזו של מסנני השמן) שמעתה אקנה מסננים של יצרניות מכובדות ולא אסתפק בתחליפים פשוטים.

• תוכן חדש...